ZUBAR!

• Začetnik teme Začetnik teme malika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je onda bas nesto novo i neverovatno. Mada, pitanje je koje su usluge tim novim resenjem obuhvacene? Najobicnije popravke i ostalo mogu da poverujem, ali ozbiljnije tj. skuplje procedure (tipa fiksna proteza, vadjenje osmica, beljenje zuba) nema sanse.

Ok, dakle izbelio sam zube onom lampom, bio 3 puta i sve je ok. Ne primecujem povecanu osetljivost na hladno, ali donja, desna dvojka me juce u toku dana 2 puta tako jako žignula, da mi je doslo da vristim.

Dakle, za jacanje gledji pored normalne paste za zube koristim i tecnost za ispiranje sa fluorom (kao i ranije sto sam), ali i Ideos tablete za sisanje sa kalcijumom. Pitanje za nekog stomatologa, ako ga ima, da li trebam da kupim jos i neki gel/tablete sa fluorom i fosfatima ili je to mozda suvisno? Ako da, koje?

Hvala svima unapred.

Poslednja izmena:
Ok, dakle izbelio sam zube onom lampom, bio 3 puta i sve je ok. Ne primecujem povecanu osetljivost na hladno, ali donja, desna dvojka me juce u toku dana 2 puta tako jako žignula, da mi je doslo da vristim.

Dakle, za jacanje gledji pored normalne paste za zube koristim i tecnost za ispiranje sa fluorom (kao i ranije sto sam), ali i Ideos tablete za sisanje sa kalcijumom. Pitanje za nekog stomatologa, ako ga ima, da li trebam da kupim jos i neki gel/tablete sa fluorom i fosfatima ili je to mozda suvisno? Ako da, koje?

Hvala svima unapred.
Meне много више интересује због чега си се примио на маркетинг типа ,,ако избелите ваше зубе чека вас супер, хипер, гига, мега, живот, новац, девојке..."?
Такви, у корену непотребни, а често и штетни захвати, сем што ће напунити неке алаве џепове, мало ће коме унапредити стваран квалитет живота,
Или грешим?
:think:

Zubari koji rade beljenje, po pravilu, isticu da se radi o potpuno bezopasnoj intervenciji (pogledala sam gore postavljeni link, isti slucaj je i tamo), sto i nije cudno s obzirom da im je to dobra parica, mada je neeticki, ukoliko nije istina, a cini mi se da nije. Moja zubarka odbija to da radi.
Nije da nisam razmisljala (i jos uvek razmilsjam) da odradim to, ali me strah. Srecom pa mi nije preko potrebno, da tako kazem.

A sto se tice pasti za zube za beljenje, sode bikarbone etc, pretpostavljam da i to mora biti donekle agresivno, ukoliko ima efekta. Drugarica je kupila u americi neke kao listice sto se stave na zube, pa ih to izbeli posle nekog vremene. I jeste ucinilo nesto malo, a platila ih je, cini mi se, 30-40 dolara.

Hvala svima unapred.

I kladim se da si uveren da je ta lampa u stvari laser za beljenje zuba.

Interesuje me pukao mi je zub petica popola i bio sam kod zubra moram prvo lijeciti zub pace onda staviti neki kočić kako bi nadogradio zub pa me interesuje kada stavlja taj kočić za nadogradnju da li ide neka krunica ili moze da se nadogradi i bez krunice i koliko se otprilike krece cijena te nadogradnje zuba i koliko sam proces traje da se zub zavrsi!

Nadogradnja od estetskog materijala predstvlja, narodski rečeno: mLogo veliku belu bLombu! :)

To se radi u situacijama kada je zub realno za protetsku nadoknadu ali se zbog cene odlučujemo da sa kompozitom nadogradimo zub jer je dosta jeftinije.

Ako je nekog od vas boleo zivac zuba i doziveo je jako neprijatne trenutke bilo bi dobro da se napisu iskustva kod zubara :P. Pre oko 3 meseca napukao mi je zub,a onda sam kod bivse devojke poceo da jedem musli gde mi se polomio 1/3 zuba. Nista ja nastavio sve normalno da perem zube ,a na tom mestu malo vise, kad posle nekih 2-3 meseca pocne meni pulsirati taj zub i pocne me jako boleti. Ja nzm da li da vristim ili da stiskam zube ne mogu. Uhvatim lepo pa hladnom vodom po zubu ,a ono strano, pa sam pokusavao i vrucom ,ali nista nzm ni ja zasto sam to radio. Uglavnom prodje mene to ,bilo je negde pre beer festa 2011. I sad odem pre mesec dana u skolu ne znajuci da mi je vec 3 meseca otkriven zivac i da je hrana koliko toliko zapadala tu zvakao zvaku i odjednom osetio strahovit bol. Odmah sam otisao kod privatnog zubara u tom gradu i on mi je rekao da je zivac. Busio mi je zub i stavio lek na zivac. Medjutim nakon 14 dana kada sam dosao da vadim zivac on jos nije umrtvio pa sam jos 12 dana drzao lek do danas, kada sam otisao i skinuo lek poceo je da mi vadi zivac strahovito je bolelo pod anestezijom (koju sam dobijao svaki put) izvadio mi je mozda pola zivca i nismo mogli vise jer je bolelo uzasno. Danas mi je stavio lek i drzacu ga 10 dana. Dobio sam takvu fobiju od tog bola da se plasim vise od svega. Kaze zubar da sam ja retki slucaj da je zivac tako jak,a inace prvi put mi je da idem kod zubara ,jer su mi svi zubi zdravi. Molim boga da za 10 dana odem i da sve bude ok. Neki kazu da lek umrtvi i nista ne osete ,a ja imam totalno drugacije iskustvo. Bol je ne izdrziv i sama pomisao na zivac me uzasno plasi. Nzm sta ce biti ,ali valjda ce ovaj put biti ok :huh::cry::rida:

