Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Stipu gatibo, nas Hrvatijance. Mi sa ovim nemamo puno veze. Srbe iz Srbije su Srbijancima prvi počeli nazivati...prekodrinski Srbi. Isto kao što su Srbijanci njih nazivali...prekodronjcima.
Ima primjera gdje Srbi from Srbija sami sebe nazivaju..Srbijancima.

Не заиебавај.

Гледао сам ја ХРТ и слушао твог глупог Туђмана шта прича и како ословљава, пре него сам отишао у рат... :kafa:

Срби из Србије су били Србијанци, а Срби из Хрватске су били Срби - док сте их још имали

И тај неоговор Српска је прихватила.

Питање је зашто ?

Аутор теме или је тинејцер који је постао жртвом другосрбијанске пропаганде са циљем јачања анимозитета у српском корпусу или је малчице заостао у развоју. Трећег нема. Осим што је поновио будаласту пропаганду
Videli smo da je veliki broj njih došao da obavi glasanje za njega u Beogradu na prošlim izborima, sad će sigurno veliki broj njih doći na njegov skup u Sremskoj Mitrovici.
у коју могу повјеровати само они са IQ мањим од броја ципела који носе, аутор је показао да нема појма ни о Српској ни о Србима у Српској (да има не би користио идиотски појам RS и знао би да у Српској не битишу само Босанци, има и Крајишника и Херцеговаца и Сембераца и Посаваца и Подрињаца), нити има појма о политичкој опредијељености Срба из Српске..

"Nekoliko"? Đe ih nađe? I ti odmah nasjedaš na očigledne trolove?
Пази колико из ове реченице избија тенденциозних користољубивих глупости -

(онда иде кукњава, што нас зовете Босанцима, па не зовемо вас зато што сте муслимани, већ што сте неразвијени Срби, пропуштени/изостављени устанком 1804.г и заостали у грађанском средњем веку)

:fdlan:...и неће да уче, а стално се нешто курче и хоће да буду изнад... :fdlan:

Bio sam prošli mesec par dana u RS.,u Derventi. Pitaju me zašto se studenti bune, ko ih plaća, ceo svet poštuje Vučića, vidi koliko vam je puteva izgradio, a onaj Đilas lopov...
Zrtve gebelsovske propagande. Jbga.

Ti ljudi su generalno preskocili nekoliko decenija razvitka narativa u ljudskom drustvu.

Pricaju kao da je sada neka 1848/49-e sa klasicnim populistickim forama nacionalizma tamo iz druge polovine 19-og veka.

Sludjeni ljudi.

Jbga.

Pričaj u svoje ime, ostavi se gluposti..
KOliko mi iz Srpske imamo bliže i daljne familije koja živi u Srbiji a koliko u Crnoj Gori?
Otprilike 90 = 10% ..
Koliko Srba koji su porijekom iz BiH ima u političkom životu Srbije, naspram recimo u C. Gori.
Dakle, čista statistika pokazuje da ne pišeš tačno.

Ниси ти ни разумео шта сам написао, а немам снаге да ти стално објашњавам.

Prosto pitanje, zašto? Kao neka vrsta misterije za mene.
Podržavaju Vučića i spremni su da budu u njegovoj službi uvek. Videli smo da je veliki broj njih došao da obavi glasanje za njega u Beogradu na prošlim izborima, sad će sigurno veliki broj njih doći na njegov skup u Sremskoj Mitrovici. Ne mogu da generalizujem, ne vole ga svi prekodrinski Srbi ali rekao bih da je dosta veći procenat onih koji su za njega nego onih koji ga ne vole. I tamo je zasigurno generalno dosta manje omražen nego ovde u Srbiji.
Da li nekakva "pronacionalna, desničarska karta" na osnovu koje je AV smenio prošlu, "žutu" vlast u Srbiji i dalje radi za Srbe iz RS-a, da li je moguće da oni i dalje žive u uverenju ili bolje rečeno iluziji da je on "čuvar pronacionalnih/desničarskih interesa"?

Tvrdnja iz naslova nije tacna to je medijska laz
Kao sto ni na tzv Kosovu Srbi ne podrzavaju Vucica (koje je jednako izdao) pa je tako svega 5% izaslo na Vuci-Kurtijeve izbore u Severnoj Mitrovici pa je Vucic morao da salje autobuse na glasanje...

...

Не заиебавај.

Гледао сам ја ХРТ и слушао твог глупог Туђмана шта прича и како ословљава, пре него сам отишао у рат... :kafa:

Срби из Србије су били Србијанци, а Срби из Хрватске су били Срби - док сте их још имали

И тај неоговор Српска је прихватила.

Питање је зашто ?

