zasto umiru sela?

• Začetnik teme Začetnik teme wihor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ова власт води ову земљу право у пропаст.
Циљ је да буде што више градске сиротиње која живи у сутеренима као подстанари па да се задуже за кредит да купе стан који ће отплатити мало сутра , да што више народа буде под хипотеком... и тако ће стране банке којима су жути широм отворили врата ,да постану и катастарски власник државе Србије и народа који на њој живи.
Инструкције? Наравно да постоји план како да све буде по систему " Јер сте ви то тражили".:rtfm:

istina.bankarski sistem je uveden samo radi pljackanja naroda.

Pametnim radom na malim povrsinama moze mnogo das se ustedi, ali OZBILJNA PROIZVODNJA ne moze da se obavlja na malim povrsinama.

Nase maline su na svetskoj pijaci jedne od NAJSKUPLJIH.

I ostali proizvodi su naspram svetskih cena - veoma skupi.

Ako pod ozbiljnom proizvodnjom podrazumevaš proizvoditi u tolikoj količini, po takvoj ceni da se bude konkurentan na svetskoj pijaci i uspešno izvozi verovatno si u pravu. Ovde je tema, ipak, nešto drugo, smrt srpskog sela. Za početak bi bilo dovoljno da se i mala gazdinstva pametnom državnom politikom podstaknu na proizvodnju od koje mogu da prežive. Proizvoditi za domaće tržište nije loše.
U Italiji ćeš na primer naći vrlo malo stranih proizvoda, posebno uvezene hrane, voća, povrća, mesa, mleka. Italija hrani sama sebe i ne greši.

Pitanje je koliki je odnos kvalitet - cena.

Ja sam siguran da je cene VISA od kvaliteta.

Ako bi se prodavala samo preradjena malima onda bi proizvodjac bio UCENJIVAN od preradjivaca.

Па ако се некоме не свиђа однос цене и квалитета не мора да купи...пази сада да нећу да се нервирам хоће ли неком немцу бити скуп...и нама у Србији је скуп Мерцедес па јел се они питају како ћемо ми са платом од 300е да га купимо.... :D

Па ако се некоме не свиђа однос цене и квалитета не мора да купи...пази сада да нећу да се нервирам хоће ли неком немцу бити скуп...и нама у Србији је скуп Мерцедес па јел се они питају како ћемо ми са платом од 300е да га купимо.... :D

Ebe se Svabi sto nase selo propada.

Radi se o KAPITALIZMU, a ne "ovoj vlasti"

BILO KOJA VLAST DA JE U SRBIJI, U KAPITALISTICKOM SISTEMU, CE SE PONASATI ISTO, JER DRUGACIJE - NE MOZE!

Ради се о овој поданичкој власти која нас истина гура у либерал капитализам.
Не бих рекла да у капитализму другачије не може..
Некада је могло док није промовисан " Нови светски поредак".
Ако си заборавио Србија је одувек била пољопривредна земља.
Овакво срљање неће нам донети добра.:rtfm:

dali je moguce zaustaviti masovno napustanje sela i odlazak u vece gradove?narod bez zemlje je tudji narod. :think:
Umiru zato sto oni koi bi da budu na selu imaju jedino zemlju u saksijama. Ja tragam posto nemam da kupim imanje za ljudima koi imaju a nemogu da rade imam porodicu ali od asvalta se ne zivi.
Azarad svega sto sam procitao vecina ljudi je upravu ja napravio mini projekat netrazim im pare samo neku oronulu zgradu da krenem i uradim nesto od svog a i ostalih ljudi ali svi ono prvo pitaju "KOLIKI JE MOJ PROCENAT" e to ce biti problem . ako neko ima i zna kako da plasira nesto sto uzgoji ili ocuva i pritom ceo proces moze biti zaokruzen nemoze nista jer nije clan "NEKE STRANKE" rado bih otisao na selo.

Najveći problem je u tome što ne postoji program oživljavanja poljoprivredne proizvodnje, a na taj način i sela.
Nema ga ni vladajuća koalicija, a i među opozicionim strankama nema nijedne koja bi mogla da se pohvali nekim dobrim programom.
Ne postoji politička volja u Srbiji da se ovaj problem reši.

Mislim da bi država trebala da se pojavi kao kupac zemlje koju niko ne obrađuje. Ne mora da plati kešom, već kroz poreske (ili neke druge) olakšice, ili na već neki prikladan način.
Možda neko ne želi da proda svoje parče zemlje iz emotivnih razloga, ali bi trebalo da se uvede porez mnogo veći na zemlju koja nije obrađena, od one koja jeste.
Država bi zatim trebala da objedinjuje parcele, da raspiše konkurs za mlade parove koji bi želeli da žive u selu i bave se poljoprivredom, da kreditira izgradnju kuća i nabavku mehanizacije. Stručnjaci bi trebalo da se zaposle kako bi mlade i neiskusne ljude obučili kako da rade, kao i da u skladu sa kvalitetom zemlje odaberu koje će kulture da gaje.
Na taj način bi se zaposlila znatna radna snaga, a i omogućilo bi se oživljavanje nekih zamrlih industrija (traktora, kombajna...).
Bitno je pokrenuti točak.

Back