Zašto je meso u Srbiji duplo skuplje?

Pre dolaska Lidla u Srbiju, Srbi generalno i nisu znali kako izgleda kasirka koja dobro radi svoj posao, jer je 95% njih bio uzas.

Cast izuzecima.

Tako je jos uvijek u srpskim marketima - Univerexport, Roda, itd. Uvijek ogroman red ljudi a samo jedna kasa radi.

Dok u Lidlu 5 kasa sve tece kako treba efikasno ekspresno.

To je u sistemu njemackom.

Pa ja mislim da je to do dogovora sa poslovodjom, a ne da odredjuje maxi..

Npr ja znam seficu maxija koji je kod mene i od korone ja dodjem kod nje i kad je prolece cackam je...kad cemo da prebacimo radno vreme do 24,
Тај Макси(можда једини у граду) код @mario80 ради 24 сахата,значи као Драгстор...
а не само до Поноћи.

Koliko ja znam, Lidl je meso uzimao od Djurdjevica, barem je tako bilo ranije.

Ti Djurdjevici prodaju svuda po Srbiji, u skoro svakom gradu sa industrijama mesa tamo, i kada udjete u neku mesaru u Srbiji, postoji dobra sansa da imaju nesto od Djurdjevica tamo, sto je njihova lokalna industrija mesa obradila.

Isto tako, za te Djurdjevice, kao i za sve Vojvodjane generalno, vazi pravilo da su im svinjska mesa dobra, cak i super, ali junece izbegavajte.

I to vam je to, nije neka posebna kvantna fizika.

Jedan napiše
Pre dolaska Lidla u Srbiju, Srbi generalno i nisu znali kako izgleda kasirka koja dobro radi svoj posao, jer je 95% njih bio uzas.

Cast izuzecima.
a drugi (srbomrzac) mu odgovara
Tako je jos uvijek u srpskim marketima - Univerexport, Roda, itd. Uvijek ogroman red ljudi a samo jedna kasa radi.

Dok u Lidlu 5 kasa sve tece kako treba efikasno ekspresno.

To je u sistemu njemackom.
:mrgreen:
Ajde dogovorite se da isto lažete

A zasto je kafa20 eur kg grand cafe?Nikakva splačina.
A u Austriji top kafa 6eur kg?
3 puta skuplje u Bg.Kriminalci.
daj sliku te "top" kafe jer znam koliko sam kafu placao tamo i da je kvalitetna kafa izuvala iz cipela
Činjenica je da su prodati najpoznatiji brendovi kafe kod nas i drže ih stranci. Sada imamo i monopolistu na tržištu.

Mozda veci troskovi zbog otpada,
Npr 9 od 10 komsija ne skuplja izmete svojih pasa i tu se nakupe musice i neki kao komarci...

A kad je proizvodnja u pitanju to mora da se uklanja...

Ali gledam na cemu se sve vidi kultura Srba, cak i na kucnim ljubimcima...cak i na tome...na prelazu ulice, na rafovima kad ostane ono sto su probrali od izlozene robe...

Pritom i to što si napisala, čak i da se nije nadovezalo, hehe čuj nadovezalo jedan kaže Kasirke nemaju pojma, a drugi, pa da, tako je još uvek u srpskim marketima, samo jedna kasa, dakle, čak i da je napisano samo za sebe - nije tačno jer ne radi samo jedna kasa. Pritom postoje i samouslužne kase.
Ono kad neko hoće da pretera i da te unizi u svakom obliku pa nije dovoljno što imamo vučka nego nam ni kasirke nemaju pojma. Pa onda ipak kase nemaju pojma.

Back