Blogovi

"Одсуство смеха је показатељ болесног стања" - прочитао сам у једној књизи... Веома занимљива тема... Када сам пре пар година, почео да гледам на свет другим очима, јер сам до тада био у стању сличном депресији, прочитао сам један текст, о самурајима. Нисам то читао са неком сврхом, сем што ме интересовало... Међутим, у једном делу је писало да је храброст смиреност ума. Храбра особа на ствари које "обични људи" сматрају тешкоћама, гледа као на игру, као на шалу... То је на мене тада утицало, толико да покушам да посматрам неке ствари које су ми тада биле веома озбиљне, да не кажем трагичне, као на шалу. Да нађем неки смешан детаљ у тим стварима... И знате шта... схватио сам да се не могу мрштити и смејати истовремено :) Наравно...
Малопре сам завршио телефонски разговор са девојком са којом сам у вези и коју много обожавам... Веза је веома велики и важан део живота... моћ успешне везе је велика и нешто што чини цео наш живот успешним и срећним... веза даје одређену дубину животу коју ретко шта може надокнадити. Можда сам негде прочитао ово, не сећам се, али живот док сте самци је као кад одете у биоскоп и гледате филм сами. Можете уживати у филму, то није ништа чудно. Али није исто као кад то уживање поделите са неким посебним. Свако од нас заслужује да искуси то да буде у вези која га испуњава. Не знам да ли сте у вези док читате ово, или сте можда у браку или самци, али у овом блогу ћу говорити о једној ствари којој сам посветио доста размишљања и времена и...
Vidim miran crveni horizont na zapadu, sa crnilom zemlje ispod i oblaka iznad, u kapljici vode koja samo sto se nije otkinula i poletjela da nastavi svoj vjeciti put. Nema duginih boja, ni radosnog odsjaja sunca, samo nagovjestaj, kao nada, da negdje daleko nije nevrijeme i da sunce ipak postoji. Zatim se taj glasnik pritajene nade i srece lagano odvaja i leti dolje, da postane hladna rosa koja budi jezu u bosim nogama djevojcica.
Pri metiljavoj svjetlosti gasne lampe sve izgleda nekako drugacije, bolesljivo. Olovka nije plava kao inace, nego nekako tamnopepeljasta, i umire ne plavom, nego crnom krvlju. Sjenke na zidu satora su nekako mirne, ali neodredjene, kao da ih je strah da se potpuno odvoje od svjetlosti. Pod takvim utiskom ni misli ne ostaju jasne i koncentracija se rasplinjava. Najpametnije je zaspati, i sacekati da jutro opet bude pametnije od veceri.
PLANINA
Godine moje prošle daju mi saznanja da lakše prodjem kroz godine buduće. I zaista verujem u penjanje na planunu kao I silazak sa nje. Svi se mi penjemo, svako na svoju palninu, I svi bez izuzetka odatle moramo sići, ali da li se svako, kada bude na vrhu, seti da pogleda na predjeni put. E taj pogled sa vrha na godine prošle, na lepotu I ružnoću koju prodjosmo, govori mnogo o nama, šta smo bili, šta jesmo I šta ćemo biti. Treba pogledati niz put, jer tamo su putokazi za bezbedan silazak. Na moje penjanje, na moju planinu ,su me ispratile tri žene. Za put mi spremiše, svaka od njih, zavežljaj ljubavi, saveta I malo sete, tek da ne zaboravim da nije sve savršeno. Kratko mi mahnuvši okrenuše se I odoše vrlo brzo sve tri. Odnese...
Zazmuri... Hajde ne boj se... Samo lagano sklopi oci i zmuri.... Dobro je... Sada zamisli najzeleniju reku koju mozes da oslikas u svojoj glavi...Jesi??? Dodaj toj slici najvedrije boje neba,koje postoje...Tako...I jato ptica koje u svom besumnom letu presecaju tu vedrinu....Odlicno,samo tako...nastavi ne boj se.... Zamisli i obale te reke,koje prate njenu vigujavost u pokornoj sluzbi...Zelene,somotske livade koje leze lenjo tu na suncu...Protezu se i tiho,sasvim neprimetno zive svoj zivot...Livade prerastaju u zlatna klasja tek dozrelo zita...U njemu povetarac plese...Igra se i lagano povija tanane stabljike... Ne,ne otvaraj oci.. Sada zamisli odsjaj zalazeceg sunca,na staklenoj mirnoj povrsini reke...Zlatne boje,goruce...
