Blogovi

...odakle to dozivaš i kome šalješ moje ime ostavljeno kao na plakaru predsoblja zalutalih šamana ili mojih vraćanja na polja kamenog doba okamenjen cvili vezan rodezijski hrt a lanci su mu davno pokidani ali želja je stala za stazom koju su slonovi zaboravili nosorozi kraj vatri odmaraju a ja bih opet u polja vudu-monsuna pošto je i zadnjeg Vrača iztrulila kruna...
ČUVAJ ME SE, TUGO
''Na vratima sam napisao: zabranjen ulaz, zarazna bolest – tuga.''Mika Antic Previše puta na mojim vratima osvanuo je ovaj natpis... Više se ne bojim te bolesti,bolovala sam od nje mnogo puta...Čak su mi i ožiljci ostali,ali se razliku od onih par,koje imam od varičele,i ne vide..Samo što su ovi od Tuge mnogo teži,iako su nevidljivi,osećam ih samo ja...Lepo su zarasli,ali "kad se menja vreme" umeju da zabole ,tek da podsete da su tu... Ali sada sam stekla kakav takav imunitet,pa kada Tuga opet naidje umem da se uhvatim u koštac sa njom...A možda je to sve zbog proleća,možda se lakše boriti dok napolju sve cveta i buja...Čuvaj me se,TUGO,neću se predati lako...Dobro razmisli,pre nego opet zakucaš na moja vrata...
Otvori dlanove biserni prah mog osmeha skrio se tu. Dotakni usne na njima jos oprostaj zadnjeg poljupca tuguje. Mirisu noci zvezdane kockice sudbine rasute po putu mom, ja usamljena iscekujem da vrati se drhtaj zeljom zapecacen.
I opet srce zatalasa tvoja blizina a nedostajanje traje i traje. Pogled mi svaku boru na licu ti ljubi, zagrljaj se iz mene otima. Dobro je,odlazis al' tvoja blizina traje.
Zagrli me samo i ne daj da mislim na juce, na nas, na sutra. Zastiti me sobom od sebe od tebe u meni, od dana sto svitace bez mene u tvom zivotu. Zagrli me samo i ne daj da suze ugase ovu neznost sto tinja mi u grudima...
Postovani zemljaci. Dobio sam posao u Genevi za jednu americku companiju. Ne govorim francuski. Inace sam drzavljanin UK, gde zivim vec 12 godina. Sto znaci da problem sredjivanja boravisnih papira necu imati. Znam da se posle 3meseca provedenih u swiss dobija neka vrsta boravisne dozvole. Gledao sam na netu oglase za stanove ali nesto bezuspesno. Saznao sam da se kirija placa unapred za godinu dana i da je potrebno da se prilozi bankovni izvestaj za poslednjih 3 meseca. Mozete li mi dati jos neku informaciju. Bio bih Vam izuzetno zahvalan.
KIŠA ILI...
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) KIŠA ILI.... Tek samo kapi malene, sitne Prsnu na san…u ovo jutro Lebdeći osećaj umotan u kišu Ma to oblaci samo dišu Dunu u mene San da mi ispišu. Spavaju misli…tek osećaj ih budi Ma to…samo kiša dobuje Ili ti…budiš moje kapi-damare mmm...ne želim da prestane... PS Dobro vam jutro pospanci.....ajde u kišu
Увек је исто осећање греха. Увек исти чемер и колапс. И онда одједном стид помешан са радошћу што још увек постојиш и што те још увек други воле онакав какав јеси. То не може а да не натера на ново покајање колико год изнова грешио. У том греху, шта год и колики год он био, види се сва немоћ човечија и његова слабост. То је тај апостолски крик: „Ко ће ме избавити од тела смрти ове?“. И зато нема разлога за безнађе. Јер увек заборављамо предвечни наум Алфа и Омеге да то није стадијум који је Бог за нас пожелео. Чак и да је слабост тела већа од воље личности, опет нема разлога за пакао јер ово стање страсних узнемиравања неће бити нешто што ће вечно трајати. Есхатон то гарантује и даје предукус тог блаженства на Литургији. Бог Тројица ће...
