Blogovi

Yeah It's Your boy Barron Yo And the place to be It's crazy Come rock with me! Couldn't wait to leave, But now I hate to go Last day of camp, Packing my bags slow Made so many friends, Why does it have to end In the end its a win, Because we grown so close together Remember when we first met, First day Figured this would be no fun, No way And now its time to leave, (leave) But now we wanna stay, (stay, stay, stay, stay) Oh! Hasta la vista I'm gonna say goodbye to you Whatever happens I'll be cool with you Wanna give me your number I'll call ya Promise I won't forget ya Hasta la vista We'll all be going seperate ways Say everything you didn't say This is your moment, before you go Come on now get up and show them...
Cause we rock! We rock! We rock on! We rock! We rock on! Come as you are, You're a superstar! The world's in your pocket and you know it. You can feel that beat, rushing through your feet. Heart's beating fast, And you know it [Chorus:] All that you need is the music to take you... to some other place, where you know, you belong! [Chorus:] Raise your hands up in the air and scream! We're finding our voice, following our dreams. Cause we rock! We rock! We rock, We rock on! Nobody in the world's gonna bring us down. The louder we go, well, the better we sound. Cause we rock! We rock! We rock, We rock on! (We rock! We rock, We rock on!) (We rock! We rock, We rock on!) [Verse 2:] Finally...
I am confident, but I still have my moments. Baby, that's just me. I'm not a supermodel I still eat McDonalds. Baby, that's just me. Some may say I need to be afraid Of losing everything. Because of where I've If I started,Where I made my name But everything's the same In a La-la land machine. Machine. Who said I can't wear my Converse with my dress? Oh, Baby, That's just me! And Who said I can't be single I have to mingle BABYYY, That's not me Noo, noo. Some may say I need to be afraid Of losing everything. Because of where I've If I started, Where I made my name But everything's the same In the La-la land machine. Tell me do you feel the way I feel Cuz nothing else is real In the la-la land machine (guitar) Some may say I need...
Срби су вековима били нечије ЖРТВЕ! Не кажем да није било и других народа који су на овај или онај начин нестајали,.. али има нешто што је у овом, српском "нестајању" ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ! Историја бележи неке догађаје, за неке још увек постоје живи сведоци,. али КО су ти људи који не дозвољавају да ИСТОРИЈА испише истину,. Ову тему бих обрадила кроз лик једног историчара уметности. У питању је једна жена, врло храбра жена, која преко 30 године ради на сакупљању, обради и документовању ГЕНОЦИДА над српским народом у периоду од 1941. до 1945. и од 1991. до 1992 године Неколико пута је била физички нападана,...једном ударац са леђа у потиљак, други пут је један муџахедин уперио пиштољ у њу,...а онда оно што нису успели да ураде време и...
