Blogovi

Idemo u rat... U, jeeee... To mi je bio prvi komentar... Neko u mojim godinama i rat ne shvata ozbiljno, to je nešto ne ide uz način mog života. Realno gledano, to i nije rat. Tačno je, tamo se puca, pobunila se lokalna plemena, traže neku svoju vlast, ovi drugi im ne daju, pa malo maltretiraju jedni druge, malo se pljačkaju, siluju, pale kuće... Ja nisam iz tog filma. Ne shvatam nasilje kao nešto nužno da bi se postigao cilj... Smatram da sve može lepo, ljudski... Možda je to i problem - nismo ljudi! Da, pre polaska sam je zvao. Bila je kući, sama, čekala da se javim. Igrao sam neku ratnu igru na kompjuteru i, zezajući se, rekao joj da idem u rat. Kao da je to normalno, kao da idem po hleb i mleko. Onda je krenulo... Najpre sam čuo...
Srećna svima Nova Godina
...... u kamenu nema nevidljivih hodnika, niti mora postojati nekakva posebna lukavost da se prodje kroz tvrdo. Jednostavno se bira prvi, najpreči put, i to je čitava pamet. Prepreke, ako ih ima, ne nalaze se u stvarima, nego u našoj nemoći. Jer zašto na njih ne naiđu oni koji ih ne vide? Ili ih vide, a preziru? .......................................... Nema ni tajni, ni trikova, niti se takve stvari mogu negde naučiti. Treba zadržati dah, zažmuriti, i zatim, zagnjuriti se u planinu. Poneko nikad ne primeti, ushićen lepotom svog vida, da zagledan u neobično, smeta njegovoj običnosti. Mika Antić Neka vam Nova Godina obasja dušu, ispuni je najdivnijim osjećajima i neka vam bog podari sve što nemate a želite i sačuva sve što...
Napisano večeras pposle čitanja ove pesme. http://forum.krstarica.com/entry.php/21002-Spasimo-ljubav Radna verzija pesme- Već odavno nije isto ono što je nekad bilo, šta li se to draga moja to sa nama dogodilo? Eh živote prevarantu što ponudi večnu sreću, pa nas stavi ti u kola što nizbrdo sad se kreću? Gde nestade zaljubljenost, silnija od sinjeg mora? Izgleda da pobegla je iza sedam vitih gora. Sad sedimo k'o panjevi dok čuvamo život goli, polumrtvi krećemo se, a svaki nas pokret boli. Na daljinskom dugmići su već odavno izlizani. od dosade ljubav više nema ko da štiti, brani. Ipak glumci ostadoše pozorištu svome verni dok ponori nerazuma postadoše neizmerni.
NINDŽE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) Original postavio 123loncar ...izgleda da stvar vidiš jasnije ...okreni obrni , osta ja bez tiketa pa i bez nade....što je život surov bre... i nadu mi ne pruža...au......bre ! Original postavio LJILJA MMM Ajde more.....nadu stvaramo mi a ne država.....jel vidiš da smo svi u pesmi veseli.....realno veseli...... NINDŽE Ajde more..... nadu stvaramo mi a ne država jel vidiš da smo svi u pesmi veseli realno veseli.....i realno očajni vrlo obučeni za preživljavanje i do samoneprepoznavanja izmučeni kvalitetom dugogodišnje obuke dodjemo ti bre k'o nindže samo šarene i malo uzguljene ne znamo kud glavom udaramo ali znamo da će samo nas glava da boli gde god da udari zato sa...
DA UDJE DANAS
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) Igra - sastavi priču autor LJILJA MMM 04.12.2010. DA UDJE DANAS Kameni pločnik.....kamene kuće......kamene ulice.....kameni grad. Tim sivim kamenom odzvanjaju koraci njeni. Tup...tup...tup...umorne štikle po umornom kamenu govore umornim hodom umorne Marije.....Povijene glave ulazi u sivu kamenu zgradu....gotovo je....sve je završeno. Surovo i teško. Kidanje u stomaku oseća još uvek dok ulazi u stan....nema nekih stvari....u kupatilu nedostaju njegove stvarčice .....u dnevnoj sobi zjapi prazan sto za kompjuter. Lampa....ona što su kupili kada su letos bili na odmoru ....odmor....dolazi joj kao talas sećanje i plavi je....muti joj se pogled. Tada je upoznao...
S A N
S A N Pogled mi luta negde u daljinu Znam da si negde tamo, Žalim sto nismo mnogo blize Da jedno drugom se damo... Osećaš li noćas moju čeznju I kako te srce želi??? Znam da bi i tebi sada prijali Poljubci strasni i vreli. Ruke ti klize po telu mome Dok vrat mi ljubis strasno, Nabrekle grudi se pripile uz tebe Evo već uzdišem glasno... Skidam sa sebe i zadnji komad Odeće koja me steže Uzmi me odmah samo požuri Sve mi je teže i teže.... Gola se tela u jedno splela U najlepšem ritmu se njišu Zajedno stižemo do vrhunca I zadnje se stvarnosti brišu... Pogled mi luta negde u daljinu A napolju samo tama... Žalim sto ovo samo je san, Jer noćas sam kao i ti sama....
