misli...

Budite radosni kad god vam se za to pruža mogućnost, i kad god za to nalazite snage u sebi, jer trenuci čiste radosti vrijede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohtjeva. A minut čiste radosti ostaje u nama zauvjek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti.
Ivo Andrić

Ko nema strpljenja sa nama kad grešimo, ne voli nas. Ne voli nas ni onaj ko nam ne prašta kad se kajemo za grehe. A najmenje nas voli onaj ko se ne raduje našoj popravci.
Vladika Nikolaj Velimirović:

Voleti drugog coveka znaci i razumeti ga a svakako i oprastati mu.Nije doduse lako voleti coveka onakvog kakav jeste ali samo ako budemo u stanju da ga ne samo prihvatimo vec i da ga zavolimo upravo onakvog kakav jeste,podstaci cemo ga da postane onakav kakav moze da bude
Vladeta Jerotic

Ako ljude uzimamo onakvima kakvi jesu, učinićemo ih lošijima. Postupamo li s njima kao da su ono što bi trebali biti, dovešćemo ih donde dokle se mogu dovesti.
Gete

Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost. A klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje.

Sačuvaj me od onoga koji istinu ne može reći, a da ne ubode; od onog čovjeka s dobrim izražavanjem ali lošim namjerama i od onog koji samopoštovanje stječe pronalazeći pogreške u drugih.

Očuvaj me od mudrosti koja ne plače, filozofije koja se ne smije i veličine koja se ne klanja pred djecom.

Kahlil Gibran

Voleti znači moći drugog čovjeka videti onakvim kakvim ga je Bog stvorio.

Uništite moje želje, izbrišite moje ideale, pokažite mi nešto bolje i ja cu poći za vama.

Ako si se uputio prema cilju, i putem počeo da zastajkuješ i kamenjem gađaš svakog psa koja na tebe laje, nikada nećeš stići na cilj.
Dostojevski

Moć vladanja nad drugim neodoljiva je slast tamne strane čovekovog bića
Vladeta Jerotic

Veliki čovek sudi čoveka po njegovim vrlinama, mali sudi po manama.
Jovan Ducic

U samoći čoveku se otvara put u sopstvenu dubinu, i ako on uspe da siđe u nju bez straha i zaziranja, vratiće se obogaćen na povrsinu, i tek tada, kada je otkrio svoje Ja, imace otvoren i pravi put prema bliznjem, prema Ti
Vladeta Jerotic

Time sto vam ne cine zlo, zli ljudi misle da vam cine mnoga dobra.
Ezop

Često se treba stidjeti ne toliko zbog zlodjela zlih ljudi, koliko zbog indiferentnosti dobrih.
Martin Luther

Prijatelje stvara sreća, a nesreća proverava.
Seneka

Na kraju nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja, već šutnju naših prijatelja.
Martin Luther King, Jr.

Prijateljstvo je jedna duša u dva tijela.
Aristotel

Doista je srećan onaj ko je vedar, a da nije ni mlad, ni lep, ni bogat, ni cenjen.
Artur Šopenhauer

Kompozitorov genij se može naći u
notama njegove muzike – ali analiziranje tih nota neće otkriti njegovu genijalnost.
Veličina pjesnika je sadržana u njegovim riječima – ipak, proučavanje njegovih riječi
neće otkriti njegovu inspiraciju.
Bog se otkriva u stvaranju – ali analizirajte stvaranje
detaljno koliko želite, pa opet nećete naći Boga, ništa više nego što ćete naći dušu
pomnim ispitivanjem svoga tijela.

deMelo

Pakao nastaje onog dana kada nam Bog podari jasnu viziju svega sto smo mogli postici,svih darova koje smo protracili,svega onog sto smo mogli uraditi a nismo.Po meni koncept pakla izrazen je u jednoj reci PREKASNO
Djan Karlo Moneti

Kad ne bih bio Aleksandar želeo bih biti Diogen:heart:
.Aleksandar Veliki:

srecniprazniciprozor.gif

Back