Blogovi

Значи оно какав флеш, значи оно кад не могу да верујем. Мислим, испричаћу вам јел ал наравно не овде, ко велим драг ми и овај мој профил овде, напишем и овде у месец дана какву поруку оли две. Али какав флеш, мислим не бринем се, наћете ви као и увек до сад пут до мојих писанија, верна сте ви публика ... али какав флеш. Значи оно кад ја не могу да верујем и останем без текста, а то је оно факат потешко, оставити без текста једног бившег радио водитеља који је својевремено водио контакт програм. Значи оно, прво сам се смејао, а онда нисам могао да верујем, па сам се онда опет смејао па онда опет нисам могао да верујем. Дакле оно, мислио сам оно факат ме не може ништа изненадади и те форе ... али ово, овај флеш ... па то је провиђење...
Али кад обожавам Србију. Па не стварно. Па шта може тако да ме насмеје но текстови по новинама из Србију. Пајз сад, каже: "Prema rečima dvojice intelektualaca koji su želeli da ostanu anonimni, same „Dveri" neće postati politička stranka u pravom smislu te reči," Анонимни интелектуалци!? Јели бре, де се добија потврда за тако што. Па у Дверима, очигледно. И чуј ти њима трипа: интелектуалци. Шта, немају рецимо, анонимне поштене трговце, или рецимо анонимне зидаре. Тако што очигледно не узгајају. То све сами суви интелектуалци чињеница зналци. И сад да видимо шта ће да раде ти интелектуалци:" Posebna pažnja biće posvećena identitetskoj i kulturnoj politici, gde će veoma oštro biti oporezovani „nedostojni sadržaji" u srpskim medijima...
dole me krosnje nose kroz boje te tvoje kose pa tonem pod one rose sto stoje ko koren bose ove vode sto gone nas...a gde je spas? njega veje glas tvoj u zadnji cas pazi sad jer ti stizem kao rani mraz pali sva polja taj nas ljubavni mlaz a sutrasnji cas hrani nas dok ja sabiram i rasipam reci ove pomalo iznerviran pa serviram recenice kao svetlo beli dan ******,stojim pored same vecne tmine i tako svaki moj pogled u daljini gine
Ni po koju cenu ne prodajem dragu mi uspomenu, oldtimer, model iz 1940. godine!:rtfm: Eventualno, menjam za model iz 1939. godine :whistling: Šifra: dva oldtimera PS Drugi oldtimer na slici je još u voznom stanju, al' se ne zna do kad! :(
МОЋ И ЛОГИКА НОВЦА Што мање једеш, пијеш, купујеш, плаћаш проводе – трошиш ; што мање: учиш, мислиш, волиш, певаш, сликаш, пишеш, читаш, пливаш, шеташ, путујеш, идеш у позориште и сл. – тим више штедиш и увећаваш своје богатство, које ни мољци ни црви не могу да поједу ( твој капитал ). Што мање јеси - што мање људскости, етике и поштења у животу имаш , то је већа твоја : капитална моћ и отуђеност од живота . Но ништа зато, све оно што немаш и не можеш да урадиш, кад се окапиталиш твој новац може да уради и стекне - обезбеди теби. Моћ новца бескрајна је – ако га имаш, моћан си. Његове моћи твоје су, јер си ти његов власник / господар . Дакле , то...
Neko je pisao da samo ptica u letu i ptica koja veselo cvrkuce je dobra i primecena ptica-tj.covek pun energije, zivota, smeha ,samo on je prihvacen u ovo drustvo??? Sta se desava sa pticom polomljenog krila? Sta se desava sa covekom koji je odbacen od svoj drugara jer nije raspolozen za glupe price, za neiskren osmeh, za neiskrene reci? Ima da se povuce ,da cuti. A ko uziva u bolu coveka ,ko je taj ko ima hrabrosti reci i jos osmeh i podrsku NEISKRENU mu dati -zasto postoje ljudi koji su zli? Zasto da mi ruse svet koji sam stvorila i zasto sam dozvolila nekima da se priblize toliko da me upoznaju toliko da znaju sta je to sto ce me srusiti? Zar cu im dopusti da padnem -NE-dignucu se sama ,ima da puzim i da lezim ali nikome nedam ruku...
