Blogovi

Noćas ne želim spavati noćas te želim budna sanjati i cijelu ovu majsku noć za tebe stihove pisati Zamolit' ću tihi povjetarac da noćas nam poštar bude da te sa rumenom zorom sanjive rime probude I mjeseca,staroga druga pozvat' ću u pomoć da umjesto mene noćas ti on poželi laku noć
Ovo bi verovatno trebalo biti zalepljeno na tvom ogledalu, gde bi mogao/la to procitati svaki dan. Mozda u to ne verujes, ali ovo je 100% istina: 1. Na svetu je sigurno dvoje ljudi koji bi umrli zbog tebe.. 2. Najmanje 15 ljudi te voli na neki nacin. 3. Jedini razlog zašto bi te iko mrzeo je zato što bi želeo da bude baš kao i ti. 4. Tvoj osmeh može doneti sreću svakome, čak i ako mu nisi drag. 5. Svake noći NEKO misli na tebe pre nego ode na spavanje. 6. Nekome značiš sve na svetu. 7. Ti si poseban/na i jedinstven/a. 8. Neko za koga ne znaš ni da postoji, voli te. 9. Kad napraviš i najveću grešku, nesto dobro izadje iz toga. 10. Kad misliš da ti je ceo svet okrenuo ledja, pogledaj ponovo. 11. Uvek zapamti komplimente koje si primio...
Danas 19.05.2009. Stalni gosti, bivše osoblje i upravnici popularnog restorana „Zvezda“ obeležili su 14. godišnjicu rušenja ovog nekada kultnog mesta za mnoge Beograđane. Mesto radnje bio je prostor na uglu Ulice kneginje Zorke i Bulevara oslobođenja, nekad ulica Ivana Milutinovića i Bulevara JNA, u dvorištu u kojem se sada nalaze tri kontejnera Hidrotehnike koja je izvela „završne radove“ na kafani koja je hranila 35 porodica. Mnogi su se pitali, a i danas se pitaju: zašto je srušen restoran u srcu grada, a punih 14 godina niko ništa na tom mestu nije sazidao. - Nema nijednog racionalnog razloga za to što se, evo punih 14 godina, okupljamo ovde, na ruševinama, umesto da ljudi tu rade, a gosti uživaju. Dobro se zarađivalo na ovom...
There's a devil waiting outside your door (How much longer?) There's a devil waiting outside your door (How much longer?) And he's bucking and braying and pawing at the floor (How much longer?) And he's howling with pain, crawling up the walls (How much longer?) There's a devil waiting outside your door (How much longer?) And he's weak with evil and broken by the world (How much longer?) And he's shouting your name and asking for more (How much longer?) There's a devil waiting outside your door (How much longer?) Loverman! Since the world began Forever, amen, till the end of time, yeah Take off that dress, oh I'm coming down, yeah I'm your loverman, yeah 'cause I am what I am what I am what I am what I am L is for LOVE, baby O is for...
Nista ti ne razumes moj najrodjeniji blesane, uobrazeni prince sto te je zivot razmazio. Da znas kolike sam noci uznemirene i besane drhtao kraj tvog uzglavlja, pokrivao te i pazio. Ti si za mene jos uvek parce tek rodjenog mesa: ovaj musavko sto vristi i celi kucu potresa. Ja sam te,lepoto moja, naucio da hodas. Svima sam placao pice kad su ti zubi nikli, ja sam ti dao zivot. Nije te donela roda. A onda smo se,odjednom, jedan od drugog odvikli, kao da sve sto kazem zaista ne razumes, i kao da sve sto umem ti triput bolje umes. U redu,pametna glavo. Ja sam te ljuljao,kupao, ponosio se tobom, nemuste reci sricao i dosta svoje mladosti zbog tebe sam polupao. I kad je u svet trebalo nisam se zbog tebe micao, nego sam sav osedeo, moj...
