Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gubitak kalcijuma i fosfora iz tkiva zuba usled čega su podložniji karijesu.
Већина људи данас заправо у старту и нема довољну засићеност овим минералима због наопаке исхране, а тек када дође до деминерализације...
Важан је и флуор кога наш организам најчешће узима из воде за пиће.
Индустријски шећер(обични бели, жути, смеђи итд), мада не једини, је најизразитији пљачкаш калцијума из зуба, али и из костију.
Једино да промениш исхрану, све остало је замазивање очију, али ако већ не можеш другачије онда неке таблете калцијума и витамински коктели који ће помоћи везивање истог у организам, међутим претеривање са овим може индуковати и камен у бубрегу, тако да је овакав приступ помало шајзе.
Vadjene umnjaka nije bolna intervencija , radi se u lokalnoj anesteziji, osetices da se nesto radi.
Molim MODERATORE da poznavalac popije barem jednu opomenu. Prijatelju siris dezinformacije i lupetas gluposti. Ljudska vilica je nekada bila sira i imala je u jednom periodu i 36 zuba, da bi se evolucijom suzila i imala 32 zuba, jos se suzava evolucijski i danas se radjaju sve vise i vise deca koja nemaju umnjake i takva deca imaju 28 zuba. Problem u tome kada se preklope zubi je sto ti prostori ne mogu adekvatno da se ciste a iza toga nastaju sve ostale posledice, dolazi do zapadanja hrane, njenog turuljenja sto dovodi do daljih problema. Postoi los zagrizaj sto opet dovodi do svojih problema.
Prestani da paranoises majke ti vise, i te price oce da vam uzmu samo pare bla bla bla. Ja da sam se ponasao kako ti kazes i da sam smisljao bespotrebne intervencije za pacijente samo da bi im uzeo pare, verovatno ne bi sada sa tobom chatovao na krsti nego mi gledao gde cu u inostranstvo na novu godinu.
Na sistematskom pregledu u skoli, mom detetu su rekli da ce morati da nosi protezu... naime gornja vilica uza od donje pa ima los zagrizaj. Rekli su cim izniknu sve sestice da je vodimo za proteze. Zanima me ima li potrebe da nosi obe i hoce li proteza smetati zubicima koji tek nicu (ispale su joj mlecne jedinice i dvojke, a nove jos nisu iznikle) ?
I druga stvar koja me zanima je, postoji li neki postupak kojim se moze ibeliti zub, kome je izvadjen zivac?
Dete kome su tek nikle sestice je suvise malo za protezu. ???
Veće gluposti u životu nisam čuo!Za detalje cete morati da pitate specijalistu ortodoncije. Ako me pitate zasto smatram da je prerano zato sto je niklo suvise malo zuba? Sta ce da ispravljaju sestice i keceve ?Hvala na odgovoru, ipak ako biste mogli malo opsirnije. Kakve komplikacije mogu nastati ako se proteze stave prerano? I zbog cega mislite da je prerano? Kazu da je gornja vilica jako uska, da nema mesta za zubice koji nicu i da ce najverovatnije iznici ukrivo... te da mora vilica sto pre da se siri. Inace dete ima 8 godina, i jos su nam rekli da je to posledica problema sa trecim krajnikom, koji smo sklonili pre 2 godine.
Sirina vilice nema nikakve veze sa krajnicima ???
A ni na ovo nisi mogao da odgovoriš??? Ima ljudi koji nisu iz struke, a ipak nešto znaju!adenoidni facijalis nema veze sa krajnicima? poremecen razvoj zuba i lica ima veze sa trecim krajnikom...Za detalje cete morati da pitate specijalistu ortodoncije. Ako me pitate zasto smatram da je prerano zato sto je niklo suvise malo zuba? Sta ce da ispravljaju sestice i keceve ?
Sirina vilice nema nikakve veze sa krajnicima![]()
Ево, ја бих те частио пивом, попио га ти или не!Vadjene umnjaka nije bolna intervencija , radi se u lokalnoj anesteziji, osetices da se nesto radi.
