Zlatni Retriver

Ja mu vec dajem tunjevinu da klopa i svidja mu se maximalno, Znam da je sargarepa dobra ali sta ce biti sa dlakom? Zar nece da mu dlaka poceti da tamni.Za kafortan znam.A interesuje me sa kojim vitaminima bih mogao da krenem polako.
Slike uskoro
Pozdrav

Ja mu vec dajem tunjevinu da klopa i svidja mu se maximalno, Znam da je sargarepa dobra ali sta ce biti sa dlakom? Zar nece da mu dlaka poceti da tamni.Za kafortan znam.A interesuje me sa kojim vitaminima bih mogao da krenem polako.
Slike uskoro
Pozdrav

Ne preterujte sa tunom, puna je konzervansa, covek je "fasovao" giht jer je preterivao. Mozda pre skusa nna zaru ili tako nesto, mozda przene girice... A uvek ostaje maslinovo ulje. Provitamina A ima i u zumancetu, kajsijama... Svemu narandzastom. Sto se tice ostalih vitamina, jedino cega ja mogu da se setim za tako malog bepca je vec pomenuti Vitoligam koji se daje pod kozu i ne boli skoro nimalo. I da! Pivski kvasac. Pun je B komplexa, vitamina H i jos ko zna cega.

Imam jos jedan problem.. Zasto moja kuca nece sa mnom u setnju, kao da se plasi? Predpostavljam da joj je sve to cudno s obzirom na to da nikada nije nosila povodac, a ni setala se. Ali, sta da radim da bi videla da joj se nece nista desiti?

Jel se plasi u smislu da gleda bojazljivo okolo i prepada se od svega i svacega, ili se kad joj stavis povodac ukipi i nece da mrdne?
Ako je ovo drugo u pitanju, taj problem mozes lako da resis flexi povocem, jer ce se kuca osecati kao da nije vezana a opet ces imati kontrolu nad njim, pa bi trebalo tako da se oslobodi i krene.

Pogledaj koje boje su mu usi. Ta nijansa ce biti njegova najtamnija boja. A ako se vec sad malo zuti onda ce definitivno biti od zuckastih retrivera, samo je pitanje da li ce biti ceo zut ili samo "zaliven" tom bojom.:)

...a mozes i da ubacis malo sargarepice ako su mu i usi svetle, The Last Don kuka da od nje tamni dlaka. Samo predlog. Mackic, za Tedija nema svrhe bilo sta komentarisati ali njegova bezrepa drugarica me potpuno "kupila"!

Ma ona je skroz luda i preslatka :) Ona deli teritoriju sa ovim crnim kucovom, njih dvoje su vec kao matori bracni par :lol: A kad vide Tedija oboje se zalete, s tim sto ona ceo put do njega nesto cvili sto zvuci kao cvrkutanje :lol: Onda dodje, malo se onjuse i ode. Nece da mi da da je pipnem, plasljiva je, mada se vremenom malo oslobodila, na pocetku nije htela ni Tediju da pridje.

Jeste, ona je takodje z. retriver (zar slicnost nije ocigledna :lol: ), ona je dosta mladja, mislim da ima negde oko godinu dana, mozda za koji mesec vise.

jeste, slicnost je ocgledna ali da ne napravim neki ispad:mrgreen::lol:, (tedi joj moze biti tata xexexexe):lol::lol:
g060.gif

koliko je dlaka retrivera propustljiva, tj. nepropustljiva? Koliko sme da bude na kisi i sta moze da mu se desi ako ostane duze? Osecaju li hladnocu? Znam da imaju gustu dlaku i da ne bi trebalo, ali mozda se varam... I, da, je l' se oni nekada cesu bez razloga ili da ga odmah vodim kod veta??? Moj se danas cesao i kao pogledala sam, ali nisam mogla nista da vidim, mada ne znam koliko fdobro znam to da gledam... :|
uh, toliko pitanja... :)

Retriveri su izmedju ostalog napravljeni da se cesto kupaju, posto se koriste u lovu sitnijih zivotinja pa i pataka, onda te zivotinjice moraju da donesu ako upadnu u vodu, sto se pri lovu pataka desava cesto, tako da im je krzno dosta nepropustivo, tj imaju jak sloj loja koji dlaku cini masnijom pa se voda ne zadrzava na dlaci toliko. Na kisi mogu da budu dugo, cak i kad je hladno, kao i na snegu. U principu morali bi da ostanete na kisi pola dana pa da mu zasmeta i da mu postane hladnjikavo. Ja sa Tedijem mogu da budem sat vremena po ovakvom vremenu kao sto je danas i da mu ne bude dosta. Prehladiti se mogu samo ako su mali i ostanu na snegu dva sata, i to ako leze sve vreme.
Sto se tice cesanja to moze da se desi iz vise razloga. Prvi je da mu nije nista i da se jednostavno pocesao, kao sto se mi ceskamo po nosu ili ruci recimo. Ako primetis da se cesto cese onda znaci da nesto nije u redu. To moze da znaci da ima buve ili nekog zakacenog krpelja na tom mestu gde se cese, moze takodje da znaci da ima gliste (seti se kad je poslednji put ciscen, ako ima duze od dva-tri meseca onda mu daj tabletu protiv glista), moze da se desi da mu je puna zlezda na guzi, ali koliko sam shvatila on je jos stene, a kod njih se to retko desava. I na kraju moze da se desi da ima neku koznu infekciju, usled cega ce se nesto na kozi sigurno pojaviti a onda pravac kod veta na bris.

@ kako se daje psu tableta?

Ili mu je uvijes u komadic neke salame ili tako necega ili, moja draza metoda jer je sigurnija ko ima iskustva, jednom rukom psu otvoris usta tako sto mu prstima guras usne medju zube pazeci sve vreme da njegove usne budu izmedju tvojih prstiju i njegovih zuba i onda mu drugom rukom ubacis tabletu sto dublje u usta, na koren jezika pa mu zatvoris usta i protrljas mu nosnu pecurku da bi mu izazvao instinkt za gutanjem. Ovo sam mozda previse detaljno opisala ali bolje tako nego da neko bude ujeden mojom krivicom. Svakako za pocetak treba probati to sa salamom.

Back