MIMIKRIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Tol
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
[
B]Meni je tebe dovoljno
koliko da ti korake čujem
i redovne dnevne protokole
kojima bojis moje snove
a lucidna jesam i sanjam onoliko
da potrajes za dane
kada te neće biti ili ćeš
trajanje usmeriti novom
Ma lažem poput najgoreg lopova
da bih te obrisala iz identiteta
i ne bih amputirala sve misli
da tvojeg nagoveštaja ne biva
živim mimikriju da bi te imalo trajanjem
u damarima ponajviše ali i u solarnoj čakri
budeš pošast što vekovima glodje kosku čeznje
i nepogoda da silinom zatire sve tragove
izvor kad sitim žedj i bistrim poglede
budiš potrebe neumitne notorne

Meni je tebe dovoljno
koliko da ti korake čujem
koliko da taknes misao u preletanju
iz ushita u stanje nirvane
i budeš svest pa te slutim posvuda
kada ti postajes JA u večnom[
[/B]
61422.jpg

Ovu rijec "Mimikrija" ne volim, ali iz dna duse...ne ono sto u izvornom obliku znaci, vec preneseno na ljude...
Ali je u pjesmi motiv, u izvornom znacenju savrseno razradjen...
Svi se na neki nacin branimo, i od sebe i od drugih...nekad svjesno, nekad instiktom...

Najzad da se pojaviš Tol.Ko te pokrenuo ne moramo da znamo važno je da ti je impuls dobar dao i tvoju umetničku dušu podstakao.A pesma je lepa i nije ni mala nadam se da ti inspiracija nije prestala i da Tol ima još šta da da.:ok::heart:

@ Egreta, hvala na kritici i svojem poimanju, nekada reci koje su nam omrazene postanu čulne i sadržajne u svetlosti koju emocija nalaže :)

@ zxy, hvala dragi prijatelju..pesma je nastala tren koliko pre postavljanja na blogu..tek da napisem blog u novom ruhu Krste...vidis da ne umem da editujem...:)..I kada nismo posvećeni, niti obuzeti-hipnotisani iluzijom...erotika budi uvek emocije :))

@Emina, draga prijateljice, hvala ti na podršci :) :heart:

Nije kritika na tvoju pjesmu, samo mi ta rijec na blic pobude neke asocijacije na jednu raspravu...
A pjesma je divna, iskreno, bice da sam skrta bila na rijecima hvale :) Znaci jos jednom. Divna.

@ Željkice, draga frendice, malo fb(u domenu istraživanja u umetnosti)..malo slikanja..
biće me na Krsti malo redovnije, ne mogu ja bez poznatih imena i divnih ljudi :heart:

@srossoverprint, kada to dragi cross oplodi mišlju, nema te sile u Vaseljeni da bi izbegla potvrdu u mudrom kazivanju.
Hvala duso draga, i lep povratak i tebi! :heart:

Ne brini draga, umem da citam po koje slovo i malce izmedju redova..Jasno je da si razložna osoba i cenim svaki komentar i otvorena sam da učim iz tudjih razmišljanja.
Hvala, još jednom na tvojoj ljubaznosti! :heart:

Back