Noć je padala na sivi Beograd tog sivog januara te jednako sive godine. Ležaja je zgrčena, umotana u frotir u svojoj garsonjeri u sivoj i bučnoj beogradskoj ulici. Kroz prozor nije gledala. Niti je prizor bio nešto gledljiv niti joj je bilo do pogleda na svet uopšte. Ma ni sebe nije mogla da gleda. Nije bila nezadovoljna svojim životom. Nije bila nesrećna. Al nije bila ni srećna. Bila je prazna. Što je kad se svedu računi najjadniji i najgluplji osećaj na svetu. Džaba sva statistika, sva nauka, introspekcija, tešenje, toplota, pare... kad se osećaš trulo. Ko gangrezna noga koja može tako da preživa neko vreme dok ne otpadne. Osim ako joj neko ne pomogne. Nije je taj osećaj često pohpodio, srećom. Zapravo praznina i jeste takva tiha...
Mlađan Dinkić "obećao" da će kupiti novi automobil koji se momentalno proizvodi u "Zastavi", mašala, svaka čast gosn.Dinkiću, ja bih volela da i moja deca mogu da kupe taj auto, kakav god da je,a ne da vozaju stare krntije koje su davno postale punoletne. Fantastična Eva Ras na farmi bitiše i isprobava svoje glumačko umeće na nepismenim personama, ako nikako drugačije ne ide, Eva ko Eva udara najjače, savetuje ljude da se "seksaju" u polju, njivi, ma gde god stignu, čudim se da je još uvek na farmi. Na istoj toj farmi neka Vendi propagira nešto, da mi je znati štaaaaa???? Peva gore od mog matorog kada se oždroka, izgleda kao moja baba sa veštačkim sisama, veštačkim usnama, veštačkom kosom i verovatno veštačkim zubima, ali ona ZNA, ona...
Maltene onomad, pre jedno pet godina reši moj matori da mi za rođus pokloni komp, ih, ta idi begaj, šta će to meni, ja se sva zacrvenela ko seoska mlada, ali se i popišmanila, pa što i ne bih, jes da nisam znala ni kako se uključuje, al ko velim ima i ona moja komšinica koja ima mLogo manje škole od mene, ali udara po tipkama ko sumanuta, pa ko velim, aj i ja bi mogla, što i ne bi. Al vidi vraga, matori uvek ima neke zadnje namere sproću mene i poklona, rešio da mi da poklon ali zauzvrat čekao da mu sve ono što sam mu dotad kuckala na staroj "Olimpiji" zarad nekih njegovih poslova, sve uredno prekuckam i još, vidi vraga, da mu i sejvujem za sva vremena. Pitala ja njega šta mu dođe to sejvujem, nije znao tačan prevod, ali glavno je znao...
Pre koju godinu sam bila u AmeriKi, L.A. imam tamo jednu prijateljicu, iz nekog razloga poželela da me vidi pa mi platila kartu da je obiđem. Ma super sam se provela ako ne računamo pušenje, mada ni to nije ispalo loše, em uštedela pare, em poštedela pluća, jedva pet komaTa da sam uspela dnevno da ispurnjam. Čudan neki svet ti Ameri, ako im u parku pomiluješ slatko detence po kosici, oma zovu Police, ako u kafiću nema mesta pa zamoliš nekog ko sedi sam da mu eto malčice zasmetaš samo da posrčeš kafu, oma bega ko da si gubav, al što ljudi vole životinje pa to je neviđeno. E tu su me načisto kupili, sve sam im zajebancije oma oprostila. Jednom sam imala tu čast da prisustvujem spašavanju neke mačketine sa ne baš tako visikog drveta, došla...
Priznati drugima, to može značiti ispovest ili predaju. Od prvog se oseti olakšanje i praznina ili bol, ali možda i radost u olakšanoj duši. Od drugog se može osetiti očajanje ili olakšanje; zavisi kakva je borba prethodila konačnom činu. Ali, priznati sebi, to već predstavlja najteže suočavanje. A šta će se iz toga izroditi? To već zavisi od toga sa koliko snage još raspolaže onaj ko se odvažio da pogleda sebi u oči i kaže - POGREŠIO SAM!