The White Stripes Nacrt teksta bloga Objavljeno danas u 20:05, autor: jack white Oznake White Stripes su rock,blues i garage rock grupa iz Detroita,u njihovom sastavu su Meg White(bubnjevi i prateci vokal) i Jack White(gitara,klavir,bas,metalofon i vokal).Oni su formirani 1997,a prvi album su izdali 1999,i nazvan je po grupi.Kasnije,2000 godine su izdali drugi album koji ima veoma cudno ime ,a zove se "De Stij".Treci album,"White Blood Cells",izdat 2001 godine je doneo veliku popularnost grupi.Onda su ucestvovali po mnogim emisijama,a jedna od njih je popularna emisija "letterman".Cetvrti album "Elephant"(2003) je doneo bendu jos vecu popularnost.U tom albumu je bila njihova najpoznatija pesma "Seven Nation Army",posle tog albuma su...
Oprostaj
Oprastam suncu,vetru i steni, magli kada mi put zamuti. Oprastam koraku,macu i zeni koja kad voli pogresno sluti. Oprastam suzi,strepnji,oprastam i kada boli, ledenim kisama kada mi suze kradu. Oprastam srcu i dusi kad voli ne osudjujem reci pisane u jadu. Ne prastam nikome podlost i zlo, ne prastam rane nanete duboko. Neljudi su vazda gubili tlo gleda ih i preti istine oko. Ne prastam lazi,ne prastam nameru, ujed za srce , dusu, ujed zveri. Ni traga im nece ostati u vremenu kad otvore im se pakla dveri. Ne prastam neljudima masku coveka, na licu vostanom kad osmesi naviru. Ni prijatelja ni ljudskog veka takvi nemaju-umrli odavno opet umiru. Slovenska
... u početku smo imali cilj, a posle je cilj tražio sredstva, koja mi nismo imali... ... u početku smo Marksa počeli da citiramo, a sad ga recitiramo ... ..a budučnost, nama neizvesna jest... ...pucanje u golmana iz pištolja ... ... skok u širinu od 26 metara... ...trčanje preko reke iz niskog starta... ...začudi se, i ostade u čudu, tako, jedno dva tri meseca ... ... poče menjati boje, kao semafor, i sve više je postajao žut, tako da ga je jedan vešt zanatlija iskoristio kao svetleću reklamu... ...a tad je pocrveneo od stida, tako da su ga greškom, naseckanog, služili kao šunku, uz raznu salatu... i za sada, za kraj : ...kad tako bereš grožđe, jedno pet šest sati, i sve obereš, nađeš se u neobranom grožđu![/SIZE][/COLOR]
Bolestan za tobom ljubomoran preko granice preko ivice skoro za u maricu. Vidim djavo u meni zatvorio bi te kljuc bi progutao besomucno bi te ljubio nikada te ne bi pustio od tebe ruku ne bi skidao odecu ne bi imala na nekom ostrvu nikad otkriven oblacima zaklonjen.
Smejes se zadirkujes neko misli da moze da uzme ono sto je moje, a mozda i moze a mozda i nije moje, bilo je lepo dok je trajalo lepe mi se prsti za rucnu kocnicu iako je puna brzina idem u nalevokrug idem nazad nesto divno stoji cekalo me sve ovo vreme smesak i suze radosnice gledaju me. A mi ? Cucemo se ponekad zelim ti najbolje sve, to nije zbogom to je delete.
