Blogovi

Јоцхен Вермутх: Америка је техницки у банкроту
НЕВ ИОРК - Америчка економија је техницки у банкроту, тврди главни извршни директор Вермутх Ассет Манагемента Јоцхен Вермутх. - Америка данас, Потрошачи, компаније и влада су високо задужени. Америка као последица тога изгледа као Мицкеи Моусе економија, каже Вермутх у разговору за ЦНБЦ. Његов коментар заправо је реакција на јучерашње Федове дигресије о стању америчке економије који су забринули инвеститоре широм света. Вермутх свакако зна што говори кад упоређује Америку данас са Русијом из 1998. обзиром да је пуно инвестирсо на руском тржишту. Тврди како би ММФ који је надзирао рјешавање руске кризе, данас сигурно не би дао зелено светло америчкој политици. - Највеће зло за ММФ у Русији 1998. било је потенцијално финансирање...
OD TAČKE A DO TAČKE B
(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci) OD TAČKE A DO TAČKE B Hej mili, Zar ne misliš da smo puno izgovorili Tih reči “ja tebi ti meni” Pojedoše nam vreme A ne skinuše breme. Hajde da se nadjemo na pola puta Jer tamo sad naša ljubav luta Uvek je ona na pola puta Od tačke A do tačke B Od tebe do mene. Znaš kakva je ljubav skitara Neće ta da nas čeka doveka Pobegulja je preka A čekanje joj nije jača strana Eno je.....uzvrtela se...
"Genije srca, kao što ga ima onaj veliki skriveni, bog iskušavalac i rođeni pacolovac savesti, čiji glas ume da dopre sve do podzemlja svake duše, koji ni reč ne kaže niti pogled baca, u kome ne bi bilo obzira niti zavodljivog pregiba, u čije majstorstvo spada da razume da se priviđa — i ne to šta on jeste, nego ono što je onima koji ga slede jedna prinuda više da bi se sve bliže uza nj stiskali, da bi ga sve privrženije i temeljitije sledili... Genije srca, koji stišava sve glasno i samodopadljivo i podučava osluškivanju onoga što glača hrapave duše i na kušanje im nudi novu žudnju — da tiho počivaju, poput ogledala, i da se u njima duboko nebo ogleda... Genije srca, koji nevičnu i prenaglu ruku podučava oklevanju i ljupkijem hvatanju...
Ћирилица у очима агресора 1999 -Косово
Ћирилица у очима агресора Никоме не бих пожелео да му комшија воли децу више него он сам. Ако то ипак доживите, не сумњајте у комшију, јер ко зна из ког разлога он воли вашу децу. Почните озбиљно да сумњате у себе. Не стидите се своје деце, не стидите се комшија, стидите се сами себе. Ако комшија више брине о вашој деци него ви, то не говори о његовој доброти, него о вашој слабости. Али ни тада, не мењајте децу, не мењајте комшилук, мењајте себе. Исто важи за језик и писмо. У конкретном случају, реч је о нашем једином, Уставом загарантованом писму, српској ЋИРИЛИЦИ. Ма колико је волимо и носимо у срцу, а скривамо је од других, ништа не постижемо. Писмо је као уметност, постаје вредно само када је доступно свима и када га јавно...
Surfujući jutros internetom naletih na vest o Američkom izveštaju o ljudskim pravima u Srbiji.U toj vesti doslovce se kaže: ‚‚Kao značajno postignuće konstatovano je održavanje parade ponosa, uz ocenu da je Vlada time potvrdila da je za slobodno okupljanje gej zajednice". Ovo me je nateralo na razmišljanje.....Od 5 oktobra 2000 do danas, a to je nešto više od 10 godina, nismo dobili ni jednu pohvalu da je nešto dobro urađeno odnosno da smo u nečemu postigli napredak.Za ovih 10 godina to je jedini ‚‚uspeh" vlasti! Koliko im treba da reše životne probleme građana ove zemlje?..Milenijum?... Dali to oni nas zezaju? Jer to uslov da se možda jednog dana nađemo u Evropu? Sa ovim su nas ponizili i pokazali da za njih ne vredimo ništa, a naši...
Јучерашњи стампедо на саднице трешње које су се добијале на поклон на митингу подршке јапанском народу показује да имамо бољу власт него што је заслужујемо, јер ми смо једна стока. Нема ту ниједан придев који би могао да се стави уз реч стока. Једноставно, ми смо стока. Ми смо стока којој се јуче није делио ни хлеб ни млеко, ни паре ни лекови. Јуче нам се делила илузија о сопственој величини, о духовном престижу над комшијама, јер је требало да добијемо доказ о томе да смо људи широких и алтруистичких схватања срца отвореног за све несреће које се било коме на овом свету дешавају. Трешња би била лажно сведочанство пред другима и лажљива потврда самима себи каква смо ми то људска величина. ***** нам матер да нам *****! ***** нам...
