ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onaj ko zeli fakultet ne studira 10 godina,a onaj ko trazi posao ne trazi ga jos 10... Sve to moze da se privede kraju do 25 godina ali sta cemo onda sa produzenom mladoscu bez obaveza,izlascima,kako cuvati bebu i dojiti kad te cekaju splavovi i kafici... Gde je kafenisanje i pusenje cigara tu,kako zaboga toga se odreci?!

apsolutno cu sve moci, sa muzem, i kad se udam u 28oj. hvala Bogu i babe su tu.

tako da nije problem u tome sto tebe toliko brine.

realno, upises faks sa 19. studiras do 24 te..diplomski, trazenje posla 25-26..

radis godinu dana, malo stanes na svoje noge i eti ti 27-28 da se udas.

jesam vjestica koja ganja karijeru?:mrgreen:

Mene nikako. Samo se seti da smo svi mi odrasli u nekim porodicama od majki koje smo zvali majke a ne surogati.
Sto se tebe tice,emancipovana si na papiru.Narodski receno,zelis i jare i pare. Treba ti muskarac na belom konju koji ce da izigrava sigurnost. Jednom recju,treba ti spoljna fasada koju je projektovala ta propaganda kojoj vise necu pominjati ime da me ne bi se zakacila za samo taj deo posta zbog toga. To sta si ti ispod toga je druga prica.

Ne patetisi... nista gore od muskarca koji se raspilavi cim spomene majku. Drugo, znas koliko je meni stalo do toga da me takvi kao ti nazivaju (ne)emancipovanom, kao do lanjskog snega. Imam i muskarca i sigurnost, i da, hocu i jare i pare!... problem je u tome sto ja u tome ne vidim nista lose a ti si se ziv skamenio. Zasto? Pa sta ako budes imao obrazovaniju zenu od sebe, jel to? Kao donosice vise para od tebe u kucu, bruka, a? Onda moze da te mustra kako oce... zato bolje neku polupismenu, napumpati je pod hitno, da ima posla oko dece da nema vremena da zvoca i prigovara... jos ako moze neku jadnicu koja za bolje ni ne zna, puna kapa... sreca sreca radost.

Ljudi su silni i besni, i muškarci i žene. Zaboravljaju da brak nije samo med i mleko.

Баш тако...Прва озбиљнија препрека и брак пуца...Нико неће да се бори,сви би све на готово...О скромности и пожртвованости да и не говорим јер су давно испали из моде...

apsolutno cu sve moci, sa muzem, i kad se udam u 28oj. hvala Bogu i babe su tu.

tako da nije problem u tome sto tebe toliko brine.

realno, upises faks sa 19. studiras do 24 te..diplomski, trazenje posla 25-26..

radis godinu dana, malo stanes na svoje noge i eti ti 27-28 da se udas.

jesam vjestica koja ganja karijeru?:mrgreen:

Ne naravno. Samo videcete koliko je to uklopivo. Ne gledaju svi blagonaklono kad im utrapite dete da bi isli na kafenisanje sa ekipom.

Ne patetisi... nista gore od muskarca koji se raspilavi cim spomene majku. Drugo, znas koliko je meni stalo do toga da me takvi kao ti nazivaju (ne)emancipovanom, kao do lanjskog snega. Imam i muskarca i sigurnost, i da, hocu i jare i pare!... problem je u tome sto ja u tome ne vidim nista lose a ti si se ziv skamenio. Zasto? Pa sta ako budes imao obrazovaniju zenu od sebe, jel to? Kao donosice vise para od tebe u kucu, bruka, a? Onda moze da te mustra kako oce... zato bolje neku polupismenu, napumpati je pod hitno, da ima posla oko dece da nema vremena da zvoca i prigovara... jos ako moze neku jadnicu koja za bolje ni ne zna, puna kapa... sreca sreca radost.

Kao sto rekoh nije sreca biti takozvana moderna zena i podje.bavati druge zene koje nisu na tom nivou obrazovanja,nacitanosti i slicno. Takodje zaboravljas da i muskarcima puca ona stvar za tebe... Mozes biti Nefertiti glavom i bradom,to nikog ne zanima... To se zove otudjenost i uzivaj u njoj... Iskreno,nisam se skamenio nego analiziram sudbinu tih muskaraca koji su da kazem imali taj splet nesrecnih okolnosti da se nadju kao deo vasih zivota...
I jos nesto,ne meri se sve pismenoscu,polupismenoscu,sigurnoscu i karijerom... Postoje i neke ljudske osobine koje gle cuda jos uvek bude ona iskrena i prava osecanja u ljudima...

