asketa
Poznat
- Poruka
- 9.053
A u gradu svi nasmejani ...![]()
Ne samo nasmejani nego i pričaju sami sa sobom na ulici...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A u gradu svi nasmejani ...![]()

Kako ograniceno,ljudi zive u prirodi a rade u gradu,to bi morala da znas u tako rizvijenoj zemlji ,gde opusteno putuju svaki dan po 200km,ja cu se iz ljubavi baviti zivotinjama i mozda bastom a i dalje raditi na netu kao ceo svet,ako imam njivu onda opet moze komsija da mi preore ,posadi i pozenje plod,nista od seoskih poslova ne moram da radim da bih ziveo na selu,drvo ne moram da isecem mogu da platim,samo od razlike vecih troskova u gradu,da ne pricam sto seosko domacinstvo svako moze da priusti,10 × jeftinije od stana i 100× vece
Naprotiv, vidi se da čovek ima jasnu predstavu o tome šta znači baviti se poljoprivredom.Vidi se da nemaš prestavu šta znaci imati 1 kravu
Ujutro ulazis u štalu najprije pocistis pa pospeše Frušku slamu , ubaciš sjena u jasle
Zatim treba pomusti mlijeko
Mlijeko treba procijediti i prokuvati
U ljetnom periodu izvedes je na livadu da pase kontam da imaš elektricne cuvare moraš je ipak obilaziti , kad ugrijs treba da je napojis
Uveče dovedes u štalu koju si opet očistio i posuo friskom slamom , zatim ubaciš u jasle frisko pokosene trave a zimi Sijena i opet je pomusti i mlijeko prekuvati
Sutradan sve iznova + kajmaciti i siriti
Krava ima svoj unutrašnji sat znaci ti moraš imati stabilno vreme inače se uzvrati i riče , jednostavno postane nemirna
Kokoške koje hodaju moraš čuvati od jastreba
Ovce i koze su zijančeri iako ljeti planduju
Ako imaš baštu i želiš bio znaci motika i okopavanje posle svake dobre kiše inače sve zatravi
Nikog ne poznjajem da odlazi 200 kilometara a da ostavi stoku samu bez nadzora
Komšije će pomoći ali neće umjesto tebe raditi tvoje
Dole kod nas je 100 maraka dnevnica a ne možeš naći radnika ili crnce po dubrovniku ili žive u gradu pa nemaju ni za gorivo od silnih kredita
Poenta je što to ne može biti "usput" jer su životinje živa bića koja traže svoje od jutra do večeri.Naprotiv, vidi se da čovek ima jasnu predstavu o tome šta znači baviti se poljoprivredom.
Upravo je i rekao da nije problem držati par ovaca koza i kokoši ako ti to ne predstavlja osnovni izvor prihoda, nego usputnu zanimaciju.
Koja lupetanjaVidi se da nemaš prestavu šta znaci imati 1 kravu
Ujutro ulazis u štalu najprije pocistis pa pospeše Frušku slamu , ubaciš sjena u jasle
Zatim treba pomusti mlijeko
Mlijeko treba procijediti i prokuvati
U ljetnom periodu izvedes je na livadu da pase kontam da imaš elektricne cuvare moraš je ipak obilaziti , kad ugrijs treba da je napojis
Uveče dovedes u štalu koju si opet očistio i posuo friskom slamom , zatim ubaciš u jasle frisko pokosene trave a zimi Sijena i opet je pomusti i mlijeko prekuvati
Sutradan sve iznova + kajmaciti i siriti
Krava ima svoj unutrašnji sat znaci ti moraš imati stabilno vreme inače se uzvrati i riče , jednostavno postane nemirna
Kokoške koje hodaju moraš čuvati od jastreba
Ovce i koze su zijančeri iako ljeti planduju
Ako imaš baštu i želiš bio znaci motika i okopavanje posle svake dobre kiše inače sve zatravi
Nikog ne poznjajem da odlazi 200 kilometara a da ostavi stoku samu bez nadzora
Komšije će pomoći ali neće umjesto tebe raditi tvoje
Dole kod nas je 100 maraka dnevnica a ne možeš naći radnika ili crnce po dubrovniku ili žive u gradu pa nemaju ni za gorivo od silnih kredita
Može se kad se hoće, to kažem.Poenta je što to ne može biti "usput" jer su životinje živa bića koja traže svoje od jutra do večeri.
Svako ko ih ima, a ima mnogo zabave sa strane sigurno ima nekig ko mu brine o njima ili sam radi oko njih od zore do spavanja.
Imaš kukce i u gradu....Grad definitivno. Bojim se i kukaca, a da ne pričam o stoci, zmijama, lisicama...
U gradu je lakši život, imaš vremena za sebe.

Imaš u zimsko godišnje doba, a ono traje 3 mjeseca. Šta s onih 9 mjeseci?Imaš kukce i u gradu....
Stoku zmije i lisice, da i ne pričam.
U selu tek imaš vremena za sebe.
UživancijaImaš u zimsko godišnje doba, a ono traje 3 mjeseca. Šta s onih 9 mjeseci?
Ne znam koje životinje imaš ali ko ima krave i koze, ne može kako hoće.Može se kad se hoće, to kažem.
Imam nekoliko životinja u dvorištu i uopšte nisu zahtevne.
Ukupno posla kao oko kućnog ljubimca u stanu.
Uostalom poenta je da je čovek rekao da nije poljoprivrednik, niti da to mora biti svako ko živi u selu.
Nije on čovek ni rekao da može.Ne znam koje životinje imaš ali ko ima krave i koze, ne može kako hoće.
Nisi ti izgleda bio na selu davno,sad stranci i gradske tikve kupuju zemlju ,realno ovo sta naklapaju nema veze s mozgom, jer mladje generacije nece da rade i krave nisu ni videliNaravno da nije bolji zivot na selu.
Zbog seljaka.
Te fizicke i tehnicke stvari i nekako, ali seljaci su odlucujuci i glavni faktor.
Ako postoji neko selo bez seljaka, mozda tamo, ali inace, sa seljacima- jok bre.
Te fore i foliranja o seljacima kao najboljim ljudima mogu da prolaze kod Cirjakovica, u kafani.
Mladje generacije seljaka beze iz sela- zbog tih istih seljaka.Nisi ti izgleda bio na selu davno,sad stranci i gradske tikve kupuju zemlju ,realno ovo sta naklapaju nema veze s mozgom, jer mladje generacije nece da rade i krave nisu ni videli