Zlatni Retriver

Moje zvijeri od danas...
17337_1320611928593_1029647056_992226_2698226_n.jpg

baci, baci
17337_1320612008595_1029647056_992227_5458601_n.jpg

hoćeš više?
17337_1320612088597_1029647056_992228_7738680_n.jpg

berač jabuka ( ne, ne iskorištavamo pse :D :D )
17337_1320612128598_1029647056_992229_6796485_n.jpg

bok, nosim ti lajnu!
17337_1320612168599_1029647056_992230_1203621_n.jpg

Slazem se, slike su ekstra, a za pse je glupo bilo sta reci, osim da su prelepi, kao i uvek!!! :D
Inace, Magdalena, kako je danas Frensis?

Evo. bili smo opet kod veta, idemo jer svaki dan dobija inekcije... Danas je opet jedan kapak opušten i vidi se beonjača, ali srećom nije dezorjentisana , jede lepo, samo mislim da nema snage.Malopre smo bili napolju i kako je obavila šta treba, prošetala je par koraka i legla na zaledjeni sneg... jedva sam je ubedila da ustane pa da udjemo... evo je spava pored mene, samo povremeno digne pogled ,kako čuje da ja kuckam..

tacaw, pješjadak je majiša!! :heart: :heart: Koliko je sad star?

magdalena, ne mogu ni zamisliti kako ti je, trebaš zadržati pozitivne misli i sve će biti u redu, Frensis će se oporaviti i uskoro će biti ona stara! Teško je sa starijim psima. Mene sve to čeka. Moji su još relativno mladi, ali svejedno paničarim, ne znam što će tek biti kad budu u godinama tvoje Frensis...

tacaw, pješjadak je majiša!! :heart: :heart: Koliko je sad star?
magdalena, ne mogu ni zamisliti kako ti je, trebaš zadržati pozitivne misli i sve će biti u redu, Frensis će se oporaviti i uskoro će biti ona stara! Teško je sa starijim psima. Mene sve to čeka. Moji su još relativno mladi, ali svejedno paničarim, ne znam što će tek biti kad budu u godinama tvoje Frensis...

Moram ti reći da me slika tvoje kuce na avataru oduševljava...ista moja Frensis kada je bila štene, to nasmejano lice, jako je slatko....:heart: Da, teško je sa njima kad ostare... slično kao i sa ljudima, dolaze razne bolesti, problemi sa kretanjem, razni tumori, ko šta zakači...Naše je da im olakšamo dane u starosti...već koliko možemo... :)

Tvoje kuce su još mlade i nemoj paničariti za sada , nego uživaj sa njima koliko god možeš..:heart:

Zdravo svima, kupila sam retrivera 9.01 stene je staro sada 3 meseci i zanima me nasta sve moram da obratim paznju ! Koliko moram da mu posvetim paznje ? Koliko sme da bude napolju ? Koliko mu je ljudskog kontakta potrebno ?[

Pisano je po ovoj temi o svemu sto te zanima, malo prelistaj.

Ajooooooooj Golden Leo retriveriiiiii su ti :D Nemam rijeci :heart:

Pisano je po ovoj temi o svemu sto te zanima, malo prelistaj.

Ajooooooooj Golden Leo retriveriiiiii su ti :D Nemam rijeci :heart:

Odličan predlog!!!! Iako 16 godina imam zlatne retrivere , pre nego što sam išta napisala na ovoj temi , kompletno sam je pročitala ... od prvog posta do zadnjeg...Ne kažem da svako ima toliko vremena da sve pročita, ali može malo da prelista i nadje neke odgovore, pa posle samo da se malo prodiskutuje, pojasni...Mislim da nije potrebno da neko od upućenih , objašnjava sve od A do Ž , svakom novom vlasniku psa.... da ponavljamo savete, na šta obratiti pažnju, kada čistiti , vakcinisati, hraniti, itd... i to se ponavlja maltene na svakih 5-10 stranica...
Pišimo o svojim ljubimcima,, postavljajmo slike,podelimo neke radosne dogadjaje,rodjenja, uspehe sa izložbe, a isto tako i brige... ko je sad postao vlasnik šteneta , neka ga predstavi svima nama :) to je moje mišljenje...

