Zenonov paradoks

Ne cekaju ga nikakve tacke . . .
Nego je taj bogalj od coveka zarobljen unutar svog uma i nema osecaj za nista fizicko.
Ako si ti neodlucan, tj. ako ne mozes da izaberes velicinu koraka, onda ti nikada neces napraviti korak.
Ne zato sto je to nemoguce vec zato sto si neodlucan.
Tako i taj tvoj lik.
On samo sedi i pokusava da pronadje najmanji korak koji moze da napravi.A tako nesto ne postoji . . . jer da bi rekli da je nesto najmanje mora da postoji neki skup vrednosti. A ovde tog skupa nema. Nego ima samo tog algoritma kojim on racuna polovinu od date razdaljine.

Не покушава нико да пронађе најмањи корак који може да направи, није ово психологија и физиологија, већ се ту размишља о путу који такав човек мора прећи из тачке А у тачку Б. И шта га на том, путу чека.

А чекају га тачке у КОЈИМА МОРА БИТИ и које МОРА ПРЕЋИ. Као што мора једном бити у тачци на половини пута мора бити и у свакој тачки половине следеће етапе. А као што Зенонов парадокс показује тим тачкама у којима мора бити и које мора прећи нема краја. Самим тим такав човек мора закључити да је за њега кретање немогуће. Јер не може направити ни један корак. Прећи ни једну једину етапу ма колико она мала била.

Poslednja izmena:
Јел да повећам још мало фонт " ЧЕКАЈУ ГА ТАЧКЕ КОЈЕ МОРА ПРЕЋИ на том БУДУЋЕМ путу." Јер очито не видиш добро.

Tačke ti po mozgu Ozi...U stvarnosti niks tačka!:hahaha:
U stvarnosti je Šredingerova mačka svaki dan,nisi ni svestan šta si,od čega si,kakav si i ostalo...
Čak ni koliko rupa na sebi imaš...
Uči Russellovu matematičku logiku,danas ni jedan pravi filozof više se ne usudi da prozbori bez znanja o istoj!
Nije više Organon Očenaš,već ta ozbiljna logika skupova,binarnih sistema i lingvistike podređene prihvatljivim sintaksama.
Gde ti živiš,u kojoj praistoriji...
Parmenidovo jedno nije izdržalo silogizam,a ,recimo,savremena euklidska geometrija ne može da izdrži realitet Hilbertovog
prostora...Je li ti misliš da su to klikeri?

- - - - - - - - - -

E da...Borka ima novu virtuelnu knjigu posvećenu nesaznajnosti nepostojeće stvari po sebi...
Eto ti teme za tvoju Šopi mozgologiju...:mrgreen:

Cekaj....

Ti nisi hteo da pises na onoj drugoj temi da bi ovo bila tvoja tema.
Ko onda pridaje znacaj temi na f a ne temi.

Meni Oziman ima smisla, jer on je jedna struja ljudskog razmisljanja....koja nije dogmaticna kako se cini....plete mrezu...

A Zenonov paradoks mi je prikaz kako neoprezni ili glupi ljudi mogu da pogrese.
Ima tu jos jedna stvar....razmisljanje usled vaspitanja....
Ovo da se put ceo podeli na 2 je tako cesto kad roditelji sabotiraju svoje dete, pa ono kad postane covek, iako je inteligentno i intelektualno puno informacija mnogo vise od roditelja, ono traga za uzrocima neuspeha....

Ali kad ljudi razmisljaju , oni razmisljaju samo na svoj nacin, pa im onda tudje razmisljanje koje nije materijalisticko, sklono moci bilo nad prirodom bilo nad ljudima, onda ispada paradox...

Не покушава нико да пронађе најмањи корак који може да направи, није ово психологија и физиологија, већ се ту размишља о путу који такав човек мора прећи из тачке А у тачку Б. И шта га на том, путу чека.

Ne zanima mene sta ti mislis da jeste nego sta stvarno jeste.
A ono sto stvarno jeste to je da taj tvoj bogalj od coveka ne radi nista osim sto trazi najmanji korak.
Mozes ti da negiras koliko hoces. Prosto me ne zanima.
Mene zanima realnost, ne tvoj mozak.

