gost 349237
Iskusan
- Poruka
- 6.633
Ево једне интересантне теме за раматрање. Данас неки људи мисле да је могуће да постану сами себи Богови и одбацују Творца дакле правог Бога. Звучи као добра опција зар не? Да ти сам постанеш Бог и да радиш шта хоћеш. То из малих милион разлога није могуће а, ја ћу вам говорити о оном главном разлогу.
Било је у људској историји покушаја да људи постану богови. Такав систем функционише неко време, аонда се распадне као кула од карата. Јер је човек пун мана, а Бог нема ни једну. Такав концепт је опасан зато што пре или касније сведе човека на ниво свиње. Он је изгубљен духовно и пропадне у менталним и физичким оболењима. Човек није створен да буде Бог. Све што човек направи има огромне мане и пропусте. Човек не може да створи живот нити дух животни. Зато је Бог свемоћан, а рећи ја сам Бог је арогантно и глупо.
Неке паганске религије су тврдиле да је могуће да уз савезу са Боговима постанеш Бог, завршавало се са промашајем. Ћовек се сведе на ниво свиње и задовољава само своје нагоне и одбаци духовно постајање које га уздиже. Пример је Содома и Гомора. Ту се човек срозао на ниво свиње и окренуо се против Бога. Зато су ти градови били уништени. Сада Бог неће више да кажњава човека на тај начин. Данас је опет човек кренуо путем свињца.
Može, jer čovek je mikroteos u svom najboljem izdanju.
Isus im odgovori: ne stoji li napisano u zakonu vašemu: ja rekoh: bogovi ste?
Ono o čemu ti pišeš je banalna oholost.Mi jesmo ljudi i ako smo dobri ljudi mi smo bogovi upravo kroz Boga.Za to smo stvoreni da budemo bogovi u malom.
Poslednja izmena: