Blogovi

Jesi li to oslijepio pa ne vidiš to što vidiš il od mene odustao od života posustao Što me tjeraš da se mučim da ti skladam ove rime zar ne vidiš da su tvoje sve ljubavne pjesme moje Zbog te šutnje klete tvoje dukat za riječ ja ti dajem iako sam kokuz goli srce daje kada voli Jesi li se uplašio tajanstvene igre ove dok ti stihom nježnim šaljem tople,julske cjelove!
E sad ću da šutim ja, a ti lupaj glavom o zid kad si me pustio tol'ko da čekam kako te samo nije stid!? E sad me moli da te volim gluha i nijema bit ću ja i baš me briga što će da boli tako to biva kada se voli. E sad ćeš da vidiš kako i ja mogu biti zla od krotkog jagnjeta u vuka pretvorit ću se ja. Tebi u inat.
...volio bih da nadjem sve ono sto nasao nijesam i da zaspem zadovoljan pronadjenim a budjenje da oduzme sve jer trazenje je cilj nalazenja samo prestanak vrijednosti kao sto je i zrelost smrt mladosti ...draga moja Klementina vjerovatno i sada si mi draga ne plasi se vise sebe plasi se svoga vraga i ne gledaj vise prema prozoru izgubila je breza svoju zoru ...kud god krenem draga mi Klementina ne zelim da mislim na tamo ostalog sina neka sada on malo misli na mene da jednom boljitak i mene krene
Rusko-Evropska vojna saradnja
Rusija i Europsko krilo NATO započele su ozbiljnu vojnu saradnju na svim područjima od zajedničkih vojnih vježbi do konkretnog novog europskog geostrateškog pakta pod nazivom EUMS http://en.rian.ru/photolents/20070723/69476979.html Operativna suradnja Sve do povlačenja svojih vojnih snaga u ljeto 2003. godine, Rusija je sedam godina bila jedan od najvećih ne-NATO davatelja postrojbi tijekom mirovnih operacija na Balkanu, gdje su ruski vojnici surađivali sa snagama Saveza i drugim zemljama partnerima kako bi podržali nastojanja međunarodne zajednice u izgradnji trajnog mira i stabilnosti u regiji. Ruski su mirovnjaci prvotno bili raspoređeni u Bosnu i Hercegovinu u siječnju 1996. godine kao dio multinacionalne brigade u sjevernom...
TATOO
Na spratu gde radim ima nekoliko koleginica koje vole o svakom da znaju sve i što je interesantno sve i saznaju. Kako,nemam pojma, mada često vidim kako se nešto sašaptavaju,šuškaju,kriju se dok pričaju. Znaju one i ko se sa kim,kada i gde tajno sastajao i one stvari radio. Malo su zrelijih godina,oblače se po poslednjoj modi,mirišu ko parfimerija, lepo ih je gledati ali samo dok ne otvore usta jer odmah dobijem potrebu da napustim prostoriju u kojoj se one nalaze... E, baš kod jedne od tih ulazim u kacelariju a ona se raskomotila za stolom a u ruci drži jedan od onih časopisa gde se sa naslovnih strana smeškaju lepi muškarci,obično sportisti koji demonstriraju snagu svojih mozgova smeštenih u bicepsima i onih koji su se vratili iz tamo...
Rusija investira u Europsku civilnu,vojnu i lasersku tehnologiju
Rusija i Europa su sklopile strateško partnerstvo na svim područjima od ekonomske,energetske do geopolitičke i vojne saradnje Russia puts $350 mln into European X-ray laser project Rusija ulaže 350milijuna € u Europski X laser program http://en.rian.ru/science/20090723/155599332.html Zavrešen samit EU i Rusije Lideri Rusije i Evropske unije (EU) izrazili su zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita u Habarovsku, na ruskom Dalekom istoku. Studio B petak, 22. maj 2009. Studio B: Završen samit Rusija-EU Studio B http://www.naslovi.net/2009-05-22/studio-b/zavrsen-samit-rusija-eu/1164955 Lideri Rusije i Evropske unije (EU) izrazili su zadovoljstvo rezultatima dvodnevnog samita u Habarovsku...
Opadanje kose ili alopecija
Evoga danas kanacno batalim "č" i "ć" jer ne mogu sa njima da se izborim. Nadalje nastavljam bez njih. Izvinite ljudi ali stvarno ne mogu njih da identifikujem. Za mene je sve to "ч". Juce sam pricala sa jednom devojkom. Ona kaze "Opada mi kosa, sta da radim, ne postojili li neki sampon ili balsam da to bude reseno?". Ako je stvarno opada trebo trziti problem unutra, prema tome balsam nije resenje, i kao jeste samo prevremeno. Ako kosa opada nesto nije uredu u organizmu od unutra. To moze da bude znak veoma ozbiljnog oboljenja, rezultat jakog stresa. Sa tim sta stres recimo osoba dozivela pre mesec dana a kosa pocela da opada tek nakon izvestnog vremena i onda niko ne veze ove stvari izmedju sobom. Opadanje kose moze da bude znakom...