Ako hoces da predjes iz tacke A u tacku B ti moras da napravis odredjeni broj koraka.
Tako realnost funkcionise.
Takodje, moras da odaberes kako ces da koracas.
Ako ne mozes da odlucis kako ces da koracas, onda ces ti cupkati u mestu.
Sto nikako ne dokazuje da je nemoguce koracati.

А чекају га тачке у КОЈИМА МОРА БИТИ и које МОРА ПРЕЋИ. Као што мора једном бити у тачци на половини пута мора бити и у свакој тачки половине следеће етапе. А као што Зенонов парадокс показује тим тачкама у којима мора бити и које мора прећи нема краја. Самим тим такав човек мора закључити да је за њега кретање немогуће. Јер не може направити ни један корак. Прећи ни једну једину етапу ма колико она мала била.

Ne, cekaju ga koraci koje mora da napravi, a svaki korak je pomak stopala s jednog mesta na drugo sto znaci da svaki korak menja tacku tj. mesto na kojem se jedno stopalo nalazi.
Uradicemo eksperiment.
Polazim od svog kreveta. Krecem se ka vratima. Brojim korake.
Jedan, dva, tri, cetiri nejednaka koraka.
Eto ti bato, vidis da je moguce kretati se tackama?
Sta je tacka u ovom kontekstu ako ne mesto na kojem se moje stopalo nalazi?

Ti si bato pomalo zarobljen unutar svog uma.
Nemas nikakav kontakt sa spoljasnjim svetom.

Tvoj problem je sto ti ne polazis od opazaja.
Ti si zarobljen unutar apstraktnog.
Tvoje apstrakcije nemaju nikakve veze s opazenim.

Ti si verovatno tupson koji smatra da racionalizam (tj. razmisljanje) nema veze s empiricizmom (tj. opazanjem.)
Mislis da je moguce razmisljati mimo opazenog.
Mislis da opazaji nisu temelj svakog razmisljanja.

Ti se malo gubis zato sto mislis da izmedju svake dve tacke postoji "beskonacni" broj tacaka.
A ja sam vec rekao da je pojam "beskonacno" besmislen.
Nema bato.
Broj tacaka je konacan.
Izmedju svake dve tacke postoji konacan broj tacaka.
Ne mozes da nadjes srednju tacku izmedju bilo koje dve tacke.
Mozes samo da zamislis u svom mozgu.
U realnosti, bato, postoje granice. Postoji minimum i postoji maksimum.

Nedaj bože da mi idealizam paradoks,Patak...
Što ja ne prihvatam da je misaona senzacija stvarnost već slika stvarnosti u ogledalu koje pamti je
stvar prihvatanja praktićnosti sveta i svih implikacija naših doživljaja...
Ne odbacujem svemirski dobitak na svemirskom lotou-život olako-hoću da ga upotrebim kako se snađem!
Idealizam je koristan za razgraničenje tzv,apriorija i praktičnih misli tj. da se vidi jasnije gde ne treba zažditi...:mrgreen:
Volim i ja da premećem misli i da se igram šta bi bilo kad bi bilo...;)
Ali ,za ozbiljnog čoveka,praktično umovanje je prioritet!
Pićkuliranje da ispadneš pametan? Pih...Više volim (u realu) da me smatraju naivnim i priglupim,,,Trudim se...:mrgreen:

Nedaj bože da mi idealizam paradoks,Patak...
Što ja ne prihvatam da je misaona senzacija stvarnost već slika stvarnosti u ogledalu koje pamti je
stvar prihvatanja praktićnosti sveta i svih implikacija naših doživljaja...
Ne odbacujem svemirski dobitak na svemirskom lotou-život olako-hoću da ga upotrebim kako se snađem!
Idealizam je koristan za razgraničenje tzv,apriorija i praktičnih misli tj. da se vidi jasnije gde ne treba zažditi...:mrgreen:
Volim i ja da premećem misli i da se igram šta bi bilo kad bi bilo...;)
Ali ,za ozbiljnog čoveka,praktično umovanje je prioritet!
Pićkuliranje da ispadneš pametan? Pih...Više volim (u realu) da me smatraju naivnim i priglupim,,,Trudim se...:mrgreen:

nisi ti dzaba stavio macku na nik
prava sredingerova macka. uvek i jeste i nije. i na noge se docekaj
i tamo i ovde i gde god se moze biti.