Pozuda
Utrobom mi hodas vesto kao po zici-silan,stamen nadoslom snagom mrvis vaseljensku noc. Zarivas mac plamena u crni kamen kap iz svake naprsline mirise na tvoju moc. Bolom se,kao oreolom sjajnim dicim, uvlacis tvoje trajanje u svaki krik glasan. Kad se nudim razuzdano,na koga ti licim dok grcem ti mrvim ponos raspojasan. Lomim te brzo,bestidno i smelo kidas me snazno,uzareno,besno. Belasaju mi ocnjaci dok grizem tvoje telo Pozudom pokoseni tonemo bestelesno. Slovenska
Vrelo
Srce u grudima,dusa u nedrima, sta to osecam u bedrima? Postoji li slovo,rec,bar glas, posle vatre sta ostaje od nas? Srasli u ovoj igri pozude nevestom skrivanju zelje lude. Raspukla kao ogromna stena kljuca u meni razbludna zena. Zeljna da divljam,razum da gubis, da dajes,uzimas,umires dok ljubis. Rosu sa raskriljene casice medne zeljno da popiju usne zedne. Slovenska
Stizem
Jesam li pecina,skoljka il' drvo znas li gde si me spazio prvo? U tami,sjaju il' smoli kad boli da znam gde boli. Jesam li korov,biser il' smola dok pred tobom sam pohotna,gola? Zari li, kaplje il' sja kad umirem da znam da l' umirem ja. Jesam li sapat,krik ili uzdah dok smrvljena telom ti,gubim dah? Tonem li,padam ili se dizem dok silan razaras znas da te stizem. Slovenska
Narednih nekoliko dana, par puta joj je postavio pitanje u vezi sa Đavolom, i ona mu je odgovarala kako je sve u redu: da, prevazišla je strah, pas je bolje. Više nije razmišljao o životinji. Bilo je drugih tema kojima su ispunjavali susrete: hteli su što više da saznaju jedno o drugom. Njoj nije smetalo što je Sveta vegeterijanac; i ljutila se što malograđanska sredina nije u stanju da prihvati tako bezopasnu različitost. Svidela joj se njegova profesija („ne manje važna nego poziv lekara“ – kako je rekla). Citirala je neke filozofe i napamet znala ljubavne stihove poznatih pesnika. Zaključio je o njoj ono čemu se i nadao: fina duša, tananih osećanja, pametna i plemenita. ’Đavo’ ga je pohodio još par puta u snovima, i bilo je to uvek...
Nemiri
Opet su vetrovi u mojoj krvi. Uzburkana strahovima ona kljuca u meni, besnim vriskom kaplje. Zajedno disemo u ritualu smrti. Cujem krike gonica mojih dana u dnu crnih damara. U travi belicastih snovidjenja uspavanku mole razbesneli jahaci godina mojih. I da se ne dam, opet bih bila mrtva kao juce. U belom docekujem zoru okrvavljenu mojom smrcu. Slovenska
U njegovom zavičaju, biti veterinar značilo je imati dobar život. ’Marveni lekar’ – termin kakav je koristilo lokalno stanovništvo – ako je bio uspešan, mogao je računati, uz pristojnu novčanu nadoknadu, na pokoju kokoš pride, pa čak i na solidan komad svinjskog buta. Čvarci, slanina i ostale ’svinjarije’ spadale su, recimo, u sitniji bakšiš. Ali, šta ako je seoski veterinar neko, ko svoju profesiju vidi korak dalje nego što je to sanitarna kontrola mesa… neko, ko je osetljiv na ubijanje stoke radi velikog ždranja na kojekakvim svetkovinama? Onaj, koji s gađenjem lupa pečate po životinjskim lešinama, ne mogavši da shvati ljudsku potrebu za delikatesima u vidu pečenih prasećih glava, ili kiselih čorbuljaka iz kojih isplivavaju mrtve...
UKLETE    KUĆE
:rtfm:______________________________________________________________________________ Vjerujem da često svi vidimo nekakvu sjenu ili čak lik kraićkom oka. Gledamo naprimjer televizor, a sa lijeve strane vidimo da neko stoji i gleda nas. Kada pogledamo da vidimo tko to stoji? Ne vidimo nikoga. Upravo radi toga poćinjem i zapisivati neke "misteriozne" radnje. Sve je to krenilo prije nekoliko godina. Bila sam nekih 13-15 godina kada sam prvi put kraićkom oka ugledala lik niže muške osobe kako me promatra. Znala sam da sam sama u kući i da na tom mjestu ne može biti nitko. Uhvatila me panika, jer što će biti kada ga pogledam? Tko je on i što želi od mene? Ne znam zašto, ali iz nekoga sam razloga znala da se ne radi o živom...
