Blogovi

Trazim u crnoj noci siluetu nalik zeni kroz maglu je vidim i strah me kameni. Pesak vremena sa dlana joj leti na usnama trag sa imenom mojim pogled mio nit' moli nit' preti crna dama presla je moj prag... Mirno i bez reci ispred mene stoji andjeo u najcrnjem plastu. Negde u daljini nazire se svitaj a u njenim ocima,jasno i bez greske sudbina mi pise dosao je kraj.
Svi znamo sta je nalif pero ali ga ne drzimo sa istim ciljem, mnogo ljudi prepisuje, to u Srbiji nije kaznjivo. Svi znamo da pevamo , ali nije sve nas lako slusati. Svi smo mi politicari, ali se malo ko njome odista bavi. Svi smo mi vjernici, samo je pitanje ko u sta vjeruje. U ovoj zemlji nedodjiji, zemlji cuda, ludaka, huligana,zemlji koja je prva na listi svih mana, sive ekonomije ,prostakluka, kriminala,bijede, ljudskog jada, svoje mjesto pod suncem koje eto sve manje grije, nasla sam i ja...Kazu stari da u zivotu nije vazno sta je izreceno, nego ko je to izrekao,o ko stoji iza necije hrabrosti zvana :"jezik". Nekada se hrabrost mjerila dijelima, cojstvom i junastvom, danas je u svemu merodavna jedino jezicina. Po ugledu na...
-Jednog dana, na istoj strani ulice-
Od svih bića sto me okružuju i dotiču svojim postojanjem jedino si me ti privukao k sebi... Upila sam svaku tvoju reč i onaj pogled tako mio i drag... i sad kad sklopim oči jos uvek vidim sebe u njima... Milovao si rukom moje lice.. da osetim toplinu tvoga postojanja.. ...dotaknuo mi usne.. Koje su izgarale zeleći biti od tebe ljubljene... pamtim onaj trenutak... Onih pet prstiju prislonjenih na prozoru.. I koliko puta ucinim isto ne bih li ti se približila na tren... barem u mislima I kad se daljina poput bezobraznog lopova uvuče u moje misli i uzme svaku čar trazim taj ukus blizine koji si mi ostavio duboko u svesti... "jednog dana na istoj strani ulice" - secas li se.... :heart: Želim da živim tvojim dahom i da se smejem osmehom...
LIČI NA NAS
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) NEDELJA Pišem ovo kasno uveče…..kada sam sama sa sobom…..kada se sve oko mene utiša…da zapišem I ovaj dan jer je vredan. A kakav je….nasmejan, sretan, lajav I radan….i prilično glasan hahaha …. i jedan od retkih kada smo svi kući I Malena je tu….sva moja sadašnja deca na okupu. Zaboravili smo kako izgleda imati u kući četrnaestogodišnjakinju koja samo pita, pita….hahahaha Najdraže mi je što je totalno opuštena…..kao da je oduvek tu….i nekako….duša mi je puna a vidim I Maci….samo se smeška. Pitala ga je “šta ti je to na jagodicama”…..”Nekoliko dlake koje ne brijem” odgovara moj zbunjeni čovek kome je trebalo par sekundi da shvati pitanje…..toliko toga u tom...
ŠTA MUŠKARCI,ZAPRAVO,ŽELE ? Kada sam imao 14.godina,mnogo sam želeo da imam devojku. Maštao sam o plavuši sa velikim grudima,starijoj od mene. Nadao sam se da ću je jednoga dana naći... Sa 16.godina sam imao devojku,ali me ona i nije baš volela. Zaključio sam da mi treba neka druga,sa puno žara,strastvena devojka.. Na fakultetu,u 20-im,zabavljao sam se sa strastvenom devojkom. Ali,ona je bila previše emotivna,za racionalnog-mene. Bila je spektakularna,bila je kraljica drame..oduševljavala se,plakala,pretila samoubistvom. Tada sam zaključio da mi je potrebna devojka sa stabilnom ličnošću.. Sa 27.godina sam našao veoma stabilnu devojku,ali ona je bila dosadna. Bila je potpuno predvidljiva i nikada se ni oko čega nije uzbudjivala...
Nije lako biti žena, bilo gde na svetu. Pametna, lepa i ambiciozna: Druge žene te mrze. Muškarci te se plaše. Lenje misle da ćeš im uzeti radno mesto. Ako imaš novca - ili si sponzoruša ili si ljubavnica. Ako sama zarađuješ - glupa si. Ako puno trošiš - rasipnica si. Ako imas dugačak jezik - kučka si. Ako ćutiš - mutava si. Ako se doteruješ- imaš nekog drugog. Ako se ne doteruješ - zamenitće te drugom koja se doteruje. Ako imaš muške prijatelje - ili su ti momci ili ljubavnici. Ako si neudata - nešto ti fali. Ako si udata - budala si. Ako si ipak udata - zašto nemaš karijeru? Ako imaš karijeru - zašto nisi udata? Kad se udaš - kad ćeš roditi? Kad rodiš - kad ćeš roditi drugo dete? Kad rodiš dvoje - pa ti ništa ne...
