Blogovi

Pokloni mi...
Danima sam tuzna i planiram da napisem neki blog,da se izjadam ovom virtuelnom svetu...Ipak se predomislih...Priblizavaju se praznici,treba da budemo veseli...A i moj dragi prijatelj Zxy me odusevio sto mi na profil ''okacio'' onako lepu porukicu...E pa druze,tugom cu da te smaram na pp,a ovde cu da ti izmamim osmeh na lice...Ne znam ,da li si pozeleo neki poklon od Deda Mraza?Ako jesi,mozemo li znati sta?I sta bi pozeleo da meni Deda Mraz donese? Mojim blogerkama predlazem da svoje muskarce obraduju tako ce se potruditi i isplesti im nesto toplo za ove hladne zimske dane...Evo,ovaj model je savrsen,pravi novogodisnji... P.S.Ako ne umete da pletete,preporucujem da im bar licno uzmete meru... A sada da cujem vase predloge sta...
tadic-papa-xПреузето са www.vidovdan.org Пажљиви посматрач данашњих интегративних процеса може уочити прилично јасне паралеле између европских (ЕУ) интеграција и укључења православља у екуменистички покрет, са једне, и атлантских (НАТО) интеграција и уједињења православља са папизмом, са друге стране. Као што су ЕУ интеграције настале ради побољшања заједничке позиције европских држава чланица у односу на друге велике светске субјекте – САД, Русију, Кину – тако су и екуменистичке интеграције настале спајањем више протестантских секти почетком 20. века како би оне имале већу снагу у односу на велике субјекте у духовној сфери – римокатолицизам, православље, ислам. У оба случаја у основи повезивања је жеља за повећањем снаге, тј...
tadic-papa-xПреузето са www.vidovdan.org Пажљиви посматрач данашњих интегративних процеса може уочити прилично јасне паралеле између европских (ЕУ) интеграција и укључења православља у екуменистички покрет, са једне, и атлантских (НАТО) интеграција и уједињења православља са папизмом, са друге стране. Као што су ЕУ интеграције настале ради побољшања заједничке позиције европских држава чланица у односу на друге велике светске субјекте – САД, Русију, Кину – тако су и екуменистичке интеграције настале спајањем више протестантских секти почетком 20. века како би оне имале већу снагу у односу на велике субјекте у духовној сфери – римокатолицизам, православље, ислам. У оба случаја у основи повезивања је жеља за повећањем снаге, тј...
Dan za danom
Kad stisnem zube,kao da cujem zvuke neke pesme utkane u usi horizonta. Kad zamisljam slike,kao da vidim susrete sunca i mora na paucini stena. Kad posmatram lica,kao da osetim bol praznine u ocima samoce. Kad grizem usne,kao da dodirujem jastucice macijih koraka preslikanih u pesku. Kad osetim dodir,vidim samo dva zelena dragulja kako mi se smese… i tada znam da sve slike nestaju..Da bio si tu…u mojim mislima. I tako svako jutro....svaki dan...
Mesec sve puniji u svojoj svetlosti. Budi u meni one nevaljale porive, pa žudim za tobom. kad Luna i žena zasijaju tamom, čuvaj se.... Andjeli dobijaju drugi oblik, u mom oku samo tvoj lik sablasno svetli. Pamet mi pomera u smeru ludila, strastvenog bunila. Gladna, žedna, samo tebe vidim. I oči da zatvorim, naći ću te po dahu, opipaću tvoju požudu u mraku. Noć punog meseca i ja. Opijena sam ... N.N.
REČ ŠTO GLEDA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) REČ ŠTO GLEDA Navikla sam ipak Na samoću svoju Društvo mi tad prave Reči što zazveče Tugu što mi leče Samoću što seku I po nekad peku. Nekad reči tudje Prepoznaju moje Osećajem nekim Što luta daljinom Razgovor tad njihov Osmehe donese Osećaj ponese I tugu odnese. Čudna reč je eto Bez glasa i lika Reč kao pod velom Na ekranu belom Reč ta što me gleda Reč sa interneta. PS Dobro jutro....na dar svim virtuelnim prijateljima.....:heart:
paradajz
100g paradajza sadrži 17kcal, 73kj , vode 94%, ugljenih hidrata 4%,proteina1%, kalcijuma 9mg, magnezijuma 14mg, vitamina C 25 mg http://www.google.rs/imgres?imgurl=http://www.garden3.net/slike/povrce-paradajz.jpg&imgrefurl=http://www.garden3.net/paradajz.htm&usg=__tQIpUprvEg6dY1rW9ioqzHq8-C8=&h=129&w=140&sz=4&hl=sh&start=20&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=LiwgYEU32MOSuM:&tbnh=86&tbnw=93&prev=/images%3Fq%3Dparadajz%26um%3D1%26hl%3Dsh%26newwindow%3D1%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1 Rekli su o paradajzu link časopis magazin...
