Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Мали сте ви тамо за Шумадинца. Нађите место поред њега, а не изнад њега !
Да, управо то је један од каменова спотицања, само су Шумадинци прави и државотворни Срби, а Срби по ободима старих српских крајева су маргинални за српско национално биће, они су ту да служе као монета за поткусуривање, кад затреба "матици" они се мало побуне да одвуку пажњу и служе као адут у преговорима, а послије ко их ебе.
Кад се они побуне јер не могу више трпјети зулума, "матица" окрене главу на другу страну и прави се да ништа не види, о бунама "маргиналних срба" чују тек кад добију вијести из Цариграда.
Молим да се не злоупотребљава Српство и устанички Шумадинац који је створио државу и на крају свима у ЈУ индиректно створио могућност државе.
Добро је устанички Шумадинац профитирао од устанка у Босни и Херцеговини, није он добио државу након Карађорђевог устанка, већ након Невесињске пушке, гдје је годину дана са сламком у устима посматрао дешавања преко Дрине. Епилог је да "матица" добија дуго прижељкивану независност, а босанскохерцеговачки Срби бивају заузврат продани Аустроугарима.
Наравно "српска" историја пише епопеју о јуначкој борби Србије за њену државност и даље маргинализујући улогу коју су прекодринци одиграли и "награди" коју су добили за то.
Историја се стално понавља, то је било и половином 19 вијека, нешто прије овог устанка,као и у нека новија времена, а глупи прекодринац и даље вјерује, воли и куне се у "матицу".

Што ви говорите да су држављани Србије Србијанци?

Исти сте као Хрвати по том питању.

Даље, ми смо прави Срби, ви сте Србијанци !??!!??

Ко Вам је попио српски мозак ? Курчевити Додик ?

Nije to zbog Vučića. To zavisi od politike, prema dotičnima. Ako ih maziš po glavi, oni će da vole Srbiju, više od ljudi, koji su rođeni u njoj. Baš, kao malo dete. Ono će, uvek gledat i slušati, kako mu stariji kažu. Jer je malo i nezrelo. Ali, ako se distanciraš od njih, e to je onda, druga stvar. To je recept, za neku, novu, budući, normalnu vlast. Naravno, ne dozvoliti, da se, totalno poremete odnosi. Ali da budu, pod kontrolom. To je ipak, druga država. A, ovi se, žestoko mešaju, u unutrašnje stvari, druge države. Mislim da se radi o iskompleksiranom mentalitetu. U ovom slučaju, niže vrednosti. Pa im je Srbija tu, jer su nemoćni i nesposobni, da obitavaju, sa drugim narodima u BiH. Jednostavno se *****, pomoću Srbije, ili, drugačije rečeno, ne mogu da pr.nu,bez nje. Mora uvek, neko da ih vodi za ručicu. To je razlog. Mogu mnogi, da se ne slažu, sa ovom konstatacijom, ali ovo su činjenice. Samo se Srbija, ostavi na miru, i mirna Bosna. U, drugom slučaju, su dobrodošli, kao i svi gosti. Njima, njihova BiH, nama, naša Srbija.

Stiže podrška iz Republike Srpske: Poslanica Dodikove stranke poziva dobrovoljce za Vučićev miting u Sremskoj Mitrovici

https://nova.rs/vesti/politika/stiz...oljce-za-vucicev-miting-u-sremskoj-mitrovici/
IMG_20250214_131146.jpg

Apsolutno netačno.
Vi se svojim delovanjem sami uvlačite.
Ili delovanjem vaših vlasti,svejedno.
Šta ćete vi na mitingu za Sretenje u Mitrovici? Vrlo jednostavno pitanje. Vi uopšte niste predmet nikakvih protesta niti stanje korupcije u institucijama u Srbiji vas treba da tangira uopšte. Ne utiče na vaš svakodnevni život,za razliku od našeg.
Na kraju će se stvoriti animozitet, i ono na beogradskim izborima je već dovelo da određeni ljudi drugačije gledaju preko Drine, Ako se sada opet kompromitujete, jbg.
Ali pusti priču da vas mi uvlačimo. Naprotiv, mi hoćemo da vi gledate svoje probleme. Nemate ih pa vam dosadno?

