Zašto Srbi iz RS-a (Bosanci) toliko podržavaju Vučića?

Изнад си написао, цитирам:

Дакле, у Српској подржавају сваку власт у матици.

Закључујем да ћете кроз неколико месеци подржати и нову власт у којој неће бити Вучића и осталих СНС-СПС злотвора.

Тако да ће Додара бити на нашој страни од Видовдана.
OIP.jpg

Закључујем да ћете кроз неколико месеци подржати и нову власт у којој неће бити Вучића и осталих СНС-СПС злотвора.

Пусти приче и жеље, ако дође други немам проблем, реци ми који предсједник Србије није добро дошао у РС од како постоји РС? :think:

Da bi se "bilo dobro" sa "Bosnom" trebalo bi pristati da se trećina njenog stanovništva istrijebi. Što po tebi izgleda nije problem. Samo što bi i u tom slučaju da bi bili dobro - trebalo da im date Rašku tj Sandžak kako je turci zovu.
Њему то није проблем, он би им дао и Ужице.
Имао сам расправу са њим о српском геноциду над домицилним ужичким муслиманима.

Пусти приче и жеље, ако дође други немам проблем, реци ми који предсједник Србије није добро дошао у РС од како постоји РС? :think:

По редовном току ствари,

сваки српски злотвор би требао да буде непожељан у Српској.

Дакле, Вучић би требао да буде непожељан у Српској.

Када је последњи пут био у Српској? Нпр. када је дошао да обележи 9. јануар?

Бежи од 9. јануара, а сад кад му је фрка, кад нема где да слави Сретење, јер га у Крагујевац, где би Сретење требало да се слави, не пуштају,

тражио је друге локале за прославу, па нашао, једва, Бања Луку.

Vi bi ste i Hitlera poštovali kao "instituciju" da je Srbin... :kafa:

Moji u Sremu su oduvek a to znači mnogo pre raspada YU a verovatno još od austrougarskih vremena moj deo familije iz Šumadije zvali Srbijanci i to onda kad su hteli da budu fini pred mojim dedom...kad su se jedili imali su drugi termin :mrgreen:
U drugom pravcu malo doduše ređe u svakodnevnoj komunikaciji nego obrnuto ali ipak se omaklo prečani, a kad su se baš ljutili bili su i Švabe. I jedni idrugi su sve bosance bilo koje veroispovesti zvali..pazi sad: bosanci...bez greške i izuzetka.

Inače ovi moji Sremci su hard-core nacionalisti, znači od starta višestranačja bili neki radikali i ***** materine i dan danas putinofili...ne mogu deset minuta sa njima na svadbi da se ne pokačimo. Srećom Vučića ne mogu da vide očima pa smo tu barem u zoni kompromisa :lol:

Tako da te priče o "Srbijancima" i tuđmanu kačite mačku o rep, to je viševekovna tradicija koju su možda iz svojih razloga tadašnji hrvatski mediji izdigli u prvi plan, ali svakako nisu autori regionalnih podjebavanja i distinkcije među Srbima. Čisto naša zabava, koja danas ovim kvazi-patriotama služi za kao neko sablažnjavanje i označavanje "neprijatelja" koja ugrožava njihovu "sabornost".
Ja se sjecam i fabrike "Srbijanka" Valjevo i ne znam da je to ikad ikome smetalo.
A sigurno joj naziv nisu dali Srbi iz Bosne.
Nego se ti termini za teritorijalne razlike,koji su normalni za sve narode,kod nas koriste kao nesto pogrdno.

Девети јануар је државни празник,

а скуп у Митровици је партијски митинг пропале партије.