samrtna Lejdi Danas je ostala kući. Nekako, sve se slomilo u njoj . Čemu sve to, pita se? Njeni makroi , spustili je na dno dna . Dalje nema propadanja . Štajga joj se pretvorila u kaljugu . Radi po staračkim domovima , bolnicama ,sirotinjskim kvartovima , cigan malama , narodnim kuhinjama – ispod mostova . Mušterije su joj socijalni slučajevi , bolesni , retardirani – uboga sirotinja, biološki odbačeni i napušteni . Mizerija ! Gleda se ? Ogledalo samo što ne pukne, od njene odvratnosti i mizernosti . Sve piše na njenom licu . Zaslužila ga takvog , s kim sve radi . Nije se umila celu deceniju . Voda beži iz njenih ruku , kad joj vidi lice. Odvratno nepodnošljiva situacija . Seća se ? Sedelaje ona uz carske skute . Bila je dobro...
Hair * Your hair should ideally be long , (or at least past the shoulders), straight and glossy. Blonde is ideal for colouring * Wear it either loose or in a super slick and sleek, high, pin straight ponytail. Curls with lots of volume for special nights will give you a playboy bunny look * If your hair is very short either gel so it is smooth and sleek or apply some styling mouse and pin it whilst it is wet to get soft waves. * Spray your hair with a little perfume and maybe some glitter if you would like. Skin * Keep your skin spot free and healthy looking. Tea-tree toothpaste is great for clearing up acne. * A good tan is important to this look; you want to aim for quite dark skin without looking orange or...
Boja Raspolozenja
jes jes jou,savršenstvo tražim nesvesno presto trazim često dok se igram s bojom jesenjom veselo šaram,prskam boje na tvoje platno snovima mojim vladam,tad vratim se u mladost prazno je sve tada ko neišarana zgrada s puno ljubavi,a malo rada vraća nam se nada baca nas sve tada u maglu neizvesnosti i biljka osta' mlada zbog trajnog traga neznosti neizbežnosti nas jure,a ja se trudim da odem pa ostanem sam opet iako klizim kao kapi vode pizdim kad sam fuckin sober,ma biće okej.. znam,biće okej.. even if i dont live to see another day..
Gradinar 41. pevanje Ceznem da ti kazem najdublje reci koje ti imam reci, ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mi se mogla nasmejati. Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u sali. Olako uzimam svoj bol, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da ti kazem najvernije reci koje ti imam reci, ali se ne usudjujem, strahujuci da bi mogla posumnjati u njih. Zato ih oblacim u neistinu, i govorim suprotno onome sto mislim. Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujuci da bi to mogla ti uciniti. Ceznem da upotrebim najdragocenije reci sto imam za te, ali se ne usudjujem, strahujuci da mi se nece vratiti istom merom. Zato ti dajem ruzna imena i hvalim se svojom surovoscu. Zadajem ti bol, bojeci se da neces nikada saznati...
MUDROLIJA
Toplo-hladno perfidna igrarija emotivna splacina na milion nacina bez zacina zasvrbi gadno kada se otegne k'o testo raskuvano popišano milosrdjem zagnjecavi život pa se pitam: Jel bre metreso staklastih ociju perverzna sudbino što usiljenim smehom lopovske prste hrabriš jel ja za kuvara nisam ili je to apetit splas'o? I onda-agresija: Nezdrava hrana tebe zadovoljava Samarkand obecanje za koji život da se rodim ( javiiiii seeee ) i kojem Bogu da se molim ( i kaaaadaaaa )? Bermudski trougao sa verom i nadom zabludu kroji sve sama groteska deficitom podslikana. A potom, mudrolija: "ko me tero da te volim" cuje se muzika pripremam novi obrok budi ukuse daljina krvotok ojacava zacin je nov novu pesmu stvara sve mravlje igrarije po...
njih dvoje imaju profil na faebooku. Od skoro su registrovani kao par. Na tom istom facebooku. 35 njihovih prijatelja je to lajkovalo. Ona na svakih 3 sata stavlja novi status. Imati je kao prijatelja na facebooku moze vam ustedeti racun za kablovsku. Ona ce vas obavestiti o promeni rezulatata u mecu koji Djokovic igra. O zemljotresu. O libiji. O Japanu. O svemu. Naravno i o tome sta jede i pije u vreme ovih dogadjanja. Sec ate se vica o japanskom turisti? Razgovaraju dva japanca. - Kako ti je bilo na godisnjem odmoru? - Ne znam, videcu kad razvijem slike. E tako i ona ceka da vidi koliko ljudi lajkuje i iskomentarise njen post, pa ce znati kako se provodi u Parizu, Njujorku i gde vec On postuje novinske clanke. O sebi. Mlad je i...
