Blogovi

Tu sam uvek ja tamo gde si i ti i svi naši sni ali šta ti imaš sa tim Šta se to tebe u stvari tiče kada si ti otišla davno iz te naše priče U legatu starih slika nema posetilaca ni slučajnih prolaznika nikoga tamo nema sem umornog čuvara naših uspomena
Tužni bluz o ljubavi...
Tuzni bluz o ljubavi Hladnocu u sebi Topim kofeinom Bolove u grudima Lecim nikotinom Premoreno srce Hranim bensendinom Zatrovanu krv Zamenjujem vinom...... U pepeljari gasim Neke bivse zene Kao sto su one Ugasile mene Proklet sam sto nikako Ne mogu bez zene A one su proklete Sto mogu bez mene......;)
Oreol tvog zla
U zlatnik si pretvoren, u dobos zla zaliven. Pretezak teret na grudima vesnika smrti. Sve u krug sad se vrti. Sazrela kupina moga podoja. Neuhvatljiva sam misao tvoja. Razbijam nocas pogledom svojim. Vise se tvoga zla ne bojim. Na ostrici moga maca sve tvoje grubosti, sve tvoje lazi, sva tvoja lica, tvoj sam dzelat,tvoj ubica. Razbijen dobos cvili tobom. U traganju si za svojim grobom. Vrisak je u mojoj dusi. Vasiona se silna rusi.. Zvuk poganog tvog postojanja. Mog bezglasnog davanja. Uzimanja i kajanja. Ja znam- pod oreolom andjela djavo si u mojoj krvi. Ove noci odlazis prvi. Zastrasujuci vrisak me prati. Pobegnem na tren,opet se vrati. Pokusavam da pobegnem od senke svoje. U nedrima mi cvili ukradeni zlatnik rdje tvoje. Slovenska
Tu sam ja Kao sarplaninac Uvek na obodima Tvoga sna Na uzdah od tebe Na korak Od svoje zebnje Tu sam ja Na mah Od tvoje zelje I sejem za tobom Nesanice svoje Da znas Gde treba da se vratis Gde je utociste tvoje Tu sam ja
I kad budem imao Dvesta pedeset i dve Ljudi ce verovatno Ici vikendom Taksijem do meseca A njihova ce deca Za tren oka Mlaznim skuterima I sa zapada i sa istoka Ici u diskoteke Preko Baltika,Artika i Atlantika Ja cu i tada biti Jedan od malobrojnih fosila Takozvanih romantika Koji neumorno i bez krila Lete ka obroncima svoga sna
Da bi smo nekoga dolično voleli, treba ga tako voleti, kao da će sutra umreti. Prvo se zaljubi u vanjštinu, a onda upoznaj karakter. Stablo ljubavi treba zalivati suzama. Nije dovoljno ljubav posaditi, treba je i zalivati Ko hoće ljubav žeti, mora je i sijati. Ljubav i jaja treba konzumirati, dok su sveži. Ljubav i luk, ne valja dugo natezati. Ljubav i pesma, treba da budu spontani. Čuvaj se ljubavnika, koji se sve ne usuđuje. Kupljenu ljubav odmah prodaj. Treba čekati da ljubav dođe na nišan, inače se ne pogađa. Ulij pohvalu u uši, ako želiš da ljubav cveta u srcu. Ljubi, ali znaj koga ljubiš. Ljubav nije milostinja, da je svakome udeliš. Ostavi onome koji voli ono što voli, jer ako mu kažeš neka ostavi ono što voli, on će i dalje...
Nocas je umro jedan covek Tiho i bez straha ispustio je dusu Zene su posekle svoje duge kose Izgrebale obraze,i pocele crno da nose Nocas je umro jedan covek Odleteo je u neke nepoznate visine Za sobom je ostavio zelje i snove Nocas je bez pozdrava otisao,a okrenuo se nije Prosle noci je zauvek zaspala jedna dusa Usnila je san koji prestati nece Oko njenog tela tisina koja suze iskusava A ona lebdi iznad plamena svece i drvenog krsta Jutros je ispracen jedan covek sa ovog sveta Pratili su ga ljudi,kroz reku leleka i suza Njega vise nema,a postavlja se pitanje da li je on nas zaboravio ili mi njega? Jednom je umro covek jedan Stanovnik ovog obicnog sveta Na ovoj zemlji ostavio je telo,zelje i snove Zene su opet pustile kose i...
LJUBAV JE VELIKA I JAKA ONOLIKO KOLIKO SU VELIKE I SNAŽNE NAŠE ŽELJE...I NAŠA SPREMNOST NA ODRICANJE I NAŠA ISTRAJNOST U BORBI PROTIV SOPSTVENOG SEBIČLUKA LJUBAV SE MERI SNAGOM DAVANJA I PRAŠTANJA I NE MERI SE VREMENSKIM INTERVALIMA...JER TRENUTAK VELIKE LJUBAVI JE VEČAN AKO SMO SPREMNI..... ZA VELIKE LJUBAVI NIKADA NIJE KASNO..MAKAR PROŠLE I PEDESETE..I TADA... U STVARI POČINJE PRAVI ŽIVOT...I KOLIKO GOD JOŠ TRAJAO BIĆE VEČAN JER VELIKE LJUBAVI SU VEČNE..... opet ja,stvarno ne znam koji mi je...
1. Postupaj odgovorno sa mnom. Moj život najvjerojatnije traje deset do petnaest godina. Svaki rastanak s tobom je bolan. Razmisli o tome prije nego što me nabaviš. 2. Daj mi vremena da shvatim što želiš od mene. 3. Vjeruj u mene. 4. Nemoj dugo biti ljut na mene. Ne zatvaraj me za kaznu. Ti imaš svoje prijatelje, svoj posao, i svoje zadovoljstvo. JA IMAM SAMO TEBE. 5. Razgovaraj sa mnom. Iako ne razumijem tvoje riječi, razumijem tvoj glas, razumijem tvoj izraz lica i tvoje pokrete kada sa mnom razgovaraš. Budi svjestan da kako god postupao prema meni, nikada ti to neću zaboraviti. 6. Razmisli prije no što me udariš; ima li razloga za to? Ja te nikada neću ugristi iako imam zube koji mogu kosti tvoje ruke smrviti. 7. Pitaj se što me...
Prijatelju moj,iznad nas je nebo tumurno Cujem govoris o meni ruzno A rame mi je i sada od tvojih suza vlazno Prijatelju nije to ni vazno Izmedju zemlje i vasione nocas se desilo nesto cudno Pukla je jedna nit,nevidljiva koja je spajala nas Bila je to prijateljska ljubav A od danas ovaj svet obogacuje jos jedna mrznja Prijatelju ,zasto si tako sebican? Nije ti nista ova planeta duzna Da bi ti cinio da ona postane ruzna Oprastam ti ja,nije mi tesko Meni sve ovo postaje pomalo smesno Gledam kako se polako udaljavas Gledam to i nadam se da si zadovoljan Ako jesi,budi i dalje Neka tvoja sreca traje Ako nisi,pomoci ti ne mogu Jer prijatelj ti vise nisam,i necu biti Prijatelju,moraces sam svoje suze liti
Dotakla bih te kao nekad. Da znam samo kojim putem snovima lutas trazeci ljubav, nasla bih te, dotakla bih te, kao tada... Da samo mogu da doletim, uzalud pruzam uvela krila ovo nebo ne razume srecu. Dotakla bih te kao zelja; znam da me zelis i da me pratis nekim mislima kad nikog nema da te utesim. U tom trenu na nekom drugom kraju ceznje ja sam sama. A dotakla bih te kao san, da smirim ti uzdah, da zacaram ti usne i umirim te rukama trazeci samo da me cvrsto stegnes, da mi samo kazes da sve proslo je. Dotakla bih te kao miris kad ides poljem, kad u njemu nadjes neki mali svet. I onda kad sve nestane, jos uvek osecas miris poljskog cveca, jos uvek si tamo jos uvek me pratis... Dotakla sam te svojim recima al nije to sve, ne, nije jos...
