ZASTO DEVOJKE NECE DA SE UDAJU...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se našalih malo malopre... ali su zakoni zaista, u najmanju ruku, čudni. Mada verujem da i tu postoji neka caka, ma sigurna sam. Nije mi logično, npr. eto hipotetički, da žena ostavi muža radi drugog čoveka, sa kojim je održavala vezu dok je bila u braku i to neko duže vreme i još da ima pravo da ga očerupa :confused: :think: Mislim, apsurdno mi je. Ili da je muž uhvati "na delu", što bi se reklo, ili pak neki privatni detektiv, i da opet mora da joj da pola i da je izdržava kroz alimentaciju :confused: :think: Ipak verujem da neki proces dokazivanja mora postojati i da nije baš to toliko jednostrano koliko se priča. Mislim, pa niko se nebi ženio onda, ili bi svi pravili one popularne predbračne ugovore

1. Nije mi jasno kakve to veze ima sa ovom temom :think:
2. Ne nazivam ih nikako. Moze im se i to je to. Sta mene zabole da li ce neko da plati za ovo ili ono? Njegova stvar. ;)

Pa isto bi se moglo reci sta mene zabole dal ce neka zena da se uda ili ne. Njena stvar. A postavljac je upravo zapitao zasto nece... Verovatno zato sto ga zabole uopsteno za tu pojavu...

Ja se našalih malo malopre... ali su zakoni zaista, u najmanju ruku, čudni. Mada verujem da i tu postoji neka caka, ma sigurna sam. Nije mi logično, npr. eto hipotetički, da žena ostavi muža radi drugog čoveka, sa kojim je održavala vezu dok je bila u braku i to neko duže vreme i još da ima pravo da ga očerupa :confused: :think: Mislim, apsurdno mi je. Ili da je muž uhvati "na delu", što bi se reklo, ili pak neki privatni detektiv, i da opet mora da joj da pola i da je izdržava kroz alimentaciju :confused: :think: Ipak verujem da neki proces dokazivanja mora postojati i da nije baš to toliko jednostrano koliko se priča. Mislim, pa niko se nebi ženio onda, ili bi svi pravili one popularne predbračne ugovore

Rekoh ti malopre, konkretno u SAD je bitna spoljna predstava pred TV-om, sta si ako nemas neku plastikanerku pored sebe... A one to koriste da bi posle profitirale...

Treba to dokazati. A slabo ko ce se cimati oko toga, jer je povezano sa velikim troskovima i neizvesnim ishodom.
U vecini slucajeva razvod braka bude sporazuman, obe strane potpisu i cao. A po difoltu:

- se deli imovina,
- deca pripadaju majci (u 95% slucajeva, osim ako su alkoholicarke, narkomanke itd.)
- muskarac mora sebi da trazi novi stan, kucu sta li vec
- muskarac bude odran (alimentacija, cija se visina orijentise prema njegovim primanjima, tako da mu ostave cisto ´leba da ima da jede)

I ovo nije hipoteticki, nego primeri iz prakse, koji su mi poznati. ;)

Nekad je devojkama jedno od bitnih pitanja bila udaja...Jedva su cekale da se udaju i brak im je jako bio bitan,da ne kazem da su zene bile te koje su cuvale brak...
Pitam se,sta se ovo danas desava?Danas devojkama je bitnija sloboda od braka,posao je bitniji od porodice i cim nesto malo ne stima odmah traze drugog...
Nije mi jasno sta se to danas desava sa ljudima,posebno sa zenama...

to je šarena laža emancipicije
odgovorno tvrdim da je 80% devojka u fazonu da ime je brak no.1 prioritet
samo sve bi da anđu baje koji će da ih izdržavaju a njehov posao da bude hobi eto tako
ili bi neki nerealan život - da bude direktor neke firme, da ima 2 dece, 4 člana posluge, muža samo za filsmke scene večere i seksa, plus i švalera...
ajde

Oooo, Bože, pa da li vi nosite pogrešnu dioptriju, ili šta? :dontunderstand:
Idite te priče pričajte ženama koje rade po 10-12 sati u trafikama, maksijima, rodama, proizvodnji u maloj priv. nazovi fabrici, idi to pričaj kondukterkama u Lasti, onima što rade u knjižarama, svaštarnicama, fotokopirnicama, radnjama....
Idi bre, sve sanjaju direktore i neće da se udaju ako nema službeni auto, a udate bi da se razvode jer ne nosi kravatu dok grdi poslugu :mrgreen: Splavovi, kafići, kujci i palci... :roll: Jeste li svesni u kojoj državi živite?
Ako je devojka mlada i lepa, zgodna i sve u paketu, zar ne treba da se ponaša u skladu sa svojim godinama? Jok, sve jure u 20-toj da se udaju i slušaju pametnjakoviće kako ih ebu u zdrav mozak. :roll: Kad vas čitam pojedine ovde, kako se provaljujete, i dodje mi zlo, majke mi. :roll:
A sve samo zato što dragi nije biznismen, ili direktor i nema poslugu i slična sranjca... ma jeste, šišarke, što kažu klinci :cool:

Nisam. Sto mucenik? Bila sam dobra. A sto bih se vracala? Da sve ponovim? Nisam u tom fazonu. Opusteno sad, cak mi je i lepo samoj, al hvala na brizi :cmok:

Takav mi ostao u secanju po tvojoj prici. ;)
Drago mi je da si dobro. :ok:

pa vi ste gori od muslimana...oni bar zadrza decu a vi bi i zenu i decu na ulicu...nisu oni na zapadu mutavi njima ne trebaju socijalni slucajevi:D

Ma da.....bezobrazluk, bre. Nema smisla da se na ulicu izbaci gotovanka, koja je izlizala garnituru svojom guzicom i koja nema dan radnog staza. Bolje da se izbaci onaj, koji ju je godinama izdrzavao i kome je godinama bila na grbaci. U pravu si ti, mala. :hahaha:
A da, zaboravio sam....posto mu je (da, da, tako vole da kazu - njemu :roll: ) rodila decu, oslobodjena je bilo kakvih drugih zadataka. Nedaj Boze da treba da ide i radi. To nikako. :hahaha:

Mislim da ste malo licemerni vi muski na ovoj temi i vecina mi komentara ovde mirise na onu o lisici i kiselom grozdju... malo vise u stvari... ja znam masu dobrih devojaka koje su same zbog toga sto imaju npr. malo veci nos pa se ne uklapaju u prihvacene kalupe fizicke lepote, ili su buce, ili su klempave, nebitno... i nema veze sto su skolovane, sto rade i izdrzavaju se same... nisu lepe i atraktivne i zato su same... Sa druge strane, ne vidim nesto da vi muski spustate svoje kriterijume, a od onih vama nedostiznih devojaka to ocekujete... e kad ga izduvate, one su automatski sponzoruse koje cekaju dobru priliku :roll: Mozete li realno da krivite curu sto misli da niste dovoljno dobri za nju i sto misli da moze da nadje boljeg?

A bre Pivo, a jel razmišljaš o drugome - zašto je ženio takvu??? Zašto je izdržavao? Zašto se nije bunio što ne radi? Neeee, svi bi u "civilizovanom" svetu lepe, negovane, nafrakane i našminkane žene, da ih pokazuju kao statusni simbol, kao trofej, kao nove cipele... a kad dodje do razvoda onda je gotovanka koja je dupetom fotelju izlizala :roll: Mislim, ne kažem, ima takvih, ali zašto joj je dozvoljeno? Da je morala za svoje uloške sama da zaradi, a da ne pričam o garderobi, parfemima, šminki i sličnom, drugačije bi bilo :rtfm:

I svi ostali, koji pričate samo o "splavarušama", "kafićarušama" i ostalim devojkama koje smatrate manje vrednim, jel vidite ostale devojke i žene??? Ovih prvih ima, ne kažem, ima ih, ali ima i drugačijih!!! Jel vidite njih? Jeste li sa nekom takvom probali vezu i maštali o braku? Na kraju, trebalo bi da se zapitate kakvi ste to vi sami, kada privlačite i vidite samo takve devojke??? :rtfm:

Mislim da ste malo licemerni vi muski na ovoj temi i vecina mi komentara ovde mirise na onu o lisici i kiselom grozdju... malo vise u stvari... ja znam masu dobrih devojaka koje su same zbog toga sto imaju npr. malo veci nos pa se ne uklapaju u prihvacene kalupe fizicke lepote, ili su buce, ili su klempave, nebitno... i nema veze sto su skolovane, sto rade i izdrzavaju se same... nisu lepe i atraktivne i zato su same... Sa druge strane, ne vidim nesto da vi muski spustate svoje kriterijume, a od onih vama nedostiznih devojaka to ocekujete... e kad ga izduvate, one su automatski sponzoruse koje cekaju dobru priliku :roll: Mozete li realno da krivite curu sto misli da niste dovoljno dobri za nju i sto misli da moze da nadje boljeg?

Ako te ne mrzi, citiraj komentar ili komentare, na osnovu kojih si zakljucila ovo.
Za sebe licno mogu da kazem da se ne vidim u toj prici. Svesan sam svojih dobrih i losih strana, i isto tako ne ocekujem da mi zena bude super-junak, najlepsa, najvrednija i najpamentija na svetu. I znam da to i nije. :mrgreen:
Kontam da ima i takvih, koje si ti opisala, ali ne znam na koga ti konkretno ovde mislis. :think:

A bre Pivo, a jel razmišljaš o drugome - zašto je ženio takvu??? Zašto je izdržavao? Zašto se nije bunio što ne radi? Neeee, svi bi u "civilizovanom" svetu lepe, negovane, nafrakane i našminkane žene, da ih pokazuju kao statusni simbol, kao trofej, kao nove cipele... a kad dodje do razvoda onda je gotovanka koja je dupetom fotelju izlizala :roll: Mislim, ne kažem, ima takvih, ali zašto joj je dozvoljeno? Da je morala za svoje uloške sama da zaradi, a da ne pričam o garderobi, parfemima, šminki i sličnom, drugačije bi bilo :rtfm:

