Harry_Potter
Primećen član
- Poruka
- 596
vazi kada stignes
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma viknuo sam joj ona je pocela da rezi ona je mene jako ujela krv mi je krenula bas da tece![]()
znam ali ja necu da je udarma da psole ne bi ibla plasljivaDeco draga, ne pravite dramu od togaNe znam koliko mališa ima meseci, ali u dobi od oko 4-5 meseci svi psi pokušavaju da osvoje položaj u čoporu. To je trenutak kada se odlučuje ko je kome gazda u kući
Ja sam sve sajtove obila po netu kada sam kupila štene, sve na kojima razumem jezik i trudila se da se upoznam sa ponašanjem pasa uopšte i ritrivera specifično. Znači ispoljavanje agresije u tom dobu je sasvim normalno, prirodno! Samo od vas zavisi kakav će pas biti posle toga. Ako ima više ritrivera koji se loše ponašaju, to samo znači da ima više loših vlasnika pasa.
U slučaju pokazivanje agresije kod šteneta - odgovara se agresijom - morate pokazati ko je gazda. Belfi je prvi put pokušala da me ugrize i nasrnula na moju ruku sa 4,5 meseca - htela sam da joj oduzmem pileću kost koja je pala sa stola, a ona je naravno zgrabila. Zarežala je i kidisala da me ugrize i tako sam je nalupala rukom po dupetu da joj to apsolutno više nikada nije palo na pamet. Ni na koga, ne samo na mene. Naravno, to ne znači povrediti psa - samo ga kazniti!
Ako ne odreaguješ kako treba kad te ugrize, shvatiće da takvim ponašanjem može da ostvari šta želi i nastaviće ga. Osim ako se ti njega ne bojiš![]()
Evo malo moje Brune.
Ono sto sam ja praktikovala kod Lee je sledece, jedem ispred nje, ona gleda i oblizuje se(nikako joj ne dajem ), kad ja zavrsim sipam joj u ciniju granule i kad pocne da jede ja je mazim i mazim, povremeno pomerim ciniju, neki put i uzmem granulice dok ona jede, pa joj iste dam iz ruke!
Nikad nikad nije zarezala na mene, kad uzme kost od Snupija npr. ja kazem pljuni, istog momenta mi da kosku!
Eto to se pokazalo kao dobro!
U coporu jede prvi samo alfa, a pas se navikava na prisustvo nekog i dok jede i nikad nece zarezati!
a moja 7.decembra 7meseca
Lakky pogledaj ih samo