kako da znam kada je pravo vreme za parenje posle prvog okota?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako da znam kada je pravo vreme za parenje posle prvog okota?
E ljudi slusajte sad ovo! Sada sam saznao da Sleepijev otac ima HD-b a Majka HD-c. Popizdeo sam skroz, a covek me je uveravao da je sve ok i jeste snimao kukove, ali je zaboravio da mi ``napomene`` kolike su ocene . I sta sad da se radi? Da li je obavezno da pas nasledi od roditelja taj stepen?
Pa nasledice neki stepen to je sigurno. HD-C je inace zabranjen stepen, tj pas sa takvom vrstom displazije ne sme da se uparuje. HD-B je vec na gornjoj granici dozvoljenog.
Ovako ne mogu da ti bas predvidjam da li ce ti kuca imati vecih problema, ali postoji mogucnost da ima veci stepen displazije nego roditelji.
Inace kao preventivu mogu da ti preporucim da kad malo poraste sa njim ides u duge setnje, a cim napuni godinu dana odes da mu snime kukove za slucaj da treba i neki lekic usput da pije (tako ces mu sacuvati hrskavicu i kosti da kad bude stariji ima manje problema sa time). Inace i plivanje je jako dobro.
@mackic jesi li ti sa kim parila tedija?
posto si rekla da tedi ima isto displaziju kukova
Eh, ovako...........od kako znam za sebe, ja zelim zlatnog retrivera. Od subote mi se ta zalja napokon i ostvarila i srecnija sam nego ikad, ali....s druge strane sam ovih dana i jako tuzna
jer razmisljam da je mozda bolje da ga prodamo
On je star 2 ipo meseca, i ja se stalno plasim da se slucajno ne razboli, da mu nesto ne zafali, da je usamljen.....Ne znam ni koliko vremena treba da provodim s njim.Da li je u redu da nocu spava u toplom podrumu (pa ce se navici na to i nece vise da cvili?) a da preko dana bude u dvoristu? Pomagajte, ako Boga znate
![]()
Tasha
Kako je slatka ispod tusha, ista je kao moj Tedi.A izgledaju mnogo vece kad su suvi, pa kad se skvase nigde ih nema.
Evo Tedija kako curi sa dvoseda, danas je uspeo nosem da dodje do poda i tako je spavao jedno vreme.![]()
joj sto su medeni,moram da ubedim moje da mi kupe jos i zlatnog retrivera pa da sam mirna..zna li neko kako se oni slazu sa nemackim ovcarima,sta cu ako se budu tukli ili nesto tako?:???:
Ja sam to nasla na netu, tacnije dobila sam link sa tom skalom dozvoljenih i zabranjenih stepena displazije. Pazi postoje samo 6 stepena, i ako ti uparis psa koji ima 3 stepen, tj C, njegovi/njeni potomci mogu da imaju 4 stepen, sto je vec teza displazija. 5 i 6 stepen su propast, tu ide samo operacija ili uspavljivanje, a 4 stepen je vrlo blizu. Zato je i zabranjeno uparivati pse 3 stepena. Ne znam zasto je to kod nas dozvoljeno, mislim da je takva taktika vrlo nepromisljena.
Ako mislis na rodovnik svog psa, tu ti ne pise nista jer tu ti treba da upises kolika je displazija psu, zato da bi onaj koga interesuje tvoj pas mogao da proveri sa kime ce upariti svoju zenku.
Ako mislis na rodovnik njegovih roditelja, onda je vrlo verovatno ocena izostavljena upravo zbog toga sto te pse ne bi smeo da uparuje.