ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moram da se umešam, zašto bi dvoje bilo sito, a troje moraju biti gladni? Da se razumemo, to nije neki argument. Ja ću iskreno reći, meni je LAKŠE sad kad imam dvoje, i znam da će mi biti TEŽE sa troje ili četvoro koliko planiramo. To što će biti teže nije mi dovoljan razlog da ih nemam, jer mislim da će njihov život biti lepši uz braću i sestre. To ja mislim, a ne treba svi tako da misle. Niti svi treba da misle da će četvoro dece pod obavezno biti gladni, neželjeni i nesrećni! Tu se vraćamo na onu priču da mi danas hoćemo da radimo samo ono što nam je lakše i lepše, bilo da smo žene ili muškarci. Nama je moguće da nam bude lakše, i mi želimo da iskoristimo tu mogućnosti. I niko ne kaže da je to dobro lil loše, samo da se ne uvija u neke druge razloge...

e pa, ja nesto bas najvolim iz licnog iskustva a ne iz perinog, zikinog, mikinog... jer kad je o peri, ziki, miki rec, onda moze da se interpretira i manipulise u korist svog stava a ja to ne zelim... nego onako kako je pa kom se ne svidja ne mora da cita... i to ne znaci da sad moras i ti da istresas svoju intimu, niti bilo ko drugi... ali znaci da ne moze da me ubedjuje neko ko nema zenu i decu da zna bolje od mene kako je to kad si u braku i kad si roditelj... sanse nema! mislim moze, al ga nikad necu shvatiti za ozbiljno... taka sam, sta cu
a ovo moderne ribe i to... misljenja sam da ce svaka normalna, ne moderna, zena kad jednom postane majka da ima u vidu prvo interes deteta pa tek onda interes svoj i svoga muza... pa sad hoce li neko to da smatra ekstremnim, moze...
nije to bas tako kako si ti predstavio, mislim, ko ce normalan da se vencava ako vec zna da ce da se razvede :roll:... vise je bilo u kontekstu da je izmedju ostalog bolje za zenu da je skolovana i da ima posao, tj. da je osigurana kolko toliko , izmedju ostalog i za slucaj da se razvede

Slazem se sa ovim sto si napisala delimicno u najmanju ruku. Ipak sustina je....danasnja zena je u raskoraku, pravi spagu, ne zna na koju bi stranu. Treba se ispuniti u karijeri, a treba se ispuniti i kao zena i majka....pricalo se i promovisalo se da je moguce, da bi u zadnje vreme sve cesce bio zastupljen stav da ipak ne ide oboje. Mislim da je ovo kljucna stvar i pitanje pred kojim stoji danasnja zena.

..vara te utisak.. :) deca su onakva kakve ih odgajimo..
..a i smor je relativna stvar i zavisi i od krshtenice, pomalo.. :lol:

Postujem tvoje misljenje. Ali isto tako sam cuo dosta onih, koji su se slozili sa tim sto sam ja primetio. Da cujem ostale sta misle? :think:

Moram da se umešam, zašto bi dvoje bilo sito, a troje moraju biti gladni? Da se razumemo, to nije neki argument. Ja ću iskreno reći, meni je LAKŠE sad kad imam dvoje, i znam da će mi biti TEŽE sa troje ili četvoro koliko planiramo. To što će biti teže nije mi dovoljan razlog da ih nemam, jer mislim da će njihov život biti lepši uz braću i sestre. To ja mislim, a ne treba svi tako da misle. Niti svi treba da misle da će četvoro dece pod obavezno biti gladni, neželjeni i nesrećni! Tu se vraćamo na onu priču da mi danas hoćemo da radimo samo ono što nam je lakše i lepše, bilo da smo žene ili muškarci. Nama je moguće da nam bude lakše, i mi želimo da iskoristimo tu mogućnosti. I niko ne kaže da je to dobro lil loše, samo da se ne uvija u neke druge razloge...

Na 4vrto dodaj 5,6 i 7 i ako ti je sa dvoje tesko sa 7 ce da ti glava explodira. ko kaze da nece biti nesrecni ? srecni ce biti ako im pruzis osnovno i jos pored toga a to obicno kosta pa puta 7 ili 4.. A ako nemas za dvoje normalno kako ces za 4-7.. Ne kazem da ne treba ko zeli hoce,ali prevashodno moze da ima toliko dece.. Nema nista lepse nego kada te dete zagrli poljubi kaze mama-tata.. pa jos puta 7..Ali tu je i druga strana medalje gde dolazi taj finansijski trenutak..

Haha zahtevniji su od nas svakako , jer od pocetka im pruzamo mnogo vise paznje nego sto su nama nasi , navikli, nasli pa zasli..
Inace vi decaci niste u opste proracunati jokk

Nisam decak. Nazalost. ;)
A sto se proracunatosti tice....pa cak i da jesam (a tvrdim da nisam), to bi u mom slucaju bilo manje licemerno, jer ne prdim o ljubavi i kako je to jedini smisao zivota, i kako samo na to gledam i blablabla... kao sto to mnoge zene rade. Slabo koja ce otvoreno da prizna da se udaje za tog i tog jer ovaj materijalno dobro stoji, ima sigurnost te vrste pored njega itd. , nego ce i njega masnog , ruznog i debelog predstavljati kao ljubav svog zivota. :hahaha:

Niko to i nije rekao... receno je samo da je danas tesko i jedno odgajiti... msm realno, dvoje dece sve puta 2, troje puta 3... ne vidim kako sto vise moze biti lakse... ajde kontam dok su mali, pa nose krpice od starije brace i sestara... ali sve ostalo im se mora kupiti, skolarina platiti... ne znam sta je tu nerealno... ja trenutno mogu da izdrzavam jedno dete, dvoje... stisli bismo se, troje... mucili bismo se...jabuku delis na 2, 3... e a sutra kad ih treba skolovati, treba da se pravim blesava :whistling: aj, sad svi, trbuhom za kruhom!
licno, ne zelim tako... samo da bih moj nagon za radjanjem i majcinstvom bio podmiren... nemam pravo to da radim svom vec rodjenom detetu... tako ja na to gledam

Druze, ja sam isto tako k*njao pre nego sto sam dobio prvo...onda sam vec korigovao na tri-cetiri....pa kad smo dobili drugo, sve vise sam otisao u pravcu "ovo je sasvim dovoljno".. Mislim, jedino ako neces nista sa njima raditi, nikakve obaveze preuzimati na sebe, ako ces imati zenu sa konjskim zivcima, onda mozda i bude tih 5-7 o kojima mastas. Ali veruj mi, jedno je pricati teotertski, a drugo nesto je realnost.
Volim decu, da me ne razumes pogresno....ali 5-7 ko izgura u danasnje vreme, alal mu vera. ;)

Ма наравно,потпуно те разумем...Ја сам причам оно што мислим...Ја бих заиста волео да имам много деце а сад,ште знам...Не знам ја шта сутра доноси дан...

koliko ti znas takvih devojaka iz svog okruzenja, realno? ja ne znam ni jednu... znaci imamo tamo neku rospiju mateus i nabedjenu vericu i sad su sve devojke i zene takve? nisu, ja znam devojke koje rade i studiraju, znam zene koje rade i brinu o kuci i deci istovremeno... za te tvoje sam samo cula iz zute stampe

Realno..poceo sam razmisljati pa kao 2-3..onda vratim film i dodjem do mnogo veceg broja a to ti je dokaz ovih sponzorusa na tvu jer se samo one i vrte..one diktiraju ''kulturu'' a studije su im samo bekap da na papiru budu nezavisne

Planiranje porodice. Kontraceptivna sredstva. Desetoro dece moze biti zeljeno i planirano ako ih neko zeli, jedno dete moze biti nezeljeno ako je nekome teret u nekom svom sebicluku i egoizmu...
Vec napomenuh primer Svedske i ostalih bogatih zemalja...

Znam ja sta je planiranje porodice, ne znam jedino kako je u Svedskoj, znam jedino kako je ovde :lol:...a ti nisi odgovorio na pitanje, je li bolje to jedno zeljeno, planirano, ili desetoro dece koja su rodjena radi reda jer se majkama blizio kraj reproduktivnog perioda, pa kao ajde da rodimo dok jos nije kasno?
I da pogadjam, kontracepcija je samo zenska obaveza, jel da?

Mislim da pitanje treba da ide u oba smera. Jednostavno užasno se teško živi i treba hrabrosti za takav korak a pored hrabrosti i nešto novca, da bebče ne bi glodalo asfalt. ****** ne može se očekivati da se ljudi žene i udaju ako nemaju elementarne egzistencijalne uslolve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back