Porodice koje sumnjaju da su njihovi najmiliji umrli greškom lekara udružile se i traže prijem kod ministra zdravlja zbog predugih sudskih procesa Oni traže hitan prijem kod ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, tvrdeći da sudski procesi traju predugo. U Ministarstvu zdravlja rekli su za Press da će ministar sledeće srede primiti predstavnike ove grupe. 10.11.2010. ce nas primiti... Slučajevi u kojima postoji sumnja da su lekari napravili grešku 1997. Stefan Gavrilović umro na Institutu za majku i dete. On je posle operacije krajnika dobio sepsu, pokazala obdukcija. Rizik uvek postoji Kardiolog i predsednik Udruženja privatnih lekara prof. dr Višeslav Hadži-Tanović navodi razloge zbog kojih dolazi do nesrećnih ishoda. - To...
"Kada biraš, ne biraj izgled jer će te prevariti. Ne biraj bogatstvo jer će izbledeti. Biraj onoga ko ti izmami osmeh na lice, zato što je jedan jedini osmeh dovoljan da tamni dan preobrati u svetlo. Nađi onoga koji čini da ti se srce osmehuje." Poslušala sam... i ... srce mi se osmehivalo..., a sada sam očajna...
Tako, gotovo uvek, kada mi se ove jesenje kise bez ikakvog pardona umuvaju u misli i kada oblaci samo sto ne pokucaju na vrata moje sobe… Sve se u meni uznemiri i jedan decak nemoguce cupave kose, velikih crnih ociju, sa drvenim vozicem u ruci, najjogunastije na svetu prosto iskoci iz mene i pozeli da prica o letu… I gde god da krenem, prati me u stopu i hoda po vlaznom opalom liscu, gacka namerno kroz barice i smeje se, ne prestaje da se smeje najzaraznijim osmehom na svetu… I sta cu, nemam kud, jednostavno popustim i od svega na ovom svetu napravimo igru... od kisa, oblaka, vetra, od prolaznika, automobila i sarenih kisobrana. I kad prodje taj dan, kada se umorni od brojanja ptica koje smo videli usetamo u predgradje sna, on me...
U nedeljno praznično sveže jutro podstaknut Nemirom misli u unutrašnjom prazninim Krenuo sam uskim ulicama razlivenog grada Nošen maticom svečano obučenih vernika Nađoh se pred crkvom sv. Jovana Zlatoustog Unutra me sačeka muzika liturgije I čuo sam blaženo pojanje nevidljivog crkvenog hora Čiji glasovi su se kao talasi prelamali u meni Tog dana mladi sveštenik čitaše Odlomke iz Dela propovednika O dolasku Svetog duha među ljude O lažnim čudotvorcima, varateljima naroda Čitao je i Jevanđelje po Luki O opraštanju – o ljubavi u nama i oko nas Jer veliki oproštaj zahteva veliku ljubav I ja se u tim trenucima međurečja setih Iz nekih zaboravljenih laguma sećanja Priče o Simonu Čudotvorcu čarašu i opsenaru Prepunom želje o visokim...
Nista ti nemam dati. Dobrodusna.Ni srce,jer je satrto..samo rijec dobru i blagu...to mogu da dam,i da jos uvijek zapjevam.Dusu stiscem ko kamen...dobroti me zivot nauci i krv mi u tjelu namuci.A da te rukom zagrlim...il da te mazno pogladim,cuces mi tvrdocu na dlanu..tvrdocom se nemiluje...Lepota..Nista ti nemam dati.. samo pjesmu i sa njom ce me ispracati,nista ti nemam dati, do umornog ovog tela. Zbog mnogih stvari mi svi cemo uvek ostati zacudjeni,svi smo imali svoje detinjstvo,svoje price i snove..sanjali bezbrizno..Moj sin..nije sanjao bezbrizno,i zato cu se uvijek cuditi...i sve mi se cini da nemogu nikome suditi,a nikome ni ..oprostiti, sto moj sin..nije sanjao...bezbrizno...nisu mu dali…prekinuli su mu snove.A ucili smo ga...
