Zivot?! Sta to bi?

za unsaie, uan lov :heart:

72034601.Jc4KhlzP.bigsig.gif

koliko god ti htela da misliš da je tako, ne promovišeš ti Limu, ti od toga nemaš ništa, nije ti ona guru
neg' želiš kazati "svetu" da ličiš na nju, odnosno da želiš da ličiš na nju/želiš da drugi misle tako

a na forumima će uvek biti onih koji stvarno nemaju život
onih koji su stvarno tu samo da se zezaju/nešto nauče/pročitaju
i onih koji samo posmatraju
...

Ovo je do sada najpametnije sto sam procitala ovde...Tj...najistinitije...

Da ti moras od svoje plate platiti rezije i ostale troskove zivljenja, bila bi i ti na forumu i pisala postove. Izlazak u svet bi ti bio park ili neka hartava birtija.

Lako je kad tata gurne novce u dzep i kaze "sine idi se provedi".

Dakle ti hoces da kazes da ljudi koji po ceo dan vise na forumu zaradjuju pare zato sto to rade?! Ne moras da budes multimilioner pa da se umesto blejanja po forumu odlucis da procitas knjigu ili izvedes psa u setnju ili vidis se sa nekim dragim?!

Nisam znala gde da otvorim temu ali posto je u pitanju zivot...
Nego da krenem...
Posmatram s vremena na vreme (na svakih 2-3 mozda i vise meseci) pojedine likove koji borave na forumu a imaju preko 4, 5, 6 pa cak i mnogo vise hiljada postova i pomislim..."Boze, ko su ti ljudi?Da li oni imaju svoj zivot? Sta je njihov problem kad umesto da izadju u svet i zive (kako Andricu kaze cale na kraju EX-PONTOa) baljezgaju po forumu i promovisu se kao velike jebacice, jebaci, sveznajuci intelektualci itd..."
Pa me zanima da li je u pitanju sindrom 'nesigurnosti da se zivi u stvarnom svetu, komunicira, raspravlja pa cak i svadja sa stvarnim ljudima' ili forum zaista ima neku car koja stvarni zivot cini dosadnim i trivijalnim a koju ja nisam otkrila... i verovatno nikada i necu...:heart:

ko bre pusta ove nove da dolaze i prave se pametni...i ponavljaju jednu te istu zvaku....dok i sami ne postanu deo kulta :twisted:
ou je ali taj sindrom ja sam pametna vi ste glupi i dosla sam to da vam kazem :lol:

Meni je glupo kada se na raznim forumima pojavi neko ko pocne da moralise i iznosi stavove tipa internetje glupost,zivite pravi zivot.Mislim,u redu,svako ima pravo na svoj stav i dosta toga je tacno u tom stavu pogotovo s obzirom u kakvom vremenu zivimo,ali ako neko ne ume da podvuce granicu i provodi previse vremena za netom,njegova greska i njemu ce se obiti o glavu.Ne vidim ja da je internet bas toliko negativna stvar,pa koliko je samo uz njega poboljsan protok informacija,danas za svaku stvar mozes pronaci opis,samo treba da malo googlujes.Sto se tice raznih vidova internet zabave i komunikacije,ne vidim sta tu ima lose,covek dolazi u priliku da komunicira i razmenjuje misljenja sa osobama sa kojima realno da nema ovakvih mesta nikada ne bi dolazio u dodir.Zatim,ne treba zaboraviti ni koliko su se ljudi otudjili u poslednje vreme,pa u tom realnom svetu koji pojedinci potenciraju vlada zloba,zavist i podsmeh i coveku je sve teze da se negde oseca prihvacenim.Mnogi to zele,ali jednostavno ne dobijaju priliku,okruzenje ponekad ume da bude surovo.I sto takvi eventualno ne bi nasli nekog sebi slicnog ovde ili na nekom slicnom mestu?
Druga je stvar sto pojedinci zloupotrebljavaju cinjenicu da drugi ne znaju ko stoji iza njihovog nika pa se bahate,prostace i koriste priliku da lece svoje komplekse i frustracije.
Ima nas raznih,a covek se najbolje u danasnje vreme snalazi ako balansira negde u sredini,naravno drzeci se nekih osnovnih ljudskih principa.
Naravno da treba izaci napolje,prosetati se,biti fizicki aktivan,imati neki hobi,prijatelje,ali nije lose i ako se na forumu,internetu drzimo nekih nasih sitnih rutina,uobicajenih sitnica koja nam pruzaju odredjenu vrstu zadovoljstva.A u svemu treba imati meru i znati povuci granicu kada god je to potrebno.
Jos je stari Konfucije rekao " da se covek najbolje vlada ako ide srednjim putem".;)

Pa uvek je bolje komunikacijom nekoj osobi objasniti da se ne slazes sa njom.Nekom ne mozes promeniti misljenje,ali vazno je izneti svoje argumente.To sto neko nema postovanja prema tvojim zeljama i afinitetima,njemu sluzi na cast.

