Zašto čovek ne može da postane Bog?

Ако ћемо реално, тешко је и замислити.
Није то класична експлозија, јер се униформно распрострло, а не као кад бациш кофу фарбе с другог спрата. Није било звука, какав замишљамо код експлозије, обично се може и чути, где има ваздуха и у лошој фантастици :mrgreen: Није било чак ни бљеска, пошто није било фотона уопште, самим тим ни у видљивом спектру...
Можда је најбоље поређење са укључивањем компјутера и иницијализацијом која тада настаје, има теорија да је цео свемир симулација која проистиче одатле.

Да знаш. Треба прво створити и услове за тако нешто. Опет се враћамо на питање шта је било пре такозваног великог праска који је настао ни из чега?

Да знаш. Треба прво створити и услове за тако нешто. Опет се враћамо на питање шта је било пре такозваног великог праска који је настао ни из чега?

Niko ne zna sta je bilo pre velikog praska, niti da li je nastao ni iz cega, to je jedini iskren odgovor.
Sto naravno ne znaci da necemo saznati, do relativno skoro nismo znali ni gde sunce ide uvece.

Bog je prvo poslao u kucu Lota dva svoja andjela - istrazitelja da UTVRDE sta se tamo tacno desava.

Kada su mu andjeli PODNELI IZVESTAJ o seksualnoj izopacenosti u ta dva garda, Bog je odlucio da ih SPALI i samo da spase Lota i njegovu familiju.

Dogovoreno - ucinjeno.

Na zalost, Lotova zena je bila ljubopitljiva, pa je to platila glavom....

A sta je posle on radio sa cerkama bese?

Poslednja izmena:
Ево једне интересантне теме за раматрање. Данас неки људи мисле да је могуће да постану сами себи Богови и одбацују Творца дакле правог Бога. Звучи као добра опција зар не? Да ти сам постанеш Бог и да радиш шта хоћеш. То из малих милион разлога није могуће а, ја ћу вам говорити о оном главном разлогу.

Било је у људској историји покушаја да људи постану богови. Такав систем функционише неко време, аонда се распадне као кула од карата. Јер је човек пун мана, а Бог нема ни једну. Такав концепт је опасан зато што пре или касније сведе човека на ниво свиње. Он је изгубљен духовно и пропадне у менталним и физичким оболењима. Човек није створен да буде Бог. Све што човек направи има огромне мане и пропусте. Човек не може да створи живот нити дух животни. Зато је Бог свемоћан, а рећи ја сам Бог је арогантно и глупо.

Неке паганске религије су тврдиле да је могуће да уз савезу са Боговима постанеш Бог, завршавало се са промашајем. Ћовек се сведе на ниво свиње и задовољава само своје нагоне и одбаци духовно постајање које га уздиже. Пример је Содома и Гомора. Ту се човек срозао на ниво свиње и окренуо се против Бога. Зато су ти градови били уништени. Сада Бог неће више да кажњава човека на тај начин. Данас је опет човек кренуо путем свињца.

Covek nije stvoren da postane Bog!
Bog je takav kakav je-savrsen, ali nas Bog nije stvorio da mu budemo robovi, vec da podeli sa nama blazenstvo u kojem on uziva. Bog kaze:"Ja sam Onaj Koji Jesam!" ono sam sto sam, savrsen sam, ali nije to poenta, zato sto je Bog savrsen a mi nesavrseni. Bog nas poziva sve u njegov zagrljaj. Zato smo i stvoreni, da budemo u zajednici sa Bogom.
Bog nije gord. Ali stvorenja mogu to biti. Jedan andjeo je tako postao Sotona, a i mi zajedno sa njim padosmo na zemlju. Covek ponekad zeli da bude Bog, upravo tako.
Stvara prava, zakone, naredjuje, ubija, stvara, rusi....zeli vlast i sto je mozdaa najvaznije sam odredjuje sta je dobro a sta lose. Pa ako ja smatram da je za mene ovo dobro a nesto drugo,pak lose, a moj komsija smatra drugacije, pa se nasa "dobra" i "zla" sukobe- nastace rat! ako pogledate bolje, svako zlo na svetu nastaje upravo iz ovoga ili iz borbe za vlast u bilo kom obliku! ;)
Bog upravo zeli da se okrenemo ka drugoj strani- ka njemu, jer kad prestanemo da razmisljamo kao Sotona, na pravom smo putu i vec smo zakoracili! ;)

Covek nije stvoren da postane Bog!
Bog je takav kakav je-savrsen, ali nas Bog nije stvorio da mu budemo robovi, vec da podeli sa nama blazenstvo u kojem on uziva. Bog kaze:"Ja sam Onaj Koji Jesam!" ono sam sto sam, savrsen sam, ali nije to poenta, zato sto je Bog savrsen a mi nesavrseni. Bog nas poziva sve u njegov zagrljaj. Zato smo i stvoreni, da budemo u zajednici sa Bogom.
Bog nije gord. Ali stvorenja mogu to biti. Jedan andjeo je tako postao Sotona, a i mi zajedno sa njim padosmo na zemlju. Covek ponekad zeli da bude Bog, upravo tako.
Stvara prava, zakone, naredjuje, ubija, stvara, rusi....zeli vlast i sto je mozdaa najvaznije sam odredjuje sta je dobro a sta lose. Pa ako ja smatram da je za mene ovo dobro a nesto drugo,pak lose, a moj komsija smatra drugacije, pa se nasa "dobra" i "zla" sukobe- nastace rat! ako pogledate bolje, svako zlo na svetu nastaje upravo iz ovoga ili iz borbe za vlast u bilo kom obliku! ;)
Bog upravo zeli da se okrenemo ka drugoj strani- ka njemu, jer kad prestanemo da razmisljamo kao Sotona, na pravom smo putu i vec smo zakoracili! ;)

Bog je dakle tiranin bar po tvom opisivanju. U Sotonu ne verujem to je glupo sujeverje i priča za decu. Kao ono baba roga i te stvari.

Back