Зашто је Србија најбоља земља?

Zašto onda zagađenja vazduha posle 2 sata po ponoći?
Od saobraćaja?
Industrija?
Individualna ložišta?
Какве су то глупости ? Реци отворено да верујеш у те западне теорије завера о кемтрејлсима итд.
Загађење током грејне сезоне је стално, осим када дува јак ветар.

Какве су то глупости ? Реци отворено да верујеш у те западне теорије завера о кемтрејлсима итд.
Загађење током грејне сезоне је стално, осим када дува јак ветар.
Nisu to gluposti nego poslanik pita ministarku, a izostanak odgovora govori dovoljno

Moja je... tj. ja sam njena.
Mogu proći ceo svet, ali iskonsko pripadanje mi je samo ovde.
Na koje god putovanje da sam krenula, kretala sam sa mišlju da ću se vratiti.
Na staru slavu, Srbija je mesto ljudi koji lako i lepo prihvataju novajlije, posetioce, putnike-namernike i nenamernike. Drago mi je kad naiđem na reportaže nekih stranaca o svojim putovanjima kroz Srbiju ovih godina i dana, jer izgleda da i dalje držimo taj renome, ugled, pa su svi sreli neke divne, predusretljive i druželjubive ljude i videli divna mesta ovde. Treba da povedemo računa da i između sebe budemo više takvi.
Bog čuva Srbiju iz nekog razloga, smelo tvrdim, valjda imaju udela u tome i molitve nekolicine pravednika.
Udaraju nečuvene katastrofe na mnoge lepe i čuvene zemlje... Bogu hvala jer nas štedi!
O lepoti Srbije neću, ko ne zna, a voleo bi da zna-hajde na neke točkove, prođi i vidi... ali smatram da je ovo jedno veliko čudo prirode koje slabo poštujemo i čuvamo.
Vidi...Cenim ja patriotizam, sentimentalnost itd ali-pola ovoga su gluposti! Bog "stedi Srbiju"!??!? Zemlju koja je razorena, unazadjena, stanovnika najvise u genocidima nestalo odmah posle Jevreja?? Zagadjen vazduh, klima, unistena priuvreda, ratujemo stotinama godina unazad stalno neke unapred izgubljene ratove-i to se zove BOZJE CUVANJE!>??? Jel se ti drogiras necim izvini ili sta je problem? Sta bi se reklo za Svajcarsku koja STVARNO-veklovima nije ratovala, ima visok standard,infrastukturu, lepu prirodu prilicno, itd...Sta njima Bog radi ako nas stedi? Drugo OK mis smo dobri domacini ali-zar je drugacije u nekoj drugoj zemlji? Moja iskustva nisu nista losija ni u Grckoj, ni u Nemackoj, Austriji ni...da ne nabrajam dalje...Bosnu/Republiku Srpsku da ne nabrajam-a da ne pricamo o prirodnim lepotama-to sto tamo ima Srbija NEMA NI U SNU!! Samo ko nije bio/video moze da tvrdi drugacije...

Дакле питање зашто је Србија најбоља земља?
Значи не да ли је, него зашто јесте.

Где год се окренете има шта да се види и доживи. Сваки педаљ ове земље, од Суботице до Шаре, испуњава душу јединственим утисцима. И свуда где су вековна Српска огњишта доживљај је крочити, чути песме, видети ношњу. Зато је за мене Србија јединствена, незаменљива.
Srbija je samo nesrećna i pogubljena pre svega politički, a kulture ima ali ne dopire , a nije zaslužila.
Moja zemlja, moj narod, poštujem svačiji identitet , nikada nisam vrednovala ljude po mestu gde su rođeni ( nacionalnost ) , ali nisam zabagovala da ne volim svoj sopstveni.

Citirao si post.
Pogledaj video iz citiranog posta
Edit..
Па то је типична радикалска и СНС пропаганда, као други нас трују, само да ми нисмо криви, увек је неко други крив. СНС власт јесте крива.
Јесте, има удела странаца, рецимо железара Смедерево или РТБ Бор, али највећи део загађења ваздуха долази од нас, од наших термо електрана, од наших оџака односно индивидуалних ложишта итд.

Хајде да сва домаћинства пређу на руски гас, да се тако грејемо, да ни једно дрво или угаљ или штокове са фарбом више не спаљујемо, па да видимо колико ће загађење бити.

Међутим, ови плаћеници вам баце неку коску и ви развијете теорију завере, уместо да се суочите са истином.

Ti si baš dibidus pobusterisan... :sad2:

Aj ti dilberu pogledaj ko je i KOME postavio poslaničko pitanje .

Posle idi po još jedan buster.

