Zasto i sta?

E sad, sta znaci bolje, svako vidi ono sto zeli da vidi, ukljucujuci i mene i tebe. Sve u svemu, nije mi dovoljno dobro da bih se osecao "normalno".

Причамо о чињеничном стању. Ништа ти у животу не фали, а понашаш се (макар овде на теми) ко да си изгубио породицу и обе ноге у рату.

Причамо о чињеничном стању. Ништа ти у животу не фали, а понашаш се ко да си изгубио породицу и обе ноге у рату.
Tvoj dozivljaj se razlikuje od mog. Opet, ne moram da izgubim porodicu i obe noge u ratu da bih bio u ovom stanju. Najcesce oni koji prebrode sve to imaju za sta da zive - vidi cuda. Ne mozes da pricas u moje ime sta mi fali a sta ne. Ja sam ja, ti si ti, toliko je jasno.

Tvoj dozivljaj se razlikuje od mog. Opet, ne moram da izgubim porodicu i obe noge u ratu da bih bio u ovom stanju. Najcesce oni koji prebrode sve to imaju za sta da zive - vidi cuda. Ne mozes da pricas u moje ime sta mi fali a sta ne. Ja sam ja, ti si ti, toliko je jasno.

Наравно да може да се прича шта коме фали. Па нисмо овде од јуче као она породица из Third Rock From the Sun. Толико научних дисциплина проучава човека и његове потребе, економске, социјалне, психолошке, итд, да није никаква посебна мудрост одредити ко је у којој зони.

Наравно да може да се прича шта коме фали. Па нисмо овде од јуче као она породица из Third Rock From the Sun. Толико научних дисциплина проучава човека и његове потребе, економске, социјалне, психолошке, итд, да није никаква посебна мудрост одредити ко је у којој зони.
Znaci samo zato sto si ti nesto umislio, dajes sebi za prava da mislis da bolje znas sta ja osecam nego ja sam?

Znaci samo zato sto si ti nesto umislio, dajes sebi za prava da mislis da bolje znas sta ja osecam nego ja sam?

Ја нисам рекао да знам шта ти осећаш боље од тебе. Ти ако хоћеш можеш да будеш незадовољан и са платом од 20.000 ЕУР месечно, 5 кућа на мору, 20 жена у харему и гласом Здравка Чолића. Суштина је да то више није објективно.

Ја нисам рекао да знам шта ти осећаш боље од тебе. Ти ако хоћеш можеш да будеш незадовољан и са платом од 20.000 ЕУР месечно, 5 кућа на мору, 20 жена у харему и гласом Здравка Чолића. Суштина је да то више није објективно.
I ne mora biti objektivno. Ja sam subjekat. Objektivno je prosek celine, koja po pravilu u sebi sadrzi elemente koji se razlikuju. Nikad neces naci istovetnost.

I sta to menja?
Мења зато што се не дешава само у мојој глави. Дешава се и у твојој. Али је и даље суштина проблема што су тема тог разговора апстракције. А то је оно чиме ти не треба да се бавиш.

I ne mora biti objektivno. Ja sam subjekat. Objektivno je prosek celine. Nikad neces naci istovetnost.
Мора да буде објективно. Ако кренемо тако да не мора, онад ништа не мора. Онда можеш да упуцаш поштара јер ти је донео белу коверту, а не жуту.

Онда ће неко за 18 секунди трчања на 100m да тражи златну медаљу на Олимпијским играма. Или ће неко да тражи да му рука буде у гипсу 4 године и да захтева да толико буде на плаћеном боловању.

То што није истоветно не значи да не постоји опсег у ком нешто фигурира. За основне ствари се зна опсег величина у којима се крећу.

Мења зато што се не дешава само у мојој глави. Дешава се и у твојој. Али је и даље суштина проблема што су тема тог разговора апстракције. А то је оно чиме ти не треба да се бавиш.
Opet nisi jasan.

Мора да буде објективно. Ако кренемо тако да не мора, онад ништа не мора. Онда можеш да упуцаш поштара јер ти је донео белу коверту, а не жуту.
Онда ће неко за 18 секунди трчања на 100m да тражи златну медаљу на Олимпијским играма. Или ће неко да тражи да му рука буде у гипсу 4 године и да буде на боловању.

