Zlatni Retriver

[Hvala puno na odgovorima, pokusacu to gnjecenje viljuskom. U svakom slucaju mnogo me brine infekcija oka. Postavila bih bEnove slike moze li mala pomoc:klap::klap:

:)Vrati se na 168. stranu i pogledaj post broj 4182 ....sigurno ćeš se snaći sa postavljanjem slike... čekamo slike !!

Za infekciju oka, ja bih išla kod veterinara.... srećom nismo imali takav problem...

Poslednja izmena:
Malo slikica....

Pavekov predivni tata

4153_94917519480_618874480_1648601_7600105_n.jpg

Pavek beba nosi goldenčića :D

9116_167133154480_618874480_2523232_2529039_n.jpg

Bela i Leo
10720_1219313316191_1029647056_694731_546126_n.jpg

Moj veliki prljavko
12947_1282045404454_1029647056_879390_7010358_n.jpg

Malo slikica....

Pavekov predivni tata

4153_94917519480_618874480_1648601_7600105_n.jpg

Pavek beba nosi goldenčića :D

9116_167133154480_618874480_2523232_2529039_n.jpg

Bela i Leo
10720_1219313316191_1029647056_694731_546126_n.jpg

Moj veliki prljavko
12947_1282045404454_1029647056_879390_7010358_n.jpg
[/QUOTE
]

:zaljubljena: diiivni su.... :mazipsa::mazipsa:

Predivni su stvarno!!! :)
Nego, moram vas opet malo muciti sa mojim mukama oko mog Leksa. Postajem jako zabrinuta. Pisala sam o tome kako nece granule, kako brlja dok jede, itd, medjutim, desava se ipak nesto cudno sa njim. Da li je normalno za psa od 5 meseci, koji se sada najvise razvija i raste, i kome dnevna kolicina granula treba da bude oko 350-400 g, da ne jede nista do 14h popodne, ujutru nece da jede, kada dodjemo iz duze setnje pojde mozda do 100g granula, i manje nekad, a prelivam sa svim i svacim sto on voli da jede, i onda do uvece ne jede nista, dam mu kuvano, a on ni da pridje. Tek je kasnije pojeo nesto malo. Imam utisak da pojde cisto par zalogaja da bi preziveo i nama da udovodji koji ga bukvalno molimo da jede... Ovako, napolju poslastice jede bez problema, zivah je, kada mi jedemo, obavezno sedi i gleda, sve daje znake kao da je gladan, a kad mu damo, probrlja samo malo i to je sve.... Brinem se, jer mislim da nije normalno da toliko malo jede, pa bih volela da cujem vase misljenje i eventualni savet! I da,pisala sam o tome ga je udario auto pre 7 dana, i sve je hvala Bogu ok, sem te noci kada ga je auto udario i kada je bio opravdano unezveren i preplasen, ponasao se posle toga sasvim normalno, kao da nije ni svestan sta ga je uradilo i sta se desilo. Medjutim od pre dva dana, kada pada vece ( a ta nesrece se upravo desila uvece oko 23:30) on postaje jako nervozan, unezveren, laje na svaki sum, i sto je najgore, jedva ga nateramo da izadje napolje da obavi sto treba, ukopa se, i ni da mrdne. Da li je moguce da je tek sada poceo da se seca tog udarca, i da je zbog toga u tom istom intervalu svako vece tako nervozan i preplasen?

Magdalena, kako je Frensis??? Pozdav!!!