jednom je tuki rekao da zenema filozoriranje sluzi samo da budu estetski dopadljivije, ja bih dodala da musskarcima sluzi kao produzetak tuk.., ovaj za hebeni animalisticki drustveni 'uspeh' kad ovaj spomenu 'prakticnu pamet', odmah mi se crvena lampica upali
povremeno mi se zgadi sve i svi, a nisam sklona depresiji...valjda od vrucine:(

Jel bese Aristotel rekao da je dobro kad se odvoji od materijalizma, tj ideJalizam kad povuce , jer onda se uvek razviju neki instrumenti demagogije ali ih potreba da budu uverljivi najaktivnijim neznalicama cini ponekad vrednim izvorom za nesto konkretno i vredno...tako je i nastala logika...

Tako da paradoxi treba da sluze da se iz njih uoce gresle plebsa, ili greske celog covecanstva, ali nikako da postaju ideja vodilja, pa da svi staju ispred Busa i kazu, eve ti ga na treba da predjes pola , pa jos pola do mene, pa pola od pola, i nikad me neces zgaziti i udariti....

Ono sto me zabrinjava je to sto je zelja da se pokazu , izmere pred mediokritetima koji imaju najvecu brojku i glas, ceo sistem automatski prelazi iz prosejavanja smeca u uzdignuce demagogije tj laznog a prihvatljivog...

Tekovina demonkratije...i bez toga se ne moze....
Zato kad iko kaze, fer je ako svako kaze svoje misljenje, ucinio je zlocin nad istinom.

Istina nikad nece izlaziti iz vecine usta, niti bi ista bilo otkriveno da se vecina pitala...
I umesto da zenonove igrarije budu dokazni primer da treba zajahati mnostvo i ici drugim putem, odjednom se iz ciste zabave i zaebancije radi na dekadentnoj kreativnosti kao prikazu kreativnosti...

Bas kao sto perverzna ljubav nije ljubav, vec je alat za neke druge porive, a ne samo varijanta ljubavi....to postaje vidljivo i ako se zamene uzroci i posledice tvrdice se da razne patologije obavezno idu uz ljubav i onda se ide na trzisno ubedjivanje plebsa da je ok da su svi ludi i poremeceni...

Sto kaze jedna studentkinja, pa zar svako nema HPV virus, ja ne znam nikog ko nema....
A sa druge strane, ja ako se pravim mutav i samo gledam ljude kao humana stvorenja, ne znam nikog ko ima, jer svi taje, a pola ih nema stvarno...

- - - - - - - - - -

Zakljucak, nije Svet privid, nego je LJudski svet privid, ljudi tako sto ne pustaju drugacije nacine misljenja, jer ih ne razumeju, cine ljudski svet prividom...

Cela priča o Zenonovom paradoksu dokazuje samo da je kretanje nemoguće misliti kao bilo šta drugo osim promene beskonačno mnogo pozicija, tj. prikazuje ograničenost mozga koji je sposoban da analizira fizičku stvarnost samo kao stanje, a ne kao promenu.

Oziman možda to i kapira (mada sumnjam da on zaista bilo šta kapira), ali ne ume da objasni, već samo ponavlja kao papagaj nešto što je pročitao u nekoj knjizi.

nisi ti dzaba stavio macku na nik
prava sredingerova macka. uvek i jeste i nije. i na noge se docekaj
i tamo i ovde i gde god se moze biti.

jednom je tuki rekao da zenema filozoriranje sluzi samo da budu estetski dopadljivije, ja bih dodala da musskarcima sluzi kao produzetak tuk.., ovaj za hebeni animalisticki drustveni 'uspeh' kad ovaj spomenu 'prakticnu pamet', odmah mi se crvena lampica upali
povremeno mi se zgadi sve i svi, a nisam sklona depresiji...valjda od vrucine:(
Zar zaista misliš da sam samo racionalni robot?!
Znam ja i da se smejem,umiljavam,zaplačem,zagrlim...
Tuki može i da otpadne-i ovaj i onaj-ništa to, značajno ,ne menja...
Najveći užitak je kad za vedre noći sedimo u bašti kafea,gledamo (ekipa)zvezde i glasno zamišljamo kako žive bića na njima...Ko to nije
prošao,ne zna šta je lepota maštanja i mudrovanja...

kreptoman:
Oziman možda to i kapira (mada sumnjam da on zaista bilo šta kapira), ali ne ume da objasni, već samo ponavlja kao papagaj nešto što je pročitao u nekoj knjizi.