Je li ti žao što si rečima dušu dao Rečima što ponekad vesele a ponekad obojene nespokojem po svetu raznose misli tvoje Možda to nisi hteo možda si samo tražio ventil u njima al to je cena pesnička jer sve svoju cenu ima Kasno je sad da odustaneš jer niko te terao nije da tolki teret uprtiš zar si zaboravio taj divni osećaj kad izjutra ustaneš i kad ti se nova pesma u glavi zavrti Milan Višnjić
Prokleto sam slaba na ... tebe kada me tišina do gole kože skine ... svaka put mi ova ljubav .... komad duše otkine... ... da se barem dušo nasmeješ kad sve moje želje tebe zamisle... sve bi suze ovog sveta tvoje lice obišle... Hvala za sve ! i kad si tužan i kad si srećan ... ... što postojiš negde tamo ... hvala što se znamo ... Noćas bi nestala ... ... bez traga ... da srce za kamen vežem,pa nek' tone ... neka te moja ljubav ... dragi ... ... vrati meni ... a ne bilo kome ! Na sve ... sam bila spremna ... osim ... da te nema ...
Предлажем, да се сви Срби у Србији изјасне као Цигани.... Да се разумемо.....не као Роми.... Роми су се населили у ову државу пре пар година и добили су све могуће повластице од стране власти... И нека....Нек им је са срећом... Зато предлажем, да ми као будући Цигани, заузмемо одговарајуће место у овом друштву. Врло је могуће, да после ДЕКАДЕ РОМА, која је почела 2004. године, почне и наша ДЕКАДА ЦИГАНА... Па кад почне, онда ћемо и ми моћи да правимо колибе где хоћемо, па ће да нас ртасељавају, да нам купују контејнере, куће, станове.... Имаћемо којекакве повластице током школовања....студирања.... лакше ћемо добијати домове а после и запослење... Породице ће добијати разне видове социјалне помоћи..... МА БИЋЕ СВАШТА НЕШТО, КАД ПОЧНЕ...
narkoman...nikad nisam bio u tim krugovima, smatrao sam ih za neke propalice sa dredovima koje ne znaju sta zele od zivota... znao sam nekoliko likova koji koriste travu ali nista vise od toga. Moja sadasnja dva cimera koriste travu, eksere, djon, spid...vise ne mogu ni da se setim sta uzimaju...spocetka su krili od mene, ali kasnije su shvatili da sam liberalan po svim pitanjima i da nemam problema sa tim pa su prestali da kriju i poceli su otvoreno da pricaju o tome. Jedan je student, drugi radi u jednoj bolnici i sasvim su ok likovi, mozda i bolji od vecine drugih 'normalnih' koje sam upoznao. Neke predrasude koje sam imao su otklonjene... pre neki dan su upali u sobu iz grada i zamolili me da sklonim neke moje stvari sa stola...
Ljudi imam problem !!! Dugo mi se sviđa jedan decko,stariji je od mene 2 god. i jako smo dobri prijatelji ali samo to. U nekoliko navrata se moglo na izgled zaključiti da smo zajedno ali to je bilo samo prijateljstvo,imate li savjet,šta da radim ??? Hvala unaprijed :*
... Izmedju mene i tebe Izmedju mene i tebe tako je malo prostora. U taj procep stao bi tek treptaj svetlosti. U njega se smestila naša čežnja, u njega se smestila naša ljubav. Tako smo blizu ti i ja, a opet tako beskrajno daleko. Deli nas tek delić najmanjeg dela. Ipak, koliko god se trudio, koliko god težio i hteo, nikada me nećeš dosegnuti. Izmedju mene i tebe tako je malo vremena. U taj procep stao bi tek treptaj oka. U njega se smestio nas život, u njega se smestila naša sudbina. Tako smo slični ti i ja, a opet tako beskrajno drugačiji. Usprotivilo nam se čudnovato prostranstvo neodredjenih razdaljina, prostranstvo koje je potrebno preći. Ne napreži se uzalud, jedini moj, ne širi svoje ruke,ne bi li me...
Trebalo bi biti ali nece,mozda za 500 godina ponovo bude srpsko'' ako bude srba do tad''nadajmo se najboljem.Na Kosovu siptari imaju svu vlast i stvarno su mnogoo,kao pacovi...ali u tome je poenta oni znaju da ljudi cine drzavu,znali su oduvek ,ali mi to nismo znali...Imali smo ali nismo uspeli da sacuvamo!!!
