Zlatni Retriver

Najboja Belfina drugarica je starija od nje 2 meseca, ima sada 2,5 godine. Prošle godine je prvi put imala problem sa šepanjem, koji se sredio posle ture glikazamin-sulfata, ako sam dobro zapamtila. Pre nekih mesec dana to joj se ponovilo i veterinar je rekao da ima "problema sa hrskavicom". Vodili su je na snimanje i na dodatni pregled, ali je "dijagnoza" ostala ista. Rekli su im da ne sme da trči, skače i previše se napreže... Meni to i dalje ne zvuči kao dijagnoza... I da li je to što su opisali u stvari displazija? Strašno mi je žao Tare, divan je pas i njih dve se obožavaju... upoznale su se kada je Belfi imala oko 3 meseca i od tada smo ih stalno vodili zajedno u šetnje. A kada su njih dve zajedno, ne vide nikog drugog - ni psa, ni čoveka. Strašno mi je žao i što je Belfi izgubila drugaricu za igru... ni sa kim drugim se ne slaže tako lepo :)

Ovo su njihove slike stare valjda godinu ipo dana, ne mogu sad da nađem novije. Tara je svetlija.

Postoji li neko trajnije rešenje da se psu sa takvim problemom pomogne? Ako ne trajno, onda bar efikasnije...

Jao ne mogu da verujem - pa ista je kao Tedi!:zaljubljena: Jel znas mozda odkle su je uzeli?

Po svemu bih rekla da jeste displazija, ali ako su je vec vodili na snimanje to bi trebalo da se videlo i da im kazu koji je stepen. Problem sa zglobovima se ne javlja samo na jednoj nozici, ako su zaista samo zglobovi problem onda bi trebalo da je svaki zglobic boli, a ne samo jedna noga. U svakom slucaju treba da joj daju glukozamin redovno jer ako su joj kukovi losi trebace joj nesto sto obnavlja hrskavicu. Postoji onaj glukozamin sulfat koji se kupuje u bocici, ne znam tacno koliko ima kapsula, ali od toga je mnogo bolji kondroin forte koji dajem Tediju. Tu ima 40 tableta, daje se jedna dnevno, i tu ima mnogo veca koncentracija glukozamina, moze da se desi cak duplo. Za pocetak im reci da joj snime kukove, ukoliko vec nisu, i da obidju veterinare (mozda ne bi bilo lose da pocnu sa veterinarskim) da se ustanovi da li je displazija i koji stepen. Ako jeste onda neka pocnu sa ovim lekicem i sto duzim setnjama i plivanjem. Ne treba bas da je drze kao invalida, nije preporucljivo da preterano skace ali sto se tice igre sa tvojom Belfi neka je puste, nece se osakatiti u igri. Bitno je samo da je ne vode na trcanja, da je ne teraju da preskace prepreke, da joj bacaju lopticu u nedogled i sl. Ovako ona kada se igra znace sama kada je dosta.

Kao na primer tebi Laki...:lol::lol:

Ozbiljno, pas ce im propatiti najgore ako vec sa cetiri godine ne moze da stoji na nogama. Ako ga vec komsije hrane neka onda oni prestanu pa tako dobiju neki balans u njegovoj ishrani, ili neka ga vode na sto duze setnje.
Znam da ti MM ne mozes mnogo tu da uradis, ali ako budes u prilici barem im provuci kroz usi to da ce psa na kraju morati da uspavaju kada vise ne bude mogao uopste da stoji na nogama, a to ce se u njegovom slucaju desiti verovatno sa nekih 7-8 godina.

Pa sto da ne :D....bilo bi nam super :super:

on je nekada tako tvrdoglav, da nece da me poslusa, a nekad je tako poslusan da je i sam ponosan na to.ponekad me izbije iz cipela i dok ga malo ne lupnem ne popusta od onog sta je nauimio, npr. jedan dan se super ponasa, zove da ide van da vrsi nuzdu, a ponekad ide po kuci i mokri tamo gdje stigne.ne kontam ga!

on je nekada tako tvrdoglav, da nece da me poslusa, a nekad je tako poslusan da je i sam ponosan na to.ponekad me izbije iz cipela i dok ga malo ne lupnem ne popusta od onog sta je nauimio, npr. jedan dan se super ponasa, zove da ide van da vrsi nuzdu, a ponekad ide po kuci i mokri tamo gdje stigne.ne kontam ga!

pa i moj isto tako imas li neku sliku od tvog psa?;)

Back