Ko to loži posle 2 ujutro?
Нека нападају сендвичаре, чак и лажним оптужбама, заслужили су то, јер сендвичари апсолутно лажу и одвратни су.
Али немој бити дебил и веровати неким десничарима којима је циљ да скрену пажњу и да нападају владајући режим по било коју цену.

Ја имам доказе ко загађује ваздух и у ком периоду, где су теби докази да неки сендвичари добијају за запада медицински материјал, па га кришом пале ноћу. Еј бре, па у Србији се све сазна, замисли да они то крију, а ми као не можемо да сазнамо шта и када пале.
Мућни мало том главом бре, мрзим их и ја, али не наседај на лажи.

Нека нападају сендвичаре, чак и лажним оптужбама, заслужили су то, јер сендвичари апсолутно лажу и одвратни су.
Али немој бити дебил и веровати неким десничарима којима је циљ да скрену пажњу и да нападају владајући режим по било коју цену.

Ја имам доказе ко загађује ваздух и у ком периоду, где су теби докази да неки сендвичари добијају за запада медицински материјал, па га кришом пале ноћу. Еј бре, па у Србији се све сазна, замисли да они то крију, а ми као не можемо да сазнамо шта и када пале.
Мућни мало том главом бре, мрзим их и ја, али не наседај на лажи.
Menjamo priču?
Mućni ti lutko.
Ne verujem ja nikome.
Imaš poslaničko pitanje i imaš odsustvo ministarkinog odgovora.
Zašto noću zagađenje?
Ko to loži noću?
Nije ti valjda buster svu pamet pomeo?

Mućni ti lutko.
Zašto noću zagađenje?
Ko to loži noću?
Nije ti valjda buster svu pamet pomeo?
Загађење је стално, то су ваши изговори, троловање, вас сендвичара, да би могли да ложите јаловину са адитивима и да би сакрили ваше учешће у томе, као и вашу небригу о екологији.

Треба вас све послати у ТЕ Обреновац и онда залити бетоном, као у Чернобилу.

А да имате ону ствар, забранили би сагоревање дрва и угља и ставили монопол да се мора грејати само на руски гас и да видиш како би ваздух био чист.

Nema bolje zemlje za
Lenstine
za nekreativne ljude
za lopove na sitno ali to je do mentaliteta nije do zarade...
za glupe ljude...

Stvarno to mislim , nema bolje zemlje od Srbije za pomenute ljude....evo nek mi neko kaze ima li bolje zemlje za glupe ljude od Srbije...
Ili za lenstine?
Ovo je nazalost tacno. U Srbiji je stranac svako kome otac i majka nisu bogati i kome kum nije neki direktor ili predsednik opštine. Ako ne ispunjavaš ove uslove tad ti je sve džaba i možeš i 3 puta da budeš Srbin ali si svejedno višak u Srbiji. Ne znam da li je oduvek bilo tako ali Srbija pocinje da liči na arapska plemena po uređenju.

Загађење је стално, то су ваши изговори, троловање, вас сендвичара, да би могли да ложите јаловину са адитивима и да би сакрили ваше учешће у томе, као и вашу небригу о екологији.

Треба вас све послати у ТЕ Обреновац и онда залити бетоном, као у Чернобилу.

А да имате ону ствар, забранили би сагоревање дрва и угља и ставили монопол да се мора грејати само на руски гас и да видиш како би ваздух био чист.
Blebećeš u odsustvu odgovora.
Drva su najekološkije gorivo.
Karbon neutral.
Šta fotosinteza napravi , to furuna potroši.

Niko ne loži u dva ujutru.
Samo povlašteni.
Oni zbog kojih ministarstvo ne daje odgovore koje je dužno da da.
To za gas si prepisao od mene sa davnih temilica o automobilima

Blebećeš u odsustvu odgovora.
Drva su najekološkije gorivo.
Karbon neutral.
Šta fotosinteza napravi , to furuna potroši.

Niko ne loži u dva ujutru.
Samo povlašteni.
Oni zbog kojih ministarstvo ne daje odgovore koje je dužno da da.
To za gas si prepisao od mene sa davnih temilica o automobilima
Ја од тебе да преписујем ? хахахахахаха Настави да верујеш у те небулозе.

Дакле питање зашто је Србија најбоља земља?
Значи не да ли је, него зашто јесте.