HVATAC SNOVA
Indijanci imaju svoju legendu o hvatacima snova. Pre mnogo godina, kada je svet još bio mlad, stari vrac iz plemena Lakota bio je na visokoj planini kada je dobio viziju. U viziji se Iktomi, veliki ucitelj mudrosti, pojavio u obliku pauka. Iktomi mu se obratio na svetom jeziku, a dok je govorio, uzeo je obruc od vrbe koji je imao na sebi konjsku dlaku i perle i poceo da plete mrežu. Pricao je o ciklusima u životu - kako pocinjemo život kao bebe, prelazimo kroz detinjstvo i odrastanje, do starosti kada se ciklus završava. U svakom životnom dobu postoje mnoge sile, neke dobre, a neke loše. Ako slušate dobre sile, one ce vas usmeravati u pravom smeru. Kada je Iktomi završio pricu, dao je vracu mrežu i rekao da je mreža savršen krug sa...
Ima bogami godina i više dana i još toliko noći kako osećam da me tvoje oči krišom skeniraju sa čarobnog ekrana Ima kako da nema da ne mogu da spavam danima i nedeljama jer zamišljam kako ti mrsim kose i trljam ramena rukama obema i tako ugadjam svojim željama Uvek nepoverljiv prema naučnim dostignućima još od prvog trotineta sad dišem novim plućima očaran magijom interneta Da mi je neko rekao da će me to stići kad me prodje pedeseta rekao bi mu da je pao sa nekog planeta ali se nisam zaljubio ovako još od puberteta a sve bi drugačije bilo da ne beše interneta
Nije mi drago al moram da priznam jer sam dovoljno mator dugo sam svet lago ja sam samo obični plagijator Jer niko nezna koliko mu je do kraja ostalo zato moram svoje laži da okajem sve što sam napiso i potpiso srce je moje izdiktiralo a ja sam samo fasadu izmalteriso jer nije pesnik onaj što je reči zapiso i uzdiso i sad maše papirom pravi je pesnik onaj što je pesmu diktiro Bio mlad ili mator svaki je pesnik više nadničar i zapisničar i loš plagijator Jer i meni sve što sam zapiso i potpiso srce je izdiktiralo a ja sam samo malo fasadu izmalteriso
ČARLI I
Odosmo nas dvoje u podstanare i to kod gazde kod koga su nekoliko godina ranije stanovali Macina sestra i zet sa decom. Suturen, maleni stan, maleni prozori, mračno. Kupatilo je bilo na spratu i koristile su ga tri porodice. Ali je bar bilo solidno uredjeno. Čistilo se i održavalo na smenu i nije bilo problema sa komšijama a ni sa gazdom. Dok smo tu živeli, i nismo imali ni jedno dete, Maca je kupio papagaja. Bila je to nimfa. Uzeli smo i veliki kavez. Dobio je ime Čarli. Bio je baš lep sa sve onom krestom na glavi i ispostavilo se da je jako pametan.Beo sa žutom ćubom i jarko crvenim krugovima na obrašćima. Ma da ga pojedeš koliko je bio sladak. A one pametne okice samo cakle. Na one malene prozore Maca je stavio...
Od svih čestitki koje sam dobio za ovu fiskalnu 2009, verujem da je najiskrenija ona od banke u kojoj sam se zaglibio u stambeni kredit! Veli: "Dobro zdravlje i poslovnu sreću želi Vam Vaša (...) banka", a na poleđini slika nasmejanih statista koji su za tu priliku odglumili veselu porodicu koja je rešila svoje životne probleme i u znak večne zahvalnosti uzela šefa ekspoziture za kuma novorođenomdetetu. Jašta da mi žele dobro zdravlje s obzirom na to da im dođem još 348 rata, iliti 29 godina života i rada. Verujem čak da negde po ekspoziturama imaju skrivene sobičke u kojima sabajle pale sveće za zdravlje komitenata i čitaju molitve s imenima sviju nas.Cenim da je pitanje dana kada će početi da nas pozivaju na dvonedeljne analize krvi...
