Moji u Sremu su oduvek a to znači mnogo pre raspada YU a verovatno još od austrougarskih vremena moj deo familije iz Šumadije zvali Srbijanci i to onda kad su hteli da budu fini pred mojim dedom...kad su se jedili imali su drugi termin

U drugom pravcu malo doduše ređe u svakodnevnoj komunikaciji nego obrnuto ali ipak se omaklo prečani, a kad su se baš ljutili bili su i Švabe. I jedni idrugi su sve bosance bilo koje veroispovesti zvali..pazi sad: bosanci...bez greške i izuzetka.
Inače ovi moji Sremci su hard-core nacionalisti, znači od starta višestranačja bili neki radikali i ***** materine i dan danas putinofili...ne mogu deset minuta sa njima na svadbi da se ne pokačimo. Srećom Vučića ne mogu da vide očima pa smo tu barem u zoni kompromisa
Tako da te priče o "Srbijancima" i tuđmanu kačite mačku o rep, to je viševekovna tradicija koju su možda iz svojih razloga tadašnji hrvatski mediji izdigli u prvi plan, ali svakako nisu autori regionalnih podjebavanja i distinkcije među Srbima. Čisto naša zabava, koja danas ovim kvazi-patriotama služi za kao neko sablažnjavanje i označavanje "neprijatelja" koja ugrožava njihovu "sabornost".