Ponestale su mi reci I osecam neku prazninu u sebi Kao da bih zelela nesto reci,ali ne mogu Kao da bi trebao nesto cuti,ali ne mogu ti to pruziti Ovo je je poslednja pesma posvecena tebi U kojoj se spominju tvoje oci i tvoj lik Sutra vec ispred mene ce biti prazan papir A ja cu stvarno misliti o tebi,ali bas nista,nista necu napisati U mojim mislila mozda se rodi neki stih Koji ce opisati noc kada smo se prvi put poljubili Ili ono kisno jutro kada smo zajedno cutali Ali stih ce u meni umreti i nestati,ja cu ga ubiti Osecam krivicu sto ovo cinim Pocinjem da zaboravljam tvoj smeh i pogled Jer svoju srecu kad me sa osmehom gledas znam samo pretociti u stih Ali ti to nisi znao shvatiti i razumeti Ponestale su mi reci,i od danas vise...
Likovi:Kralj Malj,kraljica Mica,princeza Keza,pastir Lino,savetnik Zloća,luda Guda,sluga Cuga,paž,vračara Veca,vitez od Sirije,vitez od Proje,vitez od Makaronije i vitez od Slamarice. Paž:Ništa na svetu nije lepše od bajke,te nevidljive ruke koja te za čas odnese u san.Učini ti se kao da je ljuljaška ili vrteška,pa lebdiš sve dok se ne probuduš............... (..................................................) Kraljica:kralju,kralju,sve sam čula.Ti si genije!Kako si se samo dosetio! Nije ti glava uzalud velika!:think: (...........................................................................) Princeza Keza::sad2:Nek vam bude!!!!!!!!Ali samo jedan bod dajem za savetnika Zloću!!!! (.............................................) P.S...
treba mi pomoc kako da namestim da kad pustim film slika i ton mi se koce i nema sanse nista da pogledam a ima tako dobrih horora na Watch-Movies-Link-Net , inace ja obozavam starije horore kao sto su: LMstreat,Gospodari pakla,Groblje kucnih ljubimaca....... od novijih mi je Texsaski masakr ekstra
- Ja sam glas koji dolazi sa mesta mira I dobrote, koji vam donosi poruku. - Pridjite bliže mestu da mogu videti dobrotu u vašim očima. - Ovde sam da vas pozovem na putovanje u mesto ljubavi i dobrote, zato opustite svoje telo i otvorite um za širenje dobrote. - Zato što je dobrota jedini sjaj za naše mesto. - Priđite bliže da mogu da vidim dobrotu u vašim očima. - Hajde igrajte se samnom dobrote I osetite kako dobrota uzima vaše telo. - Pratite me do mesta ljubavi I dobrote. - Moraš da veruješ u sve što kažeš ili uradiš, u tome je poenta vi imate hiljadu problema i zato nemožete reći drugom volim te, vi dolazite iz mraka i teško vam je naći svetlo, nemožete da se koncentrišete stalno gubite kontrolu, bol vašoj glavi je toliki da ona...
Kao beskrila ptica sa moga čela misao uzavrela je poletela i u zagrljaj joj hrli da je na uzdah prigrli da je zagreje dok samoća veje da mi ne bude sama dok boluje za nama tamo negde u dubokim daljinama...
Passion ....
Koliko puta sam te iz snova vadila proplancima tvoga tela mahnito letela Usnama svojim tvojim spletkarila Uzdahe ti mamila sobom te opijala Tebe se zedna napajala dok su nam se tela vrela mahnito spajala Strasno tvojim se rukama predavala u divljem ritmu sa tobom izgarala do ludila te vodila sve granice rusila i tebi se potpuno drhteci prepustila ... Nemir
Zvone olucima novembra prodane magle neke, jeseni jedne tuzne kao nabujale reke, i krvotok moj u izandjala uvijaju blata.. Jer,dragi moj tata, sve je to i tesko i nezno, tvoj sin je zaljubljen beznadezno i nem je kao kamen.. ej,tugo maloletna! A sta drugo zna da kaze kad su mu razmisljanja setna, kad nema pravdanja za svoje ponasanje, za svoja tajna vrludanja. On nece da prizna, da njegov je pogled ostao tamo preko sedamnaeste na jednoj,kako da kazem, a da ne slazem, devojci ili zeni.. koju sanja ociju otvorenih, pa kazi ti,tata,meni kako da prezivim nestrpljenje, jer.. Volim je,dragi tata, ma,volim je k`o mladjeg brata srcem punim, ne smem da kazem i vise.. dok sumorni novembar po olucima tone sve tise, jer ga surovo gone...