Ljudi su nastali od majmuna... hm, mislim da recenica treba da glasi: ljudi su ostali majmuni. Ne vidim ja neku razliku u ponsanju. samo malo manje dlaka. A sve drugo je ostalo isto. Cini mi se nekada da evolucija ide unazad. Vracamo se na primarne oblike. Hormonski status nam se menja. U osnovnoj skoli su nas ucili o polnim karakteristikama i da su iste uslovljene hormonima. Muskarci imaju vise testosterona, zene imaju vise estrogena. Zbog testosterona oni se biju, idu u rat i stavljaju hranu na sto, zbog estrogena mi placemo, sedimo kuci i spremamo hranu koju oni donesu. nesto se dogodilo?! U mojoj dvoipogodisnjoj vezi, uhvatim sebe kako posle radnog dana u kome 8 sati vicem na nekog, resavam probleme i koordiniram rad cetvoro...
Kada imamo pravo da odbijemo Tarot konsultaciju?
Mnogi smatraju da ste, ako već solidno poznajete neki divinacijski sistem, prosto dužni da svo raspoloživo vreme koristite isključivo za predviđanje sudbine drugima. Neretko sam čula „To je božiji dar, i ti treba da pomažeš drugima“. Nesumnjivo je potrebno i talenta za bavljenje ezoterijom, ali veći deo naše uspešnosti kao Tarotologa je zasnovano pre svega na mukotrpnom trudu i učenju; a i kada je u pitanju pomoć drugima, potrebno je načiniti meru - u kojoj meri se posvetiti drugima, a da se sopstvene rezerve energije ne istroše? Zato bi prvo pravilo bilo - ako se iz bilo kog razloga osećamo umorni, iscrpljeni, nervozni - onda ne treba da se bavimo Tarotom. Ova tema je prevashodno posvećena radu sa ljudima i tumačenju drugima...
IMUNITET
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) IMUNITET Toliko te bre volim i stvarno se plašim da se od tebe ne razbolim al' mi djavo mira ne da znaš ti mene moram da mislim i da smislim Pa....evo sad se baš nešto mislim kad se za sve ove godine ne razboleh nego poboljevah kako ne stekoh imunitet nego samo pojačah senzibilitet, Senzualitet i integritet. A uz sve to poveća mi se i kapacitet Malih sivih ćelija Valjda pamet kako je zrelija...
Ниједна личност не подноси празнину. Празнина налази своју основу кроз наше добровољно самообесмишљавање. Људе убија одсуство садржаја. Оно подсећа на ништавило. Отуда та психо(патолошка) глад и жеђ за догађајима. Човек се опседа било каквим садржајима да би испунио своју личну празнину али се она испуњава само привремено док се не продуби старим осећањем празнине. Хришћани најстрашније познају ту празнину као одсуство благодати Божије. Или, боље рећи, њихово самоодсуство од Бога и Цркве. У таквом не-догађању затиче се бол. А човек се може заситити само на изворима Бића Које је другачије од њега самога. Наша празнина је од овога света и зато човека не може ништа утешити у непроменљивим смислу речи, може је само замаскирати док се она не...
Када некога волиш, чак и ако греши, придодаћеш му врлине које по природи нема, а када некога не волиш, чак и ако има врлине, придодаћеш му грехове које по природи нема. Све оно добро што су други учинили за нас, брже од трена се заборавља (намерно) као да никада ниједна од добродетељи није постојала. Тако, ако немамо љубави, све шта други раде за нас нема значаја ни смисла, не као да само дело нема значаја ни смисла, него јер тиме што сами немамо љубави стојимо у сопственој безначајности и бесмислу, те према свом погледу меримо и доживљавамо ствари и људе. Међуљудски односи се налазе пред тим сукобима, па се олако смућује она друга страна која пружа љубав а затиче затворена врата пред личношћу другог. Ми смо склони преувеличавању – са...
