Zlatni Retriver

Mislim da ce vam se dopasti i ova slicica

359hc7s.jpg

e sad ta mala kuca izgleda ovako
hvza4m.jpg

Sve ovisi imaš li izložbenog psa ili kućnog ljubimca.
Za izložbenog psa bi trebalo koristiti ovo zbog manjeg kidanja dlake

cesalj.jpg

groomi1.jpg

Dok je za kućne ljubimce, naravno odrasle pse za izvlačenje poddlake ovo zakon

slickers.jpg

Nikad ali baš nikad ne koristiti furminator ili trimer, istina neće imati dlaka ali neće ni ličiti na pasminu. Vjerujte mi, probali smo... Imala sam ćelavog retrivera cijelo ljeto :lol:
Također bi trebalo svakih par mjeseci pošteno okupati psa (kvalitetnim šamponom za pse), ošišati ga, makar rep, šape i uši.
Magdalena tako mi je drago za Fresis!!! Ma znala sam ja da će se curka izvući! Goldeni su borci! Hajde stavi koju slikicu ljepotice :heart:

Evo da stavim dve slikice moje matorke... Jako je tesko uloviti je da gleda u aparat , uvek okrene glavu....:zcepanje:

Na ovoj drugoj slici se vidi kako je oko izgledalo posle sloga... i sada povremeno...

Hvala na savetu.
Hocu samo da napomenem da smo danas isli kod drugog veterinara koji nam je ulio nadu da pas ipak malo vidi i da ponjegovom misljenju nije u pitanju katarakta vec neki virus koji je protutnjao kroz oba oka. Dobili smo terapiju koju primenjujemo naredne tri nedelje pase nadamo dobrom:)

Ovo je dobra vest...nadam se da će ovaj veterinar biti u pravu i da će sve biti dobro...

Jako je lep pas... pomazi ga za mene... :mazipsa::mazipsa:

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

Ma nevjerojatna je! Ta glava mi je san snova!!! Baš se an njoj vidi da je sretan i zadovoljan pas! Daj joj puno, puno pusa u naše ime....
Tebi okrene glavu mene moji obično pogledaju ispod oka- šta opet slikanje? :zcepanje:
Moram ti reći da me na prvoj slici podsjeća na Pavekovu buduću curku! Ako Bog da sreće cura samo što se nije protjerala tako da ćemo za 2 mj vidjeti prve bebe. Oboma je prvi brak :lol: Držite nam fige!!!
Evo da nam vidiš curu, nemam baš neku sliku glave jer smo bili u ljeto kod njih pa je stalno imala uši iza.

Lu-Lu.jpg

A ovo je Pavin pradjeda i curin djeda
wlun-1.jpg

A Ben je prepreprecakan!!! :heart:
Držimo fige da mu bude dobro!!

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

Ma nevjerojatna je! Ta glava mi je san snova!!! Baš se an njoj vidi da je sretan i zadovoljan pas! Daj joj puno, puno pusa u naše ime....
Tebi okrene glavu mene moji obično pogledaju ispod oka- šta opet slikanje? :zcepanje:
Moram ti reći da me na prvoj slici podsjeća na Pavekovu buduću curku! Ako Bog da sreće cura samo što se nije protjerala tako da ćemo za 2 mj vidjeti prve bebe. Oboma je prvi brak :lol: Držite nam fige!!!
Evo da nam vidiš curu, nemam baš neku sliku glave jer smo bili u ljeto kod njih pa je stalno imala uši iza.

Lu-Lu.jpg

A ovo je Pavin pradjeda i curin djeda
wlun-1.jpg

A Ben je prepreprecakan!!! :heart:
Držimo fige da mu bude dobro!!

Hvala... sutra dobija puse, sad već spava...A kad ona spava ja hodam na prstima, neću ni da kašljucnem... da je ne probudim... ma samo joj ugadjam...Sutra ću pokušati na snegu da je slikam....
Držimo fige za Paveka i curu.... biće beba!!!! lepe su sličice... :)

[/SPOILER]

Hvala... sutra dobija puse, sad već spava...A kad ona spava ja hodam na prstima, neću ni da kašljucnem... da je ne probudim... ma samo joj ugadjam...Sutra ću pokušati na snegu da je slikam....
Držimo fige za Paveka i curu.... biće beba!!!! lepe su sličice... :)

Prelepe su sve slicice, Ben, nadamo se da ce pas biti dobro i da ce terapija uspeti. Magdalena Frensis je preslatka, znala sam ja da je ona borac! ;)

