Da li je bolji život na selu?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako ograniceno,ljudi zive u prirodi a rade u gradu,to bi morala da znas u tako rizvijenoj zemlji ,gde opusteno putuju svaki dan po 200km,ja cu se iz ljubavi baviti zivotinjama i mozda bastom a i dalje raditi na netu kao ceo svet,ako imam njivu onda opet moze komsija da mi preore ,posadi i pozenje plod,nista od seoskih poslova ne moram da radim da bih ziveo na selu,drvo ne moram da isecem mogu da platim,samo od razlike vecih troskova u gradu,da ne pricam sto seosko domacinstvo svako moze da priusti,10 × jeftinije od stana i 100× vece

Vidi se da nemaš prestavu šta znaci imati 1 kravu

Ujutro ulazis u štalu najprije pocistis pa pospeše Frušku slamu , ubaciš sjena u jasle

Zatim treba pomusti mlijeko
Mlijeko treba procijediti i prokuvati

U ljetnom periodu izvedes je na livadu da pase kontam da imaš elektricne cuvare moraš je ipak obilaziti , kad ugrijs treba da je napojis

Uveče dovedes u štalu koju si opet očistio i posuo friskom slamom , zatim ubaciš u jasle frisko pokosene trave a zimi Sijena i opet je pomusti i mlijeko prekuvati

Sutradan sve iznova + kajmaciti i siriti

Krava ima svoj unutrašnji sat znaci ti moraš imati stabilno vreme inače se uzvrati i riče , jednostavno postane nemirna

Kokoške koje hodaju moraš čuvati od jastreba

Ovce i koze su zijančeri iako ljeti planduju

Ako imaš baštu i želiš bio znaci motika i okopavanje posle svake dobre kiše inače sve zatravi

Nikog ne poznjajem da odlazi 200 kilometara a da ostavi stoku samu bez nadzora

Komšije će pomoći ali neće umjesto tebe raditi tvoje

Dole kod nas je 100 maraka dnevnica a ne možeš naći radnika ili crnce po dubrovniku ili žive u gradu pa nemaju ni za gorivo od silnih kredita

Ujutro ulazis u štalu najprije pocistis pa pospeše Frušku slamu , ubaciš sjena u jasle

U ljetnom periodu izvedes je na livadu da pase kontam da imaš elektricne cuvare moraš je ipak obilaziti , kad ugrijs treba da je napojis

Uveče dovedes u štalu koju si opet očistio i posuo friskom slamom , zatim ubaciš u jasle frisko pokosene trave a zimi Sijena i opet je pomusti i mlijeko prekuvati

Krava ima svoj unutrašnji sat znaci ti moraš imati stabilno vreme inače se uzvrati i riče , jednostavno postane nemirna

Ako imaš baštu i želiš bio znaci motika i okopavanje posle svake dobre kiše inače sve zatravi

Dole kod nas je 100 maraka dnevnica a ne možeš naći radnika ili crnce po dubrovniku ili žive u gradu pa nemaju ni za gorivo od silnih kredita
Naprotiv, vidi se da čovek ima jasnu predstavu o tome šta znači baviti se poljoprivredom.
Upravo je i rekao da nije problem držati par ovaca koza i kokoši ako ti to ne predstavlja osnovni izvor prihoda, nego usputnu zanimaciju.

Naprotiv, vidi se da čovek ima jasnu predstavu o tome šta znači baviti se poljoprivredom.
Upravo je i rekao da nije problem držati par ovaca koza i kokoši ako ti to ne predstavlja osnovni izvor prihoda, nego usputnu zanimaciju.
Poenta je što to ne može biti "usput" jer su životinje živa bića koja traže svoje od jutra do večeri.
Svako ko ih ima, a ima mnogo zabave sa strane sigurno ima nekig ko mu brine o njima ili sam radi oko njih od zore do spavanja.

Koja lupetanja

Poenta je što to ne može biti "usput" jer su životinje živa bića koja traže svoje od jutra do večeri.
Svako ko ih ima, a ima mnogo zabave sa strane sigurno ima nekig ko mu brine o njima ili sam radi oko njih od zore do spavanja.
Može se kad se hoće, to kažem.

Imam nekoliko životinja u dvorištu i uopšte nisu zahtevne.
Ukupno posla kao oko kućnog ljubimca u stanu.

Uostalom poenta je da je čovek rekao da nije poljoprivrednik, niti da to mora biti svako ko živi u selu.

Ne znam koje životinje imaš ali ko ima krave i koze, ne može kako hoće.
Nije on čovek ni rekao da može.
Rekao je da radi remote i da drži iz hobija nešto kokoši i par ovaca.

Ustvari to je bio usputni, drugi deo njegovog posta čija je poenta bila da nije svako u obavezi da bude poljoprivrednik samo zato što živi u selu.

Posle toga je počelo objašnjavanje tehnologije mlečnog govedarstva.

Na 10 km od centra su njive,svaka kuca sa okucnicom pa ima i vocke neke,grozdje,bastica,baba i deda preko 80 godina, na 3 ara 3 porodice snabdeva sve sta moze iz baste,taj paradajz nikad niste probali,evo ja od grozdja 10l vina dobio nikad nisam grancicu orezao,odstajalo kod dede u podrumu,smokva mi propadne koliko rodi na pijaci 400 din kilo,sta ima lepse od tresnje,to je bre duhovna hrana nesto raditi ne samo fizikalija oni mogu a gradski gotovani oboleli od potrosaclog drustva

Naravno da nije bolji zivot na selu.

Zbog seljaka.

Te fizicke i tehnicke stvari i nekako, ali seljaci su odlucujuci i glavni faktor.

Ako postoji neko selo bez seljaka, mozda tamo, ali inace, sa seljacima- jok bre.

Te fore i foliranja o seljacima kao najboljim ljudima mogu da prolaze kod Cirjakovica, u kafani.

Naravno da nije bolji zivot na selu.

Zbog seljaka.

Te fizicke i tehnicke stvari i nekako, ali seljaci su odlucujuci i glavni faktor.

Ako postoji neko selo bez seljaka, mozda tamo, ali inace, sa seljacima- jok bre.

Te fore i foliranja o seljacima kao najboljim ljudima mogu da prolaze kod Cirjakovica, u kafani.
Nisi ti izgleda bio na selu davno,sad stranci i gradske tikve kupuju zemlju ,realno ovo sta naklapaju nema veze s mozgom, jer mladje generacije nece da rade i krave nisu ni videli

Evo nekih karakteristika seljaka koje necete nauciti od Cirjakovica.

Seljak:

Misli da uvek vise radi od gradjanina.

Misli da je moralniji i da vise vredi kao ljudsko bice, nego od nekog sa grada.

Folira se uvek i svuda, sa svima.

Omiljeno im je tako kada se po kafani sretne sa nekim Cirjakovicima, da ih folira do fajronta. Posto ima takvih budala kao sto je on, koji im veruju u sve te njihove SF price o srpskim i africkim selima, i moralnim i postenim ljudima tamo.

1765645362285.png
Kod mene, skoro sve djevojke iz okolnih sela su fakulttski obrazovane i imaju svoje auto..
Hit je doći traktorom na maturu.

Back