Pod istim suncem sanjamo snove ti svoje,ja svoje. Iz istog neba po nama liju proljetne kiše jedno od nas ih voli manje,jedno više. I iste nas boli bole. I isto nam srca vole. I mada nas sudba baci na dvije različite strane saznanje da postojiš ti srećom mi boji dane. A da smo kojim slučajem mi života naših staze ukrstili pod ovim istim suncem Ti i Ja sanjali bi isti san, a za proljetne kiše ove bio bi nam dovoljan samo jedan kišobran.
Jeste da je zla i imperijalisticka i da steti zubima, ali meni se vrati leto i jesen, neke '86... Restorancic u Kosutnjaku koji smo zvali "Kod Rajke", zbog blajhane konobarice koja je licila na Lepu Brenu. Odem sa tatom u setnju i on naruci "kiselu" vodu, a meni Coca Colu. I onda ja (stara pet godina) pijem i gledam u one mehurice, a on mi objasnjava da u tome ima ugljen- dioksida. A oko nas suma. Leto tih godina, zna se, Rogoznica (to je blizu "Sibekina"), kada su se jedne noci mestani izbezumili zbog providnog macaklina pa su mog oca zvali da ga uhvati jer su se plasili da je otrovan (a on se kao veterinar, izgleda, bokje razumeo od njih koji tu zive celog zivota). I ono neveofvatno jezero izmedju "nase" plaze i otvorenog mora...
" Bezdan" - Đorđe Balašević...
" Bezdan " - Đorđe Balašević " Nema me više u tvojim molitvama, Više me putem ne prate. A noć mi preti, ponoć i pusta tama, Kad me se samo dohvate. Više me ne voliš, Kad se vraćam nisi budna, Ne goriš, Gasne naša zvezda čudna, Lažna srebrna stvar. Daleko putujem, Vetar nudi neke rime, Kupujem, Pristaju uz tvoje ime, Dva-tri stiha na dar. Ne slušam više šta šapuces dok snivaš, Plaši me koga pominješ. I sve si dalja, a sve mi bliža bivaš, Kao da opet počinje... Ali me ne voliš, To se uvek drugom desi, Govoriš, Ali više ne znam gde si, Da li neko to zna? Šta sam uradio? Kakva tužna humoreska! Gradio Ispod gradova od peska Dubok bezdan bez dna. "
Uh... kako me je rastužilo... Umro je jedan tata. I jedan deda. Neko ko je bio voljen i potreban. Oči su mi pune suza. Znam kako to boli. I želim da imam moć da ga bar malo, malčice ublažim... Ali ne mogu. Ne znam. Ne znam ni kako da se borim sa ovim svojim... sada već uveliko „punoletnim“. Tatu nemam više od 19 godina. Ne, neću i ne mogu da se sećam tih prvih dana. Samo znam da vremenom sve dođe na svoje, da se svi vratimo nekim svojim životima i sve nekako ide... Promeni se, prilagodi, ali život ide. Jedino što ostaje to je taj tupi bol, osećaj praznine koji nema šta i nema ko da popuni. Nekad se sasvim umiri, nekad se probudi i oseća svom snagom... Jedino što godine promene, je sposobnost da se sa tim živi. Normalno. Ili, bar...