MOJE REČI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) MOJE REČI Moje reči Skrite jesu u mom srcu U duši mi lepo spiju I čekaju da se bude Ma ludice jedne lude. Šarenice I vrednice Stalno nešto piskaraju Nemirnice do zla boga Ma videće boga svoga. Smejalice, plakalice Veselice, svadjalice Iskrenice, ćutalice Pametnice, brzalice Verujuće mozgalice. Sad se smirte dosadnice Govorim im al’ ne vredi Navalile da izadju Eno stoje pred ormanom I biraju garderobu Dal’ će tugu ili radost Suzu mali ili snagu Da podele ovog jutra Videćemo već za sutra.
U SRCU ... Jednoga dana Bog se umorio od ljudi. Neprekidno su mu dosadjivali, trazeci od Njega sve i svasta. Zato je resio da se sakrije na neko vreme. Okupio je sve svoje savetnike i upitao ih: - Gdje da se sakrijem? Koje je najbolje mesto? Jedan mu je odgovorio: - Na vrh najvise planine na svetu. Drugi je rekao: - Na dno okeana, tamo te niko nece pronaci. Treci je dodao: - Najbolje je da se sakrijes na tamnu stranu Meseca, to je najbolje mesto, ko bi te tu pronasao? Na kraju , Bog se obratio svom najpametnijem andjelu sa istim pitanjem: - Gde da se sakrijem? Andjeo se nasmesio i odgovorio mu: - Sakrij se u ljudsko srce. To je izgleda mesto u koje nikad ne zalaze.. Dobro jutro svima:bye:
Знам да на овој планети постоји жена која би ме могла сконтати и подржати током овоземаљског постојања. Надам се да ћу је наћи путем овог форума. Требало би да буде добра треба, зрела, а нарочито да буде врло маштовита јер бих волио да ме подржи у свим мојим тумарањима.
Мој алијас је Амбус. Волио бих да ми се било ко јави и да ми мало појасни како се комуницира преко овог форума.Да ли након откуцане поруке треба само да чекам неки одговор или је потребно предузети и неке друге мјере. Помагајте другови; молим да ми се неко јави!
Први пут сам на форуму, неписмен сам што се тиче интернета, и на овај начин покушавам да остварим контакт са другим корисницима. Надам се да ћу брзо сконтати фол.
Kada pomisliš da ti se više ništa ne može dogoditi što ćete pomeriti iz tvoje sopstvene ose oko koje se okrećeš bez jasnog cilja i zato što "to tako treba", DESI SE baš TO. Jedan osvrt unazad ne može te vratiti. Pogled daleko unapred ili na bilo koju stranu, takođe. TO te je definitivno pomerilo. TO je ludost. A možda ta ludost ima i neko drugo ime... .
Moj prvi stih ispisan nespretnim korakom napisala si ti mojom rukom i mojim uzdahom I sad kad nekoj drugoj poneki stih posvetim ne mogu a da s tugom tebe se ne setim I kad krenem na daleko u sred poslednjeg grča napisaću ti stih,stih kao eho našeg prvog poljupca Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
Jesen u nasim ocima
Jutro. Divno jutro. Jesenje, pomalo kisno. Zale se ljudi da je sve sumorno i sivo. Da im nije nidocega, da sve deluje tuzno. Ljudi, jesen je sastavni deo godine, i bez njega ne bi bilo ni zime sa snegom belim, rumenim obrazima, pa i kuvanim vinom. Ne bi bilo ni leta, toplih i dugih dana, lepih i prijatnih druzenja pored reka, jezera i mora. Ne bi bilo ni proleca, kada zivot buja i obli svet carstvom prelepih boja. I jesen je lepa, samo treba progledati, videti lepotu jesenjeg dana. Pogledajte napolje, pogledajte lisce u koliko boja se pred vama svakoga dana, menja nijanse sto samo jesen i priroda mogu da stvore. Samo od vas zavisi sta cete videti. Da li jesenje sivilo, ili pregrst boja sto se u jesen...
Ne bira se ljubav kao ni smrt. Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano. Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima. Niti se oduprieti možeš, niti preskočiti dan. Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti. Volio bih da nisi ti ona koju u ovom času volim. Pero Zubac
Secate se, sedela su njih trojica.... Tudjman, Milosevic i Izetbegovic.... Zatvorili ih Ameri i EUrupljani u neki zamak... dali im brdo papira i rekli....citaj i potpisuj.... Videli smo ih, kako oni savesno proucavaju te papire i tumace svako na svoj nacin.... Videli smo ih kako potpisuju, cestitaju jedan drugome.... Sve smo videli sem jednoga.... Ko i koliko je popio najvise alkoholnih napitaka.... Znamo ko je najludji....ali jos ne saznasmo.... KO JE BIO NAJPIJANIJI.....? ;) ;) ;)
Back