Predivni su stvarno!!! :)
Nego, moram vas opet malo muciti sa mojim mukama oko mog Leksa.
Postajem jako zabrinuta. Pisala sam o tome kako nece granule, kako brlja dok jede, itd, medjutim, desava se ipak nesto cudno sa njim. Da li je normalno za psa od 5 meseci, koji se sada najvise razvija i raste, i kome dnevna kolicina granula treba da bude oko 350-400 g, da ne jede nista do 14h popodne, ujutru nece da jede, kada dodjemo iz duze setnje pojde mozda do 100g granula, i manje nekad, a prelivam sa svim i svacim sto on voli da jede, i onda do uvece ne jede nista, dam mu kuvano, a on ni da pridje. Tek je kasnije pojeo nesto malo. Imam utisak da pojde cisto par zalogaja da bi preziveo i nama da udovodji koji ga bukvalno molimo da jede... Ovako, napolju poslastice jede bez problema, zivah je, kada mi jedemo, obavezno sedi i gleda, sve daje znake kao da je gladan, a kad mu damo, probrlja samo malo i to je sve.... Brinem se, jer mislim da nije normalno da toliko malo jede, pa bih volela da cujem vase misljenje i eventualni savet! I da,pisala sam o tome ga je udario auto pre 7 dana, i sve je hvala Bogu ok, sem te noci kada ga je auto udario i kada je bio opravdano unezveren i preplasen, ponasao se posle toga sasvim normalno, kao da nije ni svestan sta ga je uradilo i sta se desilo. Medjutim od pre dva dana, kada pada vece ( a ta nesrece se upravo desila uvece oko 23:30) on postaje jako nervozan, unezveren, laje na svaki sum, i sto je najgore, jedva ga nateramo da izadje napolje da obavi sto treba, ukopa se, i ni da mrdne. Da li je moguce da je tek sada poceo da se seca tog udarca, i da je zbog toga u tom istom intervalu svako vece tako nervozan i preplasen?

Magdalena, kako je Frensis??? Pozdav!!!

U vezi Leksovog brljanja sa hranom... jedno pitanje , koliko poslastica dobija? ja bih to svela na najmanju moguću meru , barem dok ne počne redovno da jede... baš me čudi što tako slabo jede, jer je rasa poznata po proždrljivosti...Ako , ne pojede ceo obrok, da li mu ostavite činiju ili sklonite, pa jede kad mu se prohte ? Ja tako znam da ne treba da bude hrana stalno ispred njih, nego ako nije pojeo , skloniti do sledećeg obroka...Ma da se tako nešto kod nas, za 16 godina, nije desilo , osim ako je bolest bila u pitanju.. to se činija uvek oliže...
U vezi njegovog straha , da ide uveče napolje..... moguće je da se plaši, pošto ima loše iskustvo , a onda treba biti s njim strpljiv i pomalo ga ohrabrivati da se oslobodi tog straha..

Frensis je sada bolje, ne dobija više inekcije, samo je na tableticama .

[/SPOILER]

U vezi Leksovog brljanja sa hranom... jedno pitanje , koliko poslastica dobija? ja bih to svela na najmanju moguću meru , barem dok ne počne redovno da jede... baš me čudi što tako slabo jede, jer je rasa poznata po proždrljivosti...Ako , ne pojede ceo obrok, da li mu ostavite činiju ili sklonite, pa jede kad mu se prohte ? Ja tako znam da ne treba da bude hrana stalno ispred njih, nego ako nije pojeo , skloniti do sledećeg obroka...Ma da se tako nešto kod nas, za 16 godina, nije desilo , osim ako je bolest bila u pitanju.. to se činija uvek oliže...
U vezi njegovog straha , da ide uveče napolje..... moguće je da se plaši, pošto ima loše iskustvo , a onda treba biti s njim strpljiv i pomalo ga ohrabrivati da se oslobodi tog straha..

Frensis je sada bolje, ne dobija više inekcije, samo je na tableticama .

Magdalena, mnogo se radujem sto je Frensis bolje i sto se lepo oporavlja, mada sam ja znala da ce ona biti ok! :klap: Ljubni je za mene jednom! :heart:

Sto se tice poslastica dobije jednu do dve dnevno, obicno je to kada smo napolju, u fazi dresure, kada su u pitanju komande fuj, dodji,donesi, mesto, itd.. pa dobije pola keksica kao nagradu, i u bilo kom vidu dresiranja. Ne znam sta se desava, on je do pre 20-setak dana zaista jeo jako dobro, mogao je jesti po ceo dan, i sta god mu das, od granula, voca, povrca, do suvog hleba, ne okrenes se jos, a on je vec sve smazao iz cinije. I samo odjednom, ustvari, od kada smo ga preselili za bg, i presli na pro plan hranu sa pedigreea, od tada jako lose jede. Uglavnom mu skljanjamo kada nece da jede. Kazem ti, juce ujutru mu dala dorucuk, drzala 20min, nije hteo, sklonila sam, kada smo dosli iz setnje oko 14h, probrljao je malo, pojeo do 100g najvise, a uvece, oko 20h ni da okusi. A ovako iz ruke i posle rucka kada mu nesto malo damo, jede bez problema. A da mu fali nesto, moralo bi se jos negde ispoljiti, ali on je jako zivahan, trci, igra se.... Plasim se da ce prvo zbog neredovne ishrane, pa onda i zbog jako slabog jela da se razboli, nepravilno razvije, cak mislim da je za 5 meseci poprilicno mrsav, ne znam, vise stvarno.... A veterinari samo pricaju u fazonu, ma nije mu nista, razmazen je samo, nemojte mu popustati, dajte granule suve, ne treba navikavati na prelive, nego kao hoce, hoce, nece, nece, pa po cenu i da ne jede nista ceo dan, pa kad shvati da nema nista drugo, da ce jesti, itd... E sad kuvano kazem ti jede bolje nego granule, ali nije to ni prici kako bi trebalo da budei kako je bilo do skoro.

:think: Mislim da sve radiš ispravno, to što dobije poslastica nije previše ....ali promena hrane.... Da li si postepeno prešla na pro plan ...ja bih pokušala da dodam malo pedigrea , da se pomeša , možda će se prevariti... I inače se savetuje kada se menja vrsta hrane da se postepeno, pomalo dodaje nova i smanjuje količina stare, i da taj proces navikavanja traje nekoliko dana, možda i nedelju dana , ili duže ako je probirač .:)

:think: Mislim da sve radiš ispravno, to što dobije poslastica nije previše ....ali promena hrane.... Da li si postepeno prešla na pro plan ...ja bih pokušala da dodam malo pedigrea , da se pomeša , možda će se prevariti... I inače se savetuje kada se menja vrsta hrane da se postepeno, pomalo dodaje nova i smanjuje količina stare, i da taj proces navikavanja traje nekoliko dana, možda i nedelju dana , ili duže ako je probirač .:)

ma kakvi, pro plan nije hteo ni da okusi, pa sam po preporuci veterinara presla na brit care, pa na hills, i nista nije hteo, i onda sam presla na rojal, na kome sam resila i da ostanem, jer njega hoce makar da jede kolko toliko kada je gladan, za razliku od prethodno navedenih, a i od rojala mu je najbolja stolica, dok je kod ostalih imao cest proliv. Evo jeo je malopre malo rojala i to suvog, dok onaj jutros sto sam mu izgnjecila i prelila sa jogurtom nije hteo. Ali opet samo malo, i pomesala sam mu i malo pedigrea, jeo je malo to dvoje, vise pedigreea, i ostavio. Uhh... Ovo traje vec dobre 3 nedelje. Evo pogledaj ako nisi slike od pre neki dan sto sam stavila na prethodnoj strani, i videces da je poprilicno mrsav. Ne znam sta mi je vise ciniti zaista,sacekacu jos par dana, ako se ovo nastavi, moram ga voditi kod veterinara, jer cu poludeti vise od razmisljanja sto nece da jede, od moljakanja, prebiranja, itd...

Poslednja izmena:
Pa, na osnovu ovih zadnjih slika, rekla bih da je malo mršav... on raste , sad je u fazi kad su tako visoki , pa bi dobro bilo da jede... Moj savet je ako, se ne popravi apetit za koji dan , vodi ga kod veterinara ....:)

Evo je slikica posto je bencicak zaboravila "[" pri kopiranju sa tinypic-a :)

2dbs9yo.jpg

Divna slicica! :)

Imam jos jedno pitanje, ima li neko iskustva sa veterinarskom ambulantom u Beogradu, htela sam da odvedem Leksa na pregled, rece mi jedna devojka da su svi veterinari tamo ok, ali volela bih da cujem jos neko misljenje,ukoliko je jos neko imao iskustva sa njima? :)

Poslednja izmena:

Back