Samo čega nisam mogao da se setim samo to nisam stigao da ti posvetim i kad sam se peo i morao pod zemlju da sidjem nisam uspeo tebe da zaobidjem posvetio sam ti sve što je u glavu moglo da mi udje stihove možda ali ne i srce tudje I pre nego što me Onaj gore pozove na put u večne snove podseti me ako se ne setim da ti i smrt svoju s ljubavlju posvetim
Posto je roman dostigao veliki tiraz i u Americi i sirom sveta,izgleda da je nasa Sesili odlucila da izda i nastavak uzbudljivog tinejdzerskog bestselera. "Bas mi se tako svidja" je naziv nastavka, a mnogi kazu da je jos bolji!!! Otići na koledž kao devica, ili ne? Dobro došli u bogati deo Njujorka, gde nedelja bez škole podrazumeva divlje žurke, sklapanje novih saveza i ključ za razrešenje nekih stvarno neverovatnih misterija. Uđite u svet Tračare, i gledajte nas kako se davimo u luksuzu dok uživamo u svojim omiljenim sportovima –ljubomori, izdaji i trčkaranju od jednog noćnog bara do drugog. Prolećni raspust je tu i vreme je da S & B odlete za San Veli, na zezanje u vreloj kadi posle skijanja. Šteta za malo onih koji moraju da...
Jedna od mojih omiljenih knjiga je "TRACARA" Sesili fon Zigesar. Uzbudljiv roman govori o zivotima mladih u Newyorku, o njihovim nestaslucima koja pomno prati nasa TRACARA na svom sajtu, a ciji je identitet nepoznat. Ona zna sva najnovija zbivanja u njenoj skoli,pravi zurke, a niko nije provalio ko je ona u stvari. I nece. Tracara... a svi pricaju o njoj. Kako zive bogati srednjoskolci u Njujorku? To je svet Gucija, Prade, Dolce & Gabane, ali i raznih intriga i ogovaranja. Problem je u tome sto sve može da se sazna na sajtu tajanstvene tracare. Svi pricaju o seksu, picu, zurkama, odeci... ali, ako ne pricaju o vama, cemu sve to? Ko ce najbolje da vas izblamira ili da vam podmetne nogu, ako ne vasi najbolji prijatelji? Procitajte je...
Zdravo svima!!! Ovaj blog bice namenjen onima koji zele da raspravljaju o knjigama, romanima, casopisima... Zadnje knjige koje sam procitala bile su knjige Trejsi Sevalije: "Devicanski plavo", "Devojka sa bisernom mindjusom" i "Dama i jednorog". Knjige su fantasticne,zanimljive ali u isto vreme i brutalne... Oni koji su procitali neku od njih neka napisu svoje misljenje o tome... Molim vas ... Sledeci put nesto vise o knjizi po kojoj sam smislila svoj NICK... VASA Obozavateljka "Tracare"
Mucnina me je obizela,pri samoj pomisli na ljubavnice...Prosli smo to ( da li smo )...bese traumaticno,ja od tada nisam ista,niti pokusavam da postanem ona ista.Bilo je tu svega. Bubnuti tako,jednog "carobnog" ponedeljka da cemo se rastati,jer se zaljubio jako,jer ne zeli da me vara...zaboga,ja zasluzujem postovanje ( gde je ljubav...znam da sam vristala u sebi ) i da ce,pre nego sto sa njom bude...bla bla...da rascisti sa mnom.Kad sam cula tu rec...skocila sam kao oparena,resena da mu saspem u lice sve ( koje sve...koje ).Umesto sasipanja,prosipanja,lupanja i razbijanja,tog sam ponedeljka bila mirna.Mnogo mirna i odmah je znao da to na dobro ne moze da izadje. -Dobro ( progovorih mirno , a u meni hiljade vulkana ) ,kako si to...
OBLACI
Podjosmo Maca I ja u selo, sad u subotu. Poranili nas dvoje, ionako ranimo, ništa čudno za nas, Već u 6,30 smo u kolima. Bože što je bila gužva na auto putu. Valjda po onoj vrelini vikendaši nisu pošli u petak popodne nego ostavili za subotu ujutru, da po ladovini putuju. Maca se nervira jer voze nepropisno. Jedan klinac je kilometrima vozio isključivo levom trakom za preticanje. Svi mu sviraju, psuju ga, a on mrtav ladan. Na kraju su ga preticali srednjom trakom. Eeeee, ovo je čak I meni bilo jasno. Stigosmo, obradovali se stari, ljudi već mog čoveka čekaju u dvorištu.Kafa nas je več čekala jer je svekar zvao na mobilni da vidi gde smo pa da majka pristavi kafu. Muški piju napolju, dogovaraju, a majka (svekrva) I ja pijemo u kući da se...