Napisao Jim Willis, 2001. Ako imate psa – pročitajte ovu priču… Ako ste imali psa - pročitajte ovu priču… Ako želite imati psa - pročitajte ovu pricu Kad sam bila štene, zabavljala sam te svojim trikovima i nasmijavale te. Nazivao si me svojim djetetom i unatoč beskrajnim parima ižvakanih cipela i nekoliko uništenih jastuka, postala sam tvoj najbolji prijatelj. Kad god sam bila "zločesta", prijetio si mi prstom i pitao si me "Kako si mogla?" – ali onda si odustao od svoje strogosti i svalio me na leđa te češkao moj trbuh. Moje razaranje kuće trajalo je nešto duže nego što se očekivalo, jer si ti bio strašno zaposlen, ali na tome smo radili skupa. Sjećam se noći kad smo se mazili u krevetu kad sam slušao sve tvoje...
Omca
Zasto ove zimske veceri, zar su te ogromne bujice jada plavile? Zasto dok roj pahulja treperi, cije su ruke na tvoj vrat omcu stavile? Zasto u predvecerje ovo blago zar su se i one poslednje nade davile? Zasto malena moja, majusna snago cije su ruke na tvoj vrat omcu stavile? Zasto kad noci znaju da blistaju zar su se hitro tvoje misli savile? Zasto lepoto neba u punom sjaju cije su ruke na tvoj vrat omcu stavile? 26.12.2008. Posveceno mojoj snahi koja je ove veceri zakoracila u raj. Slovenska
Jutarnji sonet
Nisam siguran, možda mi se samo pričinilo U osvit ovog svetosavskog dana Kroz oblake napadale praviš prtinu I ruke širiš kroz pregršt grana Osmeh tvoj kroz prozor mi sinu Nisam siguran, možda mi se samo pričinilo. Polegla magla guši ravnicu dok prstom put ti crtam Iskliznu iz glave razigrano veče Na povratak se ponovo spremaš Pogled na moj grad u oku te peče Svetla misao neda ti da dremaš Polegla magla guši ravnicu dok prstom put ti crtam. Usnule svice budim a nema prezrelog žita Ti sad snevaš pokrivena mirisom odbeglih ruža Neogrejana toplinom njegove ruke Iz sna iskoči i opet na put, koji se pred tobom pruža Bog stvori iskušenja, ljudi su smisli muke Usnule svice budim, a nema prezrelog žita. Januarsko leto u grudima razapeto...
Slast bludnih noci
Slast si i strast,moja si gorcina, zudnja i opasnost u venama. Na stolu zuta jabuka i casa crnog vina a mi bludni pod zvezdama. Zmure zvezde noci ove od tebe do mene tama. Telo ti telo mi zove, bez stida bez laznog srama. Telom mi po telu pisi izvajaj oblik lepsi od sna. Jos ove noci u meni pulsiraj,disi... Mi znamo da dosli smo do dna. Slovenska
Mr. T Experience
Doktor za muziku Bend Mr. T Experience nastao je 1985. u gradu Berkeley u Kaliforniji. Osnivač grupe bio je momak po imenu Frenk Portman (Frank Portman) koji je uzeo scensko ime Dr. Frenk i sa trojicom drugova osnovao bend koji su nazvali po televizijskoj ličnosti Mr. T-ju. Dr. Frenk je, kao frontmen, pevao vokale i svirao gitaru, a pored njega grupu su sačinjavali Jon Von Zelowitz (prateći vokali, gitara), Byron Stomatos (bas) i Alex Laipeneiks (bubnjevi). U to vreme, sredinom osamdesetih, novi mladi pank rok bendovi koji su nastajali po uzoru na Ramones, Clash i njima slične bilo je mnogo i tek je poneki uspeo da se probije. Istini za volju, ni Mr.T Experience (često se piše skraćeno MTX) nisu stekli svetsku slavu i popularnost kao...