Imam vezano pitanje za zivac zuba, doktor mije vadio zivac i cistio kanale sa nekim iglicama mjenjao 2-3 iglice i stavio lijek prilikom čišćenja kanala iglicama imao sam malo bola sada trebam ponovo da idem pame interesuje da li je zivac izvadjen i postoji li mogućnost da ponovo imam bil prilikom čišćena kanala i drugo trebam da radim nadogradnju tog zuba i kakv je tu postupak misilim boli li.?

:poludeo:
Imam vezano pitanje za zivac zuba, doktor mije vadio zivac i cistio kanale sa nekim iglicama mjenjao 2-3 iglice i stavio lijek prilikom čišćenja kanala iglicama imao sam malo bola sada trebam ponovo da idem pame interesuje da li je zivac izvadjen i postoji li mogućnost da ponovo imam bil prilikom čišćena kanala i drugo trebam da radim nadogradnju tog zuba i kakv je tu postupak misilim boli li.?
Kako ne znas da li ti je izvadio zubar zivac ili ne ? Tebe bar nije toliko bolelo...

Da li se vadi zivac iz prednjeg zuba uvek kad se popravlja ili samo kad je ozbiljniji kvar? Zaista nemam iskustva sa tim,treba da odem sutra do zubara a jako se bojim jer je prednji zub u pitanju:(

Imam problem sa dvojkom u gornjoj vilici.Par puta je otvaran,popravljan,stavljene plombe sa obe strane...I tada se na snimku nije videlo ništa a mene je boleo ponekad na kuckanje.Rekli su da mi je možda preosetljiv zub.Sada opet osećam nešto čudno,nije klasičan bol,već kao napetost u zubu.Imam utisak da me bole desni izmedju 1ice i dvojke i kad prodjem koncem prokrvare.Da li da idem na ponovno snimanje zuba i popravku ili....?Da li eventualna upala desnih izaziva bol u zubu?

P ne znam sa neke tri iglice je vrtio po zubu i malo sam imao bol stavio mi lijek i reko da dojem za 5 dana pa me interesuje da li ce boliti sada kada bude vrtio tim iglicama!!!

To je zivac drugar. Meni je vrteo i nisam izdrzao samo do pola i to pod anestezijom ,a sad posle 3 stavljanja leka videcu sta je samo znam da mene uzasno boli.

Imam problem sa dvojkom u gornjoj vilici.Par puta je otvaran,popravljan,stavljene plombe sa obe strane...I tada se na snimku nije videlo ništa a mene je boleo ponekad na kuckanje.Rekli su da mi je možda preosetljiv zub.Sada opet osećam nešto čudno,nije klasičan bol,već kao napetost u zubu.Imam utisak da me bole desni izmedju 1ice i dvojke i kad prodjem koncem prokrvare.Da li da idem na ponovno snimanje zuba i popravku ili....?Da li eventualna upala desnih izaziva bol u zubu?

Mislim da imas upalu desni ili neku infekciju desni. Bolje odmah idi kod stomatologa/zubara neka ti pogleda desni. Kasnije moze da bude mnogo gore :S

Морам и ја (матори пензос са 65 г) да питам неког за савет око протезе,пошто имам 2 доња зуба у глави, 3л и 4д,док у горњој немам ни један. Горња тотална (сада напукла) и доња "визилка" су
ми урађене пре 4-5 год,кад сам доле имао 7 зуба,од којих сам ,због пародонтозе 5 сам,уз мало сузење у очима,извадио. Највећи проблем ми причињава (не помињући финансијски ?) узимање
отиска због јаког нагона на повраћање (не помаже дисање кроз нос и сконцентрираност). Верујем да би третман (узимање отиска и израда протеза) у приватној ординацији било адекватно решење
(колико пара толико музике....оно да сам Кркобабић ???) ,тако да се питање своди: каква је ситуација са Стоматолошким факултетом,пошто мислим да се то може урадити са доста пажње и по
неким приступачнијим ценама ? Био бих захвалан на сваком савету и одговору,па и на ПП ?!

Da li je neko mozda koristio usluge zubarske ordinacije "Delic" iz Novog Sada? Zanima me kako rade posto su mi njih preporucili.
P.S. Ne znam da li smem da postavljam ovakva pitanja ovde:confused:

Back