Kao sto rekoh nije sreca biti takozvana moderna zena i podje.bavati druge zene koje nisu na tom nivou obrazovanja,nacitanosti i slicno. Takodje zaboravljas da i muskarcima puca ona stvar za tebe... Mozes biti Nefertiti glavom i bradom,to nikog ne zanima... To se zove otudjenost i uzivaj u njoj... Iskreno,nisam se skamenio nego analiziram sudbinu tih muskaraca koji su da kazem imali taj splet nesrecnih okolnosti da se nadju kao deo vasih zivota...
I jos nesto,ne meri se sve pismenoscu,polupismenoscu,sigurnoscu i karijerom... Postoje i neke ljudske osobine koje gle cuda jos uvek bude ona iskrena i prava osecanja u ljudima...

Ok... samo da ti dokazem da ti je teza promasaj cist... faks ne zavrsih jer sam se zaljubila i udala i rodila, i zamisli udata sam jos uvek! :lol: kasnije kad sam mogla da ga zavrsim ili nije bilo para ili nije bilo nikoga da mi cuva dete, ne radim, tj. imam taj luksuz da ne moram da radim, zivim skromno, ne zalim se preterano, i poslednja sam osoba na svetu koja gleda druge kroz diplomu i stepen obrazovanja... da mogu drugacije bih uradila neke stvari upravo zbog svog deteta a i zbog sebe, tj. drugim redosledom... zato mislim da imam neko iskustvo koje mi dozvoljava da polemisem na ovu i slicne teme, a ti, decko, mlatis u prazno. :D

Evo, ja ću uzeti sebe za primer: Zabavljala sam se godinama sa jednim momkom, od devetnaeste... Kad sam imala 23, završila fakultet, razmišljala o prvom zaposlenju, nekako bojažljivo se dotakoh teme o budućnosti... dobih odgovor da on ne planira da se ženi do 35 (ja bih tad imala 31)... nije da mi se žurilo...a nije ni da mi se sviđalo da me neko uslovaljava... Bilo mi je besmisleno da se zabavljamo i živimo sa svojim roditeljima čekajući tu famoznu brojku. On situiran, ja situirana, oboje radimo, zdravi, pravi... Rekla sam ubrzo da to nije ono što želim, baš to što se tu pita samo jedna strana, bez učešća drugog, bez razumevanja i kompromisa, to je zapravo presudilo...onda sam i saznala kakav bi stav zauzeo da kojim slučajem ostanem u drugom stanju...nije prošao ni mesec i ta duga, idilična veza se prekinula. On se stvarno oženio sa 35, ali drugom :) Ja sam upoznala čoveka sa kojim delim iste stavove po pitanju osnovnih životnih vrednosti, i zbog njega se preselila daleeeeko od rodne grude, i sad sam jako srećna što sam na vreme saznala i prihvatila stavove bivšeg momka, umesto da se zavaravam da ću nešto promeniti, ili da mi to u stvari baš odgovara, samo da ne bih ispala paćenica kojoj je cilj da se uda...

Јако лепа прича...Ја сам недавно имао слично искуство али моје се завршило мало другачије.Био сам у манастиру,у нади да се замонашим,али нисам дуго остао.Потом сам изашао из манастира и упознао сам побожну девојку.У њој сам видео оно што желим.После 10 дана сам рекао да ћу да је оженим.Е..,она се нећкала,с једне стране је и хтела а с друге стране није могла да со одвоји од маме јер треба да оде од ње 200км,мада сам јој ја обећавао да ћемо у догледно време наћи кућу близу њене маме.И скоро годину дана сам се цимао с њом да бих не крају изгубио вољу за њом јер се све сводило да буде по њеном и ту Љубави нема.Јасно је да је Љубав безусловна и да је брак плод Љубави а не неке економске користи,бољег живота или шта ја знам већ.Ја и сигуран сам да има много мушкараца који су спремни да оставе све зарад Љубави.Ладно бих отишао на планину и чувао бих овце са својом драгом али мало је девојака које су спремне да се жртвују за Љубав...Свака жели обраованог,пријатног,лепог,обезбеђеног момка који ће јој живот учинити лепшим јер је она то заслужила...
Па не можемо сви да будемо такви а девојке су данас непопустљиве...Све жени да даш а ако јој фали нека ситница у стању је све да остави и да крене за том ситницом.Муж ако јој не испуни оно што она очекије,неће жена да заборави своју жељу већ ће наћи начин да је оствари...Добро ја говорим из мушког аспекта а наравно да има и мушкараца који исто ово раде и не само то,има данас и мушкараца који су много гори од жена..,али мене не занима како мушкарци већ како жене размишљају...

Poslednja izmena:
Sa ovim se delimično slažem, tj. sve je tačno, ali...
nije to jedini, i osnovni razlog što je sve manje brakova...

Presvega, nisu se samo devojke promenile, nego i momci... generalno otuđenje među ljudima je sve veće,
gledam svoju decu:

- Sin se skoro isključivo druži sa momcima (mislim na izlaske koji se svode na bleju kod druga ili odlazak u bioskop sa drugovima itd. na žurke ne ide osim rođendanske), a devojke samo zagleda...
Ostatak vremena je na treninzima, uči ili je pred kompom...
- Starija ćera ima brdo obaveza na faksu, pa i to malo vremena što pretekne opet samo sa drugaricama: idu u šetnje, sednu u neki kafić ili odu u neki tržni centar da pare oči, i naravno komp :roll:...
- Jedino mlađa ćera se baš druži sa ljudima, ide na razne umetničke radionice, ples, druženja u Domu omladine, žurke i neobazena druženja po kućama, a komp daleko manje ngeo ono dvoje pomenutih...

Sledstveno tome, ljudi se generalno sve manje druže uživo, sve manje situacija za spontano upoznavanje mladih, pa i sve manje prilika za izbor partnera...
A tome se pridružuju i ostali ovde već navedeni razlozi: nove društvene norme itd....

Потпуно си управу за отуђивање...Ја имам утисак као да данас људи постају самодовољни...Прави се неки кутак,нека атмосфера која људима одговара и то је то...Као да сви постају асоцијални а мене задивљује колико се људи лако и брзо наљуте...Шта да кажем,и мени пукне некад филм па се љутим и на самога себе...Али чињеница је да долази до великог отуђивања међу људима...

Poslednja izmena:
..iako je naslov teme takav, ne pita se postavljach zashto devojke ne ZELE da se udaju,
nego zashto vishe ne ZIVE za to da se udaju..
..lepo kaze da su nekad JEDVA CHEKALE..a sad o tome, ochigledno, objektivno ODLUCHUJU..

..danas ne chekaju, zato shto sve shto su nekada iskljuchivo udajom mogle da dobiju - vec imaju,
ili mogu i bez udaje da imaju..
A propo onoga što je jedan velikan ovde već napisao... ranije su rađale sa 20, danas se granica pomerila na 40 hvala djokici ili kome već što se deca konačno rađaju jer ih neko želi a ne zato "što je vreme i, kaš se udaš matora si".

Pa opet, ni beba ne bi trebala da bude apsolutni, bespogovorni razlog dasuzmu, zato što je "zaglavila". Šta ako se ni ne sviđaju jedno drugom?

Ok... samo da ti dokazem da ti je teza promasaj cist... faks ne zavrsih jer sam se zaljubila i udala i rodila, i zamisli udata sam jos uvek! :lol: kasnije kad sam mogla da ga zavrsim ili nije bilo para ili nije bilo nikoga da mi cuva dete, ne radim, tj. imam taj luksuz da ne moram da radim, zivim skromno, ne zalim se preterano, i poslednja sam osoba na svetu koja gleda druge kroz diplomu i stepen obrazovanja... da mogu drugacije bih uradila neke stvari upravo zbog svog deteta a i zbog sebe, tj. drugim redosledom... zato mislim da imam neko iskustvo koje mi dozvoljava da polemisem na ovu i slicne teme, a ti, decko, mlatis u prazno. :D
:ok:
zanima me, da li bi zenili pre "emancipovane" ili te sto su jedva zavrsile srednju i odmah hoce da se udaju i udajom obezbede sve "udobnosti"
A to sto je postavljac teme i njegovi sledbenici imali losa iskustva sa devojkama ne daju im za pravo da markiraju sve devojke , zene kako god..
I naravno..najbitnija mi je porodica i bas zato treba osigurati(koliko toliko) tu porodicu pre nego se stvori.. Jer deca ne zive ni od ljubavi ni od vazduha vec moraju da jedu, da se skoluju imaju neko zanimanje u vidu hobija ili sporta ili ce biti izopsteni iz ovog drustva koji na vasu zalost ili srecu sami muskarci kroje..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back