Raspece
Nocas vatra i aveti u meni demonsku igru igraju nemo. Sagoreva razum-boli nezno. Leluja moj strah obesen o ulicnu svetiljku. Olovno nebo bez mene sacekuje umiranje reke. Dolaze gromovi ja sam u njima. Osecam u kamenu umiranje. Krovovi podamnom trepere nezni. Kisa u slutnjama... ja sam visoko... U pesku kosti tvoje odjekuju mnome. Lobanja prepuna ruza. Dodirujem bezglavo, strmoglavo, blato na tvojim nogama. Jezikom osecam kugu. Umem da igram kao i juce istu igru smrti. Slovenska
Uspomena
Pod tvojom mahalom zazvonilo jutarnje zvono, plasljivo, kao odbeglo svitanje u hriscanskoj molitvi. Tragam za nekim snom u kamenu sto place u snenim nemirima; ogrebalo me je trnje tvoga srca. Bezim pred pticama- ne idem na jug. Zamirisala paljevina- vetar nosi paperje preplasenih kukavica u predgradju. Slovenska
Uragan
Uragan Zatvorila sam krug. Presla sam ceo put. Izasla sam iz tisine. Slusam muziku zivota koja upravlja kretanjima svih vremena i prostora- besprekidno...istovetno. Gusim zvuk koji istice iz moje providnosti. Pokrivam se milostivim velom prolaznosti. Tvoje usne krvnika i ljubavnika zelim u zamenu za kaznu i bol. U nagomilanom secanju-Ti san,predskazanje,mora. Moj urlik uragan, moj jecaj tek suma gusta- hor ptica zloslutnica sto dolazi uzalud; dusu ne dam. Slovenska
BELI ŠENGEN
Da li ima iko normalan u Srbiji da ne želi viznu liberalizaciju za zemlje EU.? Ne verujem. Ako ih i ima to je ona šačica nezadovoljnih sa svim i svačim ili ona kojima je belo uvek crno. To je jedna od onih stvari za koju zdušno navijam da se dogodi kako bi smo izbegli sva ona poniženja u redovima za čekanje,prebrojavanje krvnih zrnaca,dokazivanja da smo živi i da su nam braća i sestre koji žive tamo negde u Evropi krvno srodstvo a ne da i sami počinjemo da sumnjamo u to. "Bele vize" će omogućiti nekim ljudima da najzad jednom izađu van granica Srbije i upoznaju malo drugačiji život. Vreme je da rođaci posete svoje,da se obnove stara prijateljstva....... Koliko će toga stvarno biti?...verujem vrlo malo jer nam otanjeni dzepovi ne...
Tamo, na betonu usijanom od sunčeve toplote, pored vrata šupe, bezglasno je ležao pas – žut, krupan, i bez vidljivih znakova mrcvarenja. Do njega se nalazila posuda s vodom i još jedna, puna netaknute hrane. „Eto, to je Đavo“, rekao je čovek. „Koliko je star?“ „Ne znam. Tek odskora je kod nas. Došetao je pre dva-tri meseca, mršav – rebra si mogao da mu prebrojiš… Izem ti džukca: daš mu da jede, ugostiš ga k’o princa, a on samo vreba priliku kako da pobegne!“ Sveti se svašta motalo po glavi: možda je pas zalutao, pa tuguje za svojim vlasnikom… „Je li imao ogrlicu?“ „Ma, kakva ogrlica! Ako misliš da je tuđ, varaš se! Pa, svi se mi ovde međusobno dobro poznajemo. Bio je ničiji pas, a sad je moj. Treba da se ponaša kako i pristoji džukcu –...