A samnom je takodje danas bilo svasta, jadan Leks, bas mu je bio tezak dan, veterinari nisu normalni, ali stvarno nisu. Vodila sam Leksa danas na pregled, vadili su mu krv i ustanovljeno je po krvnoj slici da su mu ipak neki paraziti u pitanju, kao i virusno da je, leukociti su mu uvecani, i jos nesto, ne znam tacno po nazivima, da jeste mrsav za njegov uzrast, zgranula sam se, ima samo 13 ipo kila, sutra nosim i stolicu na proveru, pa ce onda dati pravu dijagnozu. To je rekao profesor na veterinarskom, a ovaj neki drugi mladji, sto mu je jedva izvadio krv, iskrvavio prvo Leksa dobro, poludela sam, me umalo ne ubedi kako pas mozda ima stenjecak, da ima sve simptome, a ja samo sto mu nisam rekla da li je normalan, jer da ga je ne daj Boze dobio, ne bi bio zivahan i ne bi se igrao, i odavno bi to videli, s tim da ovo njegovo stanje traje dobrih mesec dana, i ne bi jeo apsolutno nista.... ma budala! Dali su mu neke antibiotike u obliku vakcine, jadnicak se bas bio uplasio, mozda primi i jos jednu revakcinu i dali su mu jos neke vitamine da pije, pa cemo videti.... Danas je opet jako slabo jeo do malopre kada je lepo vecerao, i ja se nadam da ce biti bolje, i oni su mi rekli da ce on biti ok, kada se to bude sve iscistilo iz njega!

Prelepe su sve slicice, Ben, nadamo se da ce pas biti dobro i da ce terapija uspeti. Magdalena Frensis je preslatka, znala sam ja da je ona borac! ;)

A samnom je takodje danas bilo svasta, jadan Leks, bas mu je bio tezak dan, veterinari nisu normalni, ali stvarno nisu. Vodila sam Leksa danas na pregled, vadili su mu krv i ustanovljeno je po krvnoj slici da su mu ipak neki paraziti u pitanju, kao i virusno da je, leukociti su mu uvecani, i jos nesto, ne znam tacno po nazivima, da jeste mrsav za njegov uzrast, zgranula sam se, ima samo 13 ipo kila, sutra nosim i stolicu na proveru, pa ce onda dati pravu dijagnozu. To je rekao profesor na veterinarskom, a ovaj neki drugi mladji, sto mu je jedva izvadio krv, iskrvavio prvo Leksa dobro, poludela sam, me umalo ne ubedi kako pas mozda ima stenjecak, da ima sve simptome, a ja samo sto mu nisam rekla da li je normalan, jer da ga je ne daj Boze dobio, ne bi bio zivahan i ne bi se igrao, i odavno bi to videli, s tim da ovo njegovo stanje traje dobrih mesec dana, i ne bi jeo apsolutno nista.... ma budala! Dali su mu neke antibiotike u obliku vakcine, jadnicak se bas bio uplasio, mozda primi i jos jednu revakcinu i dali su mu jos neke vitamine da pije, pa cemo
videti.... Danas je opet jako slabo jeo do malopre kada je lepo vecerao, i ja se nadam da ce biti bolje, i oni su mi rekli da ce on biti ok, kada se to bude sve iscistilo iz njega!

Verujem da će sve biti dobro....obavezno nas obaveštavaj...Ja sam čula da su na veterinarskom jako dobri, samo ipak se desi da naletiš na nekog ko se tek uči , pa zna da zabrlja..

Evo jedne sike od jutros na snegu... nema snage da skače i trči, nego legne i čeka da je pozovem...

divna slicica, preskatka je, stara nasa Frensis, a sto se tice kretanja, nema veze, uziva ona i ovako rekla bih! :D

Obavestavacu vas naravno, hvala na podrsci, i ja se nadam da ce biti sve ok. :) Profesori jesu tamo stvarno super, to se vidi, i ostali koji su bili tamo od mladjih se vidi da su ok, samo sto meni bas zapade taj jedan malo nestrucniji i smotaniji od ostalih:confused:

Divne su vam kuce, bencicak, golden leo i magda :)