... Dogadja mi se to retko.. Ali,kada se zaljubim,ja se ponašam poput vulkana. Ne znam kako da se drugačije približim objektu moje ljubavi,osim lavom. I obgrlim ga tako strastveno,snažno,lepljivo,žarko...pečem do suza,pržim do bola. Nakon kanonade svetlosti,vreline,uzdaha,vrisaka,šapata, zaslepljujućeg spektra boja,sve utihne... Zamre kao epilog borbe na život i smrt. Pod naletom furiozne stihije ostaju samo skamenjeni objekat moje ljubavi i ja-ugašeni vulkan. Nemogućnost je uslov za moje trajanje. Neostvarenost daje podsticaj mom životu. Čežnja je nedopustiva,ne želim da me ščepa i steže do smrti. Ignorišem je,ne dozvoljavam joj da me savlada. Klonim se napora da dokučim nečije biće...brzo odustajem. Možda sam takva i zato što sam...
MOZDA OVAKO
Ne disem Ne disem dok pesmu pisem zenicom belinu u crno bojim. Radjam se, ponekad izdisem dok misli nizem dusu pojim. Ne disem dok pesmu stvaram pogled mi bludi, ljubi daljine. U prosjakinju se tad pretvaram sklupcanu pod naramkom tisine. Ne disem dok pesmu radjam saljem nebesima molitvu svoju. Ne mirim se, niti se svadjam slova grade kolibu moju. Ne disem, tek drhtim, ne zelim ni sa kim taj trenutak da delim. Slovenska
Da li ova pesma ima veze sa realnošću? Sačuvaj malo ponosa Nemoj da lažeš, loše to radiš, ubićeš naše lepe trenutke, ubićeš snove lažima svojim, biće mi lakše da odeš ćutke. Ref. Sačuvaj malo ponosa ja više nisam mala, samo sam jedanput bila glupača I budala. Fatalna greška moga života bio si jednom I nikad više, sudbinu svoju moram da menjam horoskop novi smesta da pišem. Neću biti ni prva ni zadnja što će da traži ljubav bez laži, od sutra tebe ja poništavam, od sutra stara ljubav ne važi. Samo iskreno !!!
Lucidni snovi i astralna projekcija - 2. deo
Kako uopšte krenuti? Za početak je potrebna JAKA ŽELJA da se doživi lucidni san, odnosno astralna projekcija. Više autora se složilo da je upravo to glavni pokretač. Kada ste prilično zaokupljeni time, razmišljate o tome, čitate o tome, koristite tehnike koje će pomoći tome, onda ta želja ima otisak i u vašoj podsvesti. Zatim, potrebno je za početak obratiti pažnju na "obične snove". Ako ih olako shvatamo, oni se zaboravljaju, brzo iščile nakon buđenja..A ako se neguju, kada se obraća pažnja, onda nas oni zapanje svojom sadržajnošću. Za početak, uvek pored kreveta treba držati svesnu sa olovkom i odmah nakon buđenja zapisivati ukratko sadržaj sna. Na taj način dublje spoznajemo tokove naših "noćnih lutanja", i pojavljuje se jedan...
Ti se daješ svakoj besramno U tvojim očima laž se nastanila lice ogrubjelo džon -obraz sramiš li se bolan kad u ogledalu vidiš svoj odraz!? Da si žena pogrdnim imenom bi te zvali a ovako ..čuj,molim te Don Zuana ime ti dali... Taj rodni list sa imenom Don Zuana slobodno okači mačku o rep namjere tvoje vidio bi čak i slijep....
Odavno te sanjao nisam pa se noćima brinem da ti se nešto dogodilo nije da nemaš nekih problema čim te u mojim snovima nema Odavno mi na um nisi pala pa sam se uplašio da nisam toliko ostario da sam te zaboravio Koliko sam te se uželeo to već ne bih preživeo Milan Višnjić http://www.fontanasnova.com/
У београду постоји још много подземних ходника који су грађени тако да буду тајна. Таква им је била и првобитна намена, а и сада, када су постали мање важни или безначајни, остали су исто тако тајновити као што су били и онда, када су нешто требало да значе. У Ресавској улици, код броја 38, налази се и данас необично лепа зграда, чији велики лук, на шест правилно распоређених улаза, говори о томе да је била некоме и нечему посебно намењена. Ово здање направљено је пре Другог светског рата, и то од новца ондашње Морнаричке управе, а било је намењено за становање највиших официра оног доба. Зграда је и данас изузетно очувана, па зато и сада одаје сјај времена када се градило са великом стилом. Испод ње, већ у складу са временом у коме...
