cronnin
Veoma poznat
- Poruka
- 13.795
Па ево, помињао си да желиш да скачеш са моста, због неких апстрактних ствари.Opet te ne razumem. Kojih drugih problema? Budi konkretan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па ево, помињао си да желиш да скачеш са моста, због неких апстрактних ствари.Opet te ne razumem. Kojih drugih problema? Budi konkretan.
Ako su tebi apstraktne, nisu meni.Па ево, помињао си да желиш да скачеш са моста, због неких апстрактних ствари.
E sad, sta znaci bolje, svako vidi ono sto zeli da vidi, ukljucujuci i mene i tebe. Sve u svemu, nije mi dovoljno dobro da bih se osecao "normalno".
Па све што се дешава само у твојој глави - је апстракција.Ako su tebi apstraktne, nisu meni.
Tvoj dozivljaj se razlikuje od mog. Opet, ne moram da izgubim porodicu i obe noge u ratu da bih bio u ovom stanju. Najcesce oni koji prebrode sve to imaju za sta da zive - vidi cuda. Ne mozes da pricas u moje ime sta mi fali a sta ne. Ja sam ja, ti si ti, toliko je jasno.Причамо о чињеничном стању. Ништа ти у животу не фали, а понашаш се ко да си изгубио породицу и обе ноге у рату.
Pa i cela ova konverzacija sa mnom se takodje desava u tvojoj glavi.Па све што се дешава само у твојој глави - је апстракција.
Да, али је и други читају и могу да потврде постојаност исте.Pa i cela ova konverzacija sa mnom se takodje desava u tvojoj glavi.
I sta to menja?Да, али је и други читају и могу да потврде постојаност исте.
Tvoj dozivljaj se razlikuje od mog. Opet, ne moram da izgubim porodicu i obe noge u ratu da bih bio u ovom stanju. Najcesce oni koji prebrode sve to imaju za sta da zive - vidi cuda. Ne mozes da pricas u moje ime sta mi fali a sta ne. Ja sam ja, ti si ti, toliko je jasno.
Znaci samo zato sto si ti nesto umislio, dajes sebi za prava da mislis da bolje znas sta ja osecam nego ja sam?Наравно да може да се прича шта коме фали. Па нисмо овде од јуче као она породица из Third Rock From the Sun. Толико научних дисциплина проучава човека и његове потребе, економске, социјалне, психолошке, итд, да није никаква посебна мудрост одредити ко је у којој зони.
Znaci samo zato sto si ti nesto umislio, dajes sebi za prava da mislis da bolje znas sta ja osecam nego ja sam?
I ne mora biti objektivno. Ja sam subjekat. Objektivno je prosek celine, koja po pravilu u sebi sadrzi elemente koji se razlikuju. Nikad neces naci istovetnost.Ја нисам рекао да знам шта ти осећаш боље од тебе. Ти ако хоћеш можеш да будеш незадовољан и са платом од 20.000 ЕУР месечно, 5 кућа на мору, 20 жена у харему и гласом Здравка Чолића. Суштина је да то више није објективно.
Мења зато што се не дешава само у мојој глави. Дешава се и у твојој. Али је и даље суштина проблема што су тема тог разговора апстракције. А то је оно чиме ти не треба да се бавиш.I sta to menja?
Мора да буде објективно. Ако кренемо тако да не мора, онад ништа не мора. Онда можеш да упуцаш поштара јер ти је донео белу коверту, а не жуту.I ne mora biti objektivno. Ja sam subjekat. Objektivno je prosek celine. Nikad neces naci istovetnost.
Opet nisi jasan.Мења зато што се не дешава само у мојој глави. Дешава се и у твојој. Али је и даље суштина проблема што су тема тог разговора апстракције. А то је оно чиме ти не треба да се бавиш.
Ako figurira, figurira, i ja pripadam celokupnoj slici objektivnosti kao figura.Мора да буде објективно. Ако кренемо тако да не мора, онад ништа не мора. Онда можеш да упуцаш поштара јер ти је донео белу коверту, а не жуту.
