Blogovi

K A P U T odjelni detalj...
Topli kaputi sa stilom... Osim što je topao i praktičan za kombinovanje, kaput može da bude i odraz stila i da celokupni izgled uzdigne na neki viši nivo.... U ovo doba godine kaput je odličan izbor uz gotovo svaku odevnu kombinaciju. Osim toga što je topao i praktičan za kombinovanje on može da bude i odraz stila, i da celokupni izgled uzdigne na neki viši nivo. A po raznovrsnom izboru za ovu sezonu može se slobodno reći da su dizajneri bili više nego inspirisani ovim važnim komadom odeće i učinili ga još moćnijim. Modela je toliko da zaista nije lako odrediti kakav kroj se ističe u prvi plan, po modnom diktatu očigledno je da nema pravila, sve se nosi i sve je trend, a na vama je da pronađete model koji najbolje pristaje vašem...
ZA NASU KOSU
Jaja za zdraviju kosu... Proteini iz jaja obnavljaju strukturu dlake i kosi daju sjaj. Umutite dva jaja s pola litra mleka, pa utrljajte u kosu. Uvijte glavu u peškir i ostavite da deluje osam minuta. Zatim dodajte malo šampona i operite kosu. Isperite mlakom vodom. Posle ovog tretmana kosa će vam biti meka kao svila.
Dekolte
Slatka pavlaka za lep dekolte... Maska od slatke pavlake će ublažiti bore i doprineti da vam dekolte izgleda zanosno. Potrebno vam je 200 g švapskog sira, 2 kašike slatke pavlake, 1 žumance. Priprema: Pomešajte sve sastojke i nanesite na dekolte. Nakon dvadeset minuta uklonite papirnom maramicom, a ostatak utapkajte komadićem vate. Ne ispirajte.
ZA NASU KOZU
Šargarepa i med za vlažnost... Grickajte s vremena na vreme šargarepu, koja snabdeva ćelije vitaminom A. Kada se primenjuje spolja, šargarepa koži daje vlažnost i čini je elastičnijom. Potrebne su vam 3 velike šargarepe, 4 kašike meda. Priprema: Oljuštite šargarepu, skuvajte je i izgnječite. Ostavite da se ohladi pa pomešajte s medom. Nanesite na lice i nakon 10 minuta isperite.
VOCE
Jagode za ružičast ten... Jagode su bogate vitaminom C, koji efikasno revitalizuje kožu. Potrebna vam je jedna šaka jagoda, 3 kašike švapskog sira, 1 kašičica maslinovog ulja. Priprema: Izgnječite jagode, pa dodajte pavlaku i ulje. Nanesite na lice, ostavite da deluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.
Marcipan za mekanu kožu... Ovo prirodno pakovanje delovaće na vašu kožu da postane meka i glatka. Potrebno vam je pola šolje badema, 1 šolja raženog brašna, 1 kašika šećera u prahu, 1 kašika ružine vodice, 1 zreli avokado. Priprema: Sameljite badem i pomešajte ga sa raženim brašnom, ružinom vodicom i šećerom u prahu. Izgnječite avokado i dodajte ga smesi. Utrljajte u telo, pa isperite toplom vodom. Brža varijanta: Izgnječite gotovu marcipan-masu, pomešajte je s pavlakom tako da dobijete glatku masu i utrljajte.