U poplavi Reality-a izgleda da ljudski um nema granica.Naizgled jedna teška životna priča, jedne porodice koja životari u zemlji Srbiji,boreći se za goli opstanak u ovoj divljoj tranziciji, pretvorena je u sredstvo za sticanje profita.Sam smisao pomaganja ljudima u nevolji,koji je de svakog čoveka, doveden je u pitanje zahvaljujući TV Pink-u.Igranjem na kartu ljudske solidarnosti tvorci ovog reality-a hoće da povećaju gledanost svoje televizije, a samim tim i više zarade.Sama porodica Gavrilović je na najperfidniji način iskorišćena od strane gore pomenutih za svoje lične interese, a gledaoci te iste emisije su prevareni lažnim dobročinstvom njihovih tvoraca.Iskreno se nadam da će porodica Gavrilović rešiti svoje probleme, kao i da će...
Hoću od ove noći svoj život da promenim da kažem zbogom samoći i jednoj tužnoj uspomeni ili ću da poludim ako ovako nastavim hoću kad se probudim da sve tuge zaboravim Hoću kad sunce izadje da ne mislim na juče još samo način da nadjem da staru kožu presvučem Da budem u drugom vozu koji ka sreći kidiše i baš me briga za prognozu što će i sutra biti kiše Neka me put odnese što dalje od tebe jer ne mogu više da podnesem ovako slinavog sebe pesnika trošne gradje čije srce stalno krvari još samo način da nadjem da staro srce prevarim
Da li si to ti? Onaj na koga sam cekala dugo u trenucima samoce kome sam se nadala u besanim nocima punim tuge, dozivala ga,ceznula,zelela da ga nadjem na kraju duge Ovo sto osecam,da li je ljubav? Radost kada te vidim nemir kada cujem tvoj glas, zelja da te sanjam dok tonem u san, osmeh kada mi sa tobom zapocne dan... Zelim da me tvoji poljupci bude da me tvoji prsti miluju po kosi oci tvoje da za mnom zude da me ljubav tvoja na krilima srece nosi Pitas me ''Da li te to ljubav plasi?'' Da,plasi me.... Da,sumnje me muce... I zelim da verujem u tebe,u nas,u ljubav... I kada se zapitam: ''Da li si to ti'' odgovor znam i sama DA,to je on....
Pošto me jedno vreme nije bilo na blogu reših da vam se javim sa novostima. Već izvesno vreme sam pokušavao da se uz pomoć medija predstavim široj publici kao pesnik, tekstopisac i humorista. Danas mi je to najzad pošlo za rukom, doduše predstavio sam samo deo onoga što znam. Pesma koju sam danas napisao u emisiji koju vodi Lea Kiš i nije bila na visini mog umeća, ali imao sam stvarno veoma malo vremena da je napišem. Uostalom videćete i sami jer znate moje pesme. Emisija bi trebalo da se emituje u subotu u svom redovnom terminu. Na mom profilu možete videti i par fotki sa snimanja. Pozdrav za sve vas koji ste mi davali snage da ne prestanem sa pisanjem pesama. :bye::bye::bye:
Pocetak kraja 8
U ovoj nazovi drzavi Kadija te tuzi...Kadija ti sudi. Mnogo sam ljuta,mnogo besna, a verujte ne znam vise ni na koga...okrecem bes na samu sebe, valjda mi je to lakse i jednostavnije...Ubise me ove vetrenjace umisljenih Bogova. A evo zasto..nas 28 clanova porodica koje su izgubile svoje najmilije lekarskom greskom smo se skupili, otisli smo zajedno do novog Ministra zdravlja, koji nas je zaista ljudski primio, onda smo pokusali da odemo i u Ministarstvo pravosudja...ali...oooo...pa to ne moze tako. Ministarka ne prima grupu /bilo nas je 9 od 28/ nego samo dva predstavnika, jedva smo se izborili i za treceg. Naravno nije ONA primila predstavnike vec njena zamenica- zamenice koja uzgred tu radi tek mesec dana, onda mozete misliti koliko...
6.06.2010. Obaveštavamo vas .....i da više nećete moći da koristite usluge Open IP TV....zapleniti kuću, zapaliti imanje....decu u Pakistan u rudnik...ženu u belo roblje....a vi doživotnu robiju......ukoliko ne platite dug od......koji je nastao vašim neplaćanjem i zato što ste ***** od građanina.... Vaša Telekom Srbija 10.06.2010. Dobar dan. Izvolte. Evo ja sam dobio dopis ali nisam znao... mi sve račune uredno plaćamo...(gledajući u papir koji sam joj dao, tetka odgovori) Da plaćate ne bi ste bili utuženi i pred demontažom...Da, gospođo, ali, znate, mi smo korisnici i vaše fiksne telefonije (čuj, k’o da postoji druga do njihova) i vaše adsl usluge, sve uredno plaćamo, evo računi koje sam doneo kao dokaz...(Gleda brkata tetka) Na...
Back