I danas snevam o noci toj Mirisi mi u nosu golicaju trenutak Ponekad pomislim da noc je umrla a ja prezivela ljubav tu! Ponekad... Misao mi kapne na grudi mlecno bele da zelja mine Secanje Zaborav Tugu i Snove Ponekad me podseti neko kao ti na noc tu i ja se secam i ne placem vishe, samo pamtim Ovo je pesma moje stare virtuelne prijateljice... a našeg novog člana...MESEČEVOJEZERO.-..VERUJEM DA ĆE vAM SE SVIDETI...
Ona mene i dalje budi osmehom umesto sunca dok moja želja oko dalekih zvezda svoje meridijane crta Ona svojim poljupcima briše obrise mog nedosanjanog sna i uzdahom vrelim kao iz užarenog grotla leči mamurluk mog predhodnog života Ona mene budi a ja već odavno budan sanjam još jedan san uzaludan i nikako da se domognem zaborava Ona mene budi a samo bog zna sa kim sada spava
Politika: Džeronimo protiv Obame Petak, 20. februar 2009. 11:21 Na stotu godišnjicu smrti legendarnog apačkog ratnika Džeronima, dvadesetoro njegovih potomaka podnelo je tužbu sudu u Vašingtonu tražeći da država vrati ostatke tela za koje veruju da mogu biti na Univerzitetu Jejl. Cilj tužbenog zahteva "Džeronimo protiv Obame" - u kojem su osim predsednika SAD kao odgovorni pomenuti i sekretar za odbranu Robert Gejts, sekretar kopnene vojske Pit Geren, Jejl i tajno društvo "Lobanja i kosti" sa ovog univerziteta - jeste da se "oslobodi Džeronimo, njegovi ostaci, predmeti sa kojima je sahranjen i njegov duh koji su sto godina bili zarobljeni u Fort Silu u Oklahomi, studentskom domu Univerziteta Jejl i gde god da se još nalaze"...
Jedne bas hladne zime vracala sam se s posla kuci i na ulici spazim malo stene,upalo u ledenu baru,cvili,ne moze da se izvuce...Prodjem pored njega,ali mi ga zao,pa se vratim,izvucem ga iz one bare i ponesem kuci...Okupam ga u lavoru,rascesljam nekim starim cesljem njegovu dlaku....Ne znam dalje sta cu s njim,onako malim...Pitam jednog druga koji ima psa....Kaze da mu dam malo mleka....Uradim to,ali nece da jede....Namestim mu u nekoj kutiji da spava,nece,vec se zavuce ispod kreveta i zaspi...I spava dugo,dugo,kao beba sto i jeste....Deca se obradovala,moj tadasnji (bivsi)muz me kritikuje,znam da je u pravu,zivimo u malom stanu,jedva i mi stanemo....Sutradan odlazimo na posao deca u skolu ,sta cu s njim?Ostavim ga u kupatilu na...
Otvori srce
Otvori srce i voli me... otvori dusu budi samo moj... Ne dozvoli da postanemo stranci otvori svoje srce zauvek pruzi mi ruke,privij me na grudi i reci da sam ti jedina... Otvori srce,priznaj da me volis otvori dusu,priznaj da si moj.... Zarobi me pokretima svoga tela reci da me volis,reci da me zelis vrisni moje ime! Otvori srce,ti znas da te volim otvori dusu ti znas da si moj... ZAustavi vreme jednim uzdahom, zavedi mi misli na pogresan put i dozvoli da volim JEDINI! OTVORI SRCE!
OSLIKANA
I ovu moju pesmu je oslikala i postavila naš novi član i moja stara prijateljica MESEČEVOJEZERO.I ovog puta kao i mnogo puta da sada zahvaljujem joj se na tome...pozdrav,MESEČEVOJEZERO, :cmok::bye:
PROJEKT VESTICA IZ POSELA-PART 1
1 PROJEKT VESTICA IZ POSELA Inspired by Gejnach,Hetfield girl,Suspiria,Audia, Jekana & ostali likovi -Ove sume i brda su prepuna prastare energije.Mnogo toga luta nocu ovuda,a ja smatram da nismo trebali tek tako po noci kretati na ovaj put.Bolje bi nam bilo da smo ostali kod onog prijatnoga krcmara te sacekali jutro.Sunce ce ubrzo zaci.osim toga nista ne znamo o toj famoznoj Vestici iz Posela?- ]Rece bojazljivo Gejnach i nastavi popravljati sminku gledajuci u ogledalce svoje pudijere.[/B -Umukni! Svi mi znamo zasto bi ti voleo ostati kod krcmara.Zar ne mislis da nismo primetili kako mu se krisom osmehujes? Bolje se koncenrisi na posao zbog koga nas je Uzviseni Prvosvestenik Sasa Popovic poslao u ovo gorje.Ti znas da je volja...