BISERJE
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BISERJE Biserje zvoni u tebi i meni kao praporci po malo sneni Misao pevaju oni strasnu što pretvori se u reč jasnu u uzdah slasti dok šaraš po meni rukama dok ispisujem želje po telu vrele talase ti puštam zveči sve jače biserje zrelo osećaj dodira zveket mu blaži dodir ga teši ali i snaži. Zastaše dodiri da se dodiruju to strast na prozore duša nam lupka pobeže biserje u izvor života u izvor života ispod mog pupka. PS Dobro jutro blogeri......radni dan.....biće naporan.....da se prvo propremimo :heart:
VELIBOR
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) VELIBOR Bor je bor ali ako hoćeš sa njim razgovor onda moraš naučiti bor kako se vodi tihi razgovor kako se maše lako, nečujno kao što misao hoda bešumno. Ma ne sumnjaj ni malo da će bor naučiti i da priča i da maše da se smeje i da plače s tobom tiho kao sunce što žari ti letom lice tako tiho kao što su sve te naše nesanice što kazuju svoje lice lice male lutalice. Ajd' pokušaj, života ti da naučiš ti tvoj bor da vodite razgovor daj mu ime Velibor. Dopašće se njemu ime idu duge, duge zime trebaće ti zelen reč tvoje tišine stvoritelj uvek treba takav prijatelj da sve tvoje reči čuje i kad plaču i kad bruje sve to čuje Velibor on je dusa, on je dom. Posvećeno...
Na Božić sama...
Božic je,a ja sama... i sinoć na Badnje veče i danas...Deca su kod oca,kao i svake godine,a ON,moja ljubav...ko zna s kim...Ni poruke na ovaj sveti dan...Stižu sms poruke sa svih strana od rodbine i prijatelja,zvone telefoni,fiksni i mobilni,svi čestitaju i raduju se prazniku...Ali nema NJega...Znam da je kraj,ali mogao je bar čestitati,u ime vremena koje smo proveli zajedno... Moram se navikavati na samoću,jutros sam to sebi izgovorila naglas kada su deca otišla...Oni rastu,i treba da krenu svojim putevima,da žive svoje živote...Sada sam sama za praznike,ali će doći dani kada ću biti sama stalno i moram se privikavati na to...Dodjem u ovaj virtuelni svet gde me razgale srodne duše,i onda uz muziku i njih lakše prebrodim teške...
BRLJIV DAN
(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime) BRLJIV DAN Ja brljiva brljiv dan nema veze bar je nasmejan On se smeje meni u lice ja se njemu kezim u facu a klijenti-pacijenti klibere se šta će jadni neko od njih čak putuje neko opet malo luduje sve to ludo sestro, brate pa sad eto tako ludi zagrlimo jedni druge smejemo se, čestitamo znaju oni a znam i ja život ima jedan konto sve što knjižiš računa se potražuje i duguje s besparicom se druguje uvek dužan nikad ružan osećaš se kao kužan al' smo eto ludi, lepi ali nismo zato slepi dokle ćemo da gledamo sve dok oči ne sklopimo tako oni gore kažu radi, rmbaj i zaradjuj mnogo ih je ...ma previše ko će sve to da namiri kad će život da se smiri Od života prelepoga konta...
Pismo Jasmini
Pitaš me: Gde sam svih ovih godina. Jesam li oženjen. Imam li dece. Ćerku.Sina. Da l se zbog nas još pomalo kajem. Shvatam li da život večito ne traje. Da sve imam ,Jasmina. I tri ćerke i sina- Čak i unuka imam. Jedino još to nadi mojoj infuziju daje. Al nemoj da me pitaš ako ovo pismo pročitaš: Koliko mi nedostaješ Milan Višnjić
Spasimo ljubav
Kad reči nam se sreću a misli razilaze mi odavno nismo saputnici sa iste staze Kad srce žmuri na ono što oči vide vreme je da se kaže ovako više ne ide Kad navika proguta poslednju našu želju ljubav odavno ne greje našu postelju Kad jastuk nam sanja daljinama razdvojen priznati treba da sve gotovo je Uzalud se tešimo tražeći u lažima spas ljubav je nešto uzvišeno spasimo je od nas Milan Višnjić
Не дам ти да не живиш Не дам ти да се одрекнеш себе Не дам ти да не верујеш себи Не дам ти да не будеш Ти Ти си Посебна Изнад мене и изнад свих И ја не могу да прихватим да то поричеш данас за увек Зато ти не дам да не живиш и нудим ти себе целог као јастук за спавање или за плакање нудим моје наручје да те чува од од свега нудим ти моје усне да ти причају о лепотама света Ма, нудим ти све не треба мени ништа ако теби не може да послужи кад су ноћи најцрње, а дани без сунца. Нудим ти све
Podasetnik Iz nekih starih razloga ne mogu bez tebe ni malo a tek ovako ne vidim da ću negde ikad stići nad nama kao da se skupilo davno prokletstvo pa pritiska krade nam svaki mogući dan koji bismo proveli zajedno kasno je da se menjamo valjda imamo vremena za nas! ***** Ja ne brinem za nas Noćas sam tebe sanjao na uvo ti tiho šaputao ne čekaj zoru uzalud, zaspaćeš ne moraš budna u novi dan. Noćas sam o tebi maštao čuvao te od tužnih misli prikradao se lagano uz tebe redjao ti zvezde po kosi. Noćas sam samo tebe video u sebi sam se opet zapitao koliko treba sreći da dodje ma, ja ne brinem za nas. *****
Back