Zlatni Retriver

Odgajivac tj vlasnik roditelja steneta kojeg uzimas mora da ti da tu informaciju. A prethodno je morao da snimi kukove svojim psima.

Ljudi moram da vam se izvinim na pogresnim informacijama, malo sam se pogubila izmedju slova i brojeva koji oznacavaju stepene displazije.
Dakle to ide ovako:

A i 0 znaci da pas nema displaziju, i da su kukovi u odlicnom stanju
B i 1 znaci da je displazija zanemarljiva i da su kukovi u dobrom stanju
C i 2 znaci da su kukovi u solidnom stanju

Samo ovi stepeni gore napisani su dozvoljeni.

Ovi nisu

D i 3 znaci da je displazija srednje losa
E i 4 znaci da je displazija ozbiljna

Posebno moram da se izvinim tebi TheLastDon na zbunjivanju, roditelji tvog stenta generalno imaju dobre kukove, iako je majka na gornjoj granici ali bice malisa u redu.

Drustvo imam jedno pitanje, pas za koji dan puni 6 meseci...tacnije 13-og...pre 20-ak dana primio je vakcinu protiv besnila, i chipovan je. E sada danas mi kaze drug, sto si ga vakcinisao tako mladog, sada ce ona da mu zaustavi rast i ostace ovakav kakav je sada, nece rasti vise....Sta on to prica, da li je moguce da veterinar za toliko ne zna??

Drustvo imam jedno pitanje, pas za koji dan puni 6 meseci...tacnije 13-og...pre 20-ak dana primio je vakcinu protiv besnila, i chipovan je. E sada danas mi kaze drug, sto si ga vakcinisao tako mladog, sada ce ona da mu zaustavi rast i ostace ovakav kakav je sada, nece rasti vise....Sta on to prica, da li je moguce da veterinar za toliko ne zna??

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHHE:D:D:D:D:D:D:D:D
Da je to tacno, ko sto nije moj Doda ne bi bio ovoliki magarac:lol: koliki je sad,i to je sve porastao posle vakcine za besnilo!!!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Nije to skroz neistinito ali BILO NEKAD kad ssu vakcine protiv besnila bile"zive" i to ne vazi za ove koje se danas koriste tzv."mrtve" !!!!!!
Ja sam Dona vakcinisala kad je imao 6 meseci a sad ima 7,5 i za tih 1,5 mesec je dobio jedno 5 kg i otprilike isto toliko cm u visini grebena!!!!!!!
Dakle tu pricu macku o rep..............

Kajsije suve su PUNE magnezzijuma i kao takve jako dobre za nas, verujem da ne moze nista da mu fali ali mene bi brinuo secer koji je prisutan u tom vocu, jes da je fruktoza( vocni secer) i ne znam koliko mu vocni secer moze smetati ali recimo da ja ne bih preterivala!!!!
BTW ovoj mojoj elementarnoj nepogodi( u poslednje vreme lagano ulazi u pocetak puberteta pa ga sve cesce tako zovem,xexe) se vilica trese na SVE!!!!!!

Ok. Hvala :)
A znate li kada i kako je najbolje da pocnem sa dresurom?
Pozdrav :)

Sa osnovnom dresurom mozes da pocnes odmah, pod osnovnom mislim na komande - sedi, cekaj, stani, ne tamo, dodji, fuj to - a kasnije kako pas raste ucis ga i drugim stvarima koje vam odgovaraju. U principu je najbitnije da pas prvo nauci da stane i to bez pogovora, jer to moze da ga spreci da pretrci ulicu ili naleti na agresivnog psa. Sledeca bitna komanda je fuj to, i jedna od najtezih ubedljivo, a ona je bitna da bi sprecila psa da se otruje ili pojede nesto pokvareno. Sledeca moze da bude komanda dodji, i tu se nikako ne smeju da primenjuju batine posto vecina pasa onda povezuje rec dodji sa time da ce dobiti batine. U tom slucaju je najbolje promeniti rec koja oznacava istu komandu (npr, umesto dodji kazes ovamo).

Nije preporucljivo kupati tako malo stene, osim ako se bas ne isprlja extra, za njih postoje specijalni samponi za stenad pa mozes to da nabavis, ali bolje sacekaj da napuni 2,5 meseca, a onda ga kupaj jednom u mesec-dva ako bas mora.
Ako se zaprlja tako da samo pokupi prasinu na sebe to mozes da sredis mokrom krpom kojom ga samo prebrises, i resen problem.

Nije preporucljivo kupati tako malo stene, osim ako se bas ne isprlja extra, za njih postoje specijalni samponi za stenad pa mozes to da nabavis, ali bolje sacekaj da napuni 2,5 meseca, a onda ga kupaj jednom u mesec-dva ako bas mora.
Ako se zaprlja tako da samo pokupi prasinu na sebe to mozes da sredis mokrom krpom kojom ga samo prebrises, i resen problem.

Mačkić a smije li se tako malo stene drzati u dvoristu?

Back