Не видим сличности.
Не бих сложио, ево шта се каже.Дан државности Србије.
01000000-0aff-0242-76ba-08dc87e2f921_cx0_cy0_cw99_w1023_r1_s.jpg

Prošlogodišnja Deklaracija Svesrpskog sabora definirala je između ostalog obilježavanje Dana državnosti Srbije zajedno s Republikom Srpskom, što će ove godine prvi put biti realizirano. Dvodnevna manifestacija u Banjaluci i jedan dan u Sremskoj Mitrovici, „dokaz je sabornosti srpskog naroda s obje strane Drine".
https://www.dw.com/hr/u-republici-srpskoj-omogućena-upotreba-himne-i-grba-srbije/a-70721009

Prošlogodišnja Deklaracija Svesrpskog sabora definirala je između ostalog obilježavanje Dana državnosti Srbije zajedno s Republikom Srpskom, što će ove godine prvi put biti realizirano. Dvodnevna manifestacija u Banjaluci i jedan dan u Sremskoj Mitrovici, „dokaz je sabornosti srpskog naroda s obje strane Drine".
https://www.dw.com/hr/u-republici-srpskoj-omogućena-upotreba-himne-i-grba-srbije/a-70721009
brt mogli su oni to nazvati i Dan Marsovaca al svi znaju da je to partijski naprednjački skup
Prava Srbija je u Kragujevcu

U suštini si upravu. Pitanje je samo da li bi ta nova vlast bila totalno anti-Republike Srpske ili ne. Još jednom ponavljam - nivo regionalnog šovinjizma - zabrinjavajući.

У Декларацији није писало да се Сретење обележава у Бања Луци.

Зна се где је централна прослава обележавања Сретења.

Место тој прослави је у Крагујевцу и Орашцу.

Jedno zlo uvek prizove drugo. Osim ako nije u pitanju borba protiv svakog zla, a to se radi mirotocivo i miroljubivo.

Zlo nazalost sa tim ne ume da se nosi.
Рекао бих да се одлично носило са тим у НДХ.
Дођу мирољубиви на покрштење а зли их ипак побију, јер су дошли да им спасу душе а не тела.
Једини начин за деловање које препоручујеш је да се одрекнемо државе и повучемо у резервате као Индијанци.
Гледајући већ тридесет година српска спотицања и неслогу а познавајући историјска дешавања са истим проблемима,
дошао сам до закључка да је то једино исправно решење. Државу предати сили која највише понуди у правцу заштите
и аутономије резервата.

brt mogli su oni to nazvati i Dan Marsovaca al svi znaju da je to partijski naprednjački skup
Prava Srbija je u Kragujevcu
Не можеш од мене очекивати да минирам актуелну власт Србије каква је таква је.Могу се сложити са већином ствари да је манипулатор, да предуго траје, да је уништио опозицију Србије и свашта нешто али тренутни је предсједник, ја ту не могу ништа пријатељу.Код нас није таква ситуација, опозиција није толико слаба.До вас је вјеруј ми.Пребацујете лопту на погрешну страну.

U suštini si upravu. Pitanje je samo da li bi ta nova vlast bila totalno anti-Republike Srpske ili ne. Još jednom ponavljam - nivo regionalnog šovinjizma - zabrinjavajući.

Не постоји никаква индиција да би било која нова власт била против Српске, буквално никаква индиција а не нешто више од тога.

Наратив за крезубе напредњаке је да кад оду напредњаци да ће доћи неки растурачи државе и српства. Шарена лажа за крезубе сендвичаре.

Тај наратив данас може да прође само код баба и деда и неких прекодринаца.

У Декларацији није писало да се Сретење обележава у Бања Луци.

Зна се где је централна прослава обележавања Сретења.

Место тој прослави је у Крагујевцу и Орашцу.
Опет ти гдје треба гдје не треба.Имам и ја снове пријатељу, пуно снова имам.Декларација сам значи да ће се заједно са РС обиљежавати и 9. јануар и 15.фебруар.Мени не смета.