I'm too cool for my dress These shades don't leave my head Everything you say is so irrelevant You follow and I lead You want to be like me But your just a wannabe love it or hate it I can't help the way I am Hope you don't misunderstand Cause I'm too cool Yeah I'm too cool To know you Don't take it personal Don't get emotional You know it's the truth I'm too cool for you You think your hot but I'm sorry, you're not Exactly who you think you are Can't tell you what you haven't got When we walk into the room I'm too cool for you Lucky I'm so nice Even I'm surprised You are still allowed to be in my crew Show you how it's done If you want to be someone Just watch me and you'll learn some Me, myself, and I agree You'll never catch up...
Tiranin
Davanje trenutka zarad vecnosti, davanje iskre zarad plamena- srce je jace od kamena. Vredi tvoja noc vise od mog dana i tvoj sjaj vise od tame moje. Ovakve kao ja tvoje se moci ne boje. Kad odes povedi tvoju svitu ostavi onaj bljesak u travi. Kad odes otisao si ne okreci se i zaboravi. Slovenska
Sudbina
Nije ona plakala suze k'o biser, plasila strah,tu kobnu zver. Smejala samocu i tamnice ni radovala visove i ravnice. Ona je plasila bljesak i sjaj, smejala prosle ljubavi beskraj. Radosti kapala cadj i blato plakala sve sto joj nije dato. U tragu bezglasja stope smejala, crnim se pticama nema radovala. Plasila strasti,oganj i pozudu, plakala svoju beznad suludu. Zivela negde na nebesima, pomirena sa svojim uresima. Njoj su sudjena tri zvona tukla, kad ju je smrti ruka odvukla. Slovenska
Putokaz
Izvajana od zrna peska na zalu lezi, grejana zracima sunca i nebeskog svoda. Gde je krenula,od koga bezi nema kuce,doma ni roda? Umivena kapima ocaja na stenu pala, ranjena macem tuge i strelom jada. Gde da pobegne ta dusa mala gde se ne gine,trune, ne strada? Obucena u haljine prastanja iz pepela se dize trovana vodom sa izvora svih gorcina. Gde da podje ,kojom se stazom stize do svetlosti,nade i rajskih dolina? Slovenska
Gde da krenem
Zalim casu koju sam razbila i jutro u kome sam se kraj tebe probudila. Jos dane svoje brojim korakom slutnje i straha. Kad zaboravim dodir tvoj ja docicu do daha. Nastojala na mom dlanu led da kap postane i kane, ugasi sve ognjeve gordosti. Nastojala u mojoj kosi poljubac ljubav da postane, zapali sve baklje radosti Molim nebo da zaustavi sva padanja da primi gresnicu pod svoje skute. Zemlja nek' mi zatvorii puteve nadanja kad u njoj istrunu sve rane ljute. Slovenska
Woah Yea, yea, yea, yea How to choose Who to be Well lets see There's so many choices now Play guitar Be a movie star In my head a voice says Why not Try everything Why stop Reach for any dream I can rock Cause it's my life And now's the time Who will I be It's up to me All the never ending possibilities That I can see There's nothing that I can't do Who will I be Yes I believe I get to make the future what I want to be If I can make up any one and know the choice is up to me Who will I be Yea yea If I decide I'm the girl to change the world I can do it anytime Opportunity right in front of me And the choices are mine Why not Try everything Why stop Reach for any dream I can rock Cause it's my life And now's the time Who will I be...
Back