Kletva
Zakljucaj se u mene; zakopcaj tvoje vreme vremenom mojim. Potoni u moje dno vazduha da nemas, sebe da ubijes u mojoj tami. Grc u grcu nestajanja u tvom i mom vapaju prokletnika. Tu,u kriku da ti se vristeci cerim vesticje zlurado, osvetnicki zlokobno. Ranjen mojom ranom, zguzvan mojim besmislom izdahni. Ostani mrtva ptico da nikada ne poletis. Cvili jaukom nesretnika, goreces u mome paklu zauvek. Slovenska
Pjesma koju on ne cuje... Jedna kamena streha. Jedan pokisli student. Daljinama putovao. Zavicejem prohujao. Jele ispozdravljao. Rijeke pustio da teku. Mostove blagosiljao. Ceste pozurivao. Kad je stigao . Kamenom strehom . Cekao da dodje ona . Po koju je djecaka poslao. Dok je kisa lila. Strpljivo cekao . Da dodje djecak il ona. Stigla je pokisla ona. Student odpozdravi . Svoga zavicaja. Mostove u zagljaje. Cestama zaplete. Rijeke brze da teku. Sad cutljivo ugarke gasi. Suseci kosulje bijele. Veselo pucketa vatra. Dosla je ona. Sto nema kapljica kise. Pokislog studenta. Kosulja mekih. Cuteci i sad teku rijeke. Jure mostovi i ceste. Samo studenta nikad vise. Pa nek je dosla ona.
Gledam, al' oči su mi sklopljene. Osećam miris sveže lakiranog drveta.Pomislih kako je moj mrtvački Sanduk prilično dobar za pare koje sam dao. Da, konačno sam umro. Slušam popa koji nariče i decu koja se deru: "Kuku! Strikooo!" Odlučih da se malo prošetam, da vidim je l' mi baba Bosa došla na sahranu. Začudio sam se kad sam shvatio koliko se lako krećem. Moram priznati da sam zadovoljan. Sahrana je prilično dobro uradjena. Mile, prvi gučevački trubač sa svojim bleh orkestrom dobro je obavljao posao. Svinja se okretala na ražnju, dok se moj pijani zet valjao u blatu. Baba Stana je sa dedom Milojicom zamišljeno gledala u moj grob i uzdisala. Počeh da vičem: "šta kukaš stara, nije Omoljica mrtav, opet živim", ali se setih da...
Način na koji ti voliš i kako svoje želje iskaljuješ kao da sama sebe opisuješ i otpisuješ Način nas koji me ti želiš kao u kandžama grabljivice samo za sebe bez kompromisa zar ti to zoveš ljubav ima li vrata iz ovog sanatorijuma iz ove ludnice Da li ti uopšte u ljubav i veruješ dok pričaš o njoj i tobož se nadaš sreći ili svakog sledećeg trena sama sebi protivrečiš Kad bih znao čega se bojiš i čemu tolike laži besmislene možda bi uspela da me osvojiš da ne prepoznajem ranjeni osmeh hijene Da li ti uopšte u ljubav i veruješ ili svakog sledećeg trena novu zaveru protiv sebe kuješ
Tajna
Tajna svemira i snaga svih postojanja Obasuta sećanjem na mirise dolazećeg proleća, ljubavi dotaknute na putu stvarnosti pitam se šta bi srce moglo da ište i kojim putem bi duša za više. Sa osmehom na usnama sa radošću duše sa šapatima iz protekle noći sve je neuhvatljivo rečima, sve je živototvorno , sve je načičkano snagom i neuhvatljivo perom. Smejuljak i zaboravljene suze: suza radosnica, suza nesanica, suza maštalica i suza gorčina. Posmatram bića što u u susret mi dolaze i vidim svetle iskre oko očiju kraljica, ljubav , svetluca, titra na vratima duše kucka Ljubav ne poštuje znane zakone, ona se nenadano rađa a večno traje ... jer je u njoj tajna svemira i snaga svih postojanja i sve nas na bit...
Neki dodir neka opcija vijugavi put ka nekom vrhu od necega sto smo stvorili usnuli i topli napokon bezbedni golim telima se dodirujemo trepavice se micu smesak nastaje sanjamo zajednicki san zivimo zivot celi u ovaj jedan tren ruka tvoja trazi moju dok idemo stazom koja vodi do nas.

