Zašto se život u luksuzu predstavlja kao pogrešan izbor?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

georgejune

Starosedelac
Poruka
189.890
Dobro ja sam te drugarski upozorio, a ti pet teraš po svom. Neću te prijaviti pošto baš hoću da te taj Neca prijavi policiji jer si veliki smarač. Samo da ti kažem da se za pretnje ubistvom krivično odgovara.
Lazes neco ubistvo nije pomenuto,sledi sad tebi prijava za klevetu,samo je neca toliko glup da se po netu zajebava sa svima a za pola sata mu dodju na adresu
 

georgejune

Starosedelac
Poruka
189.890
Značenje reči sevap
Za učinjeno dobro delo, kao na primer, ustupiti mesto starijim ljudima u punom prevozu, ostaviti neku garderobu u crveni krst, kaže se sevap je.

Izraz sevap potiče iz turskog govornog područja u značenju neko dobročinsvo ili bogougodan čin.

Odavno se ovaj izraz ukorenio kod nas, pa se neretko može čuti da je „sevap dati neki dinar prosjaku na ulici“ ili „sevap je nahraniti gladnog čoveka iako ga ne poznaješ“. Ova reč više služi kao usputna da se da značaj nekom dobrom delu, tačnije kao neka poštapalica.

Sevap je pomoći nekome kome je pomoć zaista potrebna, ko je slabiji ili je u nevolji, a da pri tom njega ne stavljaš u problematičnu situaciju.

Možda ste čuli nekog studenta da kaže: „Osevapio bih se kada bih položio još ovaj poslednji ispit.“

Generano sevap je svako dobro delo, čak i kada uklonite kamen sa puta da ne smeta automobilima ili komšiji je sevap kad mu nešto pomognete.

Svakom profesoru je sevap kad ne mora da propituje đake ili studente.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top