Zar nije logicno ?

Odakle duše? Ko je njih napravio i kako?
Šta je to duša?

Dusa je zivot nematerijalni, ono sto mi smatramo nematerijalnim., ne od materije nego neceg drugog. Te duse su postojale, i nije objasnjeno kako. Isto kao sto nije objasnjeno kako je Bog nastao, kako je suva materija nastalala, kako je voda nastala, kako je prostor nastao. To nije objasnjeno. Objasnjeno je samo kako je Bog napravio kucu tim dusama, planetu zemlju i nebo, i otjelesio ih. Kako je stvorio ovo ovde, lokalno, od svega toga sto je postojalo, od zivog i nezivog materijala, kako je kuca sazidana.

Dusa je zivot nematerijalni, ono sto mi smatramo nematerijalnim., ne od materije nego neceg drugog. Te duse su postojale, i nije objasnjeno kako. Isto kao sto nije objasnjeno kako je Bog nastao, kako je suva materija nastalala, kako je voda nastala, kako je prostor nastao. To nije objasnjeno. Objasnjeno je samo kako je Bog napravio kucu tim dusama, planetu zemlju i nebo, i otjelesio ih. Kako je stvorio ovo ovde, lokalno, od svega toga sto je postojalo, od zivog i nezivog materijala.
Bla, bla, bla, bla, bla, bla, .....Bla, bla.....Bla....Bla.....

Nije dovoljno kad se uzme u obzir da se od nekog ocekuje da proguta tu gomilu nejasnih gluposti kao neku ultimativnu istinu.Ako vec postoji bog sto nije dao sve detalje i cinjenice,valjda treba da bude svemoguc,sigurno mu to ne bi bilo tesko.

Sta ti nije jasno. Vrlo je jasno objasnjeno. Samo ti zelis podrobnije i sire objasnjenje. Ali ko si ti da trazis podrobnije?!? Dao ti je drvo dobra i zla pa kontaj sta i kako je to podrobnije kad si tako inteligentan.

Zar ga nije stvorio "po liku svojemu"? Izgleda nije sve ispalo kako je trebalo....?
Jeste stvorio ih je savrsenima po svom liku, svojstvima...
covek je stvoren da bude dobar...
posto ima slobodnu volju od Boga moze da pogresi i tako da postane gresan zao
Greh je promasiti cilj u odnosu na Boga
i odstupanjem od dobra od Boga covek moze SAM postati zao.
Zlo je nedostatak dobra, negiranje Boga, svega sto je Bozansko...

Jeste stvorio ih je savrsenima po svom liku, svojstvima...
covek je stvoren da bude dobar...
posto ima slobodnu volju od Boga moze da pogresi i tako da postane gresan zao
Greh je promasiti cilj u odnosu na Boga
i odstupanjem od dobra od Boga covek moze SAM postati zao.
Zlo je nedostatak dobra, negiranje Boga, svega sto je Bozansko...
Zasto mu je dao slobodnu volju da moze da bira zlo? Jako mi nelogicno izgleda.

Sta ti nije jasno. Vrlo je jasno objasnjeno. Samo ti zelis podrobnije i sire objasnjenje. Ali ko si ti da trazis podrobnije?!? Dao ti je drvo dobra i zla pa kontaj sta i kako je to podrobnije kad si tako inteligentan.
Bre ja sam čovek koji hoće da zna sve detalje pre nego što stane i razmisli da li nešto zvuči kao da bi moglo da bude tačno,i nisam jedini ovde.Tako da ne budi drzak nego se pomiri sa činjenicom da bog,ako ga ima te malo poprckuje u mozak čim ti je dao takvu priču koja zvuči kao da je pisana za malu decu a očekuje od tebe,odraslog čoveka da prihvatiš i ne zapitaš se gde je ostatak informacija.

Zasto mu je dao slobodnu volju da moze da bira zlo? Jako mi nelogicno izgleda.
neka ti je nelogicno...
Bog ima slobodnu volju pa nikada ne gresi...
Slobodna volja je deo savrsenstva...
Coveka je stvorio da svojevoljno njemu sluzi i da ispoljava ljubav.
nema ljubavi bez slobodne volje..
Slobodna volja sluzi svim zivim bicima da donose odluke, da deluju...

bez slobodne volje ne moze postojati zivo bice, to je onda masina
kojom drugi upravljaju

Back