Želeo je more a dobio planine, Tražio je sunce a dobio beskrajno prazan svod , Patio je za letom, a zima je ovde večna. Čitavo je detinjstvo i mladost bespomično čekao to toplo doba koje na severu nikada nije nastupilo. Prve bore urezane na njegovom licu zapovedile su da krene na put, u potragu za dalekim jugom. Grozničavo je grabio napred ne osvrćući se, ne gledajući oko sebe, ignorišući zelene zvukove mirisnog proleća. Sede kose stigao je na jug. Letnje sunce palilo je beskonačnu površinu mora. Osmeh na izboranom licu starca očajnički je tražio je osmehe žitelja tog mesta večnog sunca. Nisu se smejali. Patili su za svežinom belih predela mirnog severa. Bilo mu je hladno.
njoj Hajde da ne spavamo noćas i ceo život ako treba jer mnogo toga dugujemo jedno drugom a kraj nas uvek negde vreba Hajde da proživimo ovo kratko od života ostanimo do kraja budni jer ponekad snovi znaju da budu uzaludni Hajde da vreme ne gubimo i da se nudimo i ljubimo dok nas ne izda i ljubav i snaga i dok se pučina talasa jer nam nema drugog spasa Može nam se desiti ako se samo na tren u snovima izgubimo da kad se probudimo od naših želja ne ostane ni traga ni glasa
Sinoc sam usnila tezak san, kao ja sam umrla a ziva docekujem dan... Prolazi jedan dan i drugi a ja jos setam u snu i prepustam se polako tugi... Oko mene sve poznata lica smese mi se i ne placu a nebo je prepuno ptica... A onda dodje i dan treci ja ocekujem ukop svoj i to je bio kraj mojoj sreci... Nista od bola nisam videla sama sam sebe oplakala i zbog toga se postidela. Zar je to sve u mom zivotu i nema nista vise da se desi, a nisam spoznala svu lepotu... Cudan je zivot ta igrarija niko me ovde ne zali uhvatila me neka manija... Jecala sam gorko u snu sama sam svoj zivot zalila a ti mi nisi bio tu... Zora je ubrzo svanula suze me probudise iz sna, ziva sam, Boze, ziva JA...:)
E posto mi se blizi slava i ja moram da ocitam slavaricu rekoh da je podijelim i sa vama. Ko zna, mozda nekom zatreba;) Slavarica Va slavu i cast. Svete, Zivonacalne, Jedinosusne i Nerazdjeljive Trojice: Oca i Sina i Svetoga Duha. Da se Gospodu Bogu, Svetoj Zivonacelnoj Trojici smijerno poklonimo i pomolimo. Va slavu i cast Svi prisutni: Va slavu i cast Sve za Slave Visnje, krepke i nebeske, i blagoga Hrista, i Casnoga Krsta: da se blagome Hristu smjerno pomolimo, a Casnome krstu duboko poklonimo. Va slavu i cast. Prisutni: Va slavu i cast. U premnogim molbama i moljenjima nasih, Vladicici - nasoj Bogorodici i prisno Djevi Mariji, i prastateljstvo casnih, Nebeskih i Bestjelesnih Sila: Mihajla, Gavrila, Rafaila, Urila...
Znao sam da ti postojis negde,u svetu, radi mene. I ja sam te naslucivao u svakom susnju, i u najmanjem pokretu, kao kad se od plavog gutljaja daljina zagrcnu zene. Mi smo bili tako usamljeni, ali smo se kroz snove jedno drugom uputili. Znali smo da se medju tolikim ljudima ne moze sam biti ...i mi smo se naslutili. Branko Miljkovic Ps.Za one koji veruju da svako ima svoju "drugu polovinu"..
Nikada ga nisam doživela (ne računajući '99.) ali sinoć sam sanjala - rat. Tu, ispred moje zgrade u parkiću. Došli su neki čudni ljudi u uniformama, nisu bili ni „naši“ ni „njihovi“. To su jednostavno bili vojnici željni krvi, slabi moćnici sa puškama koje rado ispaljuju strah i smrt. Ja sam bila u hodniku svoje zgrade sa svojim komšijama sa kojima inače ne pričam mnogo, ali smo sada bili najbliži rod. Neće kod nas, neće na nas, eno ih tamo u parkiću teraju one ljude tamo, samo ih teraju i to je sve, nije to tolika strahota. Ali zašto sada pucaju na njih? Zašto je bacio granatu na ženu? Zašto su uopšte došli da nam „lome bagrenje“? Suze. Ko su oni? Ne znam, ali mi smo sada ovde bezbedni, nisu došli nas da napadaju. Otvaram vrata zgrade...