Najcvrsci dokaz da nesto razumes jeste sposobnost da to objasnis.
U suprotnom mozes da znas intuitivno, na osnovu osecaja, ali to nije to.

Tako da, oziman svakako ne razume o cemu prica.
On je samo papagaj koji ponavlja zakljucke.

Cela priča o Zenonovom paradoksu dokazuje samo da je kretanje nemoguće misliti kao bilo šta drugo osim promene beskonačno mnogo pozicija, tj. prikazuje ograničenost mozga koji je sposoban da analizira fizičku stvarnost samo kao stanje, a ne kao promenu.

Sta podrazumeva "promena beskonacno mnogo pozicija"?

Kretanje nije nista drugo nego promena mesta.
Promena nije nista drugo nego sukob izmedju generalizacije opazaja i stvarnosti.
Generalizacija opazaja je kada ocekujemo da ce opazaj pojaviti u nekom trenutku u buducnosti.
Stvarnost je kada se taj trenutak dogodi.
Sukob je kad ono sto se u tom trenutku dogodilo nije ono sto smo ocekivali.
Naprimer, recimo vidim belu loptu u nekom trenutku i onda generalizujem da ce i sutra biti bela.
Dolazi sutra, bacam pogled na tu loptu i umesto bele lopte vidim crnu loptu.
Kazem sebi "u jbt, ova lopta se promenila".

Promena mesta, tj. kretanja, bi onda bio sukob izmedju generalizacije mesta i stvarnosti mesta.
Recimo, vidim loptu u bazenu i onda generalizujem da ce i sutra biti u bazenu.
Dolazi sutra, trazim loptu, gledam nema je u bazenu, kad ono, ona u tudjem dvoristu.
Kazem sebi "u jbt, ovi mi ukrali loptu".
Dobro to bas nije najbolji primer kretanja ali kontas sta hocu da kazem.

O tome sam pricao sa Ljubom na temi o spasu civilizacije.
Naime, kretanje postoji samo na visem nivou apstrakcije -- na nivou generalizacije, ekstrapolacije, modela realnosti, predvidjanja, kakogodhocesdaganazoves.
Na nivou opaza -- a to je najnizi nivo apstrakcije -- toga nema.
Nema ni kretanja a nema ni kretaca.
Na najnizem nivou apstrakcije ima samo dogadjaja.
Kao sto je Dejvid Hjum zapazio.

У свoјим објашњењима ослaњам се нa непосредно и посредно искуство а не на празне апстракције, као што се лепо може видети на овој теми где сам нацртао о чему се ради у Зеноновом парадоксу.

Да поновим и теби тај експермент јер сумњам да си га регистровао а кључан је за разумевање.

Узимимо фантастичну ситуацију у којој неко никада није ходао и изненада
је напрасно дошао до свести.
Такав се сада пита да ли је за њега могуће кретање?

Он се дакле никада није кретао и док мирује размишља... ништа друго.

Сада, приликом таквог размишања он ће доћи до оваквог закључка .

Ako moram sada ustati i otici do vrata moje sobe. Moram preci onu tacku koja je bas na polovini izmedju mene i vrata. Kada dodjem do te tacke ceka me jos jedna tacka na polovini. Kada dodjem do te tacke... smanjio sam put..ali me polovina opet ceka.
Mogu se pribliziti vratima na razdaljinu od metar...moram opet preci onu tacku na pola metra.
Mogu se pribliziti vratim na milimetar, opet me ceka tacka od pola milimetra i tako u beskonacnost...in infinitum. A nikada necu na taj nacin stici do vrata.
Jer moram uvek preci polovinu od sledece razdaljine.

gohar1.gif

Дакле. доћи ће до закључка да ГА ЧЕКАЈУ ТАЧКЕ на свакој половини наредних етапа а КОЈЕ МОРА ПРЕЋИ на том будућем путу. И закључује је да је то немогуће као што парадокс показује. И да је немогуће да се покрене са места јер је сваки корак немогућ. Свака етапа немогућа за прелажење. Не етапа на крају пута ...НЕГО НА ПОЧЕТКУ!