DA LI DUŠA IMA DNO?
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) DA LI DUŠA IMA DNO? Gde stane sve ono što je u nama sva osećanja, misli, sreće, suze, tuge....reči iskrene i reči lažljive a vala i snalažljive Ovima poslednjima skidam kapu Mada znam da su većma k’o kad ti pas da šapu Samo tren brzog uma Kao…kao kad skoči puma. Nešto se mislim, samo trpamo u dušu...... a moja je prepuna..... evo, sad će početi da kipi i ako je prepuna znači da ima dno da...
Питам се шта ме то тера да те тражим тамо где знам да ниси и где никад ниси била Плашим ли се можда ако кренем на позната места да ћу те срести и видети да ти ниси иста она која је од мене отишла плачући да ниси иста она коју је некад болео мој бол и радовао мој осмех којој је мој додир био довољан за срећу Вероватно зато идем на та места за која знам да на њима никад ниси била нити јеси, нити ћеш доћи јер само сам тако сигуран да ћу те мимоићи
Odmori malo ,tugo na putu svom i ne traži prenoćište uvek u srcu mom Zar ti je mali svemir za hirovitu narav tvoju ponekad imaj milosti promaši adresu moju Pusti da počistim srču i u duši sredim lom dok ne okrepim snagu za novi susret sa tobom Ili se plašiš,tugo, da sledeći put neću biti sam i da neću moći više samo tebi srce da dam Milan Višnjić p.s. Pesma inspirisana poetskim tekstom naše prijateljice DUNJE W...Čuvaj me se ,tugo
Nemoj me ubiti tvrdoćom i hladnoćom svojih riječi,samo želim ti dati ono čime obiluje moja nutrina i nemoj dopustiti da se ugasim u svojim suzama. Ima dana kad želim ti se približiti i probuditi tvoja osjetila za život. Samo želim da sam noć tvojih snova i nježna riječ u tvojim očima. Zar ne osjetiš ponekad da sam ja ono dijete koje živi u tvojoj duši. I znam kao što mora u sebi skrivaju tajne da i ti u sebi nosiš meni nepoznate tajne ali i ja se dalje nadam jednom dodirnuti ih i pohraniti ih u riznicu svoga srca. Ponekad poželim biti tajna odaja u tvojoj svijesti kamo ćeš moći pobjeci iz zbrke tvoje glave. Zar ne znaš da postoje trenuci kad postojim i jesam zbog tebe i za tebe.
Sacekaj Jos ovaj put Da ti dotrcim u zagrljaj cekaj ako volis me osecas li muziku naseg srca sto spaja nas Sacekaj, znaces zasto Sacekaj jos ovaj put Da te poljubim ne trudi se sama cu doci Ti samo cekaj Jer jos uvek te volim Ako sacekas bicu tvoja ali ako ne sacekas bice to kraj jedne ljubavi a oboje znamo prava je Sacekaj ako volis ako me poznajes znas da se samo ljutim Sacekaj da opet bude kao pre Da trcimo zajedno niz livadu zagrljeni Medju cvecem Kao svedocima Nase velike ljubavi Sacekaj
Muziko,što si krepila moju ojadjenu dušu,Muziko što si moju dušu opet umirila,učvrstila i razveselila-ljubavi moja i balgo moje- celivam tvoja čista usta,u tvoje zlaćane kose sakrivam svoje lice,naslanjam svoje užarene vedje na meki dlan tvojih ruku.Ćutimo,oči su nam zatvorene,a ja ipak vidim neopisivo svetlo tvojih očiju,ipak pijem smiješak tvojih nemih usana;i privinut na tvom srcu slušam kucanje večnog života. Romen Rolan
Malo je jedna pesma da svoju ljubav opišem prema onoj koja nezna da mi želje inspiriše Malo je život jedan da kažem sve što želim dok kraj izvora stojim žedan i uzdahe besplatno delim Malo je jedna poema da svoju žedj opišem kad ona koju želim pojma nema da zbog nje na škrge dišem Uzalud joj se divim i u pesmama u zagrljaj hitam dok ona negde svoj život živi a poeziju odavno ne čita Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
Svakodnevno su ljudi okruzeni masom losih vesti. Sve to cini da se u coveku nakupi dosta negativne energije. Naprotiv, za zivotnu radost, srecu, uzivanje svakom od nas potebna je dobra, pozitivna energija. U javnom zivotu i oko nas ima mnogo onih koji su cinici, stalno nesto kritikuju i sire pesimizam. Obicno takvi ljudi su nesposobni, nisu stanju nista da urade i ljubomorni su na uspeh drugih ali nastoje da totalnim kritezerstvom i cesto poluskrivenim sirenjem pesimizma i defetizma steknu neke poene. Oni su cak u stanju da pricaju i o licnim i porodicnim nevoljama nekih trecih, narocito javnih licnosti. A to vec zadire u privatnost i nije korektno, a i sto biste dangubili i gubili vreme kupeci jos dodatno negativne energije...