SLATKISI
Slatkiši za negu kože... Poznato je odavno da slatkiši i masti podstiču lučenje serotonina, hormona koji utiče na dobro raspoloženje. Zato ne treba da čudi kada loše raspoloženje lečimo šokoladom ili drugim omiljenim slatkišima.[/IMG]
Ako bi mi, milošću bogova, zapao trijumf da svetom pokazujem otelotvorenje svega čemu stremim i protiv čega lajem, pomislio je mladi doktor; onda bih molio samo za jedno: ovu ženu. Sa prozora svoje ambulante posmatrao je staricu istim onim fasciniranim očima kao i svaki retki put ranije. Kažu da je teško skinuti pogled sa lepote, ali kako je bizarno tek druga strana ogledala; možda je i zanesenost ružnoćom potpuno razumljiva. Čovek će opčinjeno zuriti i u jedno i u drugo. Ta je energija od iste loze i korena. Nije trebalo dokaza jačeg od površnog pogleda na ženu da bi vam njena sudbina postala kristalno jasna i očigledna. Izraz arhetip tu je gotovo neprimeren. Hiljadu godina ljudska se mladunčad zastrašuje ovakvom vrstom ružnoće; i...
Muzika je najbolji ambijent u kome se opuštam i prepuštam .Njoj prepuštam svoje misli i svoju dušu.Kad me muzika ponese osećam se moćno kao ptica.Mnogo sam puta nekad uz gramofon i kasetofon a sad uz izbor sa moćnog jutuba...ponešto zapisao i kasnije se od toga rodila i poneka pesma ...i ne samo jedna...Slušam svu lepu muziku...a kad je to muzika iz moje mladosti onda je tek to prava stvar.Poezija i muzika su jedno...
Ona mi nikada na put ne staje i nikada mi ne protivureči Ona bolje od mene sve moje strahove poznaje i zna kako se to leči Ona nikada za mojim skitnjama ne traga i nikada me ne vraća gde god da krenem Ponekad se pitam odakle joj tolika snaga da toliko gine za mene I često zahvalan bogu za njeno zdravlje se molim jer ja kraj nje sve mogu al samo jedno ne mogu ne mogu a da je ne volim Milan Višnjić http://fontanasnova.blogspot.com/
....uzimali smo jedno drugom riječ iz usta; mislili smo o istim stvarima i govorili o njima na isti način; izgledalo je da se poznajemo godinama, a ne samo dvije sedmice. U životu svakog čovjeka, govorio je, postoji samo jedna žena sa kojom može da ostvari savršenu vezu kao što u životu svake žene postoji samo jedan muškarac sa kojim se osjeća kompletna. Pronaći se, sudbina je malobrojnih. Svi ostali su prinuđeni da žive u jednoj vrsti nezadovoljstva i neprekidne čežnje. “Koliko je ovakvih susreta, govorio mi je u tami sobe; jedan u deset hiljada, jedan u milion, u deset miliona?” “Da, jedan u deset miliona. Sve ostalo su prilagođavanja, prolazne privlačnosti epiderma, afiniteti tijela ili karaktera, socijalne nagodbe.” Poslije tog...
Jos ponekad u prolazu sudarim se Sa osmehom necijim U sebi obradujem se i naivno poverujem Na ovom svetu jos srecni ljudi zive Jos verujem u tebe U sebe sam davno veru izgubila Jos verujem da cu negde slucjano da te sretnem I da ti kazem sta osecam Previse toga stoji naspram nas Malo nam treba za spas, a jos manje za propast Ali jos uvek nada u meni postoji Da te ne mogu tek tako izgubiti Ponekad u prolazu zapljusne me smeh ljudi Veseli klici i radosni pogledi Suze zadrzim, u sebi pomislim Jednom smo se ti i ja ovako ziveli Koliko god da daleko si, da nema te Toliko puta vise, ja u srcu nosim te i cekam te Da sudbina spoji nase cudne puteve I dozvoli mi bar na kratko da ti ruke ugrejem Ponekad nocu, dok vetrovi uspavanke pevaju I...
