Zlatni Retriver

a sad ponovo pitanje
da li neko od vas zna kako nastaje psece slepilo i od cega. Sutra vodimo Bena kod vterinara ali mi se cini da on ne vidi. Prosli put, pre nedelju dana veterinar nam je rekao da ima jaku infekciju oka i dao nam da mu na svaka tri sata u toku dana kapamo po dve Gentokulin kapi, a pred spavanje mu dosta Wezeymicin masti stavljamo u oko.Receno nam je da bi eventualno ukoliko se stanje ne popravi trebalo posetiti oftalmologa za pse. Ima li neko iskustva sa ovakvim problemom.

Retriveri su skloni jednoj bolesti koja se zove progresivna retinalna atrofija, tj. propadanje mrežnice oka, rezultat je smanjena vidljivost ili sljepoća. Bolest je nasljedna, vani se svi psi testiraju na tu bolest i psi koji ju imaju ne ulaze dalje u uzgoj. U Srbiji svi psi ulaze u uzgoj, testiranja nisu obavezna. Nažalost to je danak koji ljudi i psi plaćaju zahvaljujući nesavjesnim uzgajivačima.

Ja se stvarno nadam da to nije kod tebe slučaj. Držimo fige Benu! !
Javi kako je...

magdalena, tako mi je drago da je Frensis bolje! :cmok2: :heart:

evo da meeeeeeeee.......vidite!!!:ceka:

Prilozi

• p1140069 (Frame 3087).jpg
    p1140069 (Frame 3087).jpg
    16,1 KB · Pregleda: 10
  • p1120049 (Frame 0182).jpg
    p1120049 (Frame 0182).jpg
    17,1 KB · Pregleda: 11
  • p1120049 (Frame 1038).jpg
    p1120049 (Frame 1038).jpg
    17,4 KB · Pregleda: 10
  • p1120049 (Frame 1856).jpg
    p1120049 (Frame 1856).jpg
    20,8 KB · Pregleda: 11
Retriveri su skloni jednoj bolesti koja se zove progresivna retinalna atrofija, tj. propadanje mrežnice oka, rezultat je smanjena vidljivost ili sljepoća. Bolest je nasljedna, vani se svi psi testiraju na tu bolest i psi koji ju imaju ne ulaze dalje u uzgoj. U Srbiji svi psi ulaze u uzgoj, testiranja nisu obavezna. Nažalost to je danak koji ljudi i psi plaćaju zahvaljujući nesavjesnim uzgajivačima.

Ja se stvarno nadam da to nije kod tebe slučaj. Držimo fige Benu! !
Javi kako je...

magdalena, tako mi je drago da je Frensis bolje! :cmok2: :heart:

Na zalost veceras su nam saopstili da je u pitanju katarakta. Informaciju koju sam dobila je da se u Srbiji te operacije ne vrse. Prosto nemogu da poverujem. On ima samo 18 meseci Ako neko nesto zna ili ima bilo kakvu informaciju,molim ga da je podeli samnom i sa nama. U svakom slucaju hvala vam na zeljama.

Na zalost veceras su nam saopstili da je u pitanju katarakta. Informaciju koju sam dobila je da se u Srbiji te operacije ne vrse. Prosto nemogu da poverujem. On ima samo 18 meseci Ako neko nesto zna ili ima bilo kakvu informaciju,molim ga da je podeli samnom i sa nama. U svakom slucaju hvala vam na zeljama.

:eek: ne mogu opisati koliko mi je žao.....pa on je mlad pas i kakve su mu sad šanse da živi kvalitetan život....šta je vet rekao, da li može da se to uspori, da li su oba oka u pitanju...Pomazi ga za mene...dragi lepi pas.....mnogo mi ga je žao... :sad2:

Ben strašno mi je žao :sad2: Strašno je pogotovo jer je tako mlad.... I moj najmlađi je sad 18 mj...

Magdalena je li Fransis ona stara? Može li normalno hodati?
Meni se Pavek konačno udebljao malo, dobio je 4 kg! Polako idemo na staro!

Ben strašno mi je žao :sad2: Strašno je pogotovo jer je tako mlad.... I moj najmlađi je sad 18 mj...

Magdalena je li Fransis ona stara? Može li normalno hodati?
Meni se Pavek konačno udebljao malo, dobio je 4 kg! Polako idemo na staro!

Je, Frensis je sada dobro.... samo pije tabletice, nešto za cirkulaciju, pa lasix, i B6 vitamin... tako ovaj šlog smo pregurali. A ono što imamo problem sa kostima, sasvim je dobro pokretljiva ... ne moram je nositi na stepenice da izadjemo ili udjemo već ide sama, ja je samo pridržavam radi neke sigurnosti...glukozamin i hondroitin su učinili čudo !

Dragi moji, jos uvek neverujemo.Pokusavamo da primetimo da li mozda bar malo vidi i cini mi se da kada se nesto sporo krece moze da ga prati. Sutra smo zakazali pregled kod jos jednog strucnjaka pa videcemo. U svakom slucaju prenecu vam informacije.:(:sad2:

Možeš obrisati ovu poruku, pa ponovo ispočetka postaviti smanjenu sliku... ili napravi izmenu...:)

Mnooogo je sladak... Dobro je da konsultujete još nekog stručnjaka... nadajmo se najboljem...!

Beba mala slatka.... Pokusajte obavezno da dodjete do sto vise strucnih miljenja, mozda nije jos sve izgubljeno, i nadamo se naravno svi najboljem!!!! :)

Trazio sam na savetu i nezi i ne mogu naci za zlatnog retrivera nista oko izbora cetke, ceslja i nege dlake. Ako neko ovde moze napisati, imam kera 3 meseca starog, koja cetka, cesalj i koliko ucestalo. Zamolio bih i ako moze neke slike pribora koji preporucujete. Hvala.

Sve ovisi imaš li izložbenog psa ili kućnog ljubimca.
Za izložbenog psa bi trebalo koristiti ovo zbog manjeg kidanja dlake

cesalj.jpg

groomi1.jpg

Dok je za kućne ljubimce, naravno odrasle pse za izvlačenje poddlake ovo zakon

slickers.jpg

Nikad ali baš nikad ne koristiti furminator ili trimer, istina neće imati dlaka ali neće ni ličiti na pasminu. Vjerujte mi, probali smo... Imala sam ćelavog retrivera cijelo ljeto :lol:
Također bi trebalo svakih par mjeseci pošteno okupati psa (kvalitetnim šamponom za pse), ošišati ga, makar rep, šape i uši.

Magdalena tako mi je drago za Fresis!!! Ma znala sam ja da će se curka izvući! Goldeni su borci! Hajde stavi koju slikicu ljepotice :heart:

Evo slike bencicka u normalnoj rezoluciji :)

Bencicak kad udjes na www.tinypic.com vidjeces pise "rezise" i tu odaberes 640x480 ;)

al54c6.jpg

Hvala na savetu.
Hocu samo da napomenem da smo danas isli kod drugog veterinara koji nam je ulio nadu da pas ipak malo vidi i da ponjegovom misljenju nije u pitanju katarakta vec neki virus koji je protutnjao kroz oba oka. Dobili smo terapiju koju primenjujemo naredne tri nedelje pase nadamo dobrom:)

Back