Bella Rosa
Cvet Mnogo znaci Podseca Nezna, mirisna A ti? Da li si spreman da posvetis paznju i negu za cvet da ne uvene? Osecas li? Mir koji daje priroda tako je savrsena Ruza... Nezna, moras je paziti Njene nezne latice ali ima i bodlje Da podseti da ako je povredis moze i ona tebe Nemoj je lagati ni varati ako trazi previse nemoj je ni uzbrati Ako je budes voleo i ona ce tebe otkrivace ti miris svoj i svoju lepotu samo za tebe Tebi pripada jedna Bella Rosa
Ти љубиш сваки пут као да никад више нећеш Ја љубим сваки пут као залог следећег А опет ми се љубимо као да смо једини на свету и шире Јер, у твом пољупцу ја настајем цео иако сам само део тебе и знам да и ти тако проживиш тај трен после којег усне памте и бриде после којег никад ништа није исто само смо ми више једно другог но своји И, не знам зашто после сваког пољупца с тобом ја видим свет у новој, јаснијој боји
Једном ће доћи неко на твоја врата и причаће ти о мени, а ти нећеш знати о коме говори. Једном ће доћи неко на твоја врата да те подсети на дане кад ниси животарила већ живела. Једном ће доћи неко на твоја врата, а ти ћеш само окренути главу и осмехнути се тужно, с неразумевањем. Једном ће доћи неко на твоја врата, а ти ћеш помислити "шта тражи овај Нико којег је време прегазило?" И, само ћеш их ужурбано затворити пред његовим носем јер коме треба прошлост која је личила на бајку? Њој је и онако место у потиснутим сећањима.
ROK TRAJANJA
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) ROK TRAJANJA Sve ima rok trajanja.... i lepo i ružno..... i veselo i tužno samo što na svakoj životnoj situaciji rok nije utisnut pa se nadješ kao na moru otisnut i to na splavu malom. Avanture duh kola ti telom vodjen nadom i željom da nešto stvoriš, uradiš, osetiš ma vuče te nešto da mišlju i srcem govoriš a želja u tebi onako tiho brboće dok život s ove strane zubima škrguće. A...
Istra, moja suđena turistička destinacija I I deo
Analiza jednog dana na moru: Ustanem ujutru ubrzo nakon što sam malom dao jutarnju flašicu. Predivno mirno jutro u 6 sati. Malo ga narušava bebino gunđanje iz kućice na predlog obožavane žene da odspavaju još malo. Skuvam kafu i uživam u svakom gutljaju koji se ne prospe od Tijinog štenećeg naskakanja na mene. Taman kada kafa postigne svoj drugi efekat osim razbuđivanja, sekundu pre nego što ću da krenem gde car ide peške, uhvatim Tijin očajan pogled koji ukazuje da će eksplodirati. Dok pokušavam da rešim dilemu, da li prvo ona ili ja, čujem suzdržani glas obožavane žene koja me poziva da pričuvam na minut malog jer ona mora do kupatila. Tada je lakše, nema više dileme nego trileme. Ne pitam se više samo ja. I eto spasa. Sekundu pre...
Back