Ne talasaj

Gledao si moga...gledaj i dalje.. glupog Tuđmana pa si postao pametniji.
U Hrvatskoj je izraz Srbijanaci u upotrebi, kao naziv za Srbe iz Srbije(uže). Taj izraz nije hrvatska tvorba :mazi:. Što se tiče nekakvim "srba" po Hrvatskoj i BiH većina Hrvata njih smatra..onako iskreno... posrbicama, srbendarama.
Riješite to između sebe .
Mimogred..bio sam u ratu...šteta da se nismo sreli :per:...ima vremena...kaj nee :bye:

(онда иде кукњава, што нас зовете Босанцима, па не зовемо вас зато што сте муслимани, већ што сте неразвијени Срби, пропуштени/изостављени устанком 1804.г и заостали у грађанском средњем веку)

:fdlan:...и неће да уче, а стално се нешто курче и хоће да буду изнад... :fdlan:
Teritorije na kojima je dignut Prvi Srpski ustanak, prethodno su mjenjale vlasti između Austrije i Turske više puta u vijeku prije samog ustanka. Zahvaljujući tome Srbi su na takozvanom beogradskom pašaluku bili većina. U Bosni su turci bili većina. Zato je ustanak u Šumadiji bio moguć ali ne u Bosni. Ustanak su vodili dobrovoljci koji su prethodno služili u Austrijskoj vojsci. Tako da mani me o nekakvoj autohtonoj superiornosti Šumadije. Na prvom popisu stanovništva u Srbiji tamo 183 i neke jedva da je bilo 600000 stanovnika. Imajući u vidu da se u prvim godinama Miloševe vlasti svakih deset godina stanovništvo udvostručavalo - uglavnom doseljavanjem - to znači da je 1815 jedva bilo 300 000 Srba na tom području. I bez podrške Rusije to bi bilo nemoguće.
Šumadija je u nemanjićkoj Srbiji bila periferna oblast. Tako da su ti regionalni šovinjizmi bez uporišta u stvarnosti.

Pa kako ti, aristokrato, ozeni Bosanku?
Pomesa svoje nadmocne drzavotvorne gene sa propustenim?

A smetaju ti oni Bosanci sto su 'iznad', a ne vidis onih 90% sto su 'ispod' i rade najgore poslove zajedno sa Bangladesanima
Kako tvoja deca, koja su napola 'Bosanci' reaguju na tvoje pljuvanje?

Vučić je izgradio ništa , isto kolko vi ovde , ja ili bilo ko.
U toj pinkovskoj mašti žive gradjani i ovde i tamo.
IZGRADIO je onaj rodoljub Pavlović sa suprugom most .
Pavlovića ćuprija .
A povelika je "ćuprija" i za koje pare izgradjena vi preračunajte , za koje se sad pare gradi .

Most od svojih para , a drugi naplaćuju putarine .
A Zašto nije on predložen tad za predsednika .
Za mene je politika samo sagledavanje logike .

Moji u Sremu su oduvek a to znači mnogo pre raspada YU a verovatno još od austrougarskih vremena moj deo familije iz Šumadije zvali Srbijanci i to onda kad su hteli da budu fini pred mojim dedom...kad su se jedili imali su drugi termin :mrgreen:
U drugom pravcu malo doduše ređe u svakodnevnoj komunikaciji nego obrnuto ali ipak se omaklo prečani, a kad su se baš ljutili bili su i Švabe. I jedni idrugi su sve bosance bilo koje veroispovesti zvali..pazi sad: bosanci...bez greške i izuzetka.

Inače ovi moji Sremci su hard-core nacionalisti, znači od starta višestranačja bili neki radikali i ***** materine i dan danas putinofili...ne mogu deset minuta sa njima na svadbi da se ne pokačimo. Srećom Vučića ne mogu da vide očima pa smo tu barem u zoni kompromisa :lol:

Tako da te priče o "Srbijancima" i tuđmanu kačite mačku o rep, to je viševekovna tradicija koju su možda iz svojih razloga tadašnji hrvatski mediji izdigli u prvi plan, ali svakako nisu autori regionalnih podjebavanja i distinkcije među Srbima. Čisto naša zabava, koja danas ovim kvazi-patriotama služi za kao neko sablažnjavanje i označavanje "neprijatelja" koja ugrožava njihovu "sabornost".

Teritorije na kojima je dignut Prvi Srpski ustanak, prethodno su mjenjale vlasti između Austrije i Turske više puta u vijeku prije samog ustanka. Zahvaljujući tome Srbi su na takozvanom beogradskom pašaluku bili većina. U Bosni su turci bili većina. Zato je ustanak u Šumadiji bio moguć ali ne u Bosni. Ustanak su vodili dobrovoljci koji su prethodno služili u Austrijskoj vojsci. Tako da mani me o nekakvoj autohtonoj superiornosti Šumadije. Na prvom popisu stanovništva u Srbiji tamo 183 i neke jedva da je bilo 600000 stanovnika. Imajući u vidu da se u prvim godinama Miloševe vlasti svakih deset godina stanovništvo udvostručavalo - uglavnom doseljavanjem - to znači da je 1815 jedva bilo 300 000 Srba na tom području. I bez podrške Rusije to bi bilo nemoguće.
Šumadija je u nemanjićkoj Srbiji bila periferna oblast. Tako da su ti regionalni šovinjizmi bez uporišta u stvarnosti.

Заиста не видим како то што си написао мења чињеницу да је, управо, у Шумадији избила Српска револуција.

И сви Срби, ма где били, треба да славимо шумадијске јунаке на њиховој храбрости и великом подухвату.

Back