Kondorov let

• Začetnik teme Začetnik teme miwka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Muzika je najbolji ambijent u kome se opuštam i prepuštam .Njoj prepuštam svoje misli i svoju dušu.Kad me muzika ponese osećam se moćno kao ptica.Mnogo sam puta nekad uz gramofon i kasetofon a sad uz izbor sa moćnog jutuba...ponešto zapisao i kasnije se od toga rodila i poneka pesma ...i ne samo jedna...Slušam svu lepu muziku...a kad je to muzika iz moje mladosti onda je tek to prava stvar.Poezija i muzika su jedno...

...hvala...divan izbor...

...inače muzika oplemenjuje.... ( kad nisu dominantni bubnjevi i trube --ratničke )...
...ovde svaki takt zove na spoznaje s visina -- udaljuje od svakodnevne gramzivne i ništavne prirode čoveka ...
...svojevrsna duhovna muzika ...tako bar ja čujem ovu stvar i ovu muziku...pre bih je nazvao nostalgija za očovečenjem .............još jednom hvala !

123loncar;bt122823:
...hvala...divan izbor...

...inače muzika oplemenjuje.... ( kad nisu dominantni bubnjevi i trube --ratničke )...
...ovde svaki takt zove na spoznaje s visina -- udaljuje od svakodnevne gramzivne i ništavne prirode čoveka ...
...svojevrsna duhovna muzika ...tako bar ja čujem ovu stvar i ovu muziku...pre bih je nazvao nostalgija za očovečenjem .............još jednom hvala !

Mogao bih da potpišem tvoj komentar ali on je ipak tvoj i ja ti se zahvaljujem na njemu...Hval,loncar:zimag:

i kad govorim o očovečenju , evo da napravim muzička upoređivanja na tu temu između evropskog i latino američkog ...
mislim da je ovo klasičan evropski muzički prikaz očovečenja preko ratničkih božanstava ...

Molim ! Našli smo se u muzičkim paralelama i sloižili se u viđenjima .Rekao bih još nešto : Heleni su smatrali da je nemoguć duhovni sklad bez muzičkog obrazovanja ; zato su muzičko obrazovanje smatrali osnovnom obrazovnom potrebom .
Teoretičari za manipulacije i upotrebu masa, smatraju da je muzika moćna alatka - koja može da parališe mase i izazove takve emotivne naboje kod nje , koji mogu da je goloruku ustreme na oružanu silu . Goloruki heroizam , jeste iracionalno ponašanje ; no tajnoviti su putevi tonova i taktova u muzičkim delima .. To ova dva primera očigledno predstavljaju . Pozdrav !

Back