:heart:
[/QUOT

Isli smo danas da nosimo i stolicu na analizu i ustanovljeno je definitivno da pored upale koje ima, ima i ciste neke u obliku parazita i larvi koje su jako opasne, nezgodne i jako se tesko izbaciju iz organizma, tako da ce to izbacivanje malo potrajati. To je posledica i proliva koje je imao, slabog apetita, povremenog povracanja, itd... Primili smo opet neke antibiotike za upalicu i B vitamin, a kuci dobili da pijemo Bactrim sirup. Pa kad zavrsi sa tim sirupom da donesemo opet stolicu na analizu i vidimo da li se to iscistilo. Ma kad on meni pocne opet normalno da jede, nece biti boljeg znaka da se sve iscistilo od toga! ;) Nadam se da ce biti ubrzo sve ok, i da ce Leks biti opet onaj stari! :lol:

]
Divne su vam kuce, bencicak, golden leo i magda [/SPOILER]:)

:heart:
[/QUOT

Isli smo danas da nosimo i stolicu na analizu i ustanovljeno je definitivno da pored upale koje ima, ima i ciste neke u obliku parazita i larvi koje su jako opasne, nezgodne i jako se tesko izbaciju iz organizma, tako da ce to izbacivanje malo potrajati. To je posledica i proliva koje je imao, slabog apetita, povremenog povracanja, itd... Primili smo opet neke antibiotike za upalicu i B vitamin, a kuci dobili da pijemo Bactrim sirup. Pa kad zavrsi sa tim sirupom da donesemo opet stolicu na analizu i vidimo da li se to iscistilo. Ma kad on meni pocne opet normalno da jede, nece biti boljeg znaka da se sve iscistilo od toga! ;) Nadam se da ce biti ubrzo sve ok, i da ce Leks biti opet onaj stari! :lol:

Ipak je dobro što su uradjene kompletne analize, sad se zna šta muči mališu...Nadam se da će se Ben brzo izlečiti, jer niste gubili vreme i reagovali ste na pravi način... Mi ovde možemo savetovati i podeliti informacije ali, smatram da je veterinarska pomoć neophodna i merodavna... Benu želim brzo ozdravljenje, a ti nas redovno obaveštavaj o njegovom stanju... i pomazi ga puno za mene :heart:

Puno hvala na lepim zeljama. Pomazila sam ga i ono sto je naj lepse cini mi se da sad ipak polako primecuje nase pokrete vise nego pre. Maksimalno se pridrzavamo saveta ovog veterinara. On je ranije vodio i lecio psa (nemackog ovcara) kog smo imali. Zvao se Cicak i uspavali smo ga jer nije vise mogao da hoda i jede. Imao je trinaest godina. U medjuvremenu smo se preselili i nasli veterinara koji nam je lokacijski blize.
Pozdravljam i vas i vase ljubimce cuvajte se:cao::kpozdrav::mazi:

Dajte ljubimcima redovno Drontal ili neko drugo sredstvo protiv parazita. Ako su se kod Leksa stvorile ciste, znači da ima parazite neko vreme... Tako smo mi završili u gadnim problemima proletos, dok nismo otkrili da Belfi ima riblju pantljičaru, a to je bio jedan jedini put da joj Drontal nisam dala oko 6 meseci :( Nikada mi se to više neće ponoviti!

I nešto mnogo veselije :) Ovo vreme je definitivno njihovo vreme!

Dajte ljubimcima redovno Drontal ili neko drugo sredstvo protiv parazita. Ako su se kod Leksa stvorile ciste, znači da ima parazite neko vreme... Tako smo mi završili u gadnim problemima proletos, dok nismo otkrili da Belfi ima riblju pantljičaru, a to je bio jedan jedini put da joj Drontal nisam dala oko 6 meseci :( Nikada mi se to više neće ponoviti!

I nešto mnogo veselije :) Ovo vreme je definitivno njihovo vreme!

Cao Lidija, prvo da ti pohvalim Belfi da je prelepa, nismo odavno videli slicice, i bas je dosla kao pravo osvezenje! :heart:

Sto se tice Leksa, upravo je problem u tome sto sam ja Leksu davala svakih mesec dana po preporuci veterinara tabletu protiv parazita, ali ono sto mi nisu rekli u Uzicu je to da ako pas isbaci gliste, da se tableta opet daje za 14 dana, a on ih je izbacivao i to bas dosta. Ja sam ih davala opet za mesec dana, ali ocigledno to nije bilo dovoljno...

Meni su uvijek govorili da se tablete daju 4x godišnje, znači svaka 3 mj., sad kažu da ne treba toliko često davati, da škodi psima. Mi prakticiramo 2-3 puta godišnje, od toga sam samo 1 morala ponavljati nakon 14 dana. U vremenu između im dajem češnjak koji je prirodni način u borbi protiv vanjskih i unutarnjih parazita.