Sredina si zemljo planetarno a oči uprte da spaze crnu stranu, tesne pantalonice po danu ko klatno okreću ledja prolazniku jer je strano, Retrovizor zapada vidi je smeštenu a pored dragog za volanom sunce skriva Njemu je odata tu po lančiću krštenu oči nam se sretoše, želja, posed i griva. Nema razlike na kome sedištu ona goni to svoja stada Sreća retko na pravo mesto smesti gde sigurnosni kaiš je da se pribada gde se pripada, nekada spada nekada vozi lada nekad, nada.
Slavila sam Sv.Nikolu, i kao prava domacica malko sam se i umorila, ali lepo sam se umorila. Bilo nam je divno, a moja Maja nas je uveseljavala svojom pesmom. Evo jedne od pesama koje je pevala, sve vas pozdravljam
Ti si me volela i nisi me mučila Mi smo se ljubili a nisamo umeli i nismo znali Ali bilo nam je lepo i bili smo srećni I vreme nam je prolazilo brzo Ja sam te voleo i grlio te strasno Otvorio sam srce i ljubav je šiknula Ti si se smejala i radost je sjala Pleo sam ti vence od livadskog cveća Jednom smo se ljubili pred zoru sneni Kada nešto crveno udari u prozor Ti si vrisnula snažno i privila se Ja ugledah krvavo srce na podu I duboku ranu na grudima mojim Vreme nam stade i zora ne svanu A venac svenu i samo prah na podu osta.
Kriminalno poslovanje tajkuna pod zastitom drzave Specijalnom tuzilastvu sam prijavio monopol i privredni kriminal zbog kojeg sam pretrpeo veliku materijalnu i moralnu stetu.Od istog sam trazio da udjem u program zastite kao osteceno lice od organizovanog kriminala kako bi zakonskim putem nadoknadio tu pretrpljenu stetu. Specijalno tuzilastvo je moju prijavu bez obrazlozenja prebacilo Okruznom javnom tuzilastvu u Beogradu.Iz Okruznog tuzilastva dobijam odgovor pod br.2363/07da nije nadjen zakonski osnov za pokretanje krivicnog postupka protiv pomenutog Djelic Bozidara,jer u konkretnom slucaju se ne radi o ni jednom krivicnom delu.Pitam se kakvi su to pravni eksperti u Tuzilastvu kada su bez i jedne navedene istrazne radnje...
Ispred mene proslulo se secanje Meko kao svila Dani i trenuci kad sa tobom sam sa tobom bila Najlepse uspomene pred ocima dodju mi kao kazna surova Godine dve ispreletale su se medju mojim prstima Godine dve nestale su kao pahulje prve Sa tobom sam neke provela trenutke Kojih cu se vecno secati u nocima punim tuge Ti...mozda zaboravio svaku rec moju Biranu pazljivo, brusenu i tebi posvecenu Ti ...mozda si me ostavio negde daleko iza sebe Ti...znaj, jos uvek pisem stihove za tebe Usponi,padovi nizali su se jedni za drugim Kraj tebe prvih put osetih da tlo pod nogama gubim Dok si kraj mene tu, u meni se cudno osecanje probudi Da svet ,ljudi, glasovi i misli su besmisleni Ako me ti jutrom ne probudis Secanje prostire se ispred mene...
. Nikoljska noć Kuća je mala,astal je veći sa ribljom čorbom duša se bori, mirišu sarmice,milina jedna -Nikoljska noć na Fruškoj Gori. Pijan je šaran,ja sam još više i ljuta papričica u meni gori, špricerom gasim taj podli požar - Nikoljska noć na Fruškoj Gori. Očima slušam,ušima gledam slučajno tu se tambura stvori, "Širok Dunav,ravan Srem" bruji - Nikoljska noć na Fruškoj Gori. Ma sve je lepo i sve je krasno, dok radujem se novoj zori, prođe još jedna neprospavana -Nikoljska noć na Fruškoj Gori. by "Aeročivija" ~~~~~~~~~ Sa dočeka iste na Fruškoj gori,da se pridružim čestitkama današnjim domaćinima najčešće srpske slave. Da je slavite još dugo,dugo,godina! :klap: ~~~~~~~~~ A evo,drugi je dan slave,pa i moje...
DINO MERLIN - DA JE TUGA SNIJEG - tekst Poslao(la): Administrator | Pregleda: 24272 | Datum unosa: 2007-08-18 Ja ne znam gdje si ti ja ne znam s kime si ti u ovoj noci kad se sve dijeli napola osim bola Ja ne znam gdje si ti i nikad necu saznati da l' si nasla skloniste kucicu i dvoriste zivota svoga Ref. Eh, da je tuga snijeg da se do jutra otopi mogao bih i ja konacno kad oci zatvorim da se ne umorim Eh da je tuga brijeg pa da je vjetar ogoli ja ne bih mogao ni tad ko sto ne mogu ni sad da te prebolim Daljine nisu to sto se mom srcu cinilo kad je hudo mislilo da je sasvim dovoljno da ti cuje glas Daljine nisu to sto se za dusu primilo pusta su to polja nade i barikade izmedju nas Ref.
