Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Wild Ranger

Zainteresovan član
Poruka
446
Prosto pitanje, zašto? Kao neka vrsta misterije za mene.
Podržavaju Vučića i spremni su da budu u njegovoj službi uvek. Videli smo da je veliki broj njih došao da obavi glasanje za njega u Beogradu na prošlim izborima, sad će sigurno veliki broj njih doći na njegov skup u Sremskoj Mitrovici. Ne mogu da generalizujem, ne vole ga svi prekodrinski Srbi ali rekao bih da je dosta veći procenat onih koji su za njega nego onih koji ga ne vole. I tamo je zasigurno generalno dosta manje omražen nego ovde u Srbiji.
Da li nekakva "pronacionalna, desničarska karta" na osnovu koje je AV smenio prošlu, "žutu" vlast u Srbiji i dalje radi za Srbe iz RS-a, da li je moguće da oni i dalje žive u uverenju ili bolje rečeno iluziji da je on "čuvar pronacionalnih/desničarskih interesa"?

Nijesu svi Bosanci loši, samo ovi koji su za hulju i brdskog medjeda

1739521887668.png

Наша браћа и сестре из Републике Српске немају праву слику о дешавањима у Србији и зато нису свесни какво је зло узјахало Србију.

Кад живиш у некој држави, далеко слабије пратиш политичке прилике у другој држави.

Нпр. колико људи овде са форума познају политичку сцену у Црној Гори?

Ок, знају ко је председник а ко председник Владе, по лику још неког политичара и то је то. Али, суштинске односе у политици не прате и не знају.

Pa podržavaju legitimnog predsednika Republike Srbije Alekasandra Vučića koga smo mi ovde izglasali putem izbora,
ne ja, na žalost moji kandidati nisu prešli 3% na poslednjim izborima.:think:

Ako izaberemo nekog drugog ne vidim razlog zašto ne bi podržavali njega/nju na mestu predsednika Srbije.

1739523638016.png

Moramo potpuno razumeti našu braću u RS .Imaju realan strah da im se ne ponovi prošlost .
Medjutim , servirali im priču o priznanju ako
Srbija počne da kopa litijum.I sad , likovi tamo misle da je ekoloski pokret protiv RS .

Da Dodik nije toliki Vučićev uvlakač i poltron, da bar ima nekakav individualni integritet, on bi se bar po pitanju litijuma distancirao od Vučića.
Ovamo se često žali na Švabu Šmita a ne kaže ni A protiv Švabe Šolca koji gura naopaku ideju o kopanju litijuma u Srbiji.

Podržavaju Vučića i spremni su da budu u njegovoj službi uvek. Videli smo da je veliki broj njih došao da obavi glasanje za njega u Beogradu na prošlim izborima, sad će sigurno veliki broj njih doći na njegov skup u Sremskoj Mitrovici. Ne mogu da generalizujem, ne vole ga svi prekodrinski Srbi ali rekao bih da je dosta veći procenat onih koji su za njega nego onih koji ga ne vole. I tamo je zasigurno generalno dosta manje omražen nego ovde u Srbiji.
Da li nekakva "pronacionalna, desničarska karta" na osnovu koje je AV smenio prošlu, "žutu" vlast u Srbiji i dalje radi za Srbe iz RS-a, da li je moguće da oni i dalje žive u uverenju ili bolje rečeno iluziji da je on "čuvar pronacionalnih/desničarskih interesa"?
.
Него, да се вратимо на тему.

Институционализована дијаспора увек и обавезно је уз власт матице. Једино власт може да им пружи заштиту и евентуалне погодности.

Није то никаква ексклузива Србије већ је тако широм света.

На исти начин су и политичке странке националних мањина увек уз власт, из истих разлога.

ПС. Наравно, наше сестре и браћу из Српске не доживљавам као дијаспору веђ су део исте матице, истог народа. Овде се ради о формално-правној дефиницији са свим последицама и редоследом који из тога следи.

ПС.2 колега @Alter_Ego_ је у свом упису горе најтачније дефинисао позицију "обичног" света.

.

To (Bosanci) ti "govori" da ne znaš pravo stanje kod nas.
Šta je problem? ..kad problem nije.
Podržavamo institucije države Srbije pa tako i instituciju predsjednika, kao i predsjednika koga ste VI izabrali, kao i svakog drugog.
Dakle, pitanje kao i tema vuče na strani antisrpski uticaj i namjeru da nas medjusobno posvadjaju i dijele.

Podržavamo institucije države Srbije pa tako i instituciju predsjednika, kao i predsjednika koga ste VI izabrali, kao i svakog drugog.
Dakle, pitanje kao i tema vuče na strani antisrpski uticaj i namjeru da nas medjusobno posvadjaju i dijele.
A tu je Vucic prvi....

Ova recenica uglavnom dolazi iz Srpske i bas ona deli Srbe izmedju Drine

Pa podržavaju legitimnog predsednika Republike Srbije Alekasandra Vučića koga smo mi ovde izglasali putem izbora,
ne ja, na žalost moji kandidati nisu prešli 3% na poslednjim izborima.:think:

Ako izaberemo nekog drugog ne vidim razlog zašto ne bi podržavali njega/nju na mestu predsednika Srbije.

Pogledajte prilog 1684794

kako su uzivali , dok vi ovde godinama nesto filozofirate , ova dva coveka su zivela i i zive zivot

Наша браћа и сестре из Републике Српске немају праву слику о дешавањима у Србији и зато нису свесни какво је зло узјахало Србију.

Кад живиш у некој држави, далеко слабије пратиш политичке прилике у другој држави.

Нпр. колико људи овде са форума познају политичку сцену у Црној Гори?

Ок, знају ко је председник а ко председник Владе, по лику још неког политичара и то је то. Али, суштинске односе у политици не прате и не знају.
Pričaj u svoje ime, ostavi se gluposti..
KOliko mi iz Srpske imamo bliže i daljne familije koja živi u Srbiji a koliko u Crnoj Gori?
Otprilike 90 = 10% ..
Koliko Srba koji su porijekom iz BiH ima u političkom životu Srbije, naspram recimo u C. Gori.
Dakle, čista statistika pokazuje da ne pišeš tačno.

Back