wihor
Ističe se
- Poruka
- 2.029
dali je moguce zaustaviti masovno napustanje sela i odlazak u vece gradove?narod bez zemlje je tudji narod. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dali je moguce zaustaviti masovno napustanje sela i odlazak u vece gradove?narod bez zemlje je tudji narod.![]()
A šta će tamo da radi?Pa sto ne odes na selo?
A šta će tamo da radi?
dali je moguce zaustaviti masovno napustanje sela i odlazak u vece gradove?narod bez zemlje je tudji narod.![]()
Više mu se isplati da raznosi prazne gajbe - to je ekstremno dobro plaćen posao.Da baca bale sena od 50kg za parce budjave slanine....
A šta će tamo da radi?
Demokrate su krive za to.
Jeste...Gaji kukuruz i pije pivo ispred zadruge?
Jeste...
Ako ima kuću gde će da živi, zemlju po kojoj će da čeprka i novac da uloži u setvu kukuruza, pa da moli Boga da izvuče nekakav prihod... bar za pivo.
Procitaj knjigu cujte Srbi...
Ne 'vata mu se isto.Il da sedi u 20 kvadrata, radi u trafici i pije pivo ispred te iste trafike.
Kako god okrenes isto mu se vata, al je bar na cistom vazduhu na selu.
EU budzet izdvaja ogromna sredstva za poljoprivredu i tamo je to unosan posao jer su subvencije velike kod nas migracije ka gradovima pre svega Bg i Ns su velike ,sela se prazne i realno nema nikakve perspektive ,izuzetak su sela u blizini gradova npr Pecinci koji su jedino selo u Srbiji koje je i centar opstine i ima dosta dobar prosek plata u opstini , nekih 48 000 din.
Il da sedi u 20 kvadrata, radi u trafici i pije pivo ispred te iste trafike.
Kako god okrenes isto mu se vata, al je bar na cistom vazduhu na selu.
Statistika kao statistika, bilo bi interesantno videti detalje te statistike i pre svega odnos broja zaposlenih u drzavnim organima , javnim preduzecima sjedne strane i sa druge broj zaposlenih u poljoprivredi i uporediti prihode te dve grupe.
Evo ja zivim na selu u srednjem banatu. Drzava sistematski i planski unistava selo po ko zna cijem nalogu. Psenica se u leto otkupljuje od ratara za bednu cenu pa se na zimu prodaje duplo skuplje, sa tim poskupi i hleb. Sledece godine ista prica. Na birou za zaposljavanje su mi ponudili kredit za samostalni biznis. Kada sam rekao da hocu da podignem plastenik i da se bavim povrtarstvom rekli su mi da za poljoprivredu ne daju pomoc. Sta drugo da radim na selu, da otvorim frizeraj? Ubrzo potom Djilas je beogradjanima da 100 miliona dinara za podizanje plastenika. Ponavljam DAO, ne moraju da vracaju kredit. Eto zasto ljudi napustaju selo.....plus sve zene nam odose, ne moze ebati drug druga nije fora![]()