Molim MODERATORE da poznavalac popije barem jednu opomenu.
Што никако не значи да је то нормално, зар не?Prijatelju siris dezinformacije i lupetas gluposti. Ljudska vilica je nekada bila sira i imala je u jednom periodu i 36 zuba, da bi se evolucijom suzila i imala 32 zuba, jos se suzava evolucijski i danas se radjaju sve vise i vise deca koja nemaju umnjake i takva deca imaju 28 zuba.
Конац је краљ!Problem u tome kada se preklope zubi je sto ti prostori ne mogu adekvatno da se ciste a iza toga nastaju sve ostale posledice, dolazi do zapadanja hrane, njenog turuljenja sto dovodi do daljih problema. Postoi los zagrizaj sto opet dovodi do svojih problema.
Па наравно да узимаш паре за непотребне интервенције јер су те и научили да су оне иако непотребне врло корисне за џеп.Prestani da paranoises majke ti vise, i te price oce da vam uzmu samo pare bla bla bla. Ja da sam se ponasao kako ti kazes i da sam smisljao bespotrebne intervencije za pacijente samo da bi im uzeo pare, verovatno ne bi sada sa tobom chatovao na krsti nego mi gledao gde cu u inostranstvo na novu godinu.
Prd , prd, prd, prd......jeste li zavrsili sa prdrenjem?
Вилица се не скупља, али зуби мигрирају.Imam jedno pitanje za vas. Juce sam izgubio donju zdravu desnu sesticu prilikom udarca na fudbalskoj utakmici, protivnicki igrac mi je bukvalno "izbio".. Posto su mi ostali zubi vitalni,a ja veoma brinem o svojoj oralnoj higijeni hteo sam da stavim krunu,ali moj stomatolog mi je preporucio da ne diram nista, nego da pustim da se vilica skupi, tako sto ce sedmica vremenom doci do petice i nece se primecivati. Da li je to tacno da se vilica skuplja ili da trazim neko drugo resenje?![]()
Menjaj zubara, ja imam plombu na jedinici 20 godina, jednu jedinu, znači može da stoji ako se dobro uradi.Ovo mi je prilično hitno, ne znam šta više da radim.
Pre oko godinu dana sam imala mali karijes sa unutrašnje strane na gornjoj jedinici i zubarka u domu zdravlja Mažestik mi je uradila plombu.
Pre možda tri meseca, plomba je ispala dok sam jela pa mi je ona malo sastrugala zub i ugradila novu.
Pre mesec dana ispala je i ta nova plomba dok sam čistila zube koncem (inače mi se činilo kao da mi malo zatvara prorez između jedinica ta nova plomba tako da sam i očekivala da ću jednog dana da je "počistim"). Glavno, ja sam odmah sutradan otišla kod iste doktorke i ona mi je opet uradila plombu. Činilo mi se da je ta nova plomba ok, nisam je osećala, delovala je tanko šta znam.
Pogađate, jutros dok sam prala zube, osetila sam jak bol u jedinici i u roku od 3 sata sam samo ispljunula parčiće nove plombe iz usta-bukvalno se raspala plomba. I sad opet imam rupu u jedinici.
Nemam pojma šta da radim.
Sutra je vikend, posle idu ovi praznici, ne mogu da držim rupu u zubu nedelju dana.
A i neću opet da idem kod te zubarke. Čini mi se da nije normalno da promeniš 4 plombe na istom zubu za godinu dana. Žao mi zuba da joj dam da ga opet čereči. Još jedinica....
Jel to normalno da tako ispadaju plombe na prednjim zubima? Ja imam plombe samo na 6 i 7 sve preko 5 godina, nikad ispale nisu. Ne bih da mi rade navlaku i td pošto je stvarno mala rupica, ni sad kad nije ispunjena me ne boli zub, čak ni kad jedem. JEl istina da na prednjim zubima treba raditi porculanske navlake, a ne klasične plombe?
ŠTA DA RADIM?????????????
Dajte nekog zubara koji ume da plombira jedinice, ko boga vas molim?
U panici sam baš.