Ne volim pisati o ruznim i tuznim stvarima.Sve nekako mislim,ako se pretvaram da je sve u redu da ce to nekim cudom samo od sebe zaista postati tako.Da,ja sam veliki glupi noj koji uziva zabiti glavu u pijesak i uzivati u toplini i mraku pijeska.I cekati....Ali,najcudnije od svega je to da mi je nekako uvijek to polazilo za rukom....zaista su se nekako uvijek stvari rjesavale same od sebe. Mrzim tu svoju osobinu,zeljela bih da imam svoje veliko i jako JA i da u tim nekim situacijama smognem snage i cvrsto zgrabim zivot u ruke i ucinim nesto pametno s njim.Svjesna sam da je krajnje glupo i kukavicki cekati da se stvari rijese same od sebe,ali ne mogu sebi pomoci.... Ima jos nesto sto mrzim kod sebe.Mrzim cinjenicu da nemam hrabrosti...
Nije strašno ako vas neko malo duže čeka ali je zabrinjavajuće ako na taj sastanak odete tek sutra nije propast sveta ako kasnite na nečiji rodjendan u koliko sasvim ne zaboravite na njega nije lepo ali nije strašno ako kasnite na posao nezavršen posao je uvek strpljiv nije strašno ako zakasnite na jedan autobus doći će drugi ali ako kasnite za životom Milan Višnjić p.s. nije mi jasno od kud mi ovako nešto jutros...:bye::bye::bye:
Ne znam da pišem pjesme. A tako bi mi sad treba da napišem jednu. Neka elegija, ili šta već. Skuplja mi se tuga u meni, mojoj biti. Znam da je tako, jer tu nije bijes, nije ljutnja, nije ni neki oštar bol, ili nešto slično, ako me razumijete. Samo neka tiha tuga. I osjećam da me obuzima cijelog. Dok gledam ljude, velike, male, srećne, nesrećne, sa svim tim svojim stvarima. Koje meni više ništa ne znače, predaleko sam od svega toga. Uvidjam u zadnje vrijeme mnogo toga, sve dobija jasan smisao. I znam da to nije dobro, jer čovjek obično pred smrt ukapira sve, i osjeti tako nešto. Mada, možda i griješim, ljudi pred smrt osjete često i neku tihu radost. Ali, takvi su napravili nešto važno, značajno. Ne mislim na tako neke gluposti, koje se...
SAMO POŽELI
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SAMO POŽELI Kažeš..... Samo pomisli.... Samo poželi..... eh, kada bi se od želja živelo i kada bi misli bile dovoljne da sve trenutke nepovoljne pretvore u povoljne. Onda bih bila carica na prestolu života carica i istog tog života mezimica mala šaren pevalica gugutkica snevalica. I kad ne bi ovaj bol što mi boli telo danas bio tako strašno jak možda bih tad mogla ipak da napišem neku pesmu o ljubavi i veselju ili smešnu mozgalicu stihovanu smejalicu. I kad ne bi sva moranja bila baš u ovaj dan možda tada ja bih mogla da poželim u snu san. Biće bolje kol'ko sutra a možda i nešto pre u pravu si druže stari san u snu je način pravi da se život lakše svari a možda se...
SAMO MOLIM BOGA
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) SAMO MOLIM BOGA Kad život me obori kada duša moja tišinom počne da govori samo molim Boga da budeš tu da me podigneš u zagrljaj uviješ da polomljene grane nežno pridigneš. Znam.... da ćeš tako savijen pod teretom njinim stajati koliko treba Znam.... da ćeš bez glasa roptaj moj nositi svima prkositi snagu meni davati i oči mi sklapati kad san ne dolazi. Znam.... da misao mi čitaš da ništa ne pitaš jer znaš jer osećaš. Samo molim Boga da budeš tu jer bez tebe ne znam tada kako ću. PS Posvećeno mojoj snazi koja je uvek tu kad snage mi ponestane PSPS Dobro veče blogeri
LEBDENJE
(ili neka moja razmišljanja o životu isnpirisana ko zna čime) LEBDENJE Kad mi dodje ovakav dan..... od jutra sam kao uspavana.... samo bih lebdela...... tiho postojala sama u sebi.... I kako ko dodje kako ko reč izgovori tako me prene vrati u vreme Misli mi skitaju ništa me ne pitaju... eno po duši mi vitlaju neku svoju muziku sviraju damare mi diraju..... Prija mi ovo lebdenje ali moranja zovu me.... PS Danas je drugačiji dan...pun energije....ali i ovi lebdeći dani su neophodni da ostanem normalna.....koliko-toliko :lol:
Back