Kazes opet? Izvini ali nisam u toku, sta je bilo sa nogicom i ranije, odakle problem, sta su rekli veterinari? Bas bedak, sve neki problemi sa ljubimcima, nadam se da ce ovaj virus brzo proci i da ce nam kuce biti dobro! :)

da opet
navodno sa devet meseci su joj otkrili displaziju kukova III stepen, ali ja bas i nisam nesto sigurna, nema tu terapije... sta god da smo probali, nije to to... Ali dobro...

da opet
navodno sa devet meseci su joj otkrili displaziju kukova III stepen, ali ja bas i nisam nesto sigurna, nema tu terapije... sta god da smo probali, nije to to... Ali dobro...

Golden Leo, Leks mi je napunio pre 3 dana 5 meseci. :D Stavicu nove slicice jos za koji dan. Porastao je bas, mislim da lepo napreduje, sto ce te moci I vi sami da vidite I prokomentarisete :) Jedino sto me muci je to sto nece bas granule da mi jede, jeo prvo neke za stence bez problema, pa onda pedigree, i zaista je jeo sve sto mu se da. I kada sam resila da predjem na bolju hranu sada kada je mali zbog pravilnog razvoja, posle pedigreea nece ni da okusi ni pro plan, ni hills, ni brit care, kupim rojal, samo brlja, a pojde sve samo kada mu se prelije sa necim I kada je gladan, ali opet je to mnogo manje od kolicine koju bi trebao dnevno da pojde. Veterinarka rece da je to verovatno jer kucici uglavnom jedu pedigree zbog boja, arome jace, I da je vrlo moguce da zbog toga nece ove kvalitetnije da jede jer one nemaju toliko konzervansa I tih boja…. Jedno vreme je bas bio smrsao jer nije hteo da ih jede, dok mu se ne da kuvano. Jedino rojal nesto malo, kolko toliko brlja. A da mu predjem iskljucivo na kuvanu hranu, mislim da nije pametno, s tim da je mali, I da opet u tim granulama ima sve sto mu je potrebno. I plus naravno u kombinaciji kuvana hrana i vitamini. Tako sam ja mislila, I tako je I jeo do skoro, a sad nece. Pa me interesuje da li ste vi imali slicnih iskustava, I sta je najbolje ciniti?

Magdalena, samo polako, ne moze se odmah Frensis oporaviti, bitno je da lepo jede, a dan za danom ce biti ona sve bolje, I biti ona stara u skladu sa godinicama videces! Obavestavaj nas obavezno kako napreduje oporavak!

Golden Leo, Leks mi je napunio pre 3 dana 5 meseci. :D Stavicu nove slicice jos za koji dan. Porastao je bas, mislim da lepo napreduje, sto ce te moci I vi sami da vidite I prokomentarisete :) Jedino sto me muci je to sto nece bas granule da mi jede, jeo prvo neke za stence bez problema, pa onda pedigree, i zaista je jeo sve sto mu se da. I kada sam resila da predjem na bolju hranu sada kada je mali zbog pravilnog razvoja, posle pedigreea nece ni da okusi ni pro plan, ni hills, ni brit care, kupim rojal, samo brlja, a pojde sve samo kada mu se prelije sa necim I kada je gladan, ali opet je to mnogo manje od kolicine koju bi trebao dnevno da pojde. Veterinarka rece da je to verovatno jer kucici uglavnom jedu pedigree zbog boja, arome jace, I da je vrlo moguce da zbog toga nece ove kvalitetnije da jede jer one nemaju toliko konzervansa I tih boja…. Jedno vreme je bas bio smrsao jer nije hteo da ih jede, dok mu se ne da kuvano. Jedino rojal nesto malo, kolko toliko brlja. A da mu predjem iskljucivo na kuvanu hranu, mislim da nije pametno, s tim da je mali, I da opet u tim granulama ima sve sto mu je potrebno. I plus naravno u kombinaciji kuvana hrana i vitamini. Tako sam ja mislila, I tako je I jeo do skoro, a sad nece. Pa me interesuje da li ste vi imali slicnih iskustava
, I sta je najbolje ciniti?