Ti bi da se zezas,a istovremeno trpis teske bolove jer te nesto zabole.:lol:
Bas zamrsena situacija.:think:
Pa budimo realni, nemasx nikakwih koristi od foruma. ali isto tako i u rl, izlasci drustwo uglawnom- smaraju. Forum ti je tu negde po niwou smora. Nije neka pwrewelika razlika, poenta je samo da balansirasx forum i rl. Ali swe ti isto dodje. Same old same old. Inacxe prawi zhiwot je malo wishe zanimljiw waljda, posto ima wishe mogutjnosti xD

Pa nemas sta da poredis forum,to jest net sa pravim zivotom,jer je i bitisanje na internetu samo deo zivota.Kratko i jasno i nema tu nikakvog razgranicavanja.Svako radi ono sto zeli,jedino ne valja da neki segment zivota uspostavi totalnu dominaciju nad drugim.
A sto se tice koristi od foruma,pa ja ne znam Bratislave kakvu ti to korist ocekujes?:think:

Pa nemas sta da poredis forum,to jest net sa pravim zivotom,jer je i bitisanje na internetu samo deo zivota.Kratko i jasno i nema tu nikakvog razgranicavanja.Svako radi ono sto zeli,jedino ne valja da neki segment zivota uspostavi totalnu dominaciju nad drugim.
A sto se tice koristi od foruma,pa ja ne znam Bratislave kakvu ti to korist ocekujes?:think:
Ja uwek gledam korist. imasx razlicitih bioloskih i primarnih koristi tipa
1) Iluzija drugarstwa
2) Ljubaw
3) Prosiriwanje socijalne motji
Tako npr imasx owde dileje koje se brane medjusobno preko foruma, imasx kao prijatelje net. imasx kao ljude koji imaju neku motj z:D
Owe tuzne moderatore :hahaha:. Oni npr owde imaju direktnu motj da twoj net zhiwo-ugase z:D.
Narawno swe je to mnogo losxije nego u rl. U rl uglawnom owi sto su jaki na forumu- su mentoli u rl. To je jednostawno tako, balans.
Inace forum je fiktiwno odwojen od rl, dok je sustinski powzan

Nisam znala gde da otvorim temu ali posto je u pitanju zivot...
Nego da krenem...
Posmatram s vremena na vreme (na svakih 2-3 mozda i vise meseci) pojedine likove koji borave na forumu a imaju preko 4, 5, 6 pa cak i mnogo vise hiljada postova i pomislim..."Boze, ko su ti ljudi?Da li oni imaju svoj zivot? Sta je njihov problem kad umesto da izadju u svet i zive (kako Andricu kaze cale na kraju EX-PONTOa) baljezgaju po forumu i promovisu se kao velike jebacice, jebaci, sveznajuci intelektualci itd..."
Pa me zanima da li je u pitanju sindrom 'nesigurnosti da se zivi u stvarnom svetu, komunicira, raspravlja pa cak i svadja sa stvarnim ljudima' ili forum zaista ima neku car koja stvarni zivot cini dosadnim i trivijalnim a koju ja nisam otkrila... i verovatno nikada i necu...:heart:

šta se to tebe uopšte tiče...svako ima svoj izbor....ti ćeš možda satima da zujiš
po kafićima i buticima, da maltretiraš konobare..i devojke koje rade u tim istim
buticima...da ogovaraš drugarice ili fraere...i šta sad ti kao imaš ispunjen život...
.:worth:

većina od nas ima i porodicu i posao..i hiljadu i jednu obavez dnevno..ako je naše
zadovoljstvo da budemo ovde par sati dnevno...da se smejemo, družimo, naučimo
po nešto....koji je tvoj problem, kad na to gledaš kao na nešto ružno...da li je tebe
neko silom naterao da se prijaviš na forum...i provodiš vreme tu, čitaš naše "nebuloze", ili
si svojevoljno ovde......ne razumem šta je poenta tvoje price.....
:heart:

Poslednja izmena od moderatora:

Back