Da li si nekada očaran pao pred lepotom jedne žene ali si pokošen stao i gledao je nemo kao sa mrtve straže i nisi smeo ništa da joj kažeš Jesam pa da bilo me stra i ona to zna Jesi li se kajao posle kada su godine prošle i ona to zna isto kao ja Zar ti nije bilo žao gde ti je bila hrabrost i tvoja pesnička mašta zar nisi znao da prolaznost propuštenim prilikama ne prašta Šta je nagnalo strahove tvoje da li snaga harizme njene ili grč osećaja tvojih koji neće moći da udostoje ni odsjaj lepote te žene Da li bliski susret iznenadne sreće ili moguće ostvarenje dugo nedosanjanog sna ko to zna i nikada to niko saznati neće Da li si nekada očaran pao pred lepotom jedne žene jesam pa da i ona to zna i još nisam ustao Da uzalud sam se...
ŽENA....ponos svakog doma
Nek budem uvek prva...Drage moje... Mi žene unosimo radost u našim životima i našim domovima, Mi žene koje smo uvek uz naše najmilije i oni uz nas, Mi žene koje Volimo i oni Vole nas, Mi smo divna stvorenja i zato za naš dan i naš ponos, Srećan nam osmi mart... Srećan nam DAN ŽENA.... Pesnički uzdah za sva vremena, slikara tema,raskošna bajna, i ma koliko sve o njoj znali, žena je bila i ostaće tajna!
San...
San... " Pomisliš li ikada samo na mene, kada Sunce padne u suton, ili kada noći su vrele ? Da, znam da tome nisi sklon. Postojim li negde u tvojim snovima ? Barem na minut, ili na tren. Pišeš li ime mojim slovima, ili sam san, zaboravljen ? " Helena...
Ranjeno srce...
Ranjeno srce... " Ranjeno srce, slomnjena duša, već odavno spremna da ´mre... Šta se to zbiva kad´ srce sluša, ovu jadnu dušu, samo na tren ? Vetrovi neki, slobode davne, odneše moje srce, daleko... Postade deo, moje tajne... Da li na mene misli neko ? Vetrovi silni sada stanite, želim da srce mi ponovo kuca... Dušu mi moju vratite, jer ovako, život mi puca. " Helena...
Kad godine polako prodju i stavimo tacku na kraju saberemo srecu u jednu vrecu, saberemo tugu u drugu, koja ce vreca biti veca? Mora, ali bas mora da bude veca ona u kojoj je sreca... Kad vreme izbrise tragove tuge seticemo se samo lepih dana, zaboravicemo sve sto nam je na srcu rana. Moramo, ali bas moramo na zivot promeniti pogled, s godinama sticemo mudrost ne mozemo patiti unedogled. Kad godine minu zalicemo sigurno... jer uvek se za necim zali... zato, ne dajmo im da idu brzo da ne bi prazni u srcu ostali. za prijatelja-miwku (odgovor) ;):bye:
Opet guja diže glavu Ne terajte nas da dignemo mač Ne terajte nas da povratimo staru slavu Не терајте нас да ради права закукамо за правдом Не терајте нас да тражимо новог Стевана Шупљикца Не терјате нас у туђи тор Не терајте нас да браћу браћом не зовемо Не терајте нас да за вама идемо Не призивајте мараме црне Не дозивајте плач Не терајте нас да дигнемо мач
Bila je....normalno pesma.......ali ajmo.....još koji put........svakako pesmu.................z:poz: NAGOVEŠTAJ Da li si ikada, nagoveštaj suze U očima nečijim, ugledati htela To rađanje suze, što dade i uze Da bi *očaj* svoj, tkanjem žala plela................. Na ivici oka, odsjaj tame, trena Začetoga plača, što se čuti neće Obrisat će strepnja -probuđeno snena- Noseći odsjaj otrgnute *sreće*............... U tom su času, postale oči Iskričavom tajnom što znaju da plene Pogleda rasutog po nebeskoj ploči Tek izniklo cveće -*željno* da uvene............. Tren se taj videti ne da On je samo po slutnji znan Čednost tela, dragom kad se preda Tek načeti, nikad dovršeni san............. ZK
Back