Наравно, он ће покренувши се прећи тај пут о коме је размишљао..... али тиме ће и схватити да прешавши га није прелазио линију и да се ДЕСИЛО НЕШТО ДРУГО.

Шта друго?... Епа то је и друга тема.

Од овога сумњам да је могуће јасније објаснити.
Није ту проблем објашњење већ сама тема која се објашњава а која се усуђује да у темељу напада нечија утувљена мишљења о свету и животу. Такву дрскост и јерес препaрирани ум не може да свари. Одатле механизми одбране. Пре свега игнорисање , потискивање или једноставно не примећивање.

Као што каже Шопенхaуер:
"U glavi u kojoj je jednom nasla mestа neka hipoteza, ona od tada na dalje zivi zivotom slicnom zivotu
nekog organizma koji od spoljasnjeg sveta prima samo ono sto mu je korisno i homogeno. Nasuprot tome, ono sto
mu je heterogeno i stetno nikako ne pusta k sebi, iIi ga, ako silom pridje, ponovo odbacuje i ne okrnjivsi ga."

Poslednja izmena:
oziman:
Од овога сумњам да је могуће јасније објаснити.

Ti nisi nista objasnio.
Ti si samo izneo zakljucak.

To sto ne znas da nam opises precizno nacin na koji si dosao do tog zakljucka samo nam govori da ti nisi svestan -- da ne znas -- kako si do njega dosao.
Sto nije nesto cime bih se ja licno, da sam na tvom mestu, hvalio.
Ali ti si besraman tako da . . .

Није ту проблем објашњење

Problem je u tome sto ti iznosis gluposti i sto izbegavas da se preispitas kako bi sam sebi potvrdio, ne samo nama, da ono o cemu pricas nisu gluposti.

већ сама тема која се објашњава а која се усуђује да у темељу напада нечија утувљена мишљења о свету и животу

To je neko tvoje objasnjenje zasto drugi ne usvajaju tvoj nacin razmisljanja.
To tvoje objasnjenje, medjutim, nema veze s realnoscu.

Одатле механизми одбране. Пре свега игнорисање , потискивање или једноставно не примећивање.

To je ono sto ti radis ali sto ne mozes da prihvatis te ga projektujes na druge.

Sopenhauer:
"U glavi u kojoj je jednom nasla mestа neka hipoteza, ona od tada na dalje zivi zivotom slicnom zivotu nekog organizma koji od spoljasnjeg sveta prima samo ono sto mu je korisno i homogeno. Nasuprot tome, ono sto mu je heterogeno i stetno nikako ne pusta k sebi, iIi ga, ako silom pridje, ponovo odbacuje i ne okrnjivsi ga."

Savrseno te je opisao Sopenhauer.

iz zenonovoh paradoxa mogu izvuci najmanje 3hipoteze

1).problem aksiomatske prirode (tacka), sledi da mora da postoji najmanji nedeljiv deo 'materije

2) da ne postojii elementarna cestica i onda operisemo samo sa 'beskonacnim' velicinama , gde 2 beskonacnosti krate, pa se desava' kretqnje (ovo bi otvorilo gomilu novih paradoksa)

3) ozimanovo resenje da se 'kretanje' ne desava'

Zapitaj se sta uopste znaci da se kretanje ne desava.
Sta to konkretno oziman negira?
Posto je ocigledno da je kretanje moguce tj. ja mogu da predjem put od mog kreveta do mojih vrata.
On sam kaze da je to ocigledno.
Tako da, postavlja se pitanje sta to oziman negira.
A da bi to razumeli moramo otici kod pokojnog Zenona.
Sam oziman nam nece biti od pomoci.
On je bubalica . . . memorise tudje zakljucke pa ih samo ponavlja.