Ми призивамо Бога а Бог призива нас. Ми кажемо: „Господе дођи!“, а Он каже: „Дођите ка мени!“. Ту нема одмеравања, само узајамне отворености. Док се вера не утврди, сурогат те воље је у глаголу: проценити. Међутим, пошто се утврди, укидају се самооправдавајуће доскочице и настаје уподобљавање. Тако постају активне нове егзистенцијалне функције у личности освежене виталношћу Светога Духа, те следи васпостављање које човек кроји према мери своје слободе, покрета и надахнућа. Бог експедитивно интерпретира Себе у искуству онога кога љуби Својим енергијама. Црква сведочи то искуство вековима. И у томе Он не мења хировито Своју одлучност јер је увек доследан. Божански параметри нису наши параметри. Наши су често учвршћени аргументима...
Nešto razmišljam o životu(iako mi razmišljanje o tom nije jača strana:),uglavnom sve u zivotu radim spontano:)Al,eto ovo oblačno vrijeme me natjera da i ja malo razmišljam.A bolje da nisam,jer me razmišljanje samo zbunjuje. Nešto kontam ...kako to da su najvrjednije stvari u životu besplatne. A svi nešto trče za novcem,materijalnim vrijednostima,luksuznim stanovima,automobilima.Polomiše se zarad čega.A lijepo im bog servirao sasvim besplatno ono što najvise vrijedi. Dobro,znam da se mora jesti,znam da moramo imati krov nad glavom i toplu odjecu za zimske dane,i nesto laganiju za ljetne...znam da i djetetu moramo kupiti knjige...dati mu dzeparac....platiti rezije i ostalo...to ne racunam.Znam da se mora raditi da bi se zivjelo.Toliko i...
Ko bude ovo čitao,treba da zahvali mom prijatelju Jerolimu.Ili neka se ljuti na njega. On se pre dva dana,u pauzi bučne proslave mog 98.rođemdana,podsmehnuo mojoj nemoči da nađem bar jedan moj rukopis od mnoštva napisanih i da okupljenima,več polupijanima,pročitam neku,kraču,moju priču... -Ti češ tako i otići s ovog sveta ne ostavivši iza sebe nikakav trag,ni jednu priču od mnogih koje si napisao-jer si sve razdelio,a samo si u nekoliko primeraka uvek samo pravio... -U četiri...upao sam mu u reč -Pa šta je to četiri...I dobro-gde su ti,gde ti je bar jedan primerak nečega...?Kao da nisi ništa ni pisao...Evo,ja sam i zaboravio skoro sve... -Zaboravio si one koje ne valjaju-one koje valjaju nisi ni mogao zaboraviti! -Onda ni jedna nije...
Немај злих намисли. Марљиво следи пут вештине. Развијај широки круг интересовања за уметности. Буди упознат са различитим занимањима. Развијај способност да опазиш истину у свим стварима. Опажај оно што се не може видети оком. Не буди немаран, чак ни у безначајним стварима . Не упуштај се у бескорисне активности . Мијамото Мусаши (1582 - 1645) Препоручујем: Мисли Морихеа »
KAD DUŠA KIPI
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) KAD DUŠA KIPI Podjoh u banku maločas. Ne idem ja inače nego Cic ali sam morala danas lično da završavam svoje poslove pa ponesoh i službeno u isti mah. Kako je lepo napolju..Od onog mračnog jutra do ove lepote. Išla sam pešice do banke i nazad. U jednom pravcu ima 1-1,3 km ..sunce, vazduh, čak i onaj vetrić je sunčan....hodah ulicom, široki trotoari, ljudi sa osmesima, cegeri i kučići...
Катана је традиционално оружје самураја. Претеча данашњег облика и начина израде усавршена је већ у 10. веку. До половине 19. века велики број радионица и мајстора је правио катане. Распадом феудалног друштва њихов број је опао, да би највећу кризу доживео за време Америчке окупације Јапана после 2. свестког рата. У то време је било забрањено поседовати и правити дуга сечива. После окупације преостали мајстори поново су почели да праве катане, сада само као уметничке предмете који вероватно никад неће бити употребљени у борби. Да би добио звање мајстора за израду катана, сваки ковач мора да проведе најмање пет година код старијег мајстора и после тога, са његовим одобрењем, да полаже државни испит. Најбоље послератни ковач...