O1

. . razmišljanje o velikim ljubavima Zašto velike ljubavi za sobom ostavljaju tugu, žal, završavaju tragično a pamte se večno: Na našoj planeti Zemlji na ovom svetu važi zakon harmonije i sklada. Svako izlaženje iz harmonije traži svoju "protiv težu" da bi opet bila uspostavljena harmonija. Velike ljubavi odišu snagom, lepotom, dobrotom, energijom i sposobnošću prožimanja sa svim bićima i stvarima u univerzumu . Sve to prati zanos, ushićenje, euforiju ne samo blaženih, ljubavlju darovanih, vrtlog lepote dotiče okolinu pomera je , njiše. Silina i lepota, zanos, talasi emocija objedinjenih dvoje prožetih ljubavlju i okoline pojačavaju taj mali svemir eksplozije života...kada se dosegne kritična tačka van ravnoteže dolazi do poniranja...
Kolač za majku
Sestra i ja smo veoma tesko prezivljavali majcinu bolest i njen odlazak u bolnicu. Jednostavno su je jednoga dana odveli, kazu zuc joj oboleo a mi smo ostali sa ocem koji je samo cutao i sate provodio u bolnici pored nje. Nije nama padalao tesko to sto smo sami,sto otac nije imeo da kuva,tesko je bilo to sto smo bili bez majke. Imao sam dvanaest godins a sestra cetiri manje.Oboje smo bili uplaseni a u glavi mi se neprekidno ponavljalo jedno te isto pitanje,kada ce se vratiti,da l ice se vratiti? Mnogo nam je nedostajala. Sa nestrpljenjem smo ocekivali dan za posetu. Ne znam zasto ali odjednom sam osetio potrebu da nesto spremim sam,nesto sto ce joj pokazati koliko je volim i sto ce joj pomoci da ozdravi. Otac je nosio sve sto je...
DŽEMPER
Ko pletilja stara sudbina me čeka želju da joj kažem, šta da mi isplete. ja potražih nešto dušu da mi zgreje Plela je i plela, igle samo lete da odagna za me barem malo sete kao nekad, kad sam bila dete. Juče beše gotov divan džemper, topao i mek željno ga navukoh, već smrznuta sva u njemu bar malo da uhvatim sna. Ugreja se duša, raskravi se telo nešto lepo, toplo kroz srce mi prodje kolko prijatelja po moj osmeh dodje. Hvala Prijatelji što mi pomogoste da preguram jučerašnji dan
SVAKA BI ZENA TREBALA IMATI: Staru ljubav za koju moze zamišljati da joj se može vratiti; Jednu koja je podseća kako je daleko stigla ; Dovoljno novca da se odluci iseliti ili iznajmiti stan, čak i ako joj to ne treba . Nesto savršeno za obući ako je šef ili udvarač pozovu na sastanak; Mladost za koju će biti zadovoljna da je ostavi za sobom; Dovoljno sočnu prošlost o kojoj će joj biti drago pričati u starosti Shvatanja da će jednog dana doživeti starost i malo novca ostavljenog na strani; Komplet šarafcigera, bežičnu bušilicu i prsluk od crne čipke Jednog prijatelja koji ce je zasmejavati i jednog koji ce joj dozvoliti da plače ; Dobar komad nameštaja koji niko pre nje nije imao; Komplet od 8 tanjira, čaša na...
Opet kiša...Kad god začujem dobovanje kapi po prozorima poželim isto:da se ušuškam u nečiji zagrljaj,da slušam njegovo ravnomerno disanje i ujednacene ritmove srca....Da ćutimo i slušamo kišu kako pada....Reči postaju suvišne jer se tako dobro razumemo, da u tom trenutku i nisu potrebne...Grmi,seva,kiša postaje sve jaca,a ja se osećam tako sigurnom i zasticenom....Noću,bilo bi lepo tako zaspati,jutrima - probuditi se,lenjo se protezati u krevetu....A kada padaju topli letnji pljuskovi,istrčati na kišu i ljubiti se.... Lepo zvuči,ali ko zna kad i ko zna gde...Možda u nekom drugom zivotu....Jer izgleda da ''mnogo'' ocekujem u ovom...
Back