Magdalena, samo polako, ne moze se odmah Frensis oporaviti, bitno je da lepo jede, a dan za danom ce biti ona sve bolje, I biti ona stara u skladu sa godinicama videces! Obavestavaj nas obavezno kako napreduje oporavak!

Hvala na podršci i naravno da ću obaveštavati o njenom stanju...

Uključila bih se u diskusiju o ishrani Leksa....Mislim da je u pravu tvoja veterinarka, da je pedigre pun nekih mirisa , boja, aditiva i konzervansa, da bi se svideo psima.. a nije kvalitet...Ja sam mojim psima davala razne vrste granulirane hrane , ali nijednu nisu hteli da jedu samu po sebi , suvu, nego sam morala da prelijem sa jogurtom , nekom supicom ili makar mlakom vodom.. i dodam malo,nekoliko zalogaja kuvanog mesa, grkljana , džigerice .Jedno vreme sam im kombinovala kuvani pirinač, testeninu, i meso, a povremeno i palentu.Bitno je da , kada menjaš ishranu , to uradiš postepeno, da pas ne bi dobio proliv.. Eto, to je iz mog iskustva..:)

Magdalena, mislim da bi trebala uzeti štene ponovo, možda ti malo digne Frensis. Znam da obično starci podijetinje skupa sa štencima. Ja ne želim ni razmišljati što me čeka. Evo prijatelji mi imaju 13 goldena (uzgajaju), od toga su 5 pasa preko 10 godina, najstariji je 15. Na svu sreću su još vitalni ali kao što ti kažeš stalno nešto... :sad2:

Ako je 3. stupanj displazije (znači C kukovi) to i nije toliki problem, nije to veliki stupanj. Psi sasvim normalno žive s time, dapače. Gadno je kad pas ima E1 ili E2. Ne znam jesi li probala s Canivitonom? Ja sam ga davala i malcu dok je rastao baš zbog zglobova.
Ne znam koliko ti je pas star ali moguće je da ima panostitis. Moj stariji ga je imao do godine i pol.

tacaw, to sam isto ja prolazila s mojim derištem, zapravo sa svima njima. Ali nije bio u pitanju pedigree već ostale hrane. Jedu 2 tj i onda im dojadi pa neće i neće i onda smršave i onda ja šizim. Moji svi jedu i kuhano i granule. Svaki od njih dobije 300g mesa (piletina, junetina, riba), malo riže i mjericu-mjericu i pol suhe (sad su na Trainer Natural). U biti super ti je sve magdalena napisala, zavaraj ga....

Jos jedno pitanjce, kupate li svoje pse zimi.

Znam ja to, ja i prelivam sa svim i svacim, jogurtom, cezar pastetom, salamom za pse, mesam i sa kuvanom hranom i mesom, ali necete verovati, vrlo je lukav, sve jede, i ostavlja granule, a ako se desi da je previse prilepljeno jedno za drugo sto cesto radim da ne bi odvajao, jede tako malo, gde najvise ima tog sa cim sam mu pomesala, i onda ostavi... Ljudi su mi uglavnom govorili, da mu ne dajem nista drugo, nece jesti dan ceo, ali sutradan kad ogladni ce jesti i te kako, i da mu ne dopustim nikako da istera svoje. Ali meni naravno bude zao, pogotovo kada mi rucamo, a on stane onako sazaljivo gleda, a ja znam da nije nista okusio ceo dan, pa ko da ne popusti.... A on to zna, i onda tvrdoglavo tera svoje. Evo malopre skuvala malo povrca, junetinu, i stavila granule, skroz pomesala, i naravno na kraju sve pojeo, malo je i granula zakacio, ali to sto je ostalo su ciste granule bile... Nista pokusacu i dalje da mu mesam sa rojalom, smanjivati prelive malo po malo, pa cu videti...
Hvala za savete u svakom slucaju! :)

Da li vasi psi vise vole skuvanu-spremljenu hranu umesto granula. Napominjem menjala sam granuliranu hranu od Eukanube Pedigrea Aduta itd...