U Zenonovom smislu, iskaz "kretanje se ne desava" znaci da je nemoguce preci put izmedju bilo koje dve tacke zato sto izmedju svake dve tacke postoji "beskonacan broj" tacaka.
Pitanje je sada sta on time negira.
Znamo da kretanje, onakvim kakvim ga opazamo, ne negira.
Svako od nas -- pa i sam Zeno -- moze (ili je mogao) da predje put od bilo koje tacke A do bilo koje tacke B.
Ono sto on negira je prosto to da je put izmedju dve tacke koji je sacinjen od "beskonacnog broja" tacaka moguce preci.
Prostim recima, da je moguce preci iz jedne tacke u drugu ukoliko je svaki nas korak jednak polovini preostalog puta.
To je sve sto Zenon negira.

Medjutim, Zenon i drugari zele to negiranje da prosire.
Da negiraju jos nesto osim toga.

Sta to ovi momci zele da negiraju?
Oni zele da negiraju uobicajen nacin na koji koncipiramo realnost.
Tj. ono sto nazivamo naukom.
Recimo, oziman nam ne dozvoljava da na svet oko nas gledamo kao na sekvencu dogadjaja.
Zasto?
Zato sto su dogadjaji diskretni.
Umesto toga, on od nas trazi da mi na realnost gledamo kao na kontinuitet tj. kao na neprekidni, nedeljivi, proces.
Prostim recima, hoce da ne vidimo nista, da ne uocavamo razlike, da budemo slepci kao sto je on tj. bolesno introvertni, povuceni u sebe, da ne radimo nista osim da meditiramo.
Zato sto je on u ovom realnom zivotu gubitnik i zato sto je nesposoban da prihvati da je gubitnik nego se nada nekom zivotu nakon smrti sa kojim je jedini kontakt meditiranje.
Misli ako ukloni sve opazaje da ne postaje slep nego da ulazi u neki transcendentni svet.

Dakle, ono sto oziman negira to su opazaji kao i modeli koje gradimo na osnovu tih opazaja.
On, kao i onaj Ljubo, smatra da su opazaji i modeli koje gradimo na osnovu njih samo "iluzija" iliti "manifestacija" dok je prava realnost meditiranje (tj. slepilo.)

E sad, to je ono sto oziman hoce da negira.
Medjutim, to nije nesto sto Zenonovo zapazenje negira.
To nije nesto sto se moze logicki negirati uz pomoc Zenonovog zapazanja.
Ali jeste nesto sto se moze retoricki -- manipulacijom tudjih emocija -- negirati.

Oziman je kancer.
Ko ne kapira ovo taj ucestvuje u njegovom sirenju.

jednom je tuki rekao da zenema filozoriranje sluzi samo da budu estetski dopadljivije(

Neka si ti pokazala kolika si neznalica u porostak. Od Nicea nisi shvatila ni N. Ne znas kad je on nesto rekao a kad neko drugi, niti sta je to bilo. Jer tvoja glava je suplje bure. Ako postoje zene koje se nazivaju "Niceankama" onda su to sve one koje nisu shvatile ni recenicu od Nicea.

Npr. recenicu u kojoj se kaze da se prava zena bavi literaturom da privuce paznju pravih muskaraca, tj. onih umnijih, jer je ucenost muska osobina. No kad je zena ucena, onda ona nije ni Z od zene. I tako ti mala kreketusa ovde nam podvlacis da nisi ni M ni Z ni D od djeteta, nego neki reptil koji istresa svoje prostakluke.

- - - - - - - - - -

Posto je ocigledno da je kretanje moguce tj. ja mogu da predjem put od mog kreveta do mojih vrata.

U Zenonovom smislu, iskaz "kretanje se ne desava" znaci da je nemoguce preci put izmedju bilo koje dve tacke zato sto izmedju svake dve tacke postoji "beskonacan broj" tacaka.
Svako od nas -- pa i sam Zeno -- moze (ili je mogao) da predje put od bilo koje tacke A do bilo koje tacke B.
Ono sto on negira je prosto to da je put izmedju dve tacke koji je sacinjen od "beskonacnog broja" tacaka moguce preci.
Prostim recima, da je moguce preci iz jedne tacke u drugu ukoliko je svaki nas korak jednak polovini preostalog puta.

Recimo, oziman nam ne dozvoljava da na svet oko nas gledamo kao na sekvencu dogadjaja.
Zasto?
Umesto toga, on od nas trazi da mi na realnost gledamo kao na kontinuitet tj. kao na neprekidni, nedeljivi, proces.
Prostim recima, hoce da ne vidimo nista, da ne uocavamo razlike, da budemo slepci kao sto je on tj. bolesno introvertni, povuceni u sebe, da ne radimo nista osim da meditiramo.
Zato sto je on u ovom realnom zivotu gubitnik i zato sto je nesposoban da prihvati da je gubitnik nego se nada nekom zivotu nakon smrti sa kojim je jedini kontakt meditiranje.
Misli ako ukloni sve opazaje da ne postaje slep nego da ulazi u neki transcendentni svet.

Dakle, ono sto oziman negira to su opazaji kao i modeli koje gradimo na osnovu tih opazaja.
On, kao i onaj Ljubo, smatra da su opazaji i modeli koje gradimo na osnovu njih samo "iluzija" iliti "manifestacija" dok je prava realnost meditiranje (tj. slepilo.)

Ali jeste nesto sto se moze retoricki -- manipulacijom tudjih emocija -- negirati.

Oziman je kancer.

Ucen covjek danas je nadrogirani nadrealista koji pise gluposti, i to svakog dana iste, kako bi dobio platu na nekom fakultetu.

- - - - - - - - - -

Ni M od Muskarca, nego baba koja ne moze da ode od WC-a do kreveta.

Neka si ti pokazala kolika si neznalica u porostak. Od Nicea nisi shvatila ni N. Ne znas kad je on nesto rekao a kad neko drugi, niti sta je to bilo. Jer tvoja glava je suplje bure. Ako postoje zene koje se nazivaju "Niceankama" onda su to sve one koje nisu shvatile ni recenicu od Nicea.

Npr. recenicu u kojoj se kaze da se prava zena bavi literaturom da privuce paznju pravih muskaraca, tj. onih umnijih, jer je ucenost muska osobina. No kad je zena ucena, onda ona nije ni Z od zene. I tako ti mala kreketusa ovde nam podvlacis da nisi ni M ni Z ni D od djeteta, nego neki reptil koji istresa svoje prostakluke.

- - - - - - - - - -

Ucen covjek danas je nadrogirani nadrealista koji pise gluposti, i to svakog dana iste, kako bi dobio platu na nekom fakultetu.
:D

tuki cvekla, onako sa crvrenim seljackim obrazima, tuki cveklaaaa.

prvo nisam rekla da je to nice rekao nego ti u nekom od tvojih bulaaznjenja, a vidim da se poistoveccujes, pa pocinjem da se plasim za tvoje mentalno zdravlje, zato cu biti nezna :mrgreen:
tuki ti nisi ni: M ni Z ni reptil, ali dete jesi. glupo, surovo,razmazeno dete sa narcistickim poremecajem na kojem verovatno treba da zahvalis svojoj zenstvenoj kevi

dalje zabole mene sta vazi za musku, a sta za reptilsku osobinu u glavi budale(tebe) ili pametnog(niceta). ja sledim svoje najdublje instinkte i ne odustaajem od sebe ni zbog koga i ni zbog cega

Zasto?

Oziman je kancer.

evo ja ne kapiram zasto je oziman kancer
1. introvertnost nije guba i po mom sudu introvertne osobe su mnogo zanimljivije, korisnije usudicu se reci i inteligentnije od ovih drugih.
a 'gubitnici' u ovakvom svetu jesu jer je ekstroverta vise i fizicki su aktivniji i njihova je socijalna sfera gde apsolutno dominiraju --praksa i delo, dok introv. smisljaju teorije
ko li ce se baviti teoretisanjem kad unistimo sve inroverte i gubitnike..?(ovo je gruba i crno bela podela, a to radim zbog lakse prohodnosti)

2.. korisno je cuti drugacija misljenja i teorije i kad se ne slazemo s njima..podsvest radi , kao sto kaze borkin potpis

3 .tvoj put da se izboris sa apsurdom zivota je bolji ZA TEBE, za njega nije.

sta mi radimo na filozofiji?
kao tragamo za 'istinom' a u stvari vrednujemo iluzije. ja sam skinula 5 majinih velova a ti nisi ni dva, a velova beskonacno...

Previse bukvalno shvatas.
Oziman je previse introvertan.
Kao da pati od autizma.
Imas i suprotan slucaj al necemo sad o tome.

Oziman je kancer zato sto hoce da nas oslepi.
On smatra da je slepilo vaznije od vida.
I jedini razlog zasto tako misli je taj sto mu je gledanje previse naporno. Realnost je previse bljestava. Zato mora da zmuri.
Posto je realnost bljestava on ne vidi nista dobro u njoj.
Tako da jedino dobro vidi u mraku tj. kad zmuri.
On nije svestan toga. Nema samosvest.
Samosvest je vrsta vida. A on, kao sto rekoh, ne podnosi vid.
Otud mu to naopako gledanje na svet.
On nema drugog izbora al to ne znaci da ja sad trebam da uvazim taj njegov nacin zivota.
I uopste njegov zivot.

Kao svako drugo zivo bice, on hoce da se reprodukuje.
Hoce da prosiri taj svoj nacin zivota na druge kako god je moguce.
Zato ga vidimo ovde kako iznosi svoje stavove.
A to ima negativnog uticaja na one koji imaju koliko toliko zdrav razum.
On na taj nacin razara njihov razum.
Unistava ga . . . nenamerno, zato sto ga kod sebe nikada nije imao.

Nice je to nazvao bijegom od culnosti, obrnuto od onog sto rade svinje: nasrnuce na culnost. B - idealno mjesto za onu celicnu zamku sa zubcima. Uglavnom, autisticni ljudi su asocijalni degenerici, jer covjek je drustvena zivotinja. Pa makar bio ogranicen na porodicu. Autisticni ljudi imaju instinkte jer im je to drustvo u propadanju omogucilo, ali samo dva: polni i prehrambeni. Ko hoce vise mora raditi na rekonstrukciji drustva i porodice.

Previse bukvalno shvatas.
Oziman je previse introvertan.
Kao da pati od autizma.
Imas i suprotan slucaj al necemo sad o tome.

Oziman je kancer zato sto hoce da nas oslepi.
On smatra da je slepilo vaznije od vida.
I jedini razlog zasto tako misli je taj sto mu je gledanje previse naporno. Realnost je previse bljestava. Zato mora da zmuri.
Posto je realnost bljestava on ne vidi nista dobro u njoj.
Tako da jedino dobro vidi u mraku tj. kad zmuri.
On nije svestan toga. Nema samosvest.
Samosvest je vrsta vida. A on, kao sto rekoh, ne podnosi vid.
Otud mu to naopako gledanje na svet.
On nema drugog izbora al to ne znaci da ja sad trebam da uvazim taj njegov nacin zivota.
I uopste njegov zivot.

Kao svako drugo zivo bice, on hoce da se reprodukuje.
Hoce da prosiri taj svoj nacin zivota na druge kako god je moguce.
Zato ga vidimo ovde kako iznosi svoje stavove.
A to ima negativnog uticaja na one koji imaju koliko toliko zdrav razum.
On na taj nacin razara njihov razum.
Unistava ga . . . nenamerno, zato sto ga kod sebe nikada nije imao.

ok, neka je sve to tacno
ali je sasvim ok to sta on pokusava. hoce da se 'prosiri0 i reprodukuje na ovakav nacin.
da uveca i osnazi njegov TIP COVEKA. coveka 'mraka' za koga je dnevno svetlo prejako, ali ako bude tama...ima sansu
ako uspe (ima minimalne sanse, ali boze moj..) postigao je svoj cilj, ako ne uspe, izumire kao covek, boreci se

zdravorazumski bi bilo da nadje neku primitivku i veselu zensku suprotnu od njega i pokusa da pravi 'srednjoletace' (kad se spare dva goluba visokoletaca mladunci nisu sposobni da ne udare o tlo kad se obruse sa visina, pa umiru)
to bi bilo razumno, ali nije otmeno ni estetski:mrgreen:

Back