То што није истоветно не значи да не постоји опсег у ком нешто фигурира.
Ako figurira, figurira, i ja pripadam celokupnoj slici objektivnosti kao figura.

Opet nisi jasan.
Причамо о стварима које су потпуно небитне у животу. Ово ти никад ни за шта неће требати, неће те питати чак ни у затвору у Лесотоу.

Ako figurira, figurira, i ja pripadam celokupnoj slici objektivnosti kao figura.
За велики број ствари се зна објективан опсег величина. Ја не чух да теби ишта озбиљно фали у твом животу. Око 7 хиљада и 800 милиона милијарди људи на свету би се сад радо мењало са тобом, што значи да су твоји проблеми апстрактни, умишљени, нису реални. То је прва ствар коју треба да прихватиш.

Причамо о стварима које су потпуно небитне у животу. Ово ти никад ни за шта неће требати, неће те питати чак ни у затвору у Лесотоу.
Sta tacno?

За велики број ствари се зна објективан опсег величина. Ја не чух да теби ишта озбиљно фали у твом животу. Око 7 хиљада и 800 милиона милијарди људи на свету би се сад радо мењало са тобом, што значи да су твоји проблеми апстрактни, умишљени, нису реални. То је прва ствар коју треба да прихватиш.
Ovde si ga zavalio... ako je to na racun onog sto sam rekao da su svi kukavice, imas objektivnog prava, ali ja i dalje ne menjam svoje misljenje. Mislim da moze da se radi bez novca, i da se privredjuje ono sto je neophodno svima, da bi se svima time olaksalo. Ne mogu da lecim ljude od njihovog apstraktnog dozivljavanja novca za nesto sto to nije. To nije sredstvo razmene dok covek to ne odluci. A pritom i ne moze da zameni nista sto mora da se uradi. Ono sto mora da se uradi mora da se uradi, da li ti imao novac ili ne.

Ali si kontradiktoran. Govoris da se bavim drugima kao nesto sto ne bih trebao da radim, a ujedno koristis druge ljude (iako anonimne) kao argument.

Па цео наш тренутни разговор. Не служи ничему. Само филозофија ради филозофије. Подсећа на обичну расправу пијаних студената.

Ovde si ga zavalio... ako je to na racun onog sto sam rekao da su svi kukavice, imas objektivnog prava, ali ja i dalje ne menjam svoje misljenje.
Не није уопште на рачун тога, него буквално. Заиста нисам чуо да ти нешто фали у животу. Можда су ти извадили неку осмицу?

Mislim da moze da se radi bez novca, i da se privredjuje ono sto je neophodno svima, da bi se svima time olaksalo. Ne mogu da lecim ljude od njihovog apstraktnog dozivljavanja novca za nesto sto to nije. To nije sredstvo razmene dok covek to ne odluci. A pritom i ne moze da zameni nista sto mora da se uradi. Ono sto mora da se uradi mora da se uradi, da li ti imao novac ili ne.
У реду и шта сад са тиме? Рецимо и да може, па шта? Што се ти бавиш тренутно тиме?
Свашта може. Можда и бежични пренос енергије и телепортација, спајање кичмене мождине , итд.

Ali si kontradiktoran. Govoris da se bavim drugima kao nesto sto ne bih trebao da radim, a ujedno koristis druge ljude (iako anonimne) kao argument.
Ја ти то кажем зато што теби такво бављење другим људима прави проблем.

Када би некога трећег размишљање о разблудним девојкама бацало у опасно похотне мисли, које би му правиле проблем да нормално функционише у животу, њему бисмо рекли да не треба да размишља о таквим девојкама.

Скраћено: ко год размишља о неким стварима на тако интензиван или својеврстан начин да му то прави функционалан проблем у животу, треба да прекине да размишља о тим стварима.

За тебе би било корисно да се бавиш неким уобичајеним стварима и да прекинеш превише да размишљаш и апстрахујеш. Није као да би био први који је полудео од филозофирања. Не видим разлога зашто човек не би учио на грешкама других, него би желео да се сам залети главом у зид.

O ovom tipu problemu ti pricam:
Srecom pa sam pre par minuta naisao na ovaj snimak

Poslednja izmena:
Па цео наш тренутни разговор. Не служи ничему. Само филозофија ради филозофије. Подсећа на обичну расправу пијаних студената.
Ako tako mislis, uvek mozes da prekines.
Не није уопште на рачун тога, него буквално. Заиста нисам чуо да ти нешто фали у животу. Можда су ти извадили неку осмицу?
I opet ne razumem sta si hteo ovim da kazes. Fali mi to sto su ljudi sebicna govna, a svi radimo i zivimo na istoj planeti (u neprimecenom zajednistvu), a ljudi se prave ludi, a ti mi ovde govoris da ja zivim u apstrakcijama.
У реду и шта сад са тиме? Рецимо и да може, па шта? Што се ти бавиш тренутно тиме?
Свашта може. Можда и бежични пренос енергије и телепортација, спајање кичмене мождине , итд.
Zato sto je to resenje za mene. Od teleportacije sam trenutno daleko. Sta ti znaci spajanje kicmene mozdine?
Ја ти то кажем зато што теби такво бављење другим људима прави проблем.
Ne pravi mi problem, nego se u bavljenju drugim ljudima nalazi problem. I taj problem mora da se resi da bih se osecao normalno, u nekoj meri.
Када би некога трећег размишљање о разблудним девојкама бацало у опасно похотне мисли, које би му правиле проблем да нормално функционише у животу, њему бисмо рекли да не треба да размишља о таквим девојкама.

Скраћено: ко год размишља о неким стварима на тако интензиван или својеврстан начин да му то прави функционалан проблем у животу, треба да прекине да размишља о тим стварима.

За тебе би било корисно да се бавиш неким уобичајеним стварима и да прекинеш превише да размишљаш и апстрахујеш. Није као да би био први који је полудео од филозофирања. Не видим разлога зашто човек не би учио на грешкама других, него би желео да се сам залети главом у зид.
Zato sto to nije resenje. Ako necu da se resim problema, problem ce mi visiti o vratu.

Poslednja izmena:
Jeste, ovo je preprost naslov teme i pitanje. Ali je zivot isto toliko nejasan. Jasan u nejasnoci tolikih kontradiktornih boja i kontrasta, nedostatku finaliteta, resenja. Odluke individue se ponavljaju. Sve potvrdjeno mi deluje kao zatvoreni krug, zatvor, i kad ga uporedim sa svim detaljima manifestacije koji i dalje nisu dobili svoj zvanicno obelezje, niti neku paznju, jer je pitanje da li postoje uopste van moje percepcije, postane usamljeno. Sve sto vidim u okvirima, pocinje i zavrsava se. Nigde smisla, nigde izlaska. Nigde spasa, nigde kraja, osim kraja u samom sebi. Sve predstavlja svoju vrstu besmisla. Ali zivot ide dalje, i ne pita...
Evo našao si smisao u aktivnosti na forumu, enjoy.

Zivot ti je Mit o Sizifu
Gore smo iznutra...fizicki kao postojimo kao tu smo ...to nista ne znaci...sto se onda nismo svi ubili ako je to tacno?
..........
Screenshot_20220805-101214_Chrome.jpg

Ziveti sad ovde....sta kad nema sada ovde vec su sanse propustene te je tu kajanje?

Pametna glava shvata da nema smisla u uzaludnom trazenju smisla jer je smisao sam zivot i zivi ga punim plucima.
Prazna glava to drugacije percipira i onda dobijemo nus produkt, amorfnu masu koja negira postojanje.

Pametna glava shvata da nema smisla u uzaludnom trazenju smisla jer je smisao sam zivot i zivi ga punim plucima.
To se shvati na kraju...to je krajnji zakljucak...
Prazna glava to drugacije percipira i onda dobijemo nus produkt, amorfnu masu koja negira postojanje.
laz zato sto je takvima sve lepo nemaju ovakva pitanja... zabrinute glave izlozene tenziji pogresnoj okolini sa promasenim porukama .....koje razmisljaju kako se izvuci...sta kada su po osecaju sve sanse prosle te ih nema...tu je kajanje ...

kako napred zasto napred?

Back