KAD BI MOGAO
Kad bi mogao da se zaljubiš onako malo bar koliko jedno srce može da ponese i da istrpi a ne da pobrkaš adrese i da nijedan krojač tvoje snove ne može da zakrpi..... :rtfm:...eto sad nastavite a ja sad moram da idem da radim pa nastavljam kasnije.....:bye:
The Video That Won First Place At Cannes This video only takes about 15 seconds to watch and you'll see why it won 1st place It is brief and beautiful. __________________
Ti koja zalučiš sve uglove mojih gledanja i zaobliš sve ćoškove mojih izgona JESI nad svakim mostom kojim kanim iznad svih tokova svake baruštine i svakog ponora. 8 Čitav život osećam da sam osam(a) da sam petlja kao poljubac u dvoličju kao pupak u dvosmislu. Ne prišivaj mi dvoličnost. Pred tobom samo sam jedno - golo jedinstvo. Probdela sam noć sa klincem-samoubicom. Ne možeš ni da zamisliš šta je radio i gde se zavlačio samo da bi dokazao da mi oči nisu zagasite kao što sebični starci znaju da govore i da ta reč na nekom stranom samo njima znanom jeziku ne zvuči tako dobro. Ne, nisu zagasite. Vatrene su! Da li te peku moji suncokreti? Da li te bole još žive oči?
Svoje ti stihove ne mogu dati
Svim blogerima, za dobro jutro jos jedna pesma B.Popadica- AKTUSA Oprosti mi zeno ti sto me zoves da ti saljem stihove svoje. Oprosti al ja ti ih ne mogu dati jer ti mi zeno nisi ni ljubav ni sestra ni kcer ni mati... I kako onda da muze moje rijeci mile i drage, kako da napajaju zedno srce tvoje. Ja ti stihove svoje ne mogu slati jer ja ih saljem onoj koju cu srecom zvati. A ti ko si mi i sta samo jedna daleka neznanka stihova zeljna. Ti jesi zena mozda i pozeljna lijepa i snena i stihovima mojim zanesena. Ali oprosti oni su za tebe samo nezvani gosti. Jer stihove moje srce pise onoj koju voli, i kad se raduje i kada boli. Oprosti sto ih tebi ne mogu dati jer ljubav svoju ne zelim izdati. B.Popadic - Aktus
Питали су ме скоро како реагујем кад сретнем неку од бивших љубави. И ја им одговорих:"Зависи, некад се обрадујем и насмејем, испричам... А некад умрем на трен..."
-Sta govoris,kuda da idem? Trgla sam se,osetivsi da mi lice kvase suze ( bujica suza ),spetljala sam se,nisam htela da ih on vidi,ali bilo je kasno. -Mala,sta ti je?Ti places?Sta se dogadja,reci mi....reci,i onako moramo ponekad da porazgovaramo,a ne samo da cutimo.Mi jesmo odavno stranci,ali zivimo pod istim krovom,delimo... -Ne delimo mi nista Marko,mi samo mnozimo zablude i oduzimamo ono malo lepog sto mozda jos osecamo.Nije nista,zaboravi. -Ne razumem te Jasmina,zaista.Ponekad si mi tako cudna,odavno vec tako daleka,ali za tvoje suze je uvek postojao razlog,nikada nisi bila placljivica i nikada za svaku sitnicu "ronzala".Reci mi,molim te. E,pa da sam umrla,ja ne bih ovo docekala.Neznost u njegovom glasu,covece...vekovi su prosli od...