Онда ће неко за 18 секунди трчања на 100m да тражи златну медаљу на Олимпијским играма. Или ће неко да тражи да му рука буде у гипсу 4 године и да буде на боловању.
То што није истоветно не значи да не постоји опсег у ком нешто фигурира.
Причамо о стварима које су потпуно небитне у животу. Ово ти никад ни за шта неће требати, неће те питати чак ни у затвору у Лесотоу.Opet nisi jasan.
За велики број ствари се зна објективан опсег величина. Ја не чух да теби ишта озбиљно фали у твом животу. Око 7 хиљада и 800 милиона милијарди људи на свету би се сад радо мењало са тобом, што значи да су твоји проблеми апстрактни, умишљени, нису реални. То је прва ствар коју треба да прихватиш.Ako figurira, figurira, i ja pripadam celokupnoj slici objektivnosti kao figura.
Sta tacno?Причамо о стварима које су потпуно небитне у животу. Ово ти никад ни за шта неће требати, неће те питати чак ни у затвору у Лесотоу.
Ovde si ga zavalio... ako je to na racun onog sto sam rekao da su svi kukavice, imas objektivnog prava, ali ja i dalje ne menjam svoje misljenje. Mislim da moze da se radi bez novca, i da se privredjuje ono sto je neophodno svima, da bi se svima time olaksalo. Ne mogu da lecim ljude od njihovog apstraktnog dozivljavanja novca za nesto sto to nije. To nije sredstvo razmene dok covek to ne odluci. A pritom i ne moze da zameni nista sto mora da se uradi. Ono sto mora da se uradi mora da se uradi, da li ti imao novac ili ne.За велики број ствари се зна објективан опсег величина. Ја не чух да теби ишта озбиљно фали у твом животу. Око 7 хиљада и 800 милиона милијарди људи на свету би се сад радо мењало са тобом, што значи да су твоји проблеми апстрактни, умишљени, нису реални. То је прва ствар коју треба да прихватиш.
Ali si kontradiktoran. Govoris da se bavim drugima kao nesto sto ne bih trebao da radim, a ujedno koristis druge ljude (iako anonimne) kao argument.Причамо о стварима које су потпуно небитне у животу. Ово ти никад ни за шта неће требати, неће те питати чак ни у затвору у Лесотоу.
За велики број ствари се зна објективан опсег величина. Ја не чух да теби ишта озбиљно фали у твом животу. Око 7 хиљада и 800 милиона милијарди људи на свету би се сад радо мењало са тобом, што значи да су твоји проблеми апстрактни, умишљени, нису реални. То је прва ствар коју треба да прихватиш.
Па цео наш тренутни разговор. Не служи ничему. Само филозофија ради филозофије. Подсећа на обичну расправу пијаних студената.Sta tacno?
Не није уопште на рачун тога, него буквално. Заиста нисам чуо да ти нешто фали у животу. Можда су ти извадили неку осмицу?Ovde si ga zavalio... ako je to na racun onog sto sam rekao da su svi kukavice, imas objektivnog prava, ali ja i dalje ne menjam svoje misljenje.
У реду и шта сад са тиме? Рецимо и да може, па шта? Што се ти бавиш тренутно тиме?Mislim da moze da se radi bez novca, i da se privredjuje ono sto je neophodno svima, da bi se svima time olaksalo. Ne mogu da lecim ljude od njihovog apstraktnog dozivljavanja novca za nesto sto to nije. To nije sredstvo razmene dok covek to ne odluci. A pritom i ne moze da zameni nista sto mora da se uradi. Ono sto mora da se uradi mora da se uradi, da li ti imao novac ili ne.
Ја ти то кажем зато што теби такво бављење другим људима прави проблем.Ali si kontradiktoran. Govoris da se bavim drugima kao nesto sto ne bih trebao da radim, a ujedno koristis druge ljude (iako anonimne) kao argument.