Где год се окренете има шта да се види и доживи. Сваки педаљ ове земље, од Суботице до Шаре, испуњава душу јединственим утисцима. И свуда где су вековна Српска огњишта доживљај је крочити, чути песме, видети ношњу. Зато је за мене Србија јединствена, незаменљива.
Screenshot_20231206_162807.jpg

znam ljude, ne malo, koji su sa skoro hiljadu evra plate u srbiji
otisli u nemacku,

Ko živi u Beogradu zna da je 1000€ vrlo skromna plata. Isto moraš da se stiskaš. A za dosta ljudi je i to nedostižno. A kad se ode u unutrašjnost, teška beda.

evo ti rumunija i bugarska, kako zive,
standard im nije porastao zbog eu,

Itekako im je porastao. Imaš na netu GDP podatke po godinama i videćeš da im udesetostručio od ulaska u EU. Od ekstremne bede su došli na neki solidan nivo. Zašto nisu dalje napredovali, to zavisi isključivo od njih. EU ti otvara tržište, svi imaju jednake uslove za poslovanje, na tebi je da to iskoristiš ili da hvataš krivine.

nemacka je ovako cista, putevi, ulice i to,

Daleko da je samo to u pitanju. Uđi u prodavnice. Videćeš iste cene kao i Beogradu. A plata 3-4 puta veća. To je problem, što se od nas prave budale. Samo naivan čovek može da se loži na to da je ovde super.

POTRESNI GOVOR NEMAČKOG SVEŠTENIKA NA ODRU SRPSKIH OFICIRA: Ubijali smo Srbe 100 za jednoga, a oni su se “osvetili” dajući našoj deci bonbone​

Serbian Times je juče objavio priču o srpskim oficirima, logorašima u vojničkom logoru u nemačkom Osnabriku za vreme Drugog svetskog rata, i njihovoj herojskoj borbi za preživljavanje, u kojoj su uspeli da spasu i svoje kolege Jevreje, tako što nisu dozvolili da ih Nemci izdvoje u posebnu logorašku grupu.
Ta priča ima i svoj nastavak…
Naime, iako je većina srpskih oficira preživela rat, njih oko 100 nije savezničko bombardovanje Osnabrika 1945. godine. Tada je na njihovoj sahrani čuvenu besedu o srpskom narodu održao protestantski pastor, Fridrih Grizendorf, nekada dvorski sveštenik na pruskom dvoru.
Evo šta je tom prilikom rekao!
“Naša otadžbina je izgubila rat. Pobedili su Englezi, Amerikanci, Rusi. Možda su imali bolji materijal, više vojske, bolje vojskovođe. No, to je u stvari izrazito materijalna pobeda. Tu pobedu su odneli oni. Međutim, ima ovde među nama jedan narod koji je od svih pobednika izvojevao jednu mnogo lepšu, drugu pobedu. Pobedu duše, pobedu srca, pobedu mira i hrišćanske ljubavi. Taj narod su Srbi.
Mi smo ih ranije samo površno poznavali. Ali smo takođe dobro znali šta smo mi činili u njihovoj otadžbini. Ubijali smo na stotine Srba, koji su branili zemlju; za jednog našeg ubijenog vojnika, koji je inače predstavljao vlast okupatora – nasilnika. Pa ne samo da smo to činili, već smo sa blagonaklonošću posmatrali kako tamo na Srbe pucaju sa svih strana: i Italijani, i Mađari i Šiptari i Bugari i …
Znali smo da se ovde među nama nalazi 5.000 Srba oficira koji su nekada predstavljali elitu društva u svojoj zemlji, a sada liče na žive kosture, malaksali i iznemogli od gladi. Znali smo da kod Srba živi verovanje da “ko se ne osveti – taj se ne posveti”, i mi smo se zaista plašili osvete tih srpskih mučenika.
OSVETLALI OBRAZ SRBA I SRBIJE: Srpski oficiri u logoru Osnabrik
Bojali smo se da će oni posle kapitulacije naše zemlje činiti s nama ono što smo mi njima činili. Živo smo zamišljali tu dramu i već smo u mašti gledali našu decu kako plove niz kanalizaciju ili ih peku u gradskoj pekari. Zamišljali smo ubijanje naših ljudi, silovanje naših žena, rušenje i razaranje naših domova. Međutim, kako je bilo?
Kad su pokidane logorske žice i kada se 5.000 živih srpskih kostura rasulo slobodno po našoj zemlji, oni su milovali našu decu poklanjajući im bonbone, mirno razgovarali sa nama. Srbi su dakle milovali decu onih koji su njihovu Otadžbinu u crno zavili. Tek sada razumemo zašto je naš veliki pesnik Gete učio srpski jezik. Sada tek shvatamo zašto Bizmarkova poslednja reč na samrtnoj postelji beše – Srbija!
PREŽIVELI GOLGOTU: Ali bili spremni da oproste svojim mučiteljima
Ta pobeda je veća i uzvišenija od svake materijalne pobede! Takvu pobedu čini mi se, mogli su izvojevati i zadobiti samo Srbi, odgajeni u njihovom svetskom duhu i junačkim srpskim pesmama koje je naš Gete tako mnogo voleo …
Ova pobeda će vekovima živeti u dušama Nemaca, a toj pobedi i Srbima koji su je izvojevali, želeo sam da posvetim ovu moju poslednju svešteničku propoved”.
Ovaj isti govor pastora Grizendorfa kasnije je spominjala i Sibila Ler, unuka čuvenog Hitlerovog generala Aleksandra Lera, koja ga je čula od svog sveštenika, kome je učitelj bio Fridrih Grizendorf. Od njega je saznala i za srpske epske pesme, kulturu, istoriju…Kasnije je rešila da otputuje i upozna Srbiju, prešla je u pravoslavlje i sada kao monahinja Jovana već više od 30 godina služi Bogu u manastiru Soko kod Ljubovije.