daaaa, naravno, evo mozes videti da i ja imam problem sa mojim razmazenim deristem od 5 meseci, kuvanu jede bez problema, cak i suv hleb, a granule jako slabo. I to obicno bude na moljakanje, prelivanje svim i svacim, ne bi li ga primamila da jede. Ali, mislim da ih ne treba ipak pustiti da isteraju svoje, sto se i ja borim sa ovim mojim, i da je najbolje kombinovati im granule sa kuvanom hranom.

sto se tice kupanja, ja mog nisam jos nijednom kupala, jer je bio bas mali, pa pocela zima, i nikako, vec kad se isprlja samo operem sapice, a ostalo klasicno voda pomesana sa sircetom. Nije preporucljivo, ali ako vec moras, gledaj da ga okupas naprimer uvece, dobro osusis, i da bude u toploj prostoriji do ujutru kako se ne bi prehladio.

a za infekcijom oka nisam stvarno imala iskustva, pa ti ne mogu pomoci. Jesi se konsultovala sa veterinarom? Pozdrav! :)

Poslednja izmena:
Hvala na podršci i naravno da ću obaveštavati o njenom stanju...

Uključila bih se u diskusiju o ishrani Leksa....Mislim da je u pravu tvoja veterinarka, da je pedigre pun nekih mirisa , boja, aditiva i konzervansa, da bi se svideo psima.. a nije kvalitet...Ja sam mojim psima davala razne vrste granulirane hrane , ali nijednu nisu hteli da jedu samu po sebi , suvu, nego sam morala da prelijem sa jogurtom , nekom supicom ili makar mlakom vodom.. i dodam malo,nekoliko zalogaja kuvanog mesa, grkljana , džigerice .Jedno vreme sam im kombinovala kuvani pirinač, testeninu, i meso, a povremeno i palentu.Bitno je da , kada menjaš ishranu , to uradiš postepeno, da pas ne bi dobio proliv.. Eto, to je iz mog iskustva..:)

Naravno, pa to i ocekujem, ko ce mi bolji savet dati od ljudi koji vec dugo imaju goldene, hvala ti... :)

tacaw, prvo mu namoči granule dok ne omekane skroz, onda ih viljuškom zgniječiš u kašu i umješaš meso, jogurt i sl, tako nema ostavljanja granula, a i inače je dobro močiti granule kako bi se smanjio rizik od torzije želuca.
meni je moj stariji znao oblizati svaku granulu i ispljunuti kraj zdjelice :mrgreen:
Što se tiče gotove hrane meni su Eukanuba i Pro Plan bili katastrofa. Od pro plana mi je pas imao proljev mjesec i pol dana dok nismo skužili da je upravo ona razlog. Smršavio je, izgledao je kost i koža.

tacaw, prvo mu namoči granule dok ne omekane skroz, onda ih viljuškom zgniječiš u kašu i umješaš meso, jogurt i sl, tako nema ostavljanja granula, a i inače je dobro močiti granule kako bi se smanjio rizik od torzije želuca.
meni je moj stariji znao oblizati svaku granulu i ispljunuti kraj zdjelice :mrgreen:
Što se tiče gotove hrane meni su Eukanuba i Pro Plan bili katastrofa. Od pro plana mi je pas imao proljev mjesec i pol dana dok nismo skužili da je upravo ona razlog. Smršavio je, izgledao je kost i koža.

da, verujem, i ja sam skontala da mu je stolica od kada mu dajemo rojal super, sto nije bio slucaj sa ostalim granulama. A sto se tice saveta, poslusacu te, nisam mu do sada gnjecila! Obavestavacu o ishodu! Hvala! :)

evo malo slicica od malopre....

95srb9.jpg

2le0488.jpg

a ovo nam je inace svakodnevni prijatelj, prosto se obozavaju, cuvaju od drugih pasa... :)))

261nb84.jpg

2dikcit.jpg

2ccx8j9.jpg

i jos malo spavanja...

1214w0g.jpg

15ywunb.jpg

Poslednja izmena:

Back