Заједнички живот

Da, upravo tako. Muškarci više teže za zajedničkim životom. Ima par razloga zašto je to tako.

Nije samo da teže podnose nego su u tom samačkom životu nekako više rasterećeni obaveza.

Dakle, mislis da muskarci teze podnose samocu?
Ja mislim da to nema veze sa polom.
Toliko je faktora koji bi uticali na to...
Zasto je neko sam?
Osnovno.

Када навикнете на комодитет слободе у свом животном простору и времену, како се одлучите за заједнички живот са партнером?
Тешко, лако...никако?

Мени је ово идеално решење :D
ne mora da živi na vratima pored mene, može stalno da dolazi da pozajmljuje šećer ili kafu...
može i nekoliko blokova dalje.sigurnije je.

Када навикнете на комодитет слободе у свом животном простору и времену, како се одлучите за заједнички живот са партнером?
Тешко, лако...никако?

Мени је ово идеално решење :D

Са годинама расту негативне стране људске личности па се тако теже одлучују за заједнички живот, не зато што се то не би могло извести, него једноставно саможивост, шкртост, себичност и остало постаје епицентар живота.

Da, slažem se.

Mnogi misle da je individualnost uspeh i hrabrost ali većinom je ta njihova individualnost u stvari samo samoća. Ne samo samoća, nego prvo strah da se upuste u zajednički život, a zatim sebičnost da svoje vreme i svoj prostor podele sa drugom osobom.
posle dva upuštanja u zajedničke živote
ukupno trajanje 33 godine
sada silom prilika imam svoje vreme i svoj prostor.
i nekoga na drugoj adresi
i shvatam to je bolje nego sedmica na lotou
volim momente u samoći više nego vazduh koji dišem.
to naravno ne znači da sam izvitoperena usedelica sebična i samoživa
nego znači
od mene to bi bilo sve od zajedničkih projekata sa istom adresom istim krevetom i istim Tv aparatom..

Са годинама расту негативне стране људске личности па се тако теже одлучују за заједнички живот, не зато што се то не би могло извести, него једноставно саможивост, шкртост, себичност и остало постаје епицентар живота.
kod mene su negativne strane ljudske ličnosti narasle ko testo za krofne :lol:

саможивост, шкртост, себичност и остало постаје епицентар живота.
Истина али све ово је углавном последица деценија несебичности, емпатије, подређивања себе другима.
Тако да дође време за успостављање баланса.:D

Истина али све ово је углавном последица деценија несебичности, емпатије, подређивања себе другима.
Тако да дође време за успостављање баланса.:D

Пре бих рекао да је то понашање везано за жене које немају способност да стану иза својих погрешних одлука, па онда лече повређене сујета на другоме.

Različite su navike, vaspitanje, karakter, kod ljudi. Ja bih na primer probao sa nekom ženom, pa Bože moj. Ako ide super, ako ne, svak svojim putem. Ne može ništa nazor. Ipak je zajednički život, da li u braku ili van njega, set kompromisa, koje dve osobe, neću reći da moraju, ali bi bilo lepo da usklade, kako bi se postigao balans i neka zlatna sredina. Ja bar tako gledam. Ne bih nikad vršio pritisak, nad nekom ženom. Nije fer. Treba poći od sebe. A komoditet u punom kapacitetu, može jedino da se ima, ako je osoba sama. Sve drugo je doza ograničavanja i pritiska.
Zato kada ode na posao, a ti nisi na pučini...sloboda! 😁😆😆😆

Moram da priznam da sam sa godinama sve bolja i bolja. Bitno je da nađeš partnera u istom ritmu, da voli isto što i ti. Ili bar da ima poklapanja. Tipa, oboje volite svirke. Ili dobro vino. Imate zajedničku pasiju. Ili neke odvojene pa svako u svom svetu srećan. Kada ste odvojeno, imate punjenja, zajedno imate nežnost i sve što uz to ide. Zar nije dobro?

Back