Такође то је држава екоцида, где је на скоро сваком кораку загађен ваздух и по томе смо први у Европи, а понекад и у свету.
Tacno.
Glavni razlog zasto nebi ziveo u Srbiji je neverovatno zagadjenje zivotne sredine.

Voda kao izvor zivota je kompletan sh!t; ne zna se jel losija u Vojvodini ili u mestima gde cisternama dostavljaju vodu za pice u 21 veku.

Vazduh je isto zagadjen od raznih qurtona koje je vlast dovela u Srbiju da seru po njoj mimo svih eko standarda.

Geo-engineering da ne spominjem; nebo je premrezeno sa tim otrovom; ko veruje veruje; ko ne veruje ko mu ebe mater; ima izvestaj Evropske Komisije o tome pa neka cita.

Hrana je tek poseban otrov kojim uvoznicki lobi truje narod na svakom koraku; pa tako uz cinjenicu da je taj sludjeni narod u samom vrhu po konzumaciji cigareta; onda ne cudi sto ga hrane gomnima i sto je u vrhu smrti od karcinoma.

Zivotna okolina je za Bogu plakati; deponije gore i oslobadjaju dodatne “vitamine” u pluca, smece pluta rekama, otpad svuda moze da se vidi pa cak i u nacionalnim parkovima.

Covek ne moze a da se ne zapita da li je taj narod trovača poluretardiran ili komletno retardiran; i ako se taj trend kretenizacije nastavi, sigurno ce taj prostor u nekoj buducnosti da dobije neku normalniju i pametniju grupu ljudi da ga naseli.

Vazduh je isto zagadjen od raznih qurtona koje je vlast dovela u Srbiju da seru po njoj mimo svih eko standarda.
То је заблуда и лаж, а режиму одговара, јер се крију главни извори загађења, а то су термо електране и индивидуална ложишта.
Како то да је ван грејне сезоне ваздух умерено загађен, док је током грејне сезоне екстремно загађен.

Geo-engineering da ne spominjem; nebo je premrezeno sa tim otrovom; ko veruje veruje; ko ne veruje ko mu ebe mater; ima izvestaj Evropske Komisije o tome pa neka cita.
Нема доказа за то, али отров који излази из оџака се види, како оних малих индивидуалних, тако и од ТЕ и фабрика.

Апсолутна лаж и заблуда. Највеће загађење долази током грејне сезоне, индивидуална ложишта током зиме + ТЕ која нас трује током целе године, јер на хидроелектране се ослањамо само 20ак процената, а нуклеарне електране нула посто, такође енергија ветра и сунца је искоришћена нула посто.

Камо среће да нас само индустрија загађује, па ми бисмо били мала Немачка. А што се тиче аутомобила, па то је тек намајњи загађивач, свега 6% у укупном загађењу.
U USA putnicki (na ovom treba naglasak, samo putnicki) automobili ucestvuju sa 29% emisije gasova koji proizvode efekat staklene baste. U svetskim razmerama transport prouzrokuje 28% gasova greenhouse-a. Onda redom, 25% otpada na proizvodnu elektricne energije (udalj, nafta i gas), industrija 23%, itd... a evo ga i LINK LINK od merodavne svetske institucije za to. Dakle, transport je NAJVECI svetski zagadjivac, da ne sirite neproverene vesti.

Stoga, ne razumem likove kao sto je chika dlugomir koji iz dna duse mrzi elektricne automobile i nameru vlasti u EU, USA, Japanu i ostalih razvijenih zemalja da do 2030-2035 izbace SUS motore iz proizvodnje - to je za dobrobit njegovih unuka (ako ih uopste i ima) i zasto bi se covek bunio na takvo sta.

Back