Zlatni Retriver

Te vakcine ja mislim niko da ne koristi jer se psi obicno ne razboljevaju tako cesto od gripa. Preporucila bih ti da ga obavezno vodis na pregled kod veta, da ustanovis da li je osetljiv usled pada imuniteta ili je neki drugi problem u pitanju. Retriveri ne bi trebali da budu osetljivi na hladnocu, oni su potekli ih krajeva koji su hladniji, a takodje im krzno mora da bude jako da bi mogli i zimi da uskacu u vodu kada treba da ulove tj donesu divljac.
Koliko ti je star kucov?

evo je jedna moja slika sa gizmom, kada sam isao u njemacku za docek 2000. godine :D
rk54qt.jpg

inace gizmo je uspavam prosle godine, sa svojih 12 ili 13 godina...nisam siguran

Poslednja izmena od moderatora:
Malopre sam slikao Doru kako se sprema za spavanjac,malo smo se prosetali po ovoj hladnoci na obostrano zadovoljstvo....
Juce sam je merio i ja sam zadovoljan,a i ulazi u standard sa svojih 54 cm visine

Prilozi

• Slika060.jpg
    Slika060.jpg
    28,4 KB · Pregleda: 8
Zlatni retriver mojih rođaka izgleda ima displaziju kukova. Već drugu zimu zaredom on njima pada s nogu, mimi's dad ga leči za DŽ jer oni ne stoje baš najbolje sa finansijama već duže vreme. Debljina (on je ala alava, svinja jedna, a komšije ga hrane preko ograde) mu je samo dodatno opteretila zglobove, a oni ne bi da se zameraju sa komšilukom... Na kraju balade strada samo pas. Eto, morala sam to da podelim s vama. Teško da će sad moći i snimanje da priušte a kamoli operaciju! Jadan Badi! :(

Mackic jer je tediju tata-copyright fekete domino

Jeste. Sto? Jel znas mozda sta je sa njim? Ja se sa tim ljudima nisam cula bas davno...

@MM
Auu, ako nemaju para ni za snimak namucice se ta kuca bas.:( Onaj kondroin koji kupujem Tediju za podmazivanje zglobova, tj za oporavak hrskavice, kosta hiljadarku, doduse kupuje se jednom u mesec i po, ali je svejedno skup. A i trebali bi da ga bace na djetu, za retrivere sa displazijom nema nista gore od debljine. I da ga setaju sto vise, a po mogucstvu vode na plivanje. Koliko je star pas?

Ma relativno je mlad, ima možda 3-4 godine. :( Ja sam im, kad sam ga prvi put videla, rekla da moraju kako znaju i umeju da ga dovedu na neku normalnu kilažu ali ne vredi, oni neće da se zameraju s komšijama. A tako su sad uleteli sa nekom porodičnom fabrikom, još uvek imaju samo troškove, nisu se još ni na pozitivnu nulu vratili, Badi im je praktično na poslednjem mestu što se tiče finansija. Mi im prosledimo lekove da se malo oporavi i digne na noge ali to nije rešenje, bar ne na duže staze. Ovo je već druga zima kako on muči muku sa zglobovima.

Kao na primer tebi Laki...:lol::lol:

Ozbiljno, pas ce im propatiti najgore ako vec sa cetiri godine ne moze da stoji na nogama. Ako ga vec komsije hrane neka onda oni prestanu pa tako dobiju neki balans u njegovoj ishrani, ili neka ga vode na sto duze setnje.
Znam da ti MM ne mozes mnogo tu da uradis, ali ako budes u prilici barem im provuci kroz usi to da ce psa na kraju morati da uspavaju kada vise ne bude mogao uopste da stoji na nogama, a to ce se u njegovom slucaju desiti verovatno sa nekih 7-8 godina.

Ma on već drugu zimu zaredom stoji samo zahvaljujući kortizonima i analgeticima, tuga jedna. A komšije ga hrane bajatim hlebom i ostalim glupostima koje recimo moj Gizmo ne bi ni onjušio tako da bi kvantitativno zadovoljavajuća ishrana u njegovom slučaju kvalitativno bila katastrofalna. Predložiću im da ga uspavaju ili poklone, ko zna, možda umesto Bojaninog tj. Ebikinog ženskog šteneta dobijem odraslog mužjaka srodne rase! :D Šalim se, šta bih ja s njim?! Milica ga obožava ali bi ga non-stop gnjavila, onda, on je nevaspitana dvorišna džukela koja bi mi prevrnula kuću naglavačke a ne bih imala srca da ga ostavim u dvorištu... I + što je to američki tip, ogroman je i jak je kao vo! Naravno, kad je dobro.

Hm, pa ako bi ga uzimala imala bi tu posla koliko hoces. Ne mislim na to sto bi eventualno rasturio po kuci, vec na njegovo vaspitanje i sl. Ako ima tri godine jos uvek nije kasno da se nauci redu, doduse uz pomoc recimo dresera ili nekog ko se vec godinama bavi retriverima pa da ti kaze kako najbolje da ga naucis sta i kako. Postoji mogucnost da je on u zatvorenom destruktivan zbog nedovoljno setnje i aktivnosti, svi srednje ili vise aktivni psi se tako ponasaju kada ne znaju sta ce sa sobom.
Ako kazes da je krupan onda ga Milica bas mnogo i ne bi ugnjavila, pogotovo sto retriveri stvarno imaju strpljenja za decu.
Ne znam, razmisli, oni stvarno jesu super psi, ali za zapustene primerke treba stvarno biti strpljiv, doduse lakse ces sa zapustenim primerkom retrivera nego recimo terijera.:lol: Hocu da kazem nisu po prirodi tvrdoglavi i brzo kapiraju sta hoces od njih. Stvarno je greota da taj pas doceka starost kod tako rasejanih vlasnika, ali to ne znaci da ti moras sad da izgines zbog njega.

Back