Zar nije logicno ?

Pusti ljude da grese, a onda ih kaznjava.....

O tome se radi? Jako lepo....
Pusti ljude da koriste slobodnu volju u okvirima zakona
a ko gresi snosi posledice

To je kao kada bi rekao eto Bog mi uskracuje da skocim sa ajfelove kule
ako to uradis poginuces.
Bog je postavio Zakone i fizicke i moralne da funkcionisemo u
okviru njih.
Ko ih krsi zakonom uzroka i posledice, snosi posledice

Sve je logicno...
Bog je stvorio savrsena bica da zive u okvirima Bozjeg Zakona
ko to ne postuje bice unisten
To je zakon uzroka i posledice

neka ti je nelogicno...
Bog ima slobodnu volju pa nikada ne gresi...
Slobodna volja je deo savrsenstva...
Coveka je stvorio da svojevoljno njemu sluzi i da ispoljava ljubav.
nema ljubavi bez slobodne volje..
Slobodna volja sluzi svim zivim bicima da donose odluke, da deluju...

bez slobodne volje ne moze postojati zivo bice, to je onda masina
kojom drugi upravljaju

To je kao da pustis dete da se igra u blatu ("ima slobodnu volju"), a kada se isprlja - kaznis ga....

To je kao da pustis dete da se igra u blatu ("ima slobodnu volju"), a kada se isprlja - kaznis ga....
pa nije greh igrati se u blatu
eto losa usporedba

to je kao da pustis dete da radi nesto cime ce sebi nauditi
da skace sa mosta
dakle ne kaznjavas ga ti nego ono gubi zivot

covek snosi posledice kada krsi grehe zbog kojih gubi zivot

Bre ja sam čovek koji hoće da zna sve detalje pre nego što stane i razmisli da li nešto zvuči kao da bi moglo da bude tačno,i nisam jedini ovde.Tako da ne budi drzak nego se pomiri sa činjenicom da bog,ako ga ima te malo poprckuje u mozak čim ti je dao takvu priču koja zvuči kao da je pisana za malu decu a očekuje od tebe,odraslog čoveka da prihvatiš i ne zapitaš se gde je ostatak informacija.

Nije covjek napravljen u ovom svjetu za Bozje stvaralastvo. Ti si drzak jer turas nos dje mu nije mjesto.

Nije covjek napravljen u ovom svjetu za Bozje stvaralastvo. Ti si drzak jer turas nos dje mu nije mjesto.
Pa čekaj,sad sam drzak jer zahtevam informacije o nečemu što kao treba da poverujem? Da li ti misliš da treba da poverujem i nekom nigerijanskom princu koji me kontaktira preko mejla i traži pare na zajam isto tako bez dodatnih objašnjenja?

A tebe je kontaktirao znači?
Nije ni mene, da tako kazem. Ovde je pitanje kako to da ne postoji jedna religija ako postoji Bog. U osnovi radi se o tome da Bog to nije stvarao. Bog je stvorio nebo i zemlju i ziva bica na planeti, i osnovna pravila zivota na zemlji. I to je to.
A duse i dobro i zlo su vec postojali. To nije stvarao. I pustio ih je da vrte, rade, zive, umiru po osnovnim pravilima.

I sad ti pitas zasto Bog nije ostavio informaciju kako se prave pluca. Prije svega to nije bii cilj, da ti dobijes informaciju o svemu, niti je cilj da ti vjerujes u Boga, niti je cilj jedna religija niti bilo kakva religija. Cilj je da covjek vlada planetom, da radi, da stice znanja, i da se umnozava. A ne da tebi Bog servira znanja u cilju tvoje religije. Nisi ti bas tolko bitan.

Aha, a kad se duša odvaja od tijela???
Kako to onda ide? Ili toga nema?
Dusa se ne odvaja od tela to je ucenje istocnjackih religija jer oni veruju u reinkarnaciju i besmrtnost duse

a dusa nije besmrtna prema Bibliji
Covek kada umre covek dusa umire
zato postoj i vaskrsenje - vracanje u zivot osobe.

da je dusa besmrtna ne bi bilo vaskrsenja
a Glavna nauka Hriscanstva je uskrsenje i Hristova Zrtva
na temelju koje dobijamo spasenje

Nije ni mene, da tako kazem. Ovde je pitanje kako to da ne postoji jedna religija ako postoji Bog. U osnovi radi se o tome da Bog to nije stvarao. Bog je stvorio nebo i zemlju i ziva bica na planeti, i osnovna pravila zivota na zemlji. I to je to.
A duse i dobro i zlo su vec postojali. To nije stvarao. I pustio ih je da vrte, rade, zive, umiru po osnovnim pravilima.

I sad ti pitas zasto Bog nije ostavio informaciju kako se prave pluca. Prije svega to nije bii cilj, da ti dobijes informaciju o svemu, niti je cilj da ti vjerujes u Boga, niti je cilj jedna religija niti bilo kakva religija. Cilj je da covjek vlada planetom, da radi, da stice znanja, i da se umnozava. A ne da tebi Bog servira znanja u cilju tvoje religije. Nisi ti bas tolko bitan.
Onda znači da nije ni bitno da li neko veruje u boga pošto nije bitno da se neko uveri u njegovo postojanje...i samim tim čemu onda uopšte svrha postojanja religija,kadas nije bitno da li neko veruje u boga?

Onda znači da nije ni bitno da li neko veruje u boga pošto nije bitno da se neko uveri u njegovo postojanje...i samim tim čemu onda uopšte svrha postojanja religija,kadas nije bitno da li neko veruje u boga?
Svrha hriscanske religije je spasenje duse. Ja znam da duse koje izgledaju kao zivotinjske postoje ovde kod nas, one sto izgledaju kao demoni, dakle reptilnog oblika. To znam 100% jer to sam vidio. A ljudsku dusu nisam vidio tako da ne znam.
E, sto se tice Postanja, postoje duse od kojih su reptili i morski zivot, pa onda kontinentalne zivotinje od dusa iz zemlje, pa onda covjek od Bozjeg Duha.
Drugo, postojalo je drvo zivota u rajskom vrtu, za vjecni zivot. I onda kasnije preko andjela i demona, i Isusovog raspeca i Otkrovenja, postoje naznake o tom vjecnom zivotu i spasenju duse. E to je cilj hriscanske religije. Spasenje duse.

Back