Meni su uvijek govorili da se tablete daju 4x godišnje, znači svaka 3 mj., sad kažu da ne treba toliko često davati, da škodi psima. Mi prakticiramo 2-3 puta godišnje, od toga sam samo 1 morala ponavljati nakon 14 dana. U vremenu između im dajem češnjak koji je prirodni način u borbi protiv vanjskih i unutarnjih parazita.

Izgleda da svi veterinari razlicito misle i savetuju. Sou sa njima stvarno! :roll: Meni su bas podvacili kako je jako bitno stene do 6 meseci cistiti od parazita na svakih mesec dana, pa onda na svaka tri meseca. Ma ko ce ga vise znati, stvarno... Ali moje licno misljenje je da ne moze tableta protiv parazita biti opasna, koliko mogu ti paraziti i gliste ako se taloze u organizmu psa.

Izgleda da svi veterinari razlicito misle i savetuju. Sou sa njima stvarno! :roll: Meni su bas podvacili kako je jako bitno stene do 6 meseci cistiti od parazita na svakih mesec dana, pa onda na svaka tri meseca. Ma ko ce ga vise znati, stvarno... Ali moje licno misljenje je da ne moze tableta protiv parazita biti opasna, koliko mogu ti paraziti i gliste ako se taloze u organizmu psa.

Evo stize jos slicica sa snega...

mcst92.jpg
1038ohu.jpg

30mojti.jpg
2m3sp5t.jpg

dfkjgw.jpg

Poslednja izmena:
Izmedju vucjaka i retrivera ja glasam za to da uzmes retrivera. Nije zbog toga sto ja imam jednog ;) nego su zaista divni psi. Kao mali su dosta zivahni,i deluju kao da hoce da odu kuci sa svakim ko ih pomazi, ali kad malo odrastu zaista postaju odani i privrzeni. Moj Tedi sad ima 1,5 godinu i uopste ne moram da ga vezujem ispred prodavnice kad kupujem jer on uopste nece ni da pogleda nekog durgog cak ni kad ga zovu.
A sto se tice odgajivacnice i odgajivaca najbitnije je da proveris kakvog su zdravlja majka i otac od kucica, a pogotovo da pitas i cak trazis potvrdu da psi nece imati displaziju kukova.Ja za to nisam znala,i Tediju se desilo da mu je sa 6 meseci kuk izpao iz lezista i veterinar mi je rekao da je to posledica plitkih casica kukova, nasledjenih od roditelja, tj displazija kukova.Isto to vazi i za laktove.
Ova rasa je zaista divna,i najtoplije ti je preporucujem.

I sta si uradila kada ti je to rekao veterinar odnosno da li je isao na operaciju ? I kako su mu sada kukovi ? Da li moze to da se ponovi ? :bye:

Izmedju vucjaka i retrivera ja glasam za to da uzmes retrivera. Nije zbog toga sto ja imam jednog ;) nego su zaista divni psi. Kao mali su dosta zivahni,i deluju kao da hoce da odu kuci sa svakim ko ih pomazi, ali kad malo odrastu zaista postaju odani i privrzeni. Moj Tedi sad ima 1,5 godinu i uopste ne moram da ga vezujem ispred prodavnice kad kupujem jer on uopste nece ni da pogleda nekog durgog cak ni kad ga zovu.
A sto se tice odgajivacnice i odgajivaca najbitnije je da proveris kakvog su zdravlja majka i otac od kucica, a pogotovo da pitas i cak trazis potvrdu da psi nece imati displaziju kukova.Ja za to nisam znala,i Tediju se desilo da mu je sa 6 meseci kuk izpao iz lezista i veterinar mi je rekao da je to posledica plitkih casica kukova, nasledjenih od roditelja, tj displazija kukova.Isto to vazi i za laktove.
Ova rasa je zaista divna,i najtoplije ti je preporucujem.

Da li je isao na operaciju i ako da , da li su mu vraceni kukovi , da li moze da se to ponovi ili ? :bye:

Displazija je nasljedna bolest kod koje pomaže samo operacija. Nažalost to je stanje koje se ne popravlja već vremenom ide samo na gore. I operacija je dosta rizična jer tijelo zna odbaciti umjetni kuk, stvarati probleme kod promjena vremena.... :(

Ja sam uspjela dobiti sliku glave drage nam Lu. Cura uživa u snijegu, naganja se s našim tatom, sekom i još 10 pripadnika naše familije :mrgreen:

19361_322794354480_618874480_3290775_1702625_n.jpg

tacaw, Lexi je presladak! Podsjeća me na Tollera u ovom periodu rasta! :heart:

Back