Застани кад прођеш поред места на ком сам умро последњи пут због тебе Можда осетиш део моје душе која трепери у крошњама младих бреза Можда те мирис маја и пролећа подсети на моје очи на моју косу или, можда, руке Не дозволи себи да ико примети да ти колена клецају ако се сетиш ко је ту умро Јер ниси ти та због које сам умро и она је умрла кад сам ја склопио очи
Bio sam u drustvu coveka vaznog i zasluznog, koji je samo sebe isticao, a sve druge ljude ponistavao. Dosadi mi slusajuci ga. Pa se resih da ga oponiram. Kada on rece o nekom coveku zlo, ja poceh hvaliti tog coveka. I on se naljuti na mene. Kad o drugom, trecem, cetvrtom sve zlo, a ja sve dobro. On se razgoropadi na mene. A ja se uzdrzavao od gneva; kao lekar kad leci sumanutog. malo pomalo on poce priznavati poneko dobro i u drugim ljudima. Najzad je postao smiren i krotak, i sasvim je prestao o drugima zlo govoriti. Vladika Nikolaj Velimirovic
Plitak bunar
...ili, samo fali Dostojevski. Poniženi i uvredjeni su tu. Govorna scena: Viri Dara iza zavese. Primiče se zavesi, odmiče. Gura nos u rupu od čipke. Čkilji na jedno oko. Gleda, ne veruje svojim očima. - Pero, brzo, brzo- Dara će, mlatarajući rukom. - Šta je,bre, šta s' dereš? - Ma, dodji brzo i ne viči. Dodji, i gledaj kroz prozor ! Šta će, Pera, mučenik, ostavi svoj pos'o, stade kod prozora i gleda. Ne zna u šta gleda, al, gleda. - I, šta kažeš? - Ne znam šta treba da kažem ? - Vidiš li ti nešto neobično na ulici? - Jok,brate. Šta to treba da vidim? Prolaze automobili, eno ga ide i Velja ulicom. Evo, sad baš stade kod prodavnice, priča s nekim...Ček, ček, da vidim s kim to priča...Aha, ono je Persa, Manetova žena. Nešto mu...
Istina je tu pred nama! Najlakse je videti,osetiti,cuti...sve istinito! Sve oko nas je istina! Neumoljiva. A mi bi da je recima umolimo za ovo nase JA. Svaka misao koja bi mogla utesiti moju zabrinutost za JA,zeleo bih da bude deo istine! A kad recima napravimo maglu oko istine,i iz magle nas gleda ne trepcuci... Nekad pomislimo:nasli smo ljubav,druga,Boga... Nakratko...Ipak je istina tu... I niko je ne voli pogledati u oci. Umni sklop nas bezi od istine,jer kad bi zeleo da nadje istinu-nasao bi je odmah-tu je ,nije nikud ni otisla,ali kad bi je prihvatio-bio bi ravnodusan kao Kamijev Stranac.Jer nije u pitanju apsurd vec ravnodusna istina! Istini niti treba smisao niti ga moze imati-istina nije smisljena... Zaista(???)sta bi i bio...
Данашња критика теолога и теологије је неумесна. Више не можемо да кажемо ни да она датира од појединаца. Наводно, теологија је самостална интелектуална дисциплина која постоји мимо Цркве, према оптужбама таквих људи. Критизери је представљају као појаву која не произилази из бића Цркве. Теолози су, тобоже, неки апстрактни ликови који имагинарно доживљавају и изражавају искуство Бога и Цркве. Има и таквих (не свих!) професора, свештеника, монаха, епископа, чак и самих теолога, који воле теологију али не и теологе. Каква лицемерна подвојеност! Посреди је завист (или само глупост!) што неко исто или чак боље користи богословске термине. Неки од таквих су толико заљубљени у своје стваралаштво да га другоме забрањују. Зар постоје „ауторска...
Гледам снимке, како су ови, што нас убеђују, да треба да идемо у ЕУрупу, палили Скупштину Србије.... Гледам и мислим се....Па јесу ли они нормални.... Да их Еурупа прими....па да је запале.... Џаба и то, што су тадашњи пиромани, данас, наше вође, почели да се баве спортом... Од свега савладали су....клечећи став, али никако да крену....потрче... А ови Добрице из ЕУрупе, рачунају, ај кад већ клече, да џаба не клече....И тај став има за неке нешто позитивно... Гледам снимке, како су ови, што нас убеђују, да треба да идемо у ЕУрупу, палили Скупштину Србије.... Гледам и мислим се...ЈА БИ ДАНАС ТО МНОГО БОЉЕ УРАДИО...;) Тачно знам којег ћемо дана ући у Европску Унију. Судњег. :rotf: :rotf: :rotf:
Back