Dok slusam pesmu ,PADAJU ZVEZDE, znam da jedna zvezda na nebu jos malo daje lepotu ovom tamnom nebu ali dok bude padala u neku reku i ostala tamo na dnu i jos mao svojim sjajem dala posebnu lepotu reci koja tece isto kao i zivot,neko ce mozda da primeti da nepostoji jedna ZVEZDA na nebu, drugima ce sve ostati isto,jer nikada nisu pogladli u nebo.Kad shvate da je ta ZVEZDA neciji zivot ,mozda ce im biti zao........ ali netrba niko da zali .........jer kazu da zvezde padalice nekome ispune zelju???:heart:
Nedelja
Tog snenog praskozorja,u osvit sasvim obichog,maglovitog jutra,dok su dosadne kishne kapi dobovale po oknima usnulih prozora,prepoznala je trenutak. Mozda to i nije bio onaj tren,kakvim ga je zamishljala okovana samocom,tek...bio je dovoljan bljesak i..znala je. Teshko je reci kuda su sve dushe krenule,tog,nimalo prijatnog,proletjnog nagoveshtaja svitanja.Malo ko bi rekao da ce to biti sluchajan susret,ali je josh manje onih koji bi se mogli zakleti,da je sudbina tu umeshala svoje prste. Bog samo zna,da li su im tada,u zvezdama bile ispisane sicushne poruke,samo njima vidljive.Tako je...mozda...moralo,bash tada,dok su nebesa plakala,na sastanku dana i noci,tako..i nikako drugachije. Nisam uopste zadovoljna,ma i otkud mi ideja da ovako...
Srećan čovjek
Srećan je čovjek koji ima vremena da, zavaljen u balkonsku stolicu, posmatra sa trećeg sprata treperenje lišća na drveću. Njegov zamagljeni pogled nam odaje da ga sopstvene nejasne misli izvlače iz ta dva kvadrata balkona i nose iznad pohabane višespratnice, visoko, nose ga daleko od jednolikih balkona čije ograde liče na zatvorske šipke. Mislite da je suviše smjelo i neodgovorno nazvati jednog lezilebovića koji ubija vrijeme sanjarenjem srećnim? Smirite se, nije on takav, on je samo osjetio, iako još uvijek ne u potpunosti razumio, da je moguće i nekažnjivo dopustiti sebi nekoliko bojažljivih minuta neplaniranja, nekoliko momenata nevine, a namjerne dezorganizacije. Srećan je čovjek kome se otkrilo da ne mora pogledati svaki film do...
ODLAZAK
Sad vidim jasno nevidom svojim dalekog beskraja jedan deo. Kapljem crveno krvotokom tvojim ni noz,ni mac me nije zaboleo. Sad cujem teskim nesluhom svojim poslednju pesmu mrtvih ljubavnika. Ranom ti krvavom korake bojim u amanet pamcenju nek' ostane slika. Sad tebe pitam tisinom svojom u talasima odbeglih svanuca Jesam li,mozda,recju tvrdom kojom naslutila pristiglog kraja bespuca? Sad suza gorka strpljivo nek' ceka; jos prizivam gordo bivsih dana sjaj. Tvoja sam bila zena,tvoja senka ni pogled,ni rec mi ne dugujes, za kraj. Slovenska
Присуство у одсуству...
Мислим да нећу рећи ништа ново говорорећи о овој теми будући да је Сартр то урадио давних дана али ипак осећам потребу да изразим и сопствено искуство. Наиме, како тренутно не боравим у мом граду осећам сву тежину просторне отуђености од битних и драгих људи с којима ми се комуникација и ту сводила на нет или на телефон или повремено виђање. Но, док сам био "код куће" (питање је да ли човек као ја игде има кућу, или их, пак, има на многим местима у која може да оде) увек је постојала могућност личног контакта који се могао договорити у року од сат или два, или, у горем случају, у року од дан или два. Сада та могућност не постоји и то је оно што ми, на неки начин, удаљеност чини неподношљивом иако се овде заиста лепо осећам и налазим...
Danas je toplo duvam ti polako dok ti usnama secem po nagom telu kazes oznojena si guras me polako od sebe da te okupam zelis uzimam te u ruke dugo i sporo prolazim te ocima gutam te nijedan deo ne izostavljam mestis se ponekad zastenjes ruke ka meni pruzas bokovima njises ka sebi me vuces ne bunim se mesta ima privucen da budem.
GUČA
O Guči ne treba pisati mnogo,sve se uglavnom zna. Onaj ko je voleo prošle godine ove će je voleti još više. Onaj ko je bio na saboru samo jednom poželece da se vrati. Svega ima tamo a najviše raspoloženja,lepih devojaka i momaka,dobre muzike,svadbarskog kupusa i pečenja,piva i liciderskih srca,šajkača i pripitih Slovenaca, Amerikanaca i Švajcaraca... Oni koji misle da je to seljačija neka svrate jednom iz čiste znatiželje samo na pola sata i onda ću da verujem u njihov negativni komentar. Guča je kao poljubac strasne devojke, odmah poželiš da taj poljubac nikad ne prestane. Guča i Exit su srpski brendovi voleli ih mi ili ne........
Back