Не можеш од мене очекивати да минирам актуелну власт Србије каква је таква је.Могу се сложити са већином ствари да је манипулатор, да предуго траје, да је уништио опозицију Србије и свашта нешто али тренутни је предсједник, ја ту не могу ништа пријатељу.Код нас није таква ситуација, опозиција није толико слаба.До вас је вјеруј ми.Пребацујете лопту на погрешну страну.
naslov teme je : zašto Srbi iz RS a podržavaju Vučića?
( Zašto Srbi iz Rsa podržavaju hulju, izdajicu, lažova, i kriminalca? )

tvoj odgovor je : podržavam hulju, lažova, izdajicu i kriminalca zato što je predsednik Srbije i ja tu ništa ne mogu.
naravno da možeš a to je da ne podržiš hulju,lažova,izdajicu i kriminalca.

Не постоји никаква индиција да би било која нова власт била против Српске, буквално никаква индиција а не нешто више од тога.

Наратив за крезубе напредњаке је да кад оду напредњаци да ће доћи неки растурачи државе и српства. Шарена лажа за крезубе сендвичаре.

Тај наратив данас може да прође само код баба и деда и неких прекодринаца.
Fino je to. U svakom slučaju što se mene tiče ne bih volio promjene nasilnim putem, već nekim "normalnijim" načinima.

Опет ти гдје треба гдје не треба.Имам и ја снове пријатељу, пуно снова имам.Декларација сам значи да ће се заједно са РС обиљежавати и 9. јануар и 15.фебруар.Мени не смета.

Девети јануар (централна прослава) није била у Србији, већ у Српској,

идеја је да се девети јануар слави у Српској, а Сретење у Србији.

А пошто за Вучића више нема места у Србији, морао је да бежи код јатака у Српску.

Јатаци сте злотвору српском.

Fino je to. U svakom slučaju što se mene tiče ne bih volio promjene nasilnim putem, već nekim "normalnijim" načinima.

За сада, једини ко чини насиље је Вучић и његови лојалисти.

Где су студенти и народ било шта насилно урадили, осим што свакодневно трпе насиље?

Pa slavimo. Samo bez logistike Srba iz Vojvodine ista bi bila pusti san. Čak i Karađorđe i većina starešina iz oba ustanka su u nekom trenutku prošla vojnu obuku sa ove strane Save i Dunava.
Da ne pominjemo Karlovačku Mitropoliju, Dositeja i sve ostalo što je pomoglo da se klica državnosti ne raspadne u prvim danima i da se uopšte čuje za srpsko pitanje.

Tako da bez Vojvodine ne bi bilo moderne Srbije a to izgleda još boli neke, naročito ove koji ni sa Vojvodinom ni Šumadijom a ni sa državnošću nemaju veze. Zato su prvo Vojvodinu sjebali čim su se počeli pitati za nešto. I danas im je trn u oku, čak i ovako pod bajom malim knindžom.
А на које то мислиш, можда на оне што издејствоваше и повратише пећку патријаршију?

Prosto pitanje, zašto? Kao neka vrsta misterije za mene.
Podržavaju Vučića i spremni su da budu u njegovoj službi uvek. Videli smo da je veliki broj njih došao da obavi glasanje za njega u Beogradu na prošlim izborima, sad će sigurno veliki broj njih doći na njegov skup u Sremskoj Mitrovici. Ne mogu da generalizujem, ne vole ga svi prekodrinski Srbi ali rekao bih da je dosta veći procenat onih koji su za njega nego onih koji ga ne vole. I tamo je zasigurno generalno dosta manje omražen nego ovde u Srbiji.
Da li nekakva "pronacionalna, desničarska karta" na osnovu koje je AV smenio prošlu, "žutu" vlast u Srbiji i dalje radi za Srbe iz RS-a, da li je moguće da oni i dalje žive u uverenju ili bolje rečeno iluziji da je on "čuvar pronacionalnih/desničarskih interesa"?
Opet krivi Srbi van Srbije, izglasali Vucica kao i Milosevica :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Mozda, samo mozda nije omrazen ni u Srbiji vec pojedinci zive u svojim virtuelnim realnostima gde "cela Srbija mrzi Vucica" ali se ne prihvata da ga ta ista Srbija "rusi na izborima" vec na silu.

ps Da li su hercegovci za ili protiv Vucka :D :D :D

Back