JUTARNJA RUŽINA PRIČA
Lep je ovaj naš blogovski običaj da svakog jutra i večeri šaljemo lepe sličice jedni drugima uz porukice "dobro jutro, lep dan želim" ili "laku noć, neka su ti mirni snovi". baš mi se to svidja. Nekako je milo, prisno, porodično, prijateljski...........a najbolje je što potiče od ljudi koji vole reč da pročitaju ili napišu, znaju da cene njenu vrednost, a bogami i barataju njima kao žongleri. Jutros dobih ružu za dobro jutro. Svima je postalo jasno da volim ruže. Ma kako sam je videla poče priča u glavi. Priča o mom jutru. Uh, meni tako svojstven običaj. Gde bi mi kraj bio da sam sve svoje priče mogla da zapišem. Imala bih hiljade priča. Ali, ovu ću zapisati................ Ustajem jako rano, kao po...
TREN
[SIZE="3"]Sve tri moje gospe, odmaraju jedna kraj druge u našem selu pored Morave. Sve tri, majka, nana I tetka, su dočekale rodjenje naše ćerke, ali ni jedna nije videla našeg sina. Tetka je otišla kada je mala imala svega sedam-osam meseci. Za njom nas je napustila moja voljena gospa Mara. Zatim je na put krenula I moja majka. Bila sam tada osmi mesec trudnoće sa sinom. Bilo je grozno. Osećanje da se to nekom drugom dešava je jedino čega se sećam.Nemam ni jedne jasne slike, ja u čijoj glavi kao da se nalazi veliko filmsko platno, osim slike koja se godinama vrti u mojoj svesti…….. kako u tamnoj sa sitnim cvetićima prošaranoj trudničkoj haljini koju mi je sašila tetka za prvu trudnoću, stojim pored porodičnih grobova, a pored mene...
koji povazdan skitaš i pjevaš nekim drugim ljudima...na licu ti obrisi godina koje nismo proživjeli zajedno jer su nam se putevi tako blesavo zaobišli...u nekim godinama...koje više i ne pamtim po ničem, osim po tvojem liku ...koji mi se smiješi preko uspomena. Davno sam shvatila da te volim..uzalud i da nikada nečeš biti moj, jer si nečiji...oduvijek. Svejedno...uvijek će biti samoče za one koji su je dostojni..uvijek će biti poneka pjesma..kavana..i poneki Cigan koji baš zna otpjevati onu najskuplju u kojoj čak nema ni tvojeg imena...ali, svi ga znaju...i Cigani, i konobari ...i prijatelji...kao molitvu je izgovaram iz dana u dan...uzalud...ti odlaziš u grad u kojem nema nas...
SAMO NOCAS
Zatalasaj krv,zdrobi me zestoko nek utrobom se razlije vrelina. Robinja sam nocas tvoje zelje dok padam sa vrletnih planina. Zauzdaj me nocas ako mozes i podari plimu radovanja. Znas da mozes dodirom da zezes spremna sam za tvoja milovanja. Zaboli me ove noci snazno gledaj me,pred ocima ti mrem. Posle nas vise nista nije vazno sad te zelim,sad hocu i smem. Zaplakaces u tom grcu slasti da cujem ti uzadahe i vrisku. Nocas cemo mi zauvek pasti zdrobljeni u tom samrtnom stisku. Zadrzi me nocas i kad me nema, kad za sobom ja zalupim vrata. Utroba mi macem probodena umirem pre sudjenog mi sata. Zapali vatru jaku, da sagorim silno te zelim,trebam i to znas. Omadjijala te zena sto boli i voli ako trazim dusu i nju ces da das. Nista osim...

EHO

Da li je naša planeta ipak samo kometa koja nezadrživo tone u ambise vasione Da li je naša nada samo zalutala granata koja svakoga časa može da eksplodira u utrobi svemira Da li je naša ljubav samo eho eho ljubavi koja živi daleko daleko u srcu beskraja daleko od očaja i svog zavičaja
Back