Zlatni Retriver

Лаки, молим те, немој више постављати једно те иста питања, све већ знаш, пуно си времена провео овде, немој додатно оптерећивати људе ни модераторе! Није у реду да се стално изнова региструјеш па онда људи не знају коме одговарају, тј. да одговарају увек истој особи мислећи да је нека друга. То је већ злоупотреба.

Mackic, hvala ti. :)
E, a on ti je jako nestasna kuca...Stvarno ne znam kako da ga naucim "dodji" ili "ne to" kad me on ne slusa...? :)

Mali je on jos pa je normalno da je nestasan i da ne moze dugo da drzi paznju. Pokusaj kroz igru, sa igrackicama, da ga naucis na dodji, tako sto ces mu mahati nekom njegovom omiljenom igrackom na razdaljini od metar-dva i usput mu govoriti dodji. On ce naravno dolaziti zbog igrackice ali je vrlo bitno da poveze da komanda dodji znaci da treba da obrati paznju na tebe i da ti bude blizu.
Komandu "ne to" mozes da pocnes da ga ucis tako sto ces ga rukom sklanjati od stvari koje ne sme da dira. Recimo ako ti napadne neku carapu ti mu blago odgurnes glavu rukom i kazes ne to. Vrlo je verovatno da ce se on iznova vracati po carapu ali ti zato svaki put ponovis isto. U slucaju da pocne da nasrce na tvoju ruku ili se zainati kad ga odgurnes onda mu malo stisnes vrat prstima i ponovis komandu. Ukoliko je bas nepodnosljiv rukom mu glavu gurnes uz pod uz ostru komandu i drzis ga tako dok ne prestane da se koprca. To ti sada mozda zvuci malo surovo ali veruj mi sto on pre ukapira to ce i njemu i tebi biti lakse.

Лаки, молим те, немој више постављати једно те иста питања, све већ знаш, пуно си времена провео овде, немој додатно оптерећивати људе ни модераторе! Није у реду да се стално изнова региструјеш па онда људи не знају коме одговарају, тј. да одговарају увек истој особи мислећи да је нека друга. То је већ злоупотреба.

to nije zloupotreba nego sam pitao mackic smije li se tako malo stene od 1,5 drzati u dvoristu?

Лаки, колико знам, само један налог ти је банован, остала три нису, а збуњујеш људе, мислећи да одговарају некоме коме је информација заиста потребна, а да не кажем да сам убеђена да све знаш напамет овде! И није штене од 1,5 него од 3 месеца.

dragicaraj, имаш тему "ИСХРАНА", има доста корисних савета, па мало прочитај! Да се не понављамо овде.

ovako je glasila poruka:"Imam štene od mesec ipo dana.Kada mogu da počnem da je kupam?
Ona je u dvorištu,svugde se mota i uvek se negde isprlja."

a ja sam samo mackic pitao da li se smije pustati stene od mjesec ipo dana u dvoriste posto je ono malo

Ок што си питао, али схвати да читам и твоје постове, осим других, и капирам да постављаш питања на одговоре које већ знаш, а то већ није у реду.

sto me je izvalila, ja sam mackic pitao smije li Makisaki drzati tako malo stene u dvoristu, i skoro svi na dorumu znaju da sam ja laki, i ja to uopste ne krijem
Na ovo pitanje ću ti ja odgovoriti;-)
Napravili smo joj mali boksić u garaži tako da joj nije hladno a preko dana je uglavnom u dvorištu.U početku se malo plašila novih zvukova(automobila,kokošaka,ptičica ma svega),ali se sada odlično snalazi i polako upoznaje spoljašnji svet.
Dvirište je čisto i uredno,tako da sam spokojna dok cunja napolju
Pozdravaka!:D:D:D

Ljudi, imam problem i hitno mi je potreban odgovor. Danas sam napokon donela stene i sva sam srecna. Medjutim, kada je dosao, sav je bio uplasen, miran, nije hteo da mrdne. Posle se malo opustio, isao za mnom... E, posle se ispovracao. Ja rekoh, ajde dobro, mozda zbog puta [45 min smo putovali]. Ispovracao je i ono sto je tamo pojeo i ono sto sam mu ja dala. Malo pre je opet povracao. Ne znam sta mu je, vec me brine, ne znam sta da radim. Je l' moguce da se samo potresao sto je otisao od brace i sestara ili mu ne odgovara ishrana? :(:(:(

Ljudi, imam problem i hitno mi je potreban odgovor. Danas sam napokon donela stene i sva sam srecna. Medjutim, kada je dosao, sav je bio uplasen, miran, nije hteo da mrdne. Posle se malo opustio, isao za mnom... E, posle se ispovracao. Ja rekoh, ajde dobro, mozda zbog puta [45 min smo putovali]. Ispovracao je i ono sto je tamo pojeo i ono sto sam mu ja dala. Malo pre je opet povracao. Ne znam sta mu je, vec me brine, ne znam sta da radim. Je l' moguce da se samo potresao sto je otisao od brace i sestara ili mu ne odgovara ishrana? :(:(:(

To je sasvim normalno i Badi je bio isti takav kad smo ga pre mesec dana doneli ali vise ne povraca.Ako se to cesto bude ponavljalo pitaj veterinara male su sanse da bude od hrane. Ako mu ne dajes hranu za pse onda mu daj vitamine,Badi ih obozava.Mislim da je to samo od putovanja.Pozdrav za tebe i za kucu!!!!!

Pa ne znam bas za kafortan, na par mesta sam naletala na podatak da ne sme pre punih 6 meseci. Vidjala sam po pet shopovima slicne vise bombonice neho tabletice, onako mlecno bele, podsecaju na Trixie schocodrops, samo od bele cokolade. Mleko i mlecni proizvodi su dobar izvor kalcijuma a za vid je dobro sve sto je narandzasto, ta boja "odaje" visok sadrzaj beta-karotena, iliti provitamina A, samo pazi, nerastvorljiv je u vodi sto znaci da je moguce predoziranje. Obavezno ga "rokaj" maslinovim (najbolje!) uljem, to je dobro i za dlaku jer sadrzi omega-3 masne kiseline. Ili uzmi ono Vitalovo Omegol salatno ulje ili neku plavu ribu. A nece mu nista faliti ni ako ga na svakih 6 mes. bocente Vitoligamom, nista bolje nisam nasla ni u vet. ni u hum. apotekama. Ima ga u vet. apotekama i daje se pod kozu, njemu bi bilo dosta oko 1,5-2ml s obzirom da je sad tezak kao moj senior.

Dajte mi preporuku za vitamine i koju vrstu kalcijuma da pocnem da dajem.I sta je najbolje da se psu daje za vid (a da nije sargarepa ).Mi sada imamo 2,5 meseca i 7 kila 8)
Pozdrav
Ne znam koliko će ti ovo pomoći,ali meni su gotovo svi rakli da obavezno dajem AD-kapi!
Bubica ima 7 nedelja i njena dnevna doza je 2 kapi na dan.Jedino ne znam koliko dugo to treba da joj dajem ali ću se raspitati.
Ako se odlučiš za AD-kapi (sve jedno da li su uljane ili vodene),preporučujem ti da kuci stavljaš direktno u usta.Ja sam u početku mešala sa hranom ali nekad se desi da ne pojede sve.
Pozdrav!:-)

slike od juce...

Prilozi

• Slika018.jpg
    Slika018.jpg
    33,9 KB · Pregleda: 27
  • Slika019.jpg
    Slika019.jpg
    34,6 KB · Pregleda: 24
  • Slika023.jpg
    Slika023.jpg
    29,1 KB · Pregleda: 27