O ovom tipu problemu ti pricam:За велики број ствари се зна објективан опсег величина. Ја не чух да теби ишта озбиљно фали у твом животу. Око 7 хиљада и 800 милиона милијарди људи на свету би се сад радо мењало са тобом, што значи да су твоји проблеми апстрактни, умишљени, нису реални. То је прва ствар коју треба да прихватиш.
Ako tako mislis, uvek mozes da prekines.Па цео наш тренутни разговор. Не служи ничему. Само филозофија ради филозофије. Подсећа на обичну расправу пијаних студената.
I opet ne razumem sta si hteo ovim da kazes. Fali mi to sto su ljudi sebicna govna, a svi radimo i zivimo na istoj planeti (u neprimecenom zajednistvu), a ljudi se prave ludi, a ti mi ovde govoris da ja zivim u apstrakcijama.Не није уопште на рачун тога, него буквално. Заиста нисам чуо да ти нешто фали у животу. Можда су ти извадили неку осмицу?
Zato sto je to resenje za mene. Od teleportacije sam trenutno daleko. Sta ti znaci spajanje kicmene mozdine?У реду и шта сад са тиме? Рецимо и да може, па шта? Што се ти бавиш тренутно тиме?
Свашта може. Можда и бежични пренос енергије и телепортација, спајање кичмене мождине , итд.
Ne pravi mi problem, nego se u bavljenju drugim ljudima nalazi problem. I taj problem mora da se resi da bih se osecao normalno, u nekoj meri.Ја ти то кажем зато што теби такво бављење другим људима прави проблем.
Zato sto to nije resenje. Ako necu da se resim problema, problem ce mi visiti o vratu.Када би некога трећег размишљање о разблудним девојкама бацало у опасно похотне мисли, које би му правиле проблем да нормално функционише у животу, њему бисмо рекли да не треба да размишља о таквим девојкама.
Скраћено: ко год размишља о неким стварима на тако интензиван или својеврстан начин да му то прави функционалан проблем у животу, треба да прекине да размишља о тим стварима.
За тебе би било корисно да се бавиш неким уобичајеним стварима и да прекинеш превише да размишљаш и апстрахујеш. Није као да би био први који је полудео од филозофирања. Не видим разлога зашто човек не би учио на грешкама других, него би желео да се сам залети главом у зид.
Evo našao si smisao u aktivnosti na forumu, enjoy.Jeste, ovo je preprost naslov teme i pitanje. Ali je zivot isto toliko nejasan. Jasan u nejasnoci tolikih kontradiktornih boja i kontrasta, nedostatku finaliteta, resenja. Odluke individue se ponavljaju. Sve potvrdjeno mi deluje kao zatvoreni krug, zatvor, i kad ga uporedim sa svim detaljima manifestacije koji i dalje nisu dobili svoj zvanicno obelezje, niti neku paznju, jer je pitanje da li postoje uopste van moje percepcije, postane usamljeno. Sve sto vidim u okvirima, pocinje i zavrsava se. Nigde smisla, nigde izlaska. Nigde spasa, nigde kraja, osim kraja u samom sebi. Sve predstavlja svoju vrstu besmisla. Ali zivot ide dalje, i ne pita...
Gore smo iznutra...fizicki kao postojimo kao tu smo ...to nista ne znaci...sto se onda nismo svi ubili ako je to tacno?Zivot ti je Mit o Sizifu
To se shvati na kraju...to je krajnji zakljucak...Pametna glava shvata da nema smisla u uzaludnom trazenju smisla jer je smisao sam zivot i zivi ga punim plucima.
laz zato sto je takvima sve lepo nemaju ovakva pitanja... zabrinute glave izlozene tenziji pogresnoj okolini sa promasenim porukama .....koje razmisljaju kako se izvuci...sta kada su po osecaju sve sanse prosle te ih nema...tu je kajanje ...Prazna glava to drugacije percipira i onda dobijemo nus produkt, amorfnu masu koja negira postojanje.
Nece ni to dovekaEvo našao si smisao u aktivnosti na forumu, enjoy.