Kalendar MAYA
2012 సృష్టి అంతండూమ్స్ డే, సృష్టి అంతం గురించి మనం అప్పుడప్పుడు వింటూంటాం. ఈ ప్రస్తావన మనకు క్రిష్టియన్ల దగ్గర ఎక్కువగా వినపడుతుంది. ప్రతి వెయ్యి సంవత్సరాలకు వాళ్ళు ఈ పుకారుని ఉదృతం చేయడం, తమ మతాన్ని నమ్మినవారే సృష్టి అంతం రోజు దేవుని చే రక్షించబడతారాని వారు ప్రచారం చేయడం చాలా కామన్. కాని వాళ్లు 1000 సంవత్సరంలో ఇలా జరుగుతుందని ప్రచారంచేసారు. అలా జరగలేదు. మళ్ళీ 2000 సంవత్సరంలో ఇలాంటి ఉపద్రవం జరుగుతుందని ప్రచారం చేశారు. కానీ 2012లో సృష్టి నిజంగానే అంతం అవుతుందని ఈమద్య TV9 ఒక డాక్యుమెంటరీని ప్రచారం చేసింది. మొదట్లో ఇదీ అలాంటిదే అనుకున్నా. కానీ దానిలో చాలా విషయాలు 2012 సృష్టి అంతాన్ని దృవపరుస్తున్నాయి. విచిత్రంగా చాలా ఆధారాలు ఒకదానితో ఒకటి సరిపోలుతూ అన్నీ 2012 సృష్టి అంతాన్ని బలపరుస్తున్నాయి. మయన్ కల్చర్, నోస్ర్టడామస్, ఈజిప్టు ఫిరమిడ్ లోని...
TREBA MI SMEHA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) TREBA MI SMEHA Treba mi smeha a niko se ne smeje toliko se niko ne smeje da su čak uspeli i mene da ubiju u pojam bre te ostavljam dojam jedne vrlo ozbiljne žene.......TOOOOOOOOOOOOOOOO LJILJKA Idemo dalje kako nas život vodi al' brate slatki i sestro mila kud nestade veselost što je nakad ovde bila. Hoću da verujem mada mi razum ne da, a taj je moj razum kriv za mnoga moja nedela ili dela ...zavisno odakle se gleda, da smeh nije umro verovati je lepše da je samo privremeno od nas namrštenih šturno. Al' ne mogu sama da se kliberim bre jer ja sam ipak dama doduše imam i milion mana al' mi to daje šarm te sam jedna šaramantna dama. Takodje je i istina da mi ponestaje...
Sunce sto sa neba svoje zrake nemilice daje, manje mi znaci nego tvoj pogled kada na meni zastane. Vetar sto me po licu blago miluje, od srama bi stao sto ne zna tako lako i tako nezno, kao tvoja ruka da dodiruje. Cvrkut ptica sto po grani veselo poju, nisu ni blizu tvom glasu, tom beskrajno neznom tonu. Da postoji bunar zelja, presusio bi pored mene, jer je moja zelja s tobom ispunjena.
801. The last straw breaks the camel's back. 802. The leopard cannot change its spots. 803. The longest day has an end. 804. The mill cannot grind with the water that is past. 805. The moon does not heed the barking of dogs. 806. The more haste, the less speed. 807. The more the merrier. 808. The morning sun never lasts a day. 809. The mountain has brought forth a mouse. 810. The nearer the bone, the sweeter the flesh. 811. The pitcher goes often to the well but is broken at last. 812. The pot calls the kettle black. 813. The proof of the pudding is in the eating. 814. The receiver is as bad as the thief. 815. The remedy is worse than the disease. 816. The rotten apple injures its neighbours...
601. Many a good father has but a bad son. 602. Many a little makes a mickle. 603. Many a true word is spoken in jest. 604. Many hands make light work. 605. Many men, many minds. 606. Many words hurt more than swords. 607. Many words will not fill a bushel. 608. Marriages are made in heaven. 609. Measure for measure. 610. Measure thrice and cut once. 611. Men may meet but mountains never. 612. Mend or end (end or mend). 613. Might goes before right. 614. Misfortunes never come alone (singly). 615. Misfortunes tell us what fortune is. 616. Money begets money. 617. Money has no smell. 618. Money is a good servant but a bad master. 619. Money often unmakes the men who make it. 620. Money spent on the...
401. Hard words break no bones. 402. Hares may pull dead lions by the beard. 403. Harm watch, harm catch. 404. Haste makes waste. 405. Hasty climbers have sudden falls. 406. Hate not at the first harm. 407. Hatred is blind, as well as love. 408. Hawks will not pick hawks' eyes. 409. He begins to die that quits his desires. 410. He cannot speak well that cannot hold his tongue. 411. He carries fire in one hand and water in the other. 412. He dances well to whom fortune pipes. 413. He gives twice who gives in a trice. 414. He goes long barefoot that waits for dead man's shoes. 415. He is a fool that forgets himself. 416. He is a good friend that speaks well of us behind our backs. 417. He is happy that thinks himself so...
201. Better a little fire to warm us, than a great one to burn us. 202. Better an egg today than a hen tomorrow. 203. Better an open enemy than a false friend. 204. Better be alone than in bad company. 205. Better be born lucky than rich. 206. Better be envied than pitied. 207. Better be the head of a dog than the tail of a lion. 208. Better deny at once than promise long. 209. Better die standing than live kneeling. 210. Better early than late. 211. Better give a shilling than lend a half-crown. 212. Better go to bed supperless than rise in debt. 213. Better late than never. 214. Better lose a jest than a friend. 215. Better one-eyed than stone-blind. 216. Better the devil you know than the devil you don't. 217. Better the foot slip...
A Book of 1000 idioms 1. A bad beginning makes a bad ending. 2. A bad corn promise is better than a good lawsuit. 3. A bad workman quarrels with his tools. 4. A bargain is a bargain. 5. A beggar can never be bankrupt. 6. A bird in the hand is worth two in the bush. 7. A bird may be known by its song. 8. A black hen lays a white egg. 9. A blind leader of the blind. 10. A blind man would be glad to see. 11. A broken friendship may be soldered, but will never be sound. 12. A burden of one's own choice is not felt. 13. A burnt child dreads the fire. 14. A cat in gloves catches no mice. 15. A city that parleys is half gotten. 16. A civil denial is better than a rude grant. 17. A clean fast is better than a dirty breakfast. 18. A clean...
Kako se ozeniti
How to get married to a person Some of the questions that crop up are - a.. What sort of a girl do I marry? b.. Will she adjust in my family? c.. How can I decide on a girl by just meeting her for a few times? d.. When should I get married? e.. This is my life. So, I should choose the girl I marry, but then what if I make a mistake? .. so on and so forth. I will try to address these & many more questions in the following sections. The Nine Rules of Arranged marriage Rule 1 - Magic no. 28 In an ideal scenario, a girl goes to college at the age of 18. By the time she graduates, goes for her post graduation and/ or works for 1-2 years, she will be about 23- 24. This means that she has spent about 5 years away from her home...
z:)BORIS2008;nedostaju nam: 11 40 47 59 73 74 104 112 125 141 157 190 z:poz:imam za razmenu:2 5 6 8 9 12 17 18 22 24 27 31 37 38 42 45 48 50 52 53 64 69 79 83 102 103 110 116 117 118 119 120 121 128 130 132 139 146 156 158 161 165 166 167 168 171 174 178 182 188 kontakt: 063/465673 ; miljavojvodic@gmail.com
Sredina si zemljo planetarno a oči uprte da spaze crnu stranu, tesne pantalonice po danu ko klatno okreću ledja prolazniku jer je strano, Retrovizor zapada vidi je smeštenu a pored dragog za volanom sunce skriva Njemu je odata tu po lančiću krštenu oči nam se sretoše, želja, posed i griva. Nema razlike na kome sedištu ona goni to svoja stada Sreća retko na pravo mesto smesti gde sigurnosni kaiš je da se pribada gde se pripada, nekada spada nekada vozi lada nekad, nada.
Back