I svi ostali, koji pričate samo o "splavarušama", "kafićarušama" i ostalim devojkama koje smatrate manje vrednim, jel vidite ostale devojke i žene??? Ovih prvih ima, ne kažem, ima ih, ali ima i drugačijih!!! Jel vidite njih? Jeste li sa nekom takvom probali vezu i maštali o braku? Na kraju, trebalo bi da se zapitate kakvi ste to vi sami, kada privlačite i vidite samo takve devojke??? :rtfm:

Tih, koji se ne bune, ili ne smeju da pisnu zeni, mi i nije zao. Sami birali, sami dobili sta su hteli. ;)

Odakle ti sad pa ovo? Uvek se smorim kad vidim atraktivnu zenu i prosecnog tipa za glavu nizeg od nje... Ko je tu spustio kriterijum? Milsim na fizicku lepotu....

A osim toga, ko kaže, i gde piše, da devojka koja se provodila u kafićima, izlazila i živela punim plućima, ne može jednog dana da se uda i bude dobra majka i supruga??? Ko kaže bre??? Što je odmah loša što je lepa, mlada, lepo obučena i što te ne primećuje u vremenu i prostoru???
Nije loša po difoltu, tvrdim! Ima i ovakvih i onakvih, ali da proglašavate žene ovakvim i onakvim, i to sve žene, bez kriterijuma podele, samo na osnovu toga da li su lepe i lepo obučene, i da li bi digle noge i spustile gaćice kada ste vi u pitanju - e pa to ćete da izvinete! TO je licemerje, TO je malogradjanština!!!!
Uh, jeste malo oštriji post, ali bre, žena sam i ne mogu da gledam ovakvo pisanje i generalizovanje, a da je u osnovi svega sex, tj. nemogućnost imanja istog od strane muškog subjekta! :rtfm:

ocete da se razmnozavate i da sejete decu okolo a da vas nista ne kosta...e pa ne moze...a da vam drzava otkupi tu nezeljenu decu koju ste napravili sa nesposobnim zenama da na njima experimentisu za dobrobit covecanstva...samo da vas nista ne kostaju...a mozda da ih izbacite kod kontejnera pa ko nadje neka nosi ako mu trebaju:sad2:

Poslednja izmena:
A osim toga, ko kaže, i gde piše, da devojka koja se provodila u kafićima, izlazila i živela punim plućima, ne može jednog dana da se uda i bude dobra majka i supruga??? Ko kaže bre??? Što je odmah loša što je lepa, mlada, lepo obučena i što te ne primećuje u vremenu i prostoru???
Nije loša po difoltu, tvrdim! Ima i ovakvih i onakvih, ali da proglašavate žene ovakvim i onakvim, i to sve žene, bez kriterijuma podele, samo na osnovu toga da li su lepe i lepo obučene, i da li bi digle noge i spustile gaćice kada ste vi u pitanju - e pa to ćete da izvinete! TO je licemerje, TO je malogradjanština!!!!
Uh, jeste malo oštriji post, ali bre, žena sam i ne mogu da gledam ovakvo pisanje i generalizovanje, a da je u osnovi svega sex, tj. nemogućnost imanja istog od strane muškog subjekta! :rtfm:
Ovo je proslo vreme. Ja govorim o onima koji to rade u braku, kao majke.

ocete da se razmnozavate i da sejete decu okolo a da vas nista ne kosta...e pa ne moze...a da vam drzava otkupi tu nezeljenu decu koju ste napravili sa nesposobnim zenama da na njima experimentisu za dobrobit covecanstva...samo da vas nista ne kostaju:sad2:

Imas potencijala...za sponzorusu. :roll:

E, o tome se brate, delimično, radi. Ne možeš duple standarde da gajiš i da prodješ lepo. Ili ćeš ženu, ili lutku za izlog. Ima žena, pa budu oboje, ali.... i to je priča za sebe :)

Ali bre, kako neke imaju obraza da puste da lik rinta a one da sede skrstenih (ili rasirenih :per: ) nogu kod kuce? Kako nekim zenama ne pada na pamet da idu i rade, doprinose isto za porodicu? Meni to nije jasno. Ustvari jasno mi je....djubrad su to. :mrgreen:

Odakle ti sad pa ovo? Uvek se smorim kad vidim atraktivnu zenu i prosecnog tipa za glavu nizeg od nje... Ko je tu spustio kriterijum? Milsim na fizicku lepotu....

Sad cu zvucati primitivno, al nema veze. Slazem se. Onaj ko je smislio da "lepota dolazi iznutra" 100 % je bio ruzan. Il ruzna. Ne kazem da treba da budes gad i djubre od coveka, nesposoban, a lep i to je Ok. Daleko bilo. Lep je covek kad je dusevno bogat i fizicki lep. Mislim, na kraju balade ipak ti treba leci u krevet s tim nekim...
Pre nego sto me iko napadne, radim i sama zaradjujem svoje pare. Ne bih bila sa ruznim muskarcem za sve pare ovog sveta. Ali, lepota je u ocima posmatraca, a vi ste se, koliko vidim, tu malo pogubili.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back