Na kraju balade Srbija bez vas neće biti nimalo drugačija, a sa druge strane vas bez Srbije...pa srećno.
Dva puta bih razmislio na vašem mestu pre nego uđete u taj Dodikov autobus za Mitrovicu.
Sam sebi protivrječiš. Prvo kažeš "niti stanje korupcije u institucijama u Srbiji vas treba da tangira uopšte" , a onda "a sa druge strane vas bez Srbije...pa srećno". Opšti je utisak da vi i niste protiv korupcije koliko ste za rušenje Srbije. I taj mentalitet pretnji govori o vama. Imam utisak da samo tražite povod da se okomite na Srbe iz Republike Srpske. Spremni ste na sve što vam gazde koje finansiraju te proteste nalažu. Kao da bi navodni "autobus za Sremsku Mitrovicu" ako je uopšte to tačno nešto promjenio. Ali kao što rekoh taj stav koji je uveliko ušao u mainstream, taj regionalni šovinjizam uveliko je prisutan. To je nagovještaj šta bi bilo ako majdan u Srbiji uspije. Srećna okolnost što ste vi beznačajna manjina u Srbiji pa po svemu sudeći nećete uspjeti. Opasno je to što se u Srbiji ulažu ozbiljne pare u te svrhe , tako da ne treba potcjenjivati situaciju. Npr za Oktobarsku revoliciju jedva da je bilo 100 000 ljudi u cijeloj Rusiji, ali ona je uspjela - čega se Rusija pa ni mi sami nismo oporavili ni dan danas.

Razumem ja sve to, ali ako sada prate, vide hiljade ljudi na protestima, zar više veruju kuriru i pinku nego svojim očima?
Мислиш да је тамо другачије? И њих развлаче и распамећују како страни плаћеници, тако и властодржачки спинери.
Пун им је рацку српске неслоге, због ње је велики број Срба кроз историју прешао у друге народе.

Prosto pitanje, zašto? Kao neka vrsta misterije za mene.
Podržavaju Vučića i spremni su da budu u njegovoj službi uvek. Videli smo da je veliki broj njih došao da obavi glasanje za njega u Beogradu na prošlim izborima, sad će sigurno veliki broj njih doći na njegov skup u Sremskoj Mitrovici. Ne mogu da generalizujem, ne vole ga svi prekodrinski Srbi ali rekao bih da je dosta veći procenat onih koji su za njega nego onih koji ga ne vole. I tamo je zasigurno generalno dosta manje omražen nego ovde u Srbiji.
Da li nekakva "pronacionalna, desničarska karta" na osnovu koje je AV smenio prošlu, "žutu" vlast u Srbiji i dalje radi za Srbe iz RS-a, da li je moguće da oni i dalje žive u uverenju ili bolje rečeno iluziji da je on "čuvar pronacionalnih/desničarskih interesa"?
brozboriš dvije trije sa @Emihs i sve ti bude jasno

Што ви говорите да су држављани Србије Србијанци?

Исти сте као Хрвати по том питању.
Da ti kažem iskreno, ne znam zbog čega se taj narativ gura po medijima u Hrvatskoj.
Ja ga ne koristim zbog toga što vidim da nekima smeta, kao što i velikoj većini Istrijana smeta naziv Istranin.
Dotakli smo se te teme na bivšem forumu, lik iz Srbije dao je objašnjenje koje po meni ima smisla - Srbin je etnički Srbin iz Srbije, dok su Srbijanci državljani Srbije koji nisu etnički Srbi, te on zbog toga ne želi da ga se naziva Srbijancem.

Да, управо то је један од каменова спотицања, само су Шумадинци прави и државотворни Срби, а Срби по ободима старих српских крајева су маргинални за српско национално биће, они су ту да служе као монета за поткусуривање, кад затреба "матици" они се мало побуне да одвуку пажњу и служе као адут у преговорима, а послије ко их ебе.
Кад се они побуне јер не могу више трпјети зулума, "матица" окрене главу на другу страну и прави се да ништа не види, о бунама "маргиналних срба" чују тек кад добију вијести из Цариграда.
Добро је устанички Шумадинац профитирао од устанка у Босни и Херцеговини, није он добио државу након Карађорђевог устанка, већ након Невесињске пушке, гдје је годину дана са сламком у устима посматрао дешавања преко Дрине. Епилог је да "матица" добија дуго прижељкивану независност, а босанскохерцеговачки Срби бивају заузврат продани Аустроугарима.
Наравно "српска" историја пише епопеју о јуначкој борби Србије за њену државност и даље маргинализујући улогу коју су прекодринци одиграли и "награди" коју су добили за то.
Историја се стално понавља, то је било и половином 19 вијека, нешто прије овог устанка,као и у нека новија времена, а глупи прекодринац и даље вјерује, воли и куне се у "матицу".
Ako je tako kao sto kazete gde srpsku istoriju koju prezirete i pezorativno je stavljate pod "", sto onda opet zalezete na istu jeftinu rudu koju vam Vucic podmece kao kukavicje jaje?

Toliko godina pametnog kako kazete loseg istorijskog iskustva koje imate sa srbima uz Srbije, nece koliko vidimo ni sad na dobro ispasti a vi i dalje grizete?

Da ti kažem iskreno, ne znam zbog čega se taj narativ gura po medijima u Hrvatskoj.
Ja ga ne koristim zbog toga što vidim da nekima smeta, kao što i velikoj većini Istrijana smeta naziv Istranin.
Dotakli smo se te teme na bivšem forumu, lik iz Srbije dao je objašnjenje koje po meni ima smisla - Srbin je etnički Srbin iz Srbije, dok su Srbijanci državljani Srbije koji nisu etnički Srbi, te on zbog toga ne želi da ga se naziva Srbijancem.
Svaki stanovnik, neke države, ako je rođen, ili boravi u noj, minimum godinu dana, sa sve preseljenjem, u istu, smatra se nacionalno, po toj državi. Tako, da celokupno stanovništvo Srbije, smatra se Srbima. E, sad tu, imamo etničke zajednice ili narode. Kako god hoćete. Po etnosu, ili narodnosti, imamo u Srbiji: Mađare, Albance, Bugare, Rumune, Bošnjake, Hrvate... Itd. Mada, ova poslednja dva naroda, pripadaju, srpskom korpusu.Ali,dobro,treba poštovati, sve narode. Znači, nacija je pripadnost, nekoj državi. Etnos, je pripadnost, nekom narodu. Dakle, u Srbiji imamo, samo srpsku naciju, sa pripadnicima, različitih naroda, kao i svugde u svetu. Izraz Srbijanac, se odomaćio, uglavnom u susednim državama, ili etničkim manjinama, u Srbiji, kako bi se, navodno, razlikovali, od pravoslavnih Srba. Nebuloza! Izraz je, u suštini, bespotreban. Ali, ako neko voli, neka ga koristi. Srbijanac=Srbin. A, ovo drugo je pravilnije. Dakle, svi smo mi, nacionalno Srbi, a etnički, šarenoliki.

Не заиебавај.

Гледао сам ја ХРТ и слушао твог глупог Туђмана шта прича и како ословљава, пре него сам отишао у рат... :kafa:

Срби из Србије су били Србијанци, а Срби из Хрватске су били Срби - док сте их још имали

И тај неоговор Српска је прихватила.

Питање је зашто